Dessa 6 bästa serierna på Apple TV Plus som har 90 % eller mer på Rotten Tomatoes

Här kommer vi att gå igenom de bästa serierna på Apple TV Plus enligt Rotten Tomatoes. 

 bästa serierna på Apple TV Plus

Om du är ny på tjänsten eller inte har grävt i den så mycket kan du vara osäker på var du ska börja. 

Lyckligtvis finns Rotten Tomatoes som kan ge lite vägledning. Recensionsaggregatet ger resultat för filmer och program baserat på vad kritiker och publik säger.

Ännu bättre är dock de program som får A i betyg (en poäng på 90 procent eller högre). I år har Apple TV Plus släppt sju serier som lyckats med detta. Kolla in vad som gör dem så fantastiska och titta sedan på dem!

The Afterparty

Tiffany Haddish spelar en detektiv som kallas till en mordplats vid efterfesten av en gymnasieåterförening. Den festen äger rum hemma hos Xavier (Dave Franco), en känd pop-/filmstjärna som inte är särskilt omtyckt av sina tidigare klasskamrater. Så när Xavier dör blir alla huvudmisstänkta i utredningen.

Varje avsnitt innehåller en återberättelse av natten i en annan stil från en av karaktärernas perspektiv. Framträdandena av Sam Richardson, Ilana Glazer, Ben Schwartz, Ike Barinholtz, Zoë Chao, John Early och Jamie Demetriou kommer att lämna dig rullande på golvet. I det här fallet betalar brottslighet verkligen … i skratt. Detta är verkligen en av de bästa serierna på Apple TV Plus i år.

”a witty satirical experiment so entertaining I’d be in favor a second season with a whole new reunion-murder.” 

Richard Roeper från Chicago Sun-Times

Säsonger:  1
år:  2022
Genre:  Mordmysterium/komedi
Rotten Tomatoes poäng:  90 %

Black Bird

Den bortgångne Ray Liotta ger ett sista, mästerligt TV-framträdande i denna kriminalserie baserad på James Keenes självbiografiska roman. Han är i en biroll som en dekorerad polis vars son Jimmy (Taron Egerton) har visat sig vara en besvikelse. Den före detta fotbollshjälten från gymnasiet står nu inför 10 års fängelse.

Jimmy har en chans att undvika tid bakom lås och bom, men det är ett farligt spel. Han måste ta sig in i en hög säkerhets anläggning för de kriminellt galna och bli vän med den misstänkte seriemördaren Larry Hall (Paul Walter Hauser), i ett försök att få Larry att erkänna att han mördat en rad flickor. Men Jimmys frihet kan komma till det höga priset av hans eget liv. 

Den begränsade serien är det senaste bidraget i den spirande true crime-dramagenren. Skådespelarna höjer denna serie över mängden.

”It’s the performances, especially from Paul Walter Hauser and Ray Liotta, that really make Black Bird sing. 

John Nugentskrev från Empire Magazines

Säsonger:  1
år:  2022
Genre:  True crime-drama
Rotten Tomatoes poäng:  99 %

For All Mankind Säsong 3

En av de bästa serierna på Apple TV Plus som du förmodligen inte tittar på just nu är ännu en spännande säsong av rymdspänning och intriger. For All Mankinds premiss ombildar historien, genom att låta sovjeterna slå amerikanerna till månen 1969 och fortsätta rymdkapplöpningen. 

For All Mankind säsong 3 fokuserar på tävlingen om att nå Mars, men det finns en ny deltagare – ett privat teknikföretag grundat av Dev Ayesa (Edi Gathegi). Han är typ den alternativa historieversionen av Elon Musk och Jeff Bezos. Samtidigt, på NASA, är samma spelare i mixen, inklusive Ed Baldwin (Joel Kinnaman) och Danielle Poole (Krys Marshall), som tävlar om att leda deras uppdrag. 

Säsong 3 uppnådde den otroliga, en perfekt Rotten Tomatoes-poäng (det gjorde även säsong 2, medan säsong 1 har 75 procent). 

Säsonger:  3
år:  2019-2022
Genre:  Science fiction/historiskt drama
Rotten Tomatoes poäng:  100 % (säsong 1: 75 %, säsong 2: 100 %)

Pachinko

Filmversionen av Min Jin Lees bästsäljande roman är en historisk saga som skildrar hopp och drömmar hos en koreansk invandrarfamilj i fyra generationer. Berättelsen utspelar sig i flera tidsramar och platser och berättas på tre språk (koreanska, japanska och engelska).

Det hela börjar i en liten fiskeby under Japans ockupation av Korea på 1920-talet. Som tonåring engagerar Sunja sig i en romans som till slut tar henne till Osaka. 1989 bor den äldre Sunja (spelad av Oscarsvinnaren Youn Yuh-Jung från Minari) fortfarande där med sin son. När hennes barnbarn anländer från New York City för en affärsresa brottas han med fortfarande utbredd etnisk fientlighet, medan Sunja reflekterar över den svåra resan som förde henne till detta ögonblick. 

”Pachinko is breathtaking in almost every department. Epic in scope but intimate in focus, it is easily not just one of this year’s great dramas; it stands out as among the best of the past few years.”

John Doyle på Globe and Mail

Säsonger:  1
år:  2022
Genre:  Historiskt drama
Rotten Tomatoes poäng:  97 %

Severance

I detta Black Mirror-liknande drama spelar Adam Scott som Mark, en mellanchef på mystiska Lumon Industries. Företagets anställda genomgår först en procedur som kallas ”Severance”, som kirurgiskt skiljer deras arbetsminnen från deras personliga minnen. 

Det är en läskig, högteknologisk lösning för en obalanserad balans mellan arbete och privatliv.

På jobbet är de ”innies” som har hand om den oändliga byråkratin inom företaget. Så fort de klockar ut blir de ”outties” som lever som om det är helg hela tiden. Mark är nöjd, men hans teams harmoni störs när en ny medlem kommer. Helly (Britt Lower) ställer för många frågor, vilket får Mark att undra vad som egentligen händer på Lumon.

”brilliantly unsettling, with captivating lead performances by Adam Scott and Patricia Arquette.”

Matthew Gilbert från Boston Globe

Säsonger:  1
år:  2022
Genre:  Science fiction psykologisk thriller
Rotten Tomatoes poäng:  97 %


Vi tror att du också kan vara intresserad av:


Trying Säsong 3

Apples underskattade pärla återkommer med mer mild humor om ett London-pars resa till föräldraskap. I slutet av den andra säsongen blev Nikki (Esther Smith) och Jason (Rafe Spall) äntligen fosterföräldrar till Princess (Eden Togwell) och Tyler (Mickey McAnulty). 

I säsong 3 känner de dock hela tyngden av föräldraansvar. De börjar också inse att det inte kommer att vara lätt att behålla barnen (mycket mindre officiellt adoptera dem) särskilt eftersom hyresavtalet för deras lägenhet går ut och de måste hitta någon ny plats att bo på. 

Även om den tredje säsongen inte har ett individuellt kritiskt betyg, har den 100 procent publikpoäng. Och serien totalt sett är certifierad ”Fresh” till 93 procent. 

”a feel good comedy that promotes family and friendships above all else.”

Adam Lock Från Ready Steady Cuts

Säsonger:  3
år:  2020-2022
Genre:  Komedi
Rotten Tomatoes poäng:  93 %


Nu när du läst om bästa serierna på Apple TV Plus, kanske du också är intresserad av:

Kategorier TV

Lämna en kommentar