Bästa snabba VPN 2021: vilken leverantör är snabbast?

Få det snabbaste VPN för att maximera dina anslutningar

Vill du ha det bästa från båda världar? Få en snabb VPN. Våra bästa VPN val i den här guiden kombinerar klassledande anslutningshastigheter och omfattande säkerhet så att du kan strömma, spela och ladda ner så snabbt som ditt Wi-Fi klarar av, samt att vara helt skyddad.

Det är värt att notera att varje VPN har en inverkan på din anslutning tack vare faktumet att din trafik går längre avstånd. Så att säkerställa att minskningen är så minimal som möjligt är en topprioritet. Utan prenumerationer på alla de snabbaste VPN-tjänsterna är det omöjligt att testa detta, det är därför vi har sammanställt den här listan för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Vad gör en bra snabb VPN?

I den här guiden prioriterar vi hastighet framför allt annat. Men varje snabb VPN-tjänst här kommer också att leverera integritet och säkerhet av högsta kvalitet, så för att maximera din anslutning borde det inte vara för många offer att göra.

För dem som är intresserade av tekniken bakom den, kommer du att märka att de flesta av de snabbaste VPN: erna använder andra protokoll än OpenVPN. Medan den gamla favoriten fortfarande är snabb och tillförlitlig, leder nya protokoll som Hotspot Shields Catapult Hydra och den spirande WireGuard vägen när det gäller ren hastighet.

Om du har en ganska vanlig internetanslutning som toppar under 100 Mbps är det osannolikt att du märker någon skillnad i hastigheter mellan de snabba VPN-tjänsterna nedan – och i så fall rekommenderar vi vår övergripande bäst rankade VPN ExpressVPN. Men för de som är på snabba linjer finns det några andra blåsande alternativ att välja mellan.

Snabb topplista

 1. Hotspot Shield – de snabbaste VPN-pengarna kan köpa
  Hotspot Shield har gjort några viktiga förbättringar under det senaste året, och det är nu en utmärkt produkt vi är glada att utse som den bästa snabba VPN. Med hastigheter som kan bryta 400Mbps-barriären blir det tillräckligt snabbt för även den största hastighetsfreak.
 1. ExpressVPN – den bästa VPN överlag, och fortfarande mycket snabb
  Om du inte har supersnabbt internet rekommenderar vi ExpressVPN över alla andra. Dess maximala hastigheter på över 200 Mbps är mer än tillräckligt för de flesta, och som hela paketet är det perfekt för streaming och säkerhet.
 2. NordVPN – ett utmärkt val för VPN-hastighet: NordVPN: s introduktion av det WireGuard-baserade NordLynx-protokollet har skickat sina hastigheter i höjden till cirka 350 Mbps, vilket är allvarligt snabbt. Dessutom gör utmärkta sekretessfunktioner och ytterligare funktionalitet prislappen $ 3,71 / månad väldigt tilltalande.

Hotspot Shield

Den allra snabbaste VPN – med ett par mindre nackdelar

Antal servrar: 1 800+ | Serverplatser: 80 länder | Maximalt antal enheter som stöds: 5 | Streaming webbplatser har låsts upp: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu | WireGuard eller alternativt modernt protokoll ?: Ja, Catapult Hydra | Maximal testad amerikansk hastighet på 600MB-linjen: 410Mbps

FÖRDELAR:

 • Oslagbar råhastighet
 • Bra urval av servrar
 • Utmärkt för streaming
 • Användbar gratisversion

NACKDELAR:

 • Inte lika flexibel som andra

Hotspot Shield är den bästa snabba VPN som finns tillgänglig idag, och det framgår av siffrorna att den har fulländat konsten för den obegränsade VPN-anslutningen

Den (inte så) hemligheten ligger i användningen av det proprietära Catapult Hydra-protokollet, som absolut tränger igenom OpenVPN-baserade tjänster och fortfarande är betydligt snabbare än de som har antagit WireGuard – även om dessa konkurrenter gradvis kommer ikapp.

Det faktum att Hotspot Shield bara stöder Catapult Hydra presenterar ett par problem – framför allt det faktum att du inte kommer att kunna ställa in VPN-anslutningar manuellt, och du kommer att vara begränsad till Hotspot Shields egna appar. Men för de allra flesta kommer det inte att vara ett problem alls.

När det gäller att använda dessa hastigheter kan du få tillgång till nästan vilken onlinestreamingtjänst du än kan tänka dig, inklusive Netflix, Amazon Prime, BBC iPlayer och mer. Detta är en stor förbättring sedan vår senaste testning av programvaran, där den kämpade för att komma åt ett par webbplatser. Och dessutom innebär ett bra utbud av serverplatser att du också kan se massor av utländskt innehåll.

Hotspot Shield erbjuder inte den största mängden djupgående funktioner, men för de flesta kommer det att vara ett problem – och om du letar efter den snabbaste VPN-hastigheten som pengar kan köpa, är det ditt enda alternativ.

ExpressVPN

Den bästa snabba VPN för de allra flesta användare

Antal servrar: 3000+ | Serverplatser: 94 länder | Maximalt antal enheter som stöds: 5 | Streamade webbplatser har låsts upp: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu | WireGuard eller alternativt modernt protokoll ?: Ja, LightWay | Maximalt testad amerikansk hastighet på 600 MB linje: 250 Mbps

FÖRDELAR:

 • Pålitligt snabba anslutningar
 • Massor av servrar för global hastighet
 • Utmärkta appar för allt
 • Fantastiskt supportteam

NACKDELAR:

 • Maximalt fem anslutningar

ExpressVPN är en utmärkt snabb VPN, och av alla de snabbaste VPN-tjänsterna på marknaden kommer ingen nära Expresss mångsidighet och användarvänlighet. Men det kan bara inte riktigt nå Hotspot Shields höga höjder, så i det här fallet kanske det åtminstone inte är ditt bästa val.

Med en genomsnittlig hastighet på cirka 220 Mbps är det dock ingen slumrande, och den nuvarande integrationen av det proprietära LightWay-protokollet kan se dessa hastigheter öka under de närmaste månaderna. Dessutom, om din internetanslutning maximerar något under 200 Mbps, bör ditt beslut fattas någon annanstans.

ExpressVPN gör det superenkelt att installera och få tillgång till dessa fantastiska hastigheter, plus att du får fantastisk streamingprestanda – Netflix, iPlayer, Hulu och resten är ingen match för Express.

Klicka här för att komma till vår fulla ExpressVPN recension.

Klicka här för att komma till ExpressVPNs hemsida

NordVPN

Sekretessjätten ger utmärkta hastigheter

Antal servrar: 5000+ | Serverplatser: 59 länder | Maximalt antal enheter som stöds: 6 | Streamade webbplatser har låsts upp: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu | WireGuard eller alternativt modernt protokoll ?: Ja, NordLynx (WireGuard) | Maximal testad amerikansk hastighet på 600MB-linjen: 350Mbps

FÖRDELAR

 • Fantastiska topphastigheter
 • Massor av servrar
 • Säkerhetsfokuserad upplevelse

NACKDELAR:

 • Mobilappar är lite besvärliga

Om du bara har hört talas om en VPN är det NordVPN. Den gamla favoriten är praktiskt taget ett känt namn nu, med en enorm allmän närvaro från TV-reklam och uppriktigt sagt en bra övergripande tjänst.

För dem som letar efter en snabb VPN kan NordVPN tillhandahålla det. Med hjälp av det WireGuard-baserade NordLynx-protokollet nådde hastigheterna en seriöst konkurrenskraftig 350 Mbps, men i våra tester verkade OpenVPN-anslutningar lida, med några som sjönk under 100 Mbps. Om du tror att du någonsin kommer att behöva använda OpenVPN istället för NordLynx, var medveten om att det inte är så fantastiskt som andra – men även 100 Mbps är mer än användbar.

Andra fördelar

Bortsett från dess utmärkta anslutningar, kan du lockas till Nord på grund av dess säkerhetsfokuserade tjänst. Med sina kraftfulla och tilläggsfunktioner som Onion over VPN och Double VPN är det en hackers mardröm och garanterar att du är anonym online.

Ett litet problem vi har är utformningen av de i övrigt polerade och mycket användbara mobilapparna. Gränssnittet tas direkt från dess stationära motsvarighet, och även om det fungerar bra på större skärm är den kartbaserade designen lite besvärlig på telefonskärmar . Det är dock osannolikt att det verkligen kommer att avskräcka någon. Detta eftersom du bara kommer att vara i appen i en minut eller två för att välja en server eller justera inställningar.

NordVPN är en av de snabbaste VPN-erna, och med stor säkerhet i kombination med högpresterande streamingprestanda är det väl värt en titt.

Klicka här för att komma till vår fulla NordVPN recension.

Registrera dig nu på NordVPN-webbplatsen

Vad är det bästa snabba VPN?

För direkta hastigheter betygsätter vi Hotspot Shield som den snabbaste VPN idag. Dess Catapult Hydra-protokoll är ännu snabbare än WireGuard. Och med sitt fantastiska streamingstöd är du ganska garanterat att du aldrig kommer att buffra med denna snabba VPN.

Varför behöver jag en snabb VPN?

Medan en VPN först och främst är ett säkerhetsverktyg, bör användbarhet inte falla av i processen. En snabb VPN innebär att du realistiskt kan använda tjänsten dygnet runt. Och detta utan att ha några av de nackdelar som vanligtvis är förknippade med VPN-användning – dålig strömningsförmåga, låga anslutningshastigheter …

Om du använder en snabb VPN gör det det enklare att övergå från att aldrig ha använt en tidigare, och för dem som kanske har haft dåliga erfarenheter för flera år sedan eller med skrämmande leverantörer nyligen, kommer någon av tjänsterna i den här listan säkerligen att stärka ditt förtroende i VPN.

I grund och botten, om du kan få en snabb VPN som gör jobbet ordentligt samt levererar utmärkta anslutningshastigheter, varför nöja sig med något annat?

Varför är vissa VPN så långsamma?

Med hjälp av ett VPN läggs extra steg mellan din enhet och de webbplatser du besöker. Det inkluderar kryptering, omdirigering till VPN-servrar och sedan vidare till webbplatsen du ursprungligen var på väg mot.

En snabb VPN tar bort mycket av nedsaktningen genom att använda moderna servrar och ha massiv bandbredd att dela mellan sina användare. I många fall kommer du nu att begränsas av din egen internetanslutning snarare än din VPN-leverantör.

Även om det är sant att vissa VPN fortfarande lider av låga anslutningshastigheter och kämpar för bandbredd vid vissa tider. Så kan de snabbaste VPN-leverantörerna som ExpressVPN och Hotspot Shield verkligen leverera supersnabba hastigheter när som helst på dygnet. Dessutom, genom att undvika strypning kan du använda din anslutning för någonting utan att hållas tillbaka.

Är en snabb VPN lika säker?

Om du väljer ExpressVPN är svaret definitivt ja! Det är dock förståeligt att oroa sig för detta. För att säkerligen få stora hastigheter betyder att du måste offra något, eller hur?

I själva verket kör de flesta VPN-enheter med mycket liknande arkitektur. De använder samma AES-256-kryptering och använder protokoll som OpenVPN eller IKEv2. Den största skillnaden är servernummer, kapacitet och underhåll, som alla bidrar till hur snabbt en enskild anslutning kommer att vara.

Hotspot Shield sticker dock ut här eftersom det utan tvekan har offrat viss integritet för hastighet. Men inte tillräckligt för att riskera användarna. Medan den stöder 256-bitars kryptering, nöjer sig Hotspot Shield utan 128-bitars. Det är fortfarande praktiskt taget omöjligt att avkoda.

Sammantaget, i våra ögon, om vi har inkluderat en VPN i någon av våra guider. Då skulle vi rekommendera den som säkert för alla att använda.


Kategorier VPN

Lämna en kommentar