Philips PUS9435 4K LED UHD Recension

Philips PUS9435 kan vara modellen ändrar våra förväntningar på hur en TV på den något mindre premium-marknaden borde ha för ljud. Vi måste dock se mer av dess bildprestanda och även se över prissättningen innan vi blir för upphetsade.

Viktiga specifikationer

  • 50 Watt Atmos 2.1.2 ljudsystem
  • 4 stycken HDMI portar
  • HDR10, HDR10 +, Dolby Vision

Philips PUS9435 design – En raffinerad uppsättning

Både 9235 och 9435 ställdes ut vid ett Philips-evenemang i januari, men vi kunde bara få en verklig känsla av den senare modellen.

Båda enheterna delar en liknande estetik (den mindre 9235 har en vit ram) och tar detaljer från förra årets OLED 934. Philips 9435 levereras med en 2.1.2 Bowers & Wilkins-högtalare – och som vi har förväntat oss av Philips de senaste åren är 9435 en attraktiv uppsättning.

Philips PUS9435 Recension
Bildkredit: Philips

Det är en LED-panel och inte OLED. Den har en visuellt minimalistisk och snygg uppsättning. Högtalarhöljet – B&W betonar att det inte är en soundbar – fästs på TV: n via ett T-format stativ, vilket ger intrycket av en ”svävande” skärm. Stativets hals använder en liten metallplatta för att stärka stödet. Högtalarhöljet är täckt av det snygga ”Kvadrat”-tyget.

Den vinkelformade fjärrkontrollen är en förändring från de plastiga enheter som ofta följer med Philips TV-apparater. Den har en svart yta, knappar med upplysta knappar, snabb åtkomst till Netflix. Dessutom är fjärrkontrollens baksida är gjord av ansvarsfullt framtaget Muirhead-läder.

Det går att hänga upp 9435 på väggen, men 9235 kommer inte med detta alternativ. Ärligt talat finns det inte mycket anledning att väggmontera en TV om man har 43 tums varianten.

Funktioner – Atmos-högtalarhöljet är höjdpunkten

Ambilight är av den tresidiga sorten, och 9435 stöder spel & lounge-ljuslägen. P5-bildmotorn är tillgänglig, men inte AI-versionen som medföljer årets OLED-apparater. 9435 har universellt HDR-stöd – HDR10, HDR10 +, Dolby Vision – med maximal ljusstyrka på cirka 500 nits.

Android TV Pie 9 är det valda gränssnittet. Google Assistant är naturligtvis inbyggt, men 9435 och 9235 stöder ”Alexa”, så ytterligare en högtalare krävs för att använda Alexa röststyrning.

Philips har bekräftat att Disney+ kommer att finnas när det kommer i mars. Det finns inget stöd för eARC i årets sortiment, men det finns utrymme för vissa HDMI 2.1-funktioner såsom Auto Low Latency Mode (ALLM). Endast två av de fyra HDMI-portarna kan passera en HDR-signal.

9435: s högtalarkabin använder tekniker av den typ som finns i B & W: s 600, 700, 800-serie högtalare. Vid sidan av de två diskanthögtalarna finns fyra mellannivåenheter och två uppåtskjutande Atmos-enheter i båda ändarna av högtalarhöljet. Basdrivrutinerna samarbetar med ABRs (extra basradiatorer) för att ge den extra låga känslan.

Se mer hos:

Philips PUS9435-prestanda – Imponerande ljudprestanda

Eftersom detta var en demonstration som fokuserade på ljud snarare än bild var det svårt att mäta mycket om 9435: s visuella prestanda. Från vad vi kunde se verkade dock Philips visuella bilder starka och rika med snygga färger.

När det gäller ljudkvalitet tävlar denna 9435 mot förra årets OLED 934. Spår som Dua Lipas Don’t Start Now och Freya Ridings ’Lost Without You användes som testbädd för musik innan ett klipp spelades från Netflix Lost in Space och en scen från Rocketman.

När det gäller musik skryter Philips PUS9435 en karaktäristiskt svartvita föreställning med ett mycket musikaliskt ljud. Varje sångers sång var starkt och tydligt och varje spårs prestanda var stort, varmt och rymligt. Bas var också bra; totalt sett var det en självsäker uppvisning.

Klippet från Lost in Space var mer hektiskt och Atmos-höjderna mer subtila. Men även mitt i allt det fanns god reproduktion av detaljer, med storleken på rymdskeppet när det sjönk från rymden fick en bra känsla av vikt och lyft när den slog sig genom atmosfären.

Röster utanför skärmen var hörbart i höjdkanalerna precis ovanför TV: n, vilket ökar känslan av vertikalitet. Jag skulle inte säga att det var den mest uppslukande av föreställningar. Det skulle vara svårt att uppnå utan bakre kanaler för att hjälpa. Fast det var ändå en imponerande uppvisning från en TV som inte bör kosta någonstans nära som OLED 934.

Faktum är att skillnaden i prestanda mellan OLED 934 och Philips PUS9435 inte var så stor som jag trodde att den skulle vara. OLED 934 var uppenbarligen den starkare artisten. Fast den soniska karaktären mellan de två var likartad, vilket bara kan stava bra saker för PUS9435 när den kommer ut senare i år.

Se även: Philips PUS7505 / PUS7555 Recension


Andra recensioner vi har gjort:


Slutsats Philips PUS9435 Recension

Från vår korta tid med Philips PUS9435 verkar det vara en uppsättning som kan ändra våra förväntningar på ”bra ljud” på den lite mindre premium-marknaden.

Med priserna för PUS9345 inställda på mellan 13 000 kr och 15 000 kr är det för dyrt att skaka upp budgetmarknaden, och vi måste vänta och se hur bra det går i andra områden. Men 9435 skulle kunna skära ut en nischområdet för sig själv mellan prisvärd och premium.

Återförsäljare:

1 svar på ”Philips PUS9435 4K LED UHD Recension”

Lämna en kommentar