Philips PUS7505 / PUS7555 Recension

I den här recensionen ska vi gå igenom Philips PUS7505 TV och PUS7555, som är företagets 4K modeller. Det är en TV med de väsentliga funktionerna utan alltför många tillbehör, men den har den kraftfulla P5-bildprocessorn och säljs till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Det har intressanta funktioner för detta sortiment, som kompatibilitet med Dolby Vision och HDR 10+.

Vi kommer också att se några skillnader beroende på storlek. Vi har testat 58-tumsversionen (58PUS7505 /12) samt 50-tumsversionen (50PUS7555 / 12).

Funktioner Philips PUS7555 / PUS7505

 • 4K LED
 • Direkt LED-bakgrundsbelysning
 • VA-panel (IPS i 43″ och 55″)
 • Bildprocessor P5
 • Micro Dimming Pro
 • Naturlig rörelse
 • Perfekt naturlig verklighet
 • HDR-format: Dolby Vision, HDR 10+, HLG och HDR 10
 • Ljud 2.0 och 20W
 • Dolby Atmos
 • Saphi Operativsystem
 • Dual Core-processor
 • Amazon Alexa
 • Anslutningar 3 HDMI, 2 USB, 1 optisk utgång
 • Tillgängliga i storlekarna (tum): 43, 50, 55, 58 och 70

Andra relaterade artiklar:


Design

Philips 58 PUS7505 recension anmeldelse test review
Bildkredit: Philips

PUS7555 / 12-serien presenterar en design som är mycket attraktiv. Den ser väldigt elegant ut med ramar och bas i silver. Bordsstödet består av två ben i ändarna som lämnar TV: n, praktiskt taget i linje med möblerna.

I versionerna 58 och 70 tum kan stödbenen placeras mer i mitten om vi inte har plats på tv-möbeln.

PUS7505-versionen har ramar och fötter på stativet i svart. Det är en smakfråga att välja den version som bäst passar dig hemma, men sanningen är att silverversionen visuellt är mer attraktiv. Hur som helst är fördelarna exakt detsamma.

Den medföljande fjärrkontrollen är densamma som förra året och fick en ansiktslyftning. Det är ett mycket lätt och lättanvänt kommando. Den levereras med Netflix och Rakuten TV-tangenter för att direkt komma åt dessa appar genom att helt enkelt trycka på dessa knappar.

Anslutningar

Anslutningarna tillgängliga på Philips PUS7555- och PUS7505-TV är tre HDMI-portar, två USB-portar, en optisk ljudutgång, antennanslutningarna och Ethernet-porten.

De 3 HDMI-enheterna är 2.0 och en av USB-portarna, den på sidan är 3.0.dyhfgdfudidfn0dfning

Bildkvalitet

Nu är det dags att bedöma bildkvaliteten som erbjuds av de nya TV-apparaterna Philips PUS7555 (silver) och PUS7505 (svart).

Vi rekommenderar alltid att du följer våra bildinställningar för att få bästa resultat och i det här fallet ännu mer, eftersom det har mycket utrymme för förbättringar när det kommer från fabriken.

Nedanför lämnar vi våra kalibreringar, en för standardinnehåll som antenn-TV, betal-TV (Movistar, Vodafone TV, etc.), Blu-Ray eller DVD och en annan för HDR-innehåll. På det här sättet kommer du att kunna få ut det mesta av denna TV och se det på bästa möjliga sätt.

Svärta 

Den version som vi har testat av denna Philips PUS7555 är 50-tumsversionen (50PUS7555 / 12), som innehåller en VA-panel. Som vi redan har pratat om tidigare har dessa paneler ett mycket bra kontrastförhållande. Denna typ av skärm ingår också i 58- och 70-tumsversionerna.

Däremot är panelen IPS i 43″ och 65″ versioner. Detta innebär att i dessa versioner kommer å ena sidan den svarta nivån att vara sämre, men å andra sidan kommer betraktningsvinklarna att bli mycket bättre.

Bakgrundsbelysningen som används av skärmen är Direct LED och använder Micro Dimming-systemet för att styra belysningen på varje scen med hjälp av programvara.

Den svarta nivån är riktigt bra och de mörka delarna av bilden är ganska ren svart. När den ses i mörkret visar PUS7555 väl kontrasterade bilder med utmärkt enhetlighet över hela skärmen.

Det bör också noteras hur väl det bibehåller detaljerna i skuggorna, och i nattscener från vilken film som helst kan du se all information i dessa delar. Det finns en serie bilder som vi alltid använder för att testa våra tv-apparater och i fallet med Philips PUS7555 har vi kunnat se hur bra den visar de mörkaste delarna av bilden och hur den ser ut i minsta detalj.

Därför, om du vanligtvis tittar på filmer och vanligtvis tittar på den i svagt ljus är Philips PUS7555 ett starkt rekommenderat alternativ.

Ljusstyrka

Philips PUS7555 är kompatibel med formatet i Dolby Vision, HDR 10+, HLG och HDR 10. Den maximala ljusstyrkan som den når är cirka 350 nit. Vilket är en ganska acceptabel siffra för en TV i mellan segmentet.

Dess prestanda i HDR verkar för oss betydligt bättre än andra konkurrenter i detta sortiment. Det håller detaljerna bra i ljusa områden utan att bränna eller beskära eller komprimera vita.

Som vi sa är det kompatibelt med Dolby Vision, något som inte är så vanligt att hitta i denna prisklass och du måste vanligtvis gå upp i intervallet för att börja hitta det. När vi spelar något i det här formatet indikerar TV: n det med en avisering på skärmen.

Det stöder också det andra dynamiska metadata HDR-formatet som är HDR 10 Plus förutom HLG och HDR 10, så vi pratar om en TV som kommer att känna igen alla tillgängliga HDR-format.

Färg

Färgområdet som återges av Philips PUS7555 är något begränsat. Panelen har ett 8-bitars + FRC-färgdjup och har inte Wide Color Gamut. Det täcker inte 90 % av DCI-P3-färgspektrumet som rekommenderas av UHD Alliance i nuvarande HDR-tv. Detta är dock normen i detta intervall.

Det finns en viss förlust i höjdpunkterna, särskilt i de blå färgerna och som får dem att fylla och förlora mättnad. Vi rekommenderar att du följer vår färgjusteringskalibrering för bästa resultat.

Skärpa

PUS7555 levereras med P5-bildprocessorn som är allmänt känd för sitt goda arbete med att visa skarpa bilder med en bra detaljnivå. I serien vi granskade förra året, PUS6754, kom den med den äldre Pixel Precise UHD-processorn.

I år har vi märkt att det i luftinnehåll genererar lite buller och vi måste aktivera ljudreduceringsfunktionen för att minska den. Den goda nyheten är att detta inte orsakar skärpa.

Skärpan som vi säger är mycket hög oavsett källa och du kommer att kunna se sändningar i både HD- och 4K-upplösning med mycket bra kvalitet. P5-bildmotorn har en stor bilddatabas för att ge bra skalning med källor under 4K.

Rörlig bild

Panelens uppdateringsfrekvens är 60Hz. I snabba bilder genereras något brus runt objekt och bilden är suddig.

När vi lämnade bildkalibreringen rekommenderar vi att du aktiverar raminterpolering för en skarpare och jämnare bild. För att göra detta i bildmenyn måste du välja personligt läge och inom Natural Motion välja Medium i HD-innehåll och Minimum i HDR för att mjuka upp bilden men utan att skapa en överdriven tvåloperationseffekt.

Ingångsfördröjning och spelupplevelse

PUS7555-serien är inte marknadens bästa speltv, men den försvarar sig i detta avseende genom att erbjuda ingångsfördröjning som ligger på rimliga 20 ms. För att nå denna siffra måste du aktivera spelläget som inaktiverar vissa funktioner för att sänka latensen.

Tack vare dess mer än acceptabla prestanda i HDR är det en bra TV för spel i detta format. Den innehåller inte avancerade funktioner som HDMI 2.1 eller VRR, funktioner som ofta är reserverade för avancerade modeller. Den inkluderar ALLM (Auto Low Latency Mode). Detta gör att den ideala latensinställningen kan ställas in automatiskt när du ansluter en spelkonsol eller dator.

Synvinkel på Philips PUS7505

Betraktningsvinkeln är ganska dålig och sett från sidorna finns en betydande förlust i färgmättnad och kontrast. Detta kommer att vara fallet i storlekarna 50, 58 och 75 tum som har en VA-panel.

I de versioner som har IPS (43″ och 65″) är betraktningsvinklarna bredare och kan ses från mer vinklade vinklar utan kvalitetsförlust.

Reflektioner

Det här är en TV som klarar sig bra i miljöer med mycket utomhusljus. Om du har problem med reflektioner från fönster eller lampor som ger direkt till skärmen, kommer du med PUS7555 att eliminera mycket av de irriterande reflektionerna.

Skärmen har ett halvmattfilter som suddar reflektioner mycket bra och gör dem inte irriterande.

Ljudet på Philips PUS7505 / PUS 7555

Som förväntat är ljudet inte underbart, men vi blev lite förvånade över ljudkvaliteten det ger. För att prata om ett grundläggande sortiment överträffar ljudet andra konkurrenter i detta sortiment från Samsung och LG.

Det finns ett läge som vi tycker är mycket intressant är AI-läget. Detta läge justerar ljudet automatiskt efter det spelade innehållet och är det vi gillade mest. Naturligtvis finns det flera lägen att välja mellan, inklusive ett nyhetsläge, ett bioläge, ett musikläge, ett spelläge och ett anpassat läge. I det senare är det möjligt att göra fler justeringar, såsom att utjämna med frekvensband.

Som vi brukar göra rekommenderar vi dock att du gör det för att förbättra ljudet om du har möjlighet att lägga till extern ljudutrustning som en ljudfält. Denna PUS7555 är ganska låg med avseende på möblerna, så du måste ta hänsyn till detta om du vill placera den precis framför TV: n.

Philips PUS7555 / PUS7505 har en funktion som kan vara intressant och som inte många modeller har. Det är möjligt att styra volymen självständigt när vi ansluter hörlurar. Detta är användbart om du till exempel lyssnar på TV: n via TV: ns egna högtalare och en annan person som har hörselproblem använder hörlurar. På detta sätt kan du justera hörlurarnas volym utan att påverka TV: ns volym.

Smart TV på Philips PUS7505

Det här är en av de punkter som vi minst gillar med denna TV. Operativsystemet Saphi, som vi redan känner till från tidigare recensioner, tycker vi ärligt talat begränsade. Det finns väldigt få appar som kan nås och de flesta av dem är inte särskilt intressanta och faktiskt många finns på andra språk.

Om det åtminstone kan du komma åt de viktigaste som är YouTube, Netflix, Amazon Prime Video och Rakuten. Sedan finns det Clan TV, apparna från de viktigaste tidningarna, men lite annat. Den har en webbläsare installerad som standard och för att underlätta navigering är det möjligt att ansluta trådlösa tangentbord och möss.

Du kan placera och flytta de appar som du gillar mest för att få dem som genväg i huvudmenyn. För Netflix och Rakuten TV kommer de redan med sina direktåtkomstknappar på fjärrkontrollen.

Processorn som driver Saphi-operativsystemet är en Dual Core, den levereras med 2 Gb RAM och lagringskapaciteten är 4 Gb men med installationen av själva operativsystemet finns det lite mindre. I alla fall mer än tillräckligt för installation av appar och spel.

Lägg till en smart högtalare för att öka funktionaliteten av din TV. Kolla in våra recensioner av Google Nest audio och Sonos One för att hitta den som passar dig bäst!

Slutlig bedömning Philips PUS7505 / PUS7555

Vår åsikt om Philips PUS7555 är mycket positiv med tanke på att vi pratar om budgetmodeller. Vi har visat att det utan tvekan är en av tv-apparaterna att överväga inom detta prisklass.

Dess främsta fördelar är ett mycket bra kontrastförhållande med djupa svarta och en acceptabel ljusstyrka för att njuta av HDR-innehåll. För att markera är dess kompatibilitet med de två dynamiska HDR-formaten som Dolby Vision och HDR 10+, vilket garanterar maximal kompatibilitet.

P5-bildprocessorn erbjuder bra skärpa och detaljnivå och får innehållet i lägre upplösningar att se korrekt ut.

Den svagaste punkten i denna TV är utan tvekan dess operativsystem, vilket är ganska begränsat jämfört med andra konkurrerande modeller. Om du är en aktiv användare av applikationer kan du vara intresserad av att gå upp till PUS8505-serien som levereras med Android TV eller också lägga till en Fire TV eller en Smart Box för att ha många fler applikationer och spel.

Vilka fördelar erbjuder Philips PUS7505?

Bra kontrast: Den har utmärkt kontrast som uppnår mycket rena svarta för en nybörjad LED-TV. En mycket viktig funktion för filmbesökare.

Bildbehandling: Ger hög tydlighet och detaljer i alla typer av innehåll oavsett om vi pratar om en 4K-sändning eller om vi talar om ett TV-program från luften.

Valuta för pengarna: Det är en tv som utan tvekan har ett mycket bra pris för de fördelar den erbjuder.

Är den nya Philips PUS7555 / PUS7505 värd att köpa?

Detta beror på användningen du ska ge den. Om du är tydlig att du inte vill ha en avancerad TV och du verkligen letar efter en billig TV, men att det inom priset ger dig en bra bildkvalitet, möjligen är Philips PUS7555 den bästa tv i ingångsområdet.


Alla våra andra recensioner:


6 svar på ”Philips PUS7505 / PUS7555 Recension”

Lämna en kommentar