Samsung The Frame Recension – 4K UHD TV

Samsung The Frame TV ger dig fin inredning och en TV som närmast kan kallas konst. Det är utmärkt om du letar efter en vacker TV. Även om den inte levererar Samsungs allra bästa finesser såsom rörelsevideoteknik.

Om du letar efter den ultimata TV: n som inte verkar vara en TV, så har du hittat rätt. Denna enhet har ”quantum dot” LCD-stil som visas som en vägghängd bildram. Dessutom så visar den konst när du inte tittar på video av något slag, och det ser fantastiskt övertygande ut när den gör så.

Kasta in specialfärgade ramar, ett bibliotek med 1400 tillgängliga konstverk (20 st ingår i inköpspriset), och även den mest krävande inredaren ska vara nöjd.


Andra relaterade artiklar:


Design och Specifikationer för Samsung The Frame

Samsung The Frame 4k uhd recension
Bildkredit: Samsung

För att bättre efterlikna en vägghängd bild använder Samsung The Frame en rektangulär utbytbar ram som skjuter ut något utanför den fina 60Hz, 10-bitars, 3840 x 2160 (4K UHD) LCD-panelen. Baksidan är helt platt, med en urtagning där det medföljande, grunda profilväggfästet är fäst. Ja, det passar alltså helt jämnt mot väggen, precis som en bildram.

Om lagerramen inte tilltalar din färgkänsla eller matchar din inredning. Det finns vita, rosa, beige, bruna och gula ramar som fäster magnetiskt på huvudchassit för 1 000 kr vardera.

Eftersom normala ström- och anslutningskablar skulle förstöra estetiken, har The Frame också Samsungs One Connect-anslutning med en kabel. Denna genomskinliga kabel (förutom kabeln) ansluts till en bryt-box som rymmer det mesta av elektroniken och alla portar. Med en lämplig ljus vägg är kabeln svår att upptäcka. Det sticker ut mer mot mörka ytor.

Uppenbarligen är en bildram värdelös utan bilder, och Samsung levererar cirka 1400 stycken av dem i sin Art Store. Dessvärre, är det inte gratis. Du får 20 st konstverk gratis och en tre månaders prenumeration på butiken på köpet. Därefter kostar ett abonnemang cirka 50 kr i månaden. Du kan också köpa verk du gillar för 200 kr styck.

Modell storlekar för Samsung The Frame

Ramen finns för närvarande i 32-tums, 43-tums, 50-tums, 55-tums, 65-tums och 75-tums varianter.

Anslutning inkluderar fyra HDMI-portar (varav en stöder ARC), två USB-portar, ethernet, koaxial (för en TV-antenn), digital optisk (Toslink) ljudutgång och ett 3,5 mm RS232C-uttag för integration. 802.11ac Wi-Fi och Bluetooth tillhandahålls också, och den senare stöder anslutningar med låg latens så att du kan använda hörlurar och andra högtalare utan att ångra fördröjning.

Se även: Vilket är bästa TV märket för dig: LG vs. Samsung vs. Sony

Gränssnitt och fjärrkontroll

Fjärrkontrollen är Samsungs bekanta One Remote, med sin minimalistiska layout och kontroller. Det är väldigt elegant, och i det här fallet är det vitt.

Samsung Smart Hub-användargränssnittet är ett av de bästa inom branschen, lätt att använda och att konfigurera. Som sagt, inställningsmenyer kräver mycket navigering, och du kommer aldrig tillbaka till den plats där du slutade förra gången du besökte Smart Hub. Men hur ofta justerar du inställningarna, egentligen?

Det finns en stor samling appar, inklusive Hulu, Netflix, YouTube och så vidare. Det är inte lika bra som Android TV, men det är väldigt bra.

Prestanda på Samsung The Frame

The Frame ger en mycket bra bild. Det är allt det behöver för sin avsedda roll och erbjuder utmärkta betraktningsvinklar och skärmens överensstämmelse (det finns ingen grumlighet från beläggningar).

För filmer och TV är det dock inte upp till vad jag har sett från Samsungs senaste avancerade poster. Ja, jag har blivit bortskämd. Sagt på ett annat sätt, det påminner mig mycket mer om Q60R 2019 som jag granskade den här gången förra året än något som Q80R eller Q90R, än mindre den fantastiska 8K Q900R. Återigen kommer dessa TV-apparater inte att visa statisk konst bättre än The Frame, och de skulle inte se lika bra ut på din vägg.

Jag antar att en del av anledningen till att The Frame inte är Samsungs bästa är att företaget inte gör sina bästa TV-apparater i mindre storlekar. När denna 43-tums levererades var en av våra receptionister frivilliga att de gillade storleken bättre än de massiva uppsättningar vi brukar få för granskning.

Det verkar som om den stora skärm-tv marknaden har blivit mättad, eller kanske känner något överväldigad. Vi börjar se saker som 49-tums OLED och andra mindre avancerade LCD-skärmar faller på marknaden. Jag hoppas att Samsungs nummer också driver dem i den här riktningen.

Ljusstyrka

Kanske är det inte exklusivt när det gäller ljusstyrka eller hur det hanterar pannor med komplexa bilder, men ramens färg är utmärkt på grund av Samsungs välkända quantum dot-teknik. Rörelsekompensation var förvånansvärt bra med tanke på att TV: n bara har en uppdateringsfrekvens på 60Hz. Det finns tillräckligt med hög ljusstyrka för att HDR-effekten kommer att märkas med HDR-material, det var bara inte så spektakulärt som det kan vara med mer kontrast och tillgänglig ljusstyrka.

Se även: Varför du borde använda ditt kreditkort vid ditt TV-köp

Observera att ramen känner av omgivande ljus i konstläge och justerar därefter för att ge dig rätt mängd ljusstyrka. Med normal belysning i alla fall – om direkt solljus träffar sensorn är alla spel avstängda.


Slutsats – Dyr men värd det för den som bara älskar designen

The Frame handlar om att se bra ut på en vägg som visar konst, och det gör det extremt bra – mycket bättre än någon annan TV jag har sett. För det är det en fantastisk produkt och mycket bra TV generellt.


8 svar på ”Samsung The Frame Recension – 4K UHD TV”

Lämna en kommentar