Samsung The Sero 4K QLED Smart-TV – Recension

Samsung Sero är idealisk för att titta på sociala videor. Men Samsung The Sero ser lite löjlig ut.

Samsung The Sero 4K QLED Smart-TV - Recension
Bildkredit: Samsung

Den roterande IPS-skärmen har kanter som gör att den ser ut som ett vackert konstverk, och den är monterad på ett stativ som ser ut som ett futuristiskt staffli. Den har anständig reflektionshantering och den blir tillräckligt ljus för att motverka bländning i väl upplysta rum. Den fungerar dock inte bra i mörka rum på grund av dess låga kontrastförhållande och dåliga svarta enhetlighet. Dess snabba svarstid och låga ingångsfördröjning gör det till ett bra alternativ för spel, men tyvärr har den en 60Hz-panel och stöder inte variabel uppdateringsfrekvens (VRR). Det körs också på en förenklad version av Tizen OS som inte är väl optimerad för porträttläge. På den ljusa sidan har den utmärkt färgnoggrannhet och anständiga fronthögtalare. Sammantaget, även om denna TV.

Fördelar

  • Roterande display
  • Fungerar med Android och iPhone
  • Perfekt för att titta på sociala videor

Nackdelar

  • Undermåttligt ljud
  • Kan inte monteras på väggen

Återförsäljare av Samsung The Sero

Design

Stora eller små, tjocka eller tunna, post-4:3 TV-apparater har alltid varit horisontella rektanglar. Tills nu.

Som standard sitter Sero vertikalt på ett stativ som du förmodligen skulle kunna sätta en ollie på om den inte var så rejäl. Och, eh, hade hjul (vilket det tydligen kan om du köper några separat). 43-tumspanelen är fäst vid en bas insvept i ett ganska attraktivt marinblått tyg, och det är här högtalarna är gömda.

Ramarna är inte problemet här att de kan vara på andra mindre experimentella TV-apparater, eftersom Sero ser lika mycket ut som en konstinstallation.

Det som dock överraskade oss är hur tung saken är, med en vikt på 33,3 kg färdigmonterad. Att sätta upp det var knappt mer komplicerat än att skruva in det i stativet och lyfta det till vår valda plats i vardagsrummet, men det är definitivt ett tvåmansjobb.

På grund av det relativt smala avståndet mellan skärmen och stativet är det lite svårare att komma åt baksidan av TV:n än vi skulle vilja, men med högerhandsgymnastik hittar du en trio av HDMI 2.0-portar, två USB-enheter, en CI-plats, markbunden ingång och eARC om du vill ansluta en soundbar. Men lycka till att hitta någonstans att lägga den.

Rotationen på Samsung The Sero

Samsung The Sero bäst i test

Seros uppenbara partytrick är dess rotationsförmåga. Ett tryck på motsvarande knapp på antingen Samsung Smart Remote eller SmartThings-appen på din telefon kommer att instruera TV:n att rotera 90 grader, en övergång som är både snabb och smidig varje gång det händer. Se bara till att du inte har föremål i bashing-avstånd på vardera sidan av skärmen. Så vitt vi vet kommer Sero inte att upptäcka dem innan en olycklig kollision.

Ur förpackningen kommer TV:n alltid automatiskt att återgå till sitt mer unika upprättstående läge när du stänger av den. Fast om detta är irriterande kan du ändra det i inställningarna.

Sero är inte designad för att vara en centrerad underhållningsuppsättning, som Samsungs nya QLED 8K-TV. Det är mer ett fashion statement, om man så vill.

Se också:

När du inte tittar på någonting fungerar Samsung Seros alltid-på-skärm som ett fotogalleri eller en massiv digital klocka. Och när du använder den för musik ger Sero en musikvägg med transformativ grafik som matchar din låt.

Gränssnitt på Samsung The Sero

Med fjärrkontrollen i handen fungerar Sero på ungefär samma sätt som vilken Samsung smart TV som helst. Det vill säga mycket bra faktiskt.

Tizen-plattformen är intuitiv att navigera, med en rad med alla ikoner du behöver nås med ett tryck på hemknappen. Skillnaden här är uppenbarligen porträttlägesikonen på vänster sida, som kommer att rotera TV:n till sitt vertikala läge när du trycker på den.

Appar-mässigt visas sådana som Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime Video och Apple TV+ alla ur lådan, medan Disney+ och andra kompatibla appar snabbt kan läggas till.

Vissa appar, som Apple Music och Netflix, stöder inte porträttvy alls, medan iPlayer av någon anledning gör det. Och bara vissa appar kommer automatiskt att rotera skärmen för att öppnas om de inte gör det. Det är av denna anledning som du kanske är bättre att inaktivera inställningen för autoporträtt när du stänger av TV:n. Att omedelbart behöva rotera den varje gång du slår på den är lite av en fiff.

Bixby är naturligt inbyggt, och det finns stöd för Alexa och Google Assistant också.

När du ställer in TV:n pekar Samsung mot dess SmartThings-app, som finns på både iOS och Android. När du har parat ihop din enhet med TV:n via appen kan du styra och rotera TV:n med den virtuella fjärrkontrollen och bläddra igenom de olika porträttlägesinställningarna.

Se också:

Prestanda

Vi tittade på en rad olika innehåll, från några HD/SDR-program på Netflix, som har uppgraderats beundransvärt av Samsungs Quantum Processor 4K, ända upp till en av streamingtjänstens UHD-showpieces (och det bästa TV-avsnittet 2020), ’Bagman ” Better Call Saul femte säsong. Sero är levande och levande detaljerad med bra svärta och utmärkt kontrast. Allt ser superskarpt ut på den ganska lilla 43-tumspanelen, och vi besvärades inte av något märkbart skak. Om du tycker att bilden ser en aning onaturlig ut med vibrationsreducering på max (som det var som standard), kan den stängas av i inställningarna.

Vi lämnade vanligtvis TV:ns Adaptive Picture-inställningar på, eftersom de gör ett bra jobb med att balansera ljusstyrkan i din omgivning med TV:ns utgång. Även om det är värt att notera att när vi inaktiverade dem och bytte från Standard till Dynamic medan vi tittade på Toy Story Pixar-korten, Lamp Life , gav det en betydligt mer kraftfull tittarupplevelse i ett vardagsrum fullt av dagsljus. Särskilt Filmmaker Mode är också alldeles för svagt för att kunna avnjutas under dagen.

Vi kopplade också in Nintendo Switch i några timmar och hittade Samsungs pålitliga spelläge för att göra ett bra jobb med den senaste mycket färgglada Paper Mario titeln.

Slutsats för Samsung The Sero 4K QLED Smart-TV

Sero är själva definitionen av en svår produkt att sälja in. Utan tvekan är det en av de mest uppmärksammade och visuellt önskvärda TV-apparaterna vi har stött på ett tag, och en mycket trevlig 4K QLED för start. Det låter bättre än de flesta TV-apparater i dess storlek som inte åtföljs av en soundbar, och den roterar. Såvitt vi känner till roterar ingen annan TV. Samsung Sero är bra för spel i HDR. Den har en snabb svarstid och dess ingångsfördröjning är extremt låg även när du spelar i 4k @ 60Hz med 10-bitars HDR.


Lämna en kommentar