Disney Plus Recension

Vår Disney Plus recension tittar på hur denna tjänst hanterar ett överkomligt pris och ett stort innehållsbibliotek

VÅR SLUTSATS
Disney Plus-streamingtjänsten är prisvärd och full av massor med innehåll. Disney Plus är inte bara en av de bästa streamingtjänsterna som finns tillgängliga idag. Det är också en av de snabbast växande streamingplattformarna, som nu njuts av mer än 130 miljoner prenumeranter.

FÖRDELAR:

 • Lågt pris
 • Star Wars, Marvel och Pixar innehåll
 • 4K UHD, familjedelning ingår
 • Rent, och bra gränssnitt

NACKDELAR:

 • Inga Spider-Man-filmer
 • Inte så mycket originalinnehåll

Disney Plus är inte bara populärt, det är en av de bästa streamingtjänsterna. Och denna Disney Plus recension visar hur det har gått från att vara lite för lite originalinnehåll till att vara ett måste.

Det kanske inte har samma breda och varierande bibliotek som du får på det dyrare Netflix (R-klassade filmer är finns ej), men Disney Plus har haft sin första stora hit som tog över popkulturen med The Mandalorian.

Fler fantastiska original kommer dock att göra Disney Plus till en tjänst som du slutar avregistrera dig efter säsongsfinalen på serien du ville se. Ja, det är det exklusiva hemmet för alla saker Pixar, Marvel och Star Wars, men vissa behöver inte alltid dessa arkiv.

Hur har Disney Plus förbättrats

Många har redan glömt Disney Plus dag 1-problem, och tittar nu bara på allt som finns i Disney Plus-biblioteket. Vi älskar de små animerade detaljerna i dess eleganta och animerade gränssnitt.

Disney Plus-appen blir bara bättre och bättre, med användbara funktioner som fjärranslutning av Group Watch och kommande stöd för Apples SharePlay-tjänst som slår andra. Det är också otroligt enkelt att använda, till exempel att lista ut Marvel-filmerna i ordning efter MCU-fas för maximal bekvämlighet. Dessutom tjänar de poäng för att ge dig allt i den högsta tillgängliga upplösningen och för att lista när dess Disney Plus Premier Access-filmer kommer att vara tillgängliga att titta gratis online – en fin touch som de inte behövde göra.

Det slår också Netflix på specialfunktioner och pris, med 4K Ultra HD-upplösning och familjedelning på upp till fyra enheter som standard kommer till 89 kr per månad, ett pris som gör Disney Plus tillräckligt billigt för att inte oroa sig. Ett måste för familjer och fans av MCU-seriefilmerna, fortsätt läsa vår Disney Plus-recension för att se hur det är en av de bästa streamingtjänsterna hittills.

Disney Plus Recension: Priser och tillgänglighet

Det kostar 89 kr per månad, med ett erbjudande på 890 kr för ett år ger dig en rabatt på två månader.

Priset gick upp från och med mars 2021. Även om det är irriterande, är det fortfarande i den nedre delen av utbudet av streamingtjänstpriser.

Disney Plus-priset ser ännu bättre ut när du ser att tjänsten inkluderar 4K HDR-bildkvalitet till det priset. Detta står i skarp kontrast med Netflix, som reserverar Ultra HD-bildupplösning för sin premiumplan som är betydligt dyrare.

Disney Plus Recension: Design

Disney Plus-hemsidan ser ut och känns mycket som Apple TV: s tvOS-startskärm, men det är inte lika bra. Låt oss börja med det förtjusande: För appens huvudinnehållsavdelningar animeras logotyper när markören väljer dem. Det betyder att fyrverkerier flyger mot Magic Kingdom bakom Disney-logotypen, stjärnorna bakom Star Wars, Marvel-logotypen förvandlas till den lilla sidvisande grafiken i början av en MCU-film och moln av Toy Story bilder som flyter bakom Pixar-logotypen.

Disney Plus hemskärm är byggd med samma system som de flesta streamingappar körs på, med rader med curerat innehåll. De börjar med Originals (som inkluderar The World According to Jeff Goldblum, Noelle och Forky asks a Question), rekommenderas för dig (varför detta inkluderar Dumbo-remake live-action är bortom mig), Hit Movies (vissa människor vill titta på Avatar, och jag kommer inte att fråga varför), Trending och Out of the Vault (klassiker som Disney inte strömmade på andra plattformar eller sålde).

Sortering på Disney plus

För att sortera igenom Disney Plus på ett annat sätt, navigera till menyn till vänster, det är där du hittar alternativet att söka, öppna din lista – tryck på plus (+) i en show- eller filmsida för att lägga till den – och avsnitt markerade Filmer, serier (Disney för TV-program), original och inställningar. Det är allt ganska självförklarande, och jag gillar hur avsnittet Filmer och serier har underavsnitt, så att du till exempel kan gå ner till animerade TV-program eller Ultra HD-filmer.

Att titta på serier på Disney Plus känns ganska normalt. När jag var klar med avsnitt 1 av The Mandalorian fick jag en elegant designad skärm som tyder på att jag bör titta på The Empire Strikes Back, även om jag skulle ha föredragit en anteckning om när avsnitt 2 i showen debuterar, eftersom det inte var tillgängligt vid den tiden.

(Disney släpper nya avsnitt varje vecka istället för att släppa loss allt på en gång, så avsnitt 2 i The Mandalorian anländer den 15 november, med efterföljande delar som kommer varje vecka efter det.) Apple TV Plus har en liknande motvilja mot att berätta när framtida avsnitt kommer.

Förbättringar som hänt i Disney plus

Vid lanseringen upptäckte jag att Disney inte hade lyckats helt när det gäller att fortsätta ett program som du pausade eller inte slutförde. Medan en rad fortsätta titta på fann på hemskärmen tidigt försvann den några timmar senare. Tack och lov fick Disney det fixat de två veckorna efter lanseringen.

Efter lanseringen märkte jag att en ”Fortsätt titta” -knapp dyker upp på filmsidor, till exempel på Avengers: Endgame. Senare kändes hemskärmen äntligen komplett, eftersom raden Fortsätt titta kom fram på startskärmen.

För närvarande är det en sak jag vill att Disney ska lägga till en omstartknapp bredvid Fortsätt-knappen, om du hellre vill börja om. För de av oss som inte kan komma ihåg var vi slutade (sen kvällstittande kan leda till sömniga ögon) skulle det vara ett bra tillskott.

Disney Plus-recension: enheter som stöds och samtidiga strömmar

Disney siktade mot stjärnorna, och siktade på en Netflixs nivå för Disney Plus. Stödda plattformar som Disney Plus lanserade med, det fungerar på en PS4, en Xbox One, en Roku Ultra, en Amazon Fire TV Cube, en LG Smart TV, en MateBook X Pro, en MacBook Pro, en Apple TV HD (tredje generationen), en iPhone 11 Pro Max och en Amazon Fire HD 10.

Naturligtvis stöder andra iOS-, iPadOS-, tvOS- och Android-enheter Disney Plus, liksom Samsung och Sony Smart TV, Rokus och Amazon Fire TV och surfplattor.

Du kan strömma Disney Plus-innehåll på upp till fyra enheter samtidigt, som jag testade genom att öppna Star Wars avsnitt I, II, III och IV (jag är inte en masochist, bara lat) samtidigt. När jag försökte öppna Empire Strikes Back på en annan enhet fick jag felskärmen som sa att jag hade nått tjänstens mer än tillräckliga gräns. Netflix börjar med en enhet åt gången i deras Baspaket, 2 enheter i Standardplanen och ger dig sedan 4 enheter på Premium-nivån.

Disney Plus recension: Innehållsbibliotek

Rom byggdes inte på en dag, men det är ganska fantastiskt hur många filmer och program Disney Plus har just nu.

Sedan den lanserades såg Disney Plus en långsam serie av ankomster på evenemangsnivå, och inte Netflixs stadiga influx av innehåll. Medan The Mandalorian och Hamilton har varit hits, anländer WandaVision och Falcon och The Winter Soldier efter lång väntan.

Naturligtvis, eftersom detta är Disney, har ingen av dem betyg över PG-13 eller TV-MA. Så det ersätter inte Netflix för dem som värdesätter vuxenorienterad programmering.

Med ett biblioteket som är så stort gjorde Disney en YouTube-video på tre timmar plus för att visa upp allt. Och det var innan företaget fördubblade antalet Marvel-filmer som visades vid lanseringen. Och till 89 kr är det ett fantastiskt värde.

Men låt oss titta över den kanske fortfarande regerande mästaren i streamingvärlden: Netflix. Enligt oberoende forskningswebbplatsen Finder, strömmar Netflix 3931 filmer och 1818 TV-program till USA. Totalt 5 749 filmer och program. Detta betyder att Disney Plus-biblioteket har ungefär 11% så mycket innehåll som vad du får på Netflix. Kanske räcker det extra innehållet för att kompensera för Netflix högre pris. Särskilt när den tjänsten har mer original programmering och R-klassat innehåll.

Disney Plus Recension: Star Wars-filmer och program

The force är verkligen stark med Disney Plus. En av de första stora överraskningarna jag hittade när jag slog upp Disney Plus-tjänsten var en ny 4K med Dolby Vision HDR-remaster av de ursprungliga Star Wars-filmerna.

När jag såg Luke Skywalker rida en tauntaun runt Hoth i början av Empire Strikes tillbaka. Så märkte jag att snöflingorna som fastnade i hans redskap verkade särskilt detaljerade. Jag såg liknande fin upplösning i håren och porerna på Han och Leias huvuden och ansikten. Det har till och med skett ännu en förändring i Han och Greedo-scenen från A New Hope. Även om Disney skyller på George Lucas för det.

Förutom den ursprungliga trilogin (kapitel 4, 5 och 6). Så inkluderar Disney Plus prequellerna, The Force Awakens och Rogue One: A Star Wars Story. Och det kan vara tillräckligt med Star Wars-innehåll för avslappnade fans som jag, men bläddra ner på den sidan hittar du The Clone Wars Saga-show, Star Wars Rebels, Star Wars Resistance och flera Lego Star Wars-shower, inklusive Droid Tales och All-Stars .

Det finns till och med en 2-timmars dokumentär (från 2004), Empire of Dreams: The Story of The Star Wars Trilogy. Det är nog en gammal nyhet för vissa, men det var en välkommen upptäckt för mig.

Disney Plus Recension: Marvel Cinematic Universe

Ungefär som hur MCU blommade ut ur Iron Man (som finns på Disney Plus). Så fördubblades listan över Marvel-filmer som kommer till Disney Plus vid lanseringen, från åtta till 16. Medan det finns några man saknar (Netflix har hyrt ut Wakanda, så Black Panther måste vänta). Lanseringslistan har några av de allra bästa, inklusive originalet Avengers, Guardians of the Galaxy och Avengers: Endgame.

Se: Marvel’s Avengers filmer i Kronologisk Ordning!

Disney Plus innehåller också Captain America-trilogin. Så det betyder att du får all Capten America du kan be om, inklusive den enorma flygplatskonflikten i inbördeskriget, den otvivliga excellensen hos The Winter Soldier och den upplyftande ursprungshistorien om The First Avenger.

Naturligtvis, för att andra företag har rätterna, får du inte någon av Tobey Maguires eller Tom Hollands Spider-Man-filmer. De har fastnat med Sony, som har spridit dem över FXNow, Netflix och fuboTV. Och medan den animerade Spider-Man från 1990-talet finns på Disney. Finns det bara en säsong, en femtedel av showens totala körning

Granskning av Disney Plus: Föräldrakontroll

Typiska föräldrakontroller för en streamingtjänst försöker att tvinga ett barn till innehåll baserat på deras ålder. Och sedan låta dem skriva in en kod för att komma ut ur detta. Och vad har Disney Plus, uppenbarligen den streamingtjänst som är mest avsedd för familjer, att erbjuda?

Tja, allt ovan, bara utan den PIN-kod som behövs för att komma åt mammas eller pappas konto. När du öppnar Disney Plus-appen efter att du har skapat ett konto. Får du helt enkelt välja vilken profil du vill komma in på. Och det finns aldrig någon uppmaning att låsa upp föräldrakontona. Kanske tror Disney att bristen på edgy, R-klassat material betyder att de inte behöver ett seriöst lås.

Vi har en full artikel om Disney Plus, föräldrakontroll här.

Mega stora serien: The Simpsons

De första 30 säsongerna av The Simpsons visas på Disney Plus. Detta som en del av Disneys förvärv av Twentieth Century Fox. Det låter fantastiskt – eller åtminstone gjorde det tills Disney Plus bestämde sig för att släppa de första 19 av dessa säsonger i ett lustigt format. (The Simpsons bytte till 16: 9-bildförhållande under säsong 20.) Denna blunder skär ut skämt och sidorna av skärmen.

FXNow gav publiken möjlighet att se showen i sitt ursprungliga och oredigerade format. Men Disney Plus har ännu inte erbjudit ett sådant alternativ.

Tack och lov fixade Disney detta och började streama The Simpsons korrekt… månader efter lanseringen. I ett uttalande till Los Angeles Times sa en talesperson från Disney Plus; ”Vi presenterade ’The Simpsons’ i bildförhållandet 16: 9 vid lanseringen för att garantera visuell kvalitet och konsistens över alla 30 säsonger”, men att nästa år, det första 19 säsonger (och en del av den 20: e säsongen) kommer att läggas till i bildförhållandet 4: 3, vilket ger abonnenterna ett val om hur de föredrar att se den populära serien.

Teknisk info kring Disney+

Tillgänglighet50+ länder
Plattformar som stödsWebbläsare (Windows, macOS, Linux), Android, iOS, Android TV, Fire OS (plattor och Fire TVs), Apple TV, smart TVs (Samsung, LG, Panasonic & mer), och spelkonsoler (Xbox & PlayStation).
Titta samtidigtUpp till 4
Antal filmer/serier1,500+ titlar (900+ filmer / 450+ TV serier / 200+ kortfilmer) 
Självproducerat materialJa
HD Video kvalitetJa
4K Video kvalitetJa
Offline PlaybackJa (iOS/iPadOS, Android, Fire OS)
Gratis provperiodNej
Pris per månad 89 kr /månad (890 kr / år)
 • Webbläsare: Disney Plus fungerar på Chrome (version 75+), Firefox (version 68+), Edge och Safari (version 11+). Om du har en Chromebook behöver du Chrome 79 eller senare.
 • Desktops: Ägare av Windows-drivna maskiner kan använda den inbyggda Disney Plus-appen som finns på Microsoft Store. Appen fungerar på Windows 10/11.
 • Mobila enheter: Apple-tillverkade enheter som iPhones och iPads måste köra iOS 13.0 eller senare. Android-enheter (inklusive telefoner och surfplattor) måste köra Android 5.0 eller senare. Och om du har en Fire OS-driven surfplatta måste din enhet köra Fire OS 5.0 eller senare.
 • Mediaenheter: Disney Plus körs på Android TV-drivna streamers som Nvidias Shield TV och Xiaomis Mi Box (observera att tredjepartsstreamers kan ha problem med Disney Plus eftersom det inte stöds officiellt). När det gäller Amazons Fire TV Stick-enheter måste de åtminstone köra Fire OS 5.0.
 • Smart TV: Eftersom den körs på Android TV fungerar Disney Plus på TV-apparater från Sony (Bravia), Sharp och Hisense. Disney Plus fungerar även på Samsung-TV-apparater (tillverkade 2016 eller senare, drivna av Tizen), Panasonic-TV-apparater (tillverkade 2017 eller senare, drivna av My Home Screen OS) och LG-TV-apparater (tillverkade 2016 eller senare, drivna av WebOS 3.0 minst).
 • Spelkonsoler: Om du har en PlayStation, vet att Disney Plus stöder PS4 och PS5. När det gäller Xbox funkar alla Xbox One och Xbox Series X/S-modeller.

Disney Plus Recension: Slutsats

Är Disney Plus värt det? Om du har varit nyfiken på tjänsten är svaret antagligen ja. Disney Plus har redan fixat de initiala buggarna. Och tjänsten känns ganska komplett med tanke på alla de stora serierna som finns under ett paraply.

Till 89 kr kostar Disney Plus väldigt lite. Visst kommer Netflix att ge dig mer innehåll och de R-rankade filmerna och TV-MA-programmen som vi inte förväntar oss på Disney Plus. Men för närvarande har Disney Plus mött hype och möjligen överskridit den.


9 svar på ”Disney Plus Recension”

Lämna en kommentar