Så här använder du Midjourney

Skapa allt du kan tänka dig när du vet hur du använder Midjourney

Du behöver veta hur du använder Midjourney om du vill skapa några av de mest spännande AI-konstverken som är möjliga. Som ett självbeskrivet ”oberoende forskningslabb som utforskar nya tankeformer och utökar den mänskliga artens föreställningsförmåga” låter detta program användarna skapa vad de än kan tänka sig från enbart text och kan nu också skapa textprompter från befintliga bilder med hjälp av ”beskriv”-funktionen.

Du kanske är lite förvirrad över hur du ska gå tillväga för att använda Midjourney för att skapa de fantastiska AI-genererade konstverken du ser – detta kan bero på att du behöver använda Discord istället för en fristående app eller webbsida. Oroa dig inte, det är tillräckligt enkelt att göra, och den här guiden är här för att visa dig hur.

Innan vi börjar, se till att du registrerar dig på Midjourneys webbplat, och loggar in på Discord. Vi kommer att guida dig genom resten, så sätt igång din fantasi eftersom om du kan föreställa dig och beskriva det, kan Midjourney förmodligen rita det.

Midjourney erbjöd tidigare en begränsad gratis testperiod, men nu accepteras endast betalande medlemmar. Medlemskapet börjar på $10 för grundplanen, vilket ger dig ungefär 200 bildgenereringar per månad.

Så här använder du Midjourney

Text till bild

När du har gått med i Midjourney Discord väljer du en server att ansluta till, för att börja är det bäst att välja en ”Nykomling”-server (dessa servrar rekommenderas för avslappnade användare eftersom de hjälper användarna att förstå AI-genereringsprocessen).

  • Välj chattfältet längst ner och skriv ”/imagine”, klicka sedan på Imagine-kommandot.
  • Skriv in prompten för konstverket du vill skapa (ju mer detaljer desto bättre) och tryck på Enter.
  • Vänta några ögonblick på att boten ska arbeta och håll ett öga på chatten där det kommer att publiceras.
  • För att skapa variationer eller förstora en bild, välj knapparna under bilderna – V (och sedan bildens nummer) för variation och U för förstoring.

Bild till text

  1. I samma rum, välj chattfältet längst ner och skriv ”/describe”, klicka sedan på Describe-kommandot.
  2. Bifoga bilden som du vill beskrivas och tryck på Enter.
  3. Vänta några ögonblick på att boten ska arbeta och håll ett öga på chatten där det kommer att publiceras. Du kan nu justera den här prompten eller kopiera och klistra in den för att se om AI skapar något liknande.

Enkelt, eller hur? Da Vinci hade det aldrig så lätt. Kom dock ihåg att Midjourney för närvarande bara är i Beta, så förvänta dig inte att det ska vara perfekt varje gång. Att se alla andras skapelser är en fantastisk inspirationskälla och Midjourney-communityn har till och med dagliga teman att experimentera med.


Du kanske också är intresserad av:


5 vanliga frågor och svar om Midjourney FAQ

Vad är Midjourney?

Svar: Midjourney är ett oberoende forskningslabb som utforskar nya tankeformer och utökar den mänskliga artens föreställningsförmåga. Det låter användare skapa AI-genererad konst genom att omvandla textprompter till bilder och beskriva befintliga bilder med text.

Hur mycket kostar det att använda Midjourney?

Svar: De har övergått från att erbjuda en gratis begränsad testperiod till att endast acceptera betalande medlemmar. Medlemskapet börjar på $10 för grundplanen, vilket ger dig ungefär 200 bildgenereringar per månad.

Hur använder jag Midjourney för att skapa AI-konst?

Svar: För att använda detta program måste du registrera dig på deras webbplats och sedan dessutom använda Discord för att interagera med deras AI-bot. Du kan skapa AI-konst genom att skriva ”/imagine” följt av en detaljerad prompt eller ”/describe” för att få en beskrivning av en befintlig bild.

Är Midjourney en fristående app eller webbsida?

Svar: Nej, detta är inte en fristående app eller webbsida. För att använda tjänsten måste du dock gå med i Midjourney Discord och interagera med deras AI-bot där.

Är Midjourney perfekt för att generera AI-konst?

Svar: Midjourney är för närvarande i Beta, så det är inte perfekt och kan ha vissa begränsningar. Det är dock en kraftfull plattform som kan skapa imponerande AI-konst baserat på användarnas textprompter och beskrivningar.

Tack!

Tack för att du läste vår guide om hur du använder Midjourney! Vi hoppas att den har gett dig en tydlig grund att börja skapa fantastiska AI-konstverk. Om du har några frågor eller vill dela dina egna skapelser är du välkommen att lämna en kommentar nedan. Vi uppmuntrar även våra läsare att dela den här artikeln med vänner och bekanta som kan vara intresserade av att utforska Midjourneys otroliga möjligheter. Tillsammans kan vi fortsätta att inspirera och uppmuntra varandras kreativitet inom AI-konst. Lycka till med dina framtida skapelser och glöm inte att dela och kommentera!


Nu när du läst om hur du använder Midjourney kanske du också vill läsa:

Lämna en kommentar