Bästa Indexfonder för Augusti 2022 – American Style

Bästa Indexfonder: är populära bland investerare eftersom de lovar ägande av en mängd olika aktier, vilket betyder större diversifiering och lägre risk – vanligtvis till ett lågt pris. Det är därför som många investerare, särskilt nybörjare, tycker att indexfonder är överlägsna investeringar för enskilda aktier.

Köpa indexfonder avkastning
Bildkredit: Buffert

Bland de bästa är indexfonder baserade på Standard & Poor’s 500 Index (S&P 500). Indexet innehåller hundratals av de största, globalt diversifierade amerikanska företagen inom alla branscher, vilket gör det till ett relativt säkert sätt att investera i aktier. Naturligtvis, som vi fick bevittna under 2020, kan även hela marknaden fluktuera dramatiskt, särskilt om något stor händer.

Detta index är själva definitionen av marknaden, och genom att äga en fond baserad på index får du marknadens avkastning, historiskt cirka 10 procent per år. Det är bland de mest populära indexen att följa och ger en bra överblick hur börsen rör sig.

Här är allt du behöver veta om indexfonder, inklusive fem av de bästa indexfonderna att överväga att lägga till i din portfölj i år.

Bästa Indexfonder för Oktober 2021

Listan nedan innehåller S&P 500 indexfonder från en mängd olika företag, och den innehåller några av de billigaste fonderna som man kan handla på de offentliga marknaderna. När det gäller en indexfond som denna, är kostnad en av de viktigaste faktorerna i din totala avkastning. Två fonder och tre ETF: er ingår:

 • Fidelity ZERO Large Cap Index
 • Vanguard S&P 500 ETF
 • SPDR S&P 500 ETF Trust
 • iShares Core S&P 500 ETF
 • Schwab S&P 500 Indexfond

[su_button url=”https://adtr.co/blAS7O” target=”blank” style=”soft” background=”#09c331″ color=”#ffffff” size=”5″ center=”yes”]Spara pengar i lägre fondavgifter på SAVR – Nu![/su_button]

Bästa Indexfonder: Fidelity ZERO Large Cap Index (FNILX)

Fidelity ZERO Large Cap Index – fonden är en del av investeringsbolagets anfall i fonder utan kostnadskvot, alltså dess ZERO-fond. Fonden spårar inte officiellt S&P 500 – tekniskt följer den Fidelity U.S. Large Cap Index – men skillnaden är akademisk. Den verkliga skillnaden är att investerarvänliga Fidelity inte behöver hosta upp en licensavgift för att använda S & P-namnet, vilket håller fondavgiften helt borta för investerare.

Kostnadskvot: 0 procent. Det betyder att varje 10 000 dollar som investeras skulle kosta 0 dollar per år.

Bästa Indexfonder: Vanguard S&P 500 ETF (VOO)

Som namnet antyder spårar Vanguard S&P 500 S&P 500 -indexet, och det är en av de största fonderna på marknaden med hundratals miljarder i fonden. Denna ETF började handla 2010 och den stöds av Vanguard, en av fondbranschens kraftverk.

Kostnadskvot: 0,03 procent. Det betyder att varje investerad 10 000 dollar skulle kosta 3 dollar per år.

Bästa Indexfonder: SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY)

SPDR S&P 500 ETF är ETF:s farfar för att ha grundats hela vägen tillbaka 1993. Det hjälpte till att starta den våg av ETF-investeringar som har blivit så populära idag. Med hundratals miljarder i fonden är det bland de mest populära ETF:erna. Fonden sponsras av State Street Global Advisors – en annan tungviktare i branschen – och den spårar S&P 500.

Kostnadskvot: 0,09 procent. Det betyder att varje investerad 10 000 dollar skulle kosta 9 dollar per år.

Bästa Indexfonder: iShares Core S&P 500 ETF (IVV)

IShares Core S&P 500 ETF är en fond som sponsras av ett av de största fondbolagen, BlackRock. Denna iShares-fond är en av de största ETF: erna och liksom dessa andra stora fonder spårar den S&P 500. Med ett startdatum 2000 är denna fond en annan långvarig aktör som har följt indexet noga över tiden.

Kostnadskvot: 0,03 procent. Det betyder att varje investerad 10 000 dollar skulle kosta 3 dollar per år.

Bästa Indexfonder: Schwab S&P 500 Index Fund (SWPPX)

Med tiotals miljarder tillgångar är Schwab S&P 500 Index Fund på den mindre sidan av tungvikterna på den här listan, men det är inte riktigt ett problem för investerare. Denna fond har ett starkt rekord som går tillbaka till 1997 och den är sponsrad av Charles Schwab, ett av de mest respekterade namnen i branschen. Schwab är särskilt känt för sitt fokus på att göra investerarvänliga produkter, vilket framgår av fondens låga pris.

Kostnadskvot: 0,02 procent. Det betyder att varje investerad 10 000 dollar skulle kosta 2 dollar per år.

Varför är indexfonder så populära?

S&P 500 indexfonden är fortfarande bland de mest populära indexfonderna. S&P 500-fonder ger en god avkastning över tiden, de är diversifierade och ett relativt lågrisk sätt att investera i aktier.

 • Attraktiv avkastning – Liksom alla aktier kommer S&P 500 att fluktuera. Men med tiden har indexet gett en avkastning på cirka 10 procent årligen. Det betyder inte att indexfonder tjänar pengar varje år, men under lång tid har det varit genomsnittet.
 • Diversifiering – Investerare gillar indexfonder eftersom de erbjuder omedelbar diversifiering. Med ett köp kan investerare äga ett stort antal företag. En andel av en indexfond baserad på S&P 500 ger ägande i hundratals företag.
 • Lägre risk – Eftersom de är diversifierade är investeringar i en indexfond lägre risk än att äga några enskilda aktier. Det betyder inte att du inte kan förlora pengar eller att de är lika säkra som en CD, till exempel, men indexet brukar fluktuera mycket mindre än en enskild aktie.
 • Låg kostnad – Indexfonder kan ta ut väldigt lite för dessa fördelar, med en låg kostnadskvot. För större medel kan du betala 3 till 10 dollar per år för varje 10 000 dollar du har investerat. Faktum är att en fond inte tar ut någon kostnadskvot alls. När det gäller indexfonder är kostnad en av de viktigaste faktorerna för din totala avkastning.

Medan vissa fonder, till exempel S&P 500 indexfonder, tillåter dig att äga företag inom olika branscher, äger andra bara en specifik bransch, ett land eller till och med en investeringsstil (säg utdelningsaktier).

Hur man investerar i en indexfond i 3 enkla steg

Det är förvånansvärt lätt att investera i en indexfond, men du vill veta vad du investerar i, inte bara köpa slumpmässiga fonder som du vet lite om.

Välj en indexfond att investera i

Ditt första steg är att hitta vad du vill investera i. Medan en S&P 500 indexfond är den mest populära indexfonden, finns de också för olika branscher, länder och till och med investeringsstilar. Så du måste överväga vad du exakt vill investera i och varför det kan ge möjlighet:

 • Plats: Tänk på investeringarnas geografiska läge. Ett brett index som S&P 500 äger amerikanska företag, medan andra indexfonder kan fokusera på en smalare plats (Frankrike) eller en lika bred (Asien-Stillahavsområdet).
 • Verksamhet: Vilken eller vilka branscher investerar indexfonden i? Investeras det i läkemedelsföretag som tillverkar nya läkemedel, eller kanske teknikföretag? Vissa fonder är specialiserade på vissa branscher och undviker andra.
 • Marknadsmöjlighet: Vilken möjlighet erbjuder indexfonden? Köper fonden läkemedelsföretag för att de gör nästa blockbuster -läkemedel eller för att de är kontantkor som betalar utdelning? Vissa fonder investerar i högavkastningsaktier medan andra vill ha högväxtaktier.

Du vill noggrant undersöka vad fonden investerar i, så att du har en uppfattning om vad du faktiskt äger. Ibland kan etiketterna på en indexfond vara vilseledande. Men du kan kontrollera indexets innehav för att se exakt vad som finns i fonden.

Bestäm vilken indexfond du ska köpa

När du har hittat en fond du gillar kan du titta på andra faktorer som kan göra att den passar bra för din portfölj. Fondens utgifter är enorma faktorer som kan göra – eller kosta – dig tiotusentals dollar över tid.

 • Utgifter: Jämför utgifterna för varje fond du funderar på. Ibland kan en fond baserad på ett liknande index ta ut 20 gånger så mycket som en annan.
 • Skatter: Av vissa juridiska skäl tenderar fonderna att vara mindre skatteeffektiva än ETF: er. I slutet av året betalar många fonder en skattepliktig fördelning av kapitalvinster, medan ETF: er inte gör det.
 • Investeringsminimum: Många fonder har ett lägsta investeringsbelopp för ditt första köp, ofta flera tusen dollar. Däremot har många ETF: er ingen sådan regel, och din mäklare kan till och med tillåta dig att köpa andelar med bara några dollar.

Köp din indexfond

När du har bestämt vilken fond som passar in i din portfölj är det dags för den enkla delen – att faktiskt köpa fonden. Du kan antingen köpa direkt från fondbolaget eller via en mäklare. Men det är oftast lättare att köpa en fond via en mäklare. Och om du köper en ETF måste du gå igenom din mäklare.

Saker att tänka på när man investerar i indexfonder

När du tittar på indexfonder vill du överväga följande faktorer:

 1. Långsiktigt resultat: Det är viktigt att spåra indexfondens långsiktiga resultat (helst minst fem till tio års resultat) för att se vad din potentiella framtida avkastning kan vara. Varje fond kan spåra ett annat index eller göra det bättre än en annan fond, och vissa index gör det bättre än andra över tid. Långsiktiga prestanda är din bästa mätare till vad du kan förvänta dig i framtiden, men det är ingen garanti heller.
 2. Kostnadskvot: Kostnadskvoten visar vad du betalar för fondens resultat på årsbasis. För fonder som spårar samma index, som S&P 500, är ​​det meningslöst att betala mer än du måste. Andra indexfonder kan spåra index som har bättre långsiktig prestanda, vilket potentiellt kan motivera en högre kostnadskvot.
 3. Handelskostnader: Vissa mäklare erbjuder mycket attraktiva priser när du köper fonder, ännu mer än samma fondbolag själv. Om du går med en ETF tillåter praktiskt taget alla större onlinemäklare dig att handla utan provision. Också, om du köper en fond, var försiktig med försäljningsbelastningar eller provisioner, som enkelt kan ta av 1 eller 2 procent av dina pengar innan de investeras. Dessa är lätta att undvika genom att välja medel noggrant, till exempel från Vanguard och många andra.
 4. Fondalternativ: Men inte alla mäklare erbjuder alla fonder. Så du måste se om din mäklare erbjuder en specifik fondfamilj. Däremot är ETF: er vanligtvis tillgängliga hos alla mäklare eftersom de alla handlas på en börs.
 5. Bekvämlighet: Det kan vara mycket lättare att gå med en fond som din mäklare erbjuder på sin plattform snarare än att öppna ett nytt mäklarkonto. Men att gå med en ETF istället för en fond kan också låta dig undvika denna fråga.

Kan en indexfondinvesterare förlora allt?

Att lägga pengar på alla marknadsbaserade investeringar som aktier eller obligationer innebär att investerare kan förlora allt om företaget eller regeringen som utfärdar säkerheten får allvarliga problem. Situationen är dock lite annorlunda för indexfonder eftersom de ofta är så diversifierade.

En indexfond äger vanligtvis minst dussintals värdepapper och kan äga potentiellt hundratals av dem, vilket innebär att det är mycket diversifierat. När det gäller en aktieindexfond, till exempel, måste varje aktie gå till noll för att indexfonden, och därmed investeraren, förlorar allt. Så även om det är teoretiskt möjligt att förlora allt, händer det inte för vanliga medel.

Som sagt, en indexfond kan underpresterar och förlorar pengar i flera år, beroende på vad den investerat i. Men oddsen för att en indexfond förlorar allt är mycket låg.

Vad anses vara en bra kostnadskvot?

Fonder och ETF har bland de billigaste genomsnittliga kostnadskvoterna, och siffran beror också på om de investerar i obligationer eller aktier. År 2020 debiterade den genomsnittliga aktieindexfonden 0,06 procent (på tillgångsvägd basis), eller 6 dollar för varje investerad 10 000 dollar. Den genomsnittliga aktieindex ETF debiterade 0,18 procent (tillgångsvägt), eller 18 dollar för varje 10 000 dollar som investeras.

Indexfonder tenderar att vara mycket billigare än genomsnittliga fonder. Jämför siffrorna ovan med den genomsnittliga aktiefonden (på tillgångsvägd basis), som debiterade 0,54 procent, eller den genomsnittliga aktie-ETF, som tog 0,18 procent. Medan ETF -utgiftskvoten är densamma i varje fall är kostnaden för fonder i allmänhet högre. Många fonder är inte indexfonder, och de tar ut högre avgifter för att betala de högre kostnaderna för sina förvaltningsteam.

Så allt under genomsnittet bör betraktas som ett bra kostnadskvot. Men det är viktigt att hålla dessa kostnader i perspektiv och inse att skillnaden mellan ett kostnadskvot på 0,10 procent och 0,05 procent är bara 5 dollar per år för varje 10 000 dollar som investeras. Ändå finns det ingen anledning att betala mer för en indexfond som spårar samma index.

[su_button url=”https://adtr.co/blAS7O” target=”blank” style=”soft” background=”#09c331″ color=”#ffffff” size=”5″ center=”yes”]Spara pengar i lägre fondavgifter på SAVR – Nu![/su_button]

Är det en bra tid nu att köpa en av de bästa indexfonder?

Om du köper en aktieindexfond eller nästan vilken som helst brett diversifierad aktiefond som en S&P 500 -fond kan det vara en bra tid att köpa. Det beror på att marknaden tenderar att stiga med tiden, när ekonomin växer och företagens vinster ökar. I detta avseende är tiden din bästa vän, eftersom den låter dig sammanställa dina pengar och låta dina pengar tjäna pengar. Med detta sagt kan snävt diversifierade indexfonder (t.ex. fonder fokuserade på en bransch) göra det dåligt i flera år.

Investerare måste dock tänka långsiktigt och experter rekommenderar att man lägger till pengar på marknaden regelbundet. Du kommer att dra fördel av genomsnittskostnaderna i dollar och sänka din risk. En stark investeringsdisciplin kan hjälpa dig att tjäna pengar på marknaden över tid. Investerare bör undvika att tajma marknaden, det vill säga hoppa in och ut från marknaden för att fånga vinster och undvika förluster.

Vanliga frågor om bästa Indexfonder – FAQ

Om du vill komma in i indexfonder kan du fortfarande ha några fler frågor. Här är svar på några av de vanligaste frågorna som investerare har om dem.

Hur fungerar indexfonder?

En indexfond är en investeringsfond-antingen en fond eller en börshandlad fond (ETF) -som är baserad på en förinställd aktiekorg eller index. Detta index kan skapas av fondförvaltaren själv eller av ett annat företag, t.ex. en investeringsbank eller en mäklare.

Dessa fondförvaltare efterliknar sedan indexet och skapar en fond som så mycket som möjligt liknar indexet utan att aktivt förvalta fonden. Med tiden ändras indexet när företag läggs till och tas bort, och fondförvaltaren replikerar mekaniskt dessa förändringar i fonden.

På grund av detta tillvägagångssätt anses indexfonder vara en typ av passiv investering, snarare än aktiv investering där en fondförvaltare analyserar aktier och försöker välja de bästa presterarna.

Detta passiva tillvägagångssätt innebär att indexfonder tenderar att ha låga kostnadskvoter, vilket håller dem billiga för investerare som kommer in på marknaden.

Några av de mest kända indexen är S&P 500, Dow Jones Industrial Average och Nasdaq 100. Indexering är en populär strategi för ETF: er och de flesta ETF är baserade på index.

Vilken typ av avgifter är förknippade med de bästa Indexfonder?

Indexfonder kan ha ett par olika typer av avgifter kopplade till dem, beroende på vilken typ av indexfond:

Fonder: Indexfonder sponsrade av fondbolag kan ta ut två typer av avgifter: en försäljningsbelastning och en kostnadskvot.

 • En försäljningsbelastning är bara en provision för att köpa fonden, och det kan hända när du köper eller när du säljer eller över tid. Investerare kan vanligtvis undvika dessa genom att gå med ett investerarvänligt fondbolag som Vanguard, Schwab eller Fidelity.
 • En kostnadskvot är en löpande avgift som betalas till fondbolaget baserat på de tillgångar du har i fonden. Vanligtvis debiteras dessa dagligen och kommer sömlöst ur kontot.

ETF: Indexfonder som sponsras av ETF-företag (varav många också driver fonder) tar endast ut en sorts avgift, en kostnadskvot. Det fungerar på samma sätt som med en fond, med en liten del som dras sömlöst varje dag du håller i fonden.
ETF: er har blivit mer populära nyligen eftersom de hjälper investerare att undvika några av de högre avgifter som är förknippade med fonder. ETF: er blir också populära eftersom de erbjuder andra viktiga fördelar jämfört med fonder.

Slutsats Bästa Indexfonder

Dessa är några av de bästa S&P 500 -indexfonderna på marknaden, som erbjuder investerare ett sätt att äga aktierna i S&P 500 till låg kostnad, samtidigt som de åtnjuter fördelarna med diversifiering och lägre risk. Med dessa fördelar är det ingen överraskning att dessa är några av de största fonderna på marknaden.

[su_button url=”https://adtr.co/blAS7O” target=”blank” style=”soft” background=”#09c331″ color=”#ffffff” size=”5″ center=”yes”]Spara pengar i lägre fondavgifter på SAVR – Nu![/su_button]


Du kanske också är intresserad av:


4 svar på ”Bästa Indexfonder för Augusti 2022 – American Style”

Lämna en kommentar