Swedbank Kreditkort eller Klarna Kortet

Swedbank kreditkort jämförelse

I denna jämförelse ska vi gå igenom vilket av Swedbank kreditkort eller Klarnakortet som passar dig. Du kanske har fått reda på att det finns vissa fördelar som faktiskt gör det lönsamt att använda kreditkort istället för det vanliga bankkortet. Dessa två kort är bland de mest populära kreditkorten som finns i Sverige.

Läs också: Spara pengar med kreditkort

Swedbank kreditkort

swedbank kort

Sveriges största bank sett till antalet svenska kunder, är Swedbank och de erbjuder ett konkurrenskraftigt kreditkort. Swedbanks kreditkorts pris är originellt 195 kr per år, men kan tekniskt sett kosta dig 0 kr. Detta ifall du har deras “nyckelkund” paket. Många svenskar har nyckelkund paketet och då ingår det, helt gratis! Man kan som högst ansöka om att ha 100 000 kr i kreditgräns för detta kreditkort. För din ekonomis skull, betala kortets månatliga faktura så slipper du extra avgifter och det förblir gratis! Kortets faktura period kan maximalt vara 55 dagar, det vill säga 55 dagar räntefritt. Vanligtvis ska man räkna med en månad plus sju dagar räntefritt och inte tänka mer på detta! När du beställer kortet ska du läsa (står i papprena) eller fråga vilka datum som kommer vara dina start och brytdatum.

Du kan även ta och välja delbetalning av din faktura. För att kunna göra det så måste minst 3 % av skulden betalas tillbaka varje månad. Dock minst en summa på 150 kronor. Kreditkostnaden stiger om du delbetalar, jämfört med om du betalar hela beloppet på en gång.

Prisgaranti

Swedbank har prisgaranti så att om du köper dyr elektronik som TV det betyder att om du använder kortet och köper en TV och hittar samma TV för lägre pris så kan du begära ut mellanskillnaden.

Försäkringarna som som ingår när man köper resor med Swedbank kreditkort är en otrolig förbättring än vad man får när man använder det vanliga bankkortet. Det som tillkommer är fördubblade ersättningsgränser på de flesta reseförsäkringar vilket kan innebära tiotusentalskronor.

Swedbank kreditkort – Låna pengar från kreditkortet

Du kan självklart låna pengar från kreditkortet. Det är väldigt låg ränta när man jämför med andra alternativ! Detta kallas saldoöverföring när man tar pengar från kreditgränsen och flyttar över till bankkontot. Det måste vara minst 500 kr kvar på kreditutrymmet efter man har gjort en saldoöverföring. Det måste vara ditt konto som du överför pengarna till annars går inte banken med på det. Direkt när överföringen görs så börjar räntan att ticka.

Räntan kan vara så låg som 10,95 procent. Det är ett av de billigaste alternativen om du ska låna ett litet belopp. Det har numera blivit allt vanligare att din storbank inte kan erbjuda dig små privatlån utan de sätter gränsen vid 20 000 kr. Det brukar tillkomma alla möjliga uppläggningsavgifter som gör att kostnaden för lånet drar i väg. Därför är ett kreditkort nu de bättre alternativet att låna en mindre summa, det vill säga under 20 000 kronor.

Swedbank kreditkort specifikationer

swedbank

Fördelar

 • Massor med försäkringar. Dubblerade ersättningsbelopp om du köper resor med kortet gentemot det vanliga bankkortet. 
 • Gratis med nyckelkund. Gratis avi – Man kan ha Autogiro eller E-faktura.
 • Längre räntefri period
 • Prisgaranti på dyr elektronik

Nackdelar

 • Kortet har dock inget bonussystem vilket inte gör det lönsamt på samma sätt att använda det för att spara pengar. (Man behöver skaffa Swedbank kreditkort Guld, då kan man börja spara pengar)
 • Om du inte är kund hos Swedbank behöver du bli det för att ta del utav deras kreditkort.

Klarna kortet – ett VISA kort

klarnakortet bankkort

Klarna har byggt upp ett enastående starkt varumärken det senaste decenniet och har skapat en egen produkt som de kallar Klarna kortet. Prismässigt är detta kort väldigt bra och årsavgiften är bara 0 kr. Man kan som högst ansöka om att ha 100 000 kr i kreditgräns (samma för Swedbank kreditkort). Kreditgräns är hur mycket du får max använda dig utav per månad. Notera att detta är max och du kan självfallet använda hur lite du vill – och ändå inte betala en krona i tillkommande avgifter så länge du betalar kortets faktura!

Kortets faktura period kan maximalt vara 45 dagar och det kallas för att 45 dagars räntefritt. Detta beror helt på när startdatum är och brytdatum är för din faktura. Säg att din nästa faktura börjar registrera köpen från och med idag. Då kan det i extrema fall vara upp till 45 dagar mellan start och brytdatum. Vanligtvis ska man räkna med en månad räntefritt och inte tänka mer på detta! Det finns ingen idé med att krångla till det. När du beställer kortet ska du läsa eller fråga vilka datum som kommer vara dina start och brytdatum.

Låna pengar Klarna kortet

Det finns inget sätt som du kan låna pengar från kreditutrymmet på samma sätt som en saldoöverföring från Swedbanks kreditkort. Men, å andra sidan är köpgränsen inte huggen i sten som på Swedbank. Köputrymmet bestäms av Klarna baserat på grundval kring dina samtliga utgifter Klarna och din ekonomiska situation. Det betyder att ditt betalningsbeteende kan komma att ha en inverkan på din förmåga att betala med Klarna Kortet.

I Klarnas kundportal kan du se din nuvarande utgiftsstatus på ett ungefär och få en indikation om din möjlighet att göra ytterligare köp vid varje enskilt tillfälle genom funktionen Köputrymme i Klarnas kundportal. Alla smarta funktioner hittas i kundportalen.

Transaktioner i annan valuta än SEK

Om du gör en transaktion i en annan valuta än svenska kronor växlas summan till SEK. Tillämpad växelkurs används. Växelkursen består av en av VISA bestämd referens för just det här. Man räknar alltid ifrån den dag som VISA fick informationen om transaktionen. Du står för eventuell valutarisk under tiden från köp, till dess transaktionen kommer till Visa. Detta gäller även köp i Sverige i annan valuta än svenska kronor. Men något direkt valutapåslag finns inte. Det är därför billigare att handla utomlands med Klarna kortet.

Klarna kreditkort specifikationer

klarna kreditkort

Fördelar

 • Klarna kortet har inget valutapåslag utomlands. Om du är en människa som bara älskar att söka dig till varmare länder. Då hjälper detta slopade valutapåslaget din vardag när du handlar med kreditkortet. Detta ska definitivt väga tungt i din bedömning. (Men man kan dock inte ta ut pengar!)
 • Den andra fördelen med detta kreditkort är hur enkelt det är att checka ut med Klarna på majoriteten av hemsidor du handlar på. Styrkan ligger alltså i smidigheten.
 • Rabatter finns att ta del av i deras app!

Nackdelar

 • Kortet har dock inget bonussystem vilket inte gör det lönsamt på samma sätt att använda det för att spara pengar.
 • Inga försäkringar med detta kreditkort
 • Aviavgift 29 kr

Läs också: Spara pengar med kreditkort

Swedbank kreditkort vs Klarna kortet

SwedbankKlarna
0 kr (195 utan nyckelkund)0 kr (Avi 20 kr)
ValutapåslagInget Valutapåslag
Många försäkringarInga försäkringar
Inget bonussystemInget bonussystem
SaldoöverföringIngen Saldoöverföring
Kreditgräns fastKreditgräns efter din ekonomi
Sammanställning

Skillnaden mellan: Debetkort och Kreditkort

Om du någonsin är förvirrad över vad skillnaden mellan ett kreditkort och ett vanligt betalkort? Det är lätt att vara det. Betalkort och kreditkort accepteras på många av samma platser. De erbjuder båda bekvämlighet och eliminerar behovet av att bära kontanter. De ser till och med lika ut.

Den grundläggande skillnaden mellan ett bankkort och ett kreditkort är var korten drar pengarna. Ett bankkort tar det från ditt bankkonto och ett kreditkort debiterar det till din kreditgräns som tillhanda hålls av banken som utfärdade kortet.

Betalkort drar pengar direkt från ditt konto när du gör köpet. De gör detta genom att hålla inne köpet. Sedan skickar köpmannen in transaktionen till sin bank och den överförs till handlarens konto. Det kan ta några dagar innan detta händer, och spärren kan upphöra innan transaktionen går igenom.

 • Du betalar inte ränta på dina inköp.
 • Att betala med debet tar pengarna från ditt konto ganska mycket omedelbart.

Kreditkort

Ett kreditkort är ett kort som låter dig låna pengar mot en kredit, även känd som kortets kreditgräns. Alla kortets transaktioner kommer på din faktura. Banken betalar säljaren och senare, när du får din faktura, betalar du banken.

Du debitera ränta på dina inköp. Undvik att betala ränta genom att inte balansera från månad till månad.

Nedan följer andra fakta om kreditkort:

 • Banken bestämmer din kreditgräns utifrån din kredithistorik.
 • I allmänhet behöver du inte längre registrera dig för kreditkortsköp.
 • Du är skyldig ränta på dina inköp om du inte betalar in det innan det antal dagar banken kräver dagar.

27 svar på ”Swedbank Kreditkort eller Klarna Kortet”

Lämna en kommentar