Hur man köper Stablecoins med kreditkort i 5 enkla steg

Det finns flera sätt att fylla på din kryptoplånbok för att köpa kryptovalutor online och i den här artikeln ska vi ta upp hur man kan köpa stablecoins med kreditkort.

Medan nästan alla börser stöder kryptoinsättningar, banköverföringar och bankkortsköp är det bara vissa plattformar som stöder insättningar via andra onlineplånböcker, förbetalda kort och olika andra betalningstjänster.

Även om det finns en uppsjö av insättningsalternativ, väljer konsumenter ofta kreditkort. Det kan bero på att de har visat sig vara det snabbaste och enklaste sättet att köpa krypto på centraliserade börser. I den här artikeln kommer vi att gå igenom de grundläggande principerna för stablecoins och lära dig hur du köper stablecoins med ett kreditkort på Binance, en av de största och mest populära börserna i världen.

Vad är Stablecoins?

Stablecoins är digitala tillgångar vars värde är knutet till värdet av en annan tillgång. Medan de flesta stablecoins följer värdet av fiat-valutor (USD, EUR, YEN, etc.). Så finns det också stablecoins som följer priset på guld och andra råvaror. 

Men varför skulle någon köpa stablecoins, kanske du frågar dig? Är det inte bättre att bara behålla din fiat än? 

Tja, om du har följt priserna på kryptovalutor ens en kort tid, vet du att de tenderar att fluktuera på ett snabbt och oförutsägbart sätt.

För att tillfälligt undvika denna volatilitet och osäkerhet använder många kryptoinvesterare stablecoins, som kombinerar stabiliteten hos traditionella tillgångar med flexibiliteten hos digitala tillgångar. Användingen av stablecoins blir särskilt uppenbart i tider av hög volatilitet. Dessutom kan du behålla en liten del av dina medel i form av stablecoins för att ha dem lätt tillgängliga ifall en extraordinär investeringsmöjlighet skulle uppstå.

Sist men inte minst, vissa investerare behåller till och med en fast procentandel av stablecoins bara för att minska riskexponeringen för deras kryptoportfölj eller för att delta i DeFi-protokoll.

Klicka här för att komma till Binance och se dina möjligheter redan idag!


Vi tror att du kanske också är intresserad av:


Fördelar med Stablecoins

Den största fördelen med stablecoins är att de fungerar som en säkerhet, eftersom deras priser fluktuerar mycket mycket mindre än priserna på andra kryptovalutor. Deras främsta fördel gentemot fiat-pengar är att de är digitala tillgångar säkrade av blockkedjan och kan snabbt användas över hela världen.

De erbjuder också enklare och snabbare handel, för att inte tala om att krypto-stablecoin valutapar vanligtvis har mycket större likviditet än sina fiat-motsvarigheter.

Typer av Stablecoins 

Stablecoins skiljer sig åt genom den mekanism som används för att upprätthålla kopplingen till den underliggande tillgången och deras reservpolicy. Emittenterna av stablecoins kan ha en partiell reserv, vilket innebär att inte alla stablecoins i cirkulationen har säkerhet eller en full reserv.

Vi skiljer mellan:

  • Fiat-collateralized stablecoins: dessa stablecoins upprätthåller en fiat valutareservfond som fungerar som en säkerhet och säkerställer stablecoinens värde. Transparenta och pålitliga utgivare av stablecoin bör få sina reserver upprätthållna av oberoende förvaringsinstitut och regelbundet publicera reservfondsrevisioner.
  • Råvarusäkrade stablecoins: ungefär samma som fiat-collateralized, bara att reservtillgångarna är ädla metaller (guld, silver, andra) eller andra råvaror (råolja).
  • Kryptosäkrade stablecoins: i det här fallet är reservtillgångarna andra kryptovalutor men stablecoin är knuten till en fiat-valuta eller annan stabil tillgång. Eftersom kryptovalutor är utsatta för volatilitet, bör dessa stablecoins vara översäkrade för att säkerställa full prisstabilitet. Ett exempel på ett sådant mynt är MakerDAO’s Dai (DAI).
  • Algoritmiska stabila mynt: värdet på det algoritmiska stabila myntet hålls stabilt av en förinställd algoritm, vanligtvis utplacerad i form av ett smart kontrakt. Algoritmen upprätthåller myntets stabilitet genom att kontrollera dess cirkulerande utbud och handla med tillgångarna i reservfonden vid behov. Dessa stablecoins kan dock ha reservtillgångar eller inte. Vanligtvis har de en partiell reserv. Populära algoritmiska stablecoin TerraUSD (UST) gick nyligen in i en sådan dödsspiral, vilket resulterade i att priset på UST sjönk från $1 till bara en bråkdel av en cent.

Vilka är de mest populära stablecoins på marknaden idag?

Fiat-collateralized stablecoins är den mest populära typen av stablecoin på marknaden idag. Här är de 3 bästa stablecoins som du behöver känna till när du handlar på kryptovalutamarknaden.

1. Tether (USDT)

Med ett börsvärde på nästan 67 miljarder USD är Tether en obestridd kung av alla stablecoins. Faktum är att Tether inte bara är det största stabila myntet efter börsvärde utan också den tredje största kryptovalutan efter börsvärde och kryptovalutan med den högsta 24-timmarshandelsvolymen. Tether grundades i januari 2015 och var först tillgängligt exklusivt via Bitfinex- börsen, som har behållit en nyckelposition i hanteringen av Tether.

Idag finns Tether tillgängligt på flera blockkedjor inklusive Bitcoin (via Omni Layer), Ethereum, TRON, Solana, Avalanche och en mängd andra blockkedjor. Emissionen och säkerheten för USDT hanteras av Tether Ltd., som hävdar att de håller 1 USD i sina reserver för varje emitterad UDST. Ändå har Tethers öppenhet om reservfondens saldo varit föremål för flera kontroverser under åren eftersom många tror att företaget inte har en 1:1-reserv och därför inte kan lösa in varje USDT i omlopp för $1.

2. Binance USD (BUSD)

Binance USD är ett USD-kopplat stablecoin utvecklat av Binance i samarbete med USA-baserade kryptovalutaföretaget Paxos. BUSD är ett stabilt mynt med full Fiat-säkerhet, eftersom Paxos håller $1 på ett dedikerat bankkonto för varje BUSD-token i omlopp. Dessutom publicerar Paxos regelbundet intyg från ett revisionsbolag, som vittnar om att det har tillräckligt med USD på reservkontot för att lösa in varje BUSD i omlopp till en kurs 1:1 med USD. BUSD har också godkänts av New York State Department of Financial Services (NYDFS).

Stablecoin är tillgängligt i form av en ERC-20-token på Ethereum-blockkedjan och som BEP-2-token på Binance Smart Chain (BSC). BUSD:s börsvärde är för närvarande 17,5 miljarder dollar, vilket placerar den på tredje plats bland stablecoins.

3. USD-mynt (USDC)

USD Coin är ett annat fiat-collateralized stablecoin-projekt som utfärdar en token kopplad till värdet av 1 USD. Den skapades i september 2018 och ges ut av CENTRE, ett USA-baserat konsortium av kryptovalutaföretag, där kryptovalutabörsen Coinbase och betalningsprocessorn Circle spelar nyckelrollerna. USDC började som en ERC-20 standard token men från och med idag är den tillgänglig på 8 blockkedjor redan.

Förutom Ethereum hittar du USDC också på ett brett urval av andra blockkedjor. På samma sätt som för BUSD, publicerar emittenten av USD Coin också reservfondintyg på månadsbasis. USDC är extremt populärt på olika appar för decentraliserad finans (DeFi) , vilket också är en av anledningarna till myntets höga börsvärde, som för närvarande uppgår till 57 miljarder dollar. 

Hur köper man Stablecoins med ett kreditkort på Binance?

Låt oss gå igenom steg-för-steg-processen för att köpa stablecoins med ett kreditkort på Binance kryptobörs.

Steg 1:

Logga in på ditt Binance-konto och håll muspekaren över ”Köp krypto” och klicka sedan på ”Kredit-/betalkort”.

Steg 1:

Logga in på ditt Binance-konto och håll muspekaren över ”Köp krypto” och klicka sedan på ”Kredit-/betalkort”.

Köper kryptovaluta på Binance

Steg 2:

Välj din fiat-valuta från listan över valutor som stöds och ange det fiatbelopp du vill spendera på detta stablecoin-köp. Du kan till och med ställa in veckovisa, varannan vecka eller månatliga återkommande köp.

Binance kreditkort

Steg 3:

Efter att ha klickat på ”Fortsätt” kommer du att uppmanas att ange dina kortuppgifter. Klicka på ”Lägg till nytt kort” och fyll i dina kreditkortsuppgifter och faktureringsadress. Klicka på ”Lägg till kort”.

Köpa krypto med kreditkort på Binance

Steg 4:

Dubbelkolla dina betalningsuppgifter och klicka på ”Nästa”. Fortsätt för att bekräfta inköpsordern för stablecoin.

Steg 5:

Verifiera din betalning på din kortutgivares OTP-transaktionssida.

Medan handledningen visar hur man köper BUSD stablecoin, är processen praktiskt taget densamma för alla andra kryptovalutor. För att köpa andra kryptovalutor med ett kreditkort, se till att välja önskad krypto under steg 2.

Om du vill köpa stablecoins med banköverföring kan du även göra så.


Ingen information eller data är avsedd som investeringsråd (varken i allmänhet eller i enskilda fall). Finansiella produkter eller transaktioner som omnämns i sådan information eller data, kanske inte är lämplig för din investeringsprofil och mål och förväntningar. Du är ansvarig för att avgöra om någon finansiell produkt eller transaktion är lämplig för dig utifrån dina intressen, investeringsmål, riskbenägenhet och investeringsplan. CompareSweden ska inte hållas ansvarig för eventuella skador som uppstår från några omnämnda transaktioner eller investeringar i finansiella produkter.


Nu när du läst om 5 enkla steg för att köpa Stablecoins med kreditkort så kanske du också är intresserad av:

2 svar på ”Hur man köper Stablecoins med kreditkort i 5 enkla steg”

Lämna en kommentar