Kan jag få ett kryptolån utan säkerhet på Binance?

Kan jag få ett kryptolån utan säkerhet på Binance?

kryptolån utan säkerhet

Om du äger kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum eller BUSD, har du förmodligen hört talas om investeringsalternativ utanför spothandel som terminer eller marginalhandel.

Men dessa alternativ kan också vara riskabla om du inte handlar de strategiskt och med hög försiktighet.

Det finns ett annat alternativ som handlare kan överväga som använder mer traditionella mekanismer för att hjälpa investerare att få ut mer av sina tillgångar.

Under stagnerande marknadscykler kan det vara svårt att hålla BTC eller ETH när medel behövs. Oftare än inte kommer handlare inte att vilja likvidera sina tillgångar.

Så för att hitta pengar är ett alternativ att ta upp ett kryptolån. I en värld av kryptolån kan handlare välja mellan centraliserade och decentraliserade rutter. Men innan vi kommer till det, låt oss definiera vad ett kryptolån är.

Vad är kryptolån?

Kryptovaluta har åtnjutit ökande popularitet i Europa och runt om i världen. I november 2021 hade kryptomarknadens marknadsvärde passerat 3 biljoner dollar.

Grunderna för kryptolån är mycket lika traditionella lån.

Ett lån med stöd av kryptovaluta använder digital valuta som säkerhet, liknande ett värdepappersbaserat lån. Grundprincipen fungerar som ett hypotekslån eller autolån – du pantsätter dina kryptotillgångar för att få lånet och betala av det över tiden.

En nyckelfaktor där de skiljer sig åt ligger i hur dessa redovisas. Med traditionella lån använder banker eller andra institutioner kreditpoäng för att beräkna hur stor risk de kan investera i en låntagare.

Med kryptolån är kreditpoäng helt onödiga. Istället kan handlare använda sina kryptotillgångar som säkerhet för långivaren att hålla tills lånet betalas tillbaka.

Ränta varje timme

Bortsett från denna skillnad är mekanismerna bakom lånet ganska lika. Kryptolån samlar i allmänhet ränta varje timme, istället för månadsvis. Dessutom kan villkoren för lån vara kortare än traditionella lån.

Med kryptolån kan handlare låna från 7 till 180 dagar på plattformar som Binance Loans.

Anledningen till att kryptolån fungerar på en så kortare tidsskala är att kryptovalutor är mycket mer volatila än traditionella valutor, vilket gör dem mer riskfyllda för långivaren och låntagaren. Skulle en kryptovaluta sjunka drastiskt i värde kan de säkerheter som en långivare tog på sig bli värda mycket mindre än vad som ursprungligen lånades. Därför tillämpar man timpriser och kortare låneperioder.

Användning av krypto lån

  • När man inte vill likvidera sina tillgångar
  • Få ränta på tillgångar. Till exempel kan handlare använda BTC som säkerhet för att skaffa ett lån i BUSD eller USDT (vilket stablecoin som helst). Säkerheterna kommer sannolikt att vara värda mer än själva lånet, men när lånet är återbetalat inklusive ränta, återlämnas säkerheten. Vid denna tidpunkt kan BTC ha värderats, vilket lämnar låntagaren med en vinst.
  • Använda ett kryptolån snarare än ett traditionellt lån är den hastighet med vilken medel kan förvärvas. BTC-lån kan förvärvas nästan omedelbart, vilket gör dina kryptotillgångar extremt likvida och konvertibla, för att snabbt och enkelt utnyttja marknadsmöjligheter.

Kundkännedom eller KYC (Know your customer)

Centraliserade (CeFi) alternativ kräver KYC, och användare måste följa föreskrifter. Den huvudsakliga överklagandet för CeFi-plattformar är att de ger bättre säkerhet och ofta backas upp av en ansedd börs, som Binance.

Decentraliserade (DeFi) alternativ erbjuder liknande funktioner, men vanligtvis jämförs räntorna inte med vad som är tillgängligt via CeFi-plattformar. DeFi kräver ingen personlig identifiering och kan nås när som helst. Användare måste dock inse att det finns risker för att bli hackad.

Varför kräver kryptolån säkerhet?

  • Säkerheten (pantsättningen) används som deposition för att ha ett skydd så att säga om kunden inte kan betala tillbaka lånet
  • Säkerheter används för att beräkna utlåningsrisken för bankinstitutionen.

Vilka är riskerna med kryptolån utan säkerhet?

En av de största riskerna ifall det är en låneutgivare som ger ut kryptolån utan säkerhet är att det kan vara en scam. Från bankens perspektiv så är det en ganska dålig deal, att ge ut ett lån utan någon form utav säkerhet, vilket är ganska uppenbart.

En annan risk är att man i stället får betala en skyhög ränta på lånet för att banken på det sätter ska få in pengarna de ligger ute med. En skyhög ränta är inte något eftertraktat direkt och bör anses vara en stor risk i sammanhanget.

Just nu har Binance ränterabatt

Missa inte Binance Loan räntesänkningskampanj som naturligtvis innebär sänkt ränta på kryptolånen, så gå till Binance Loans nu!


Ingen information eller data är avsedd som investeringsråd (varken i allmänhet eller i enskilda fall). Finansiella produkter eller transaktioner som omnämns i sådan information eller data, kanske inte är lämplig för din investeringsprofil och mål och förväntningar. Du är ansvarig för att avgöra om någon finansiell produkt eller transaktion är lämplig för dig utifrån dina intressen, investeringsmål, riskbenägenhet och investeringsplan. CompareSweden ska inte hållas ansvarig för eventuella skador som uppstår från några omnämnda transaktioner eller investeringar i finansiella produkter.


Se också:


4 svar på ”Kan jag få ett kryptolån utan säkerhet på Binance?”

Lämna en kommentar