Nästan 6 miljarder dollar i ETH brändes bort när Ethereum 2.0 uppdateringen närmar sig

Ethereum 2.0: Den näst största kryptovalutan, Ethereum, har officiellt förstört mer än 2 miljoner ETH via en brännmekanism som blev introducerad förra året.

6 miljarder dollar i ETH brändes när Ethereum 2.0 kanter närmar sig

Ethereums brännmekanism är hetare än någonsin, eftersom cryptos näst största nätverk officiellt har förstört över 2 miljoner ETH sedan mekanismen blev introducerad i augusti förra året . 

Enligt Watch the Burn , en instrumentpanel som övervakar brännmekanismen, har nätverket förstört totalt 2 000 996 Ethereum sedan starten. I dollartermer är det mer än 5,82 miljarder dollar borta från cirkulation för alltid. 

Implementerat i Londons hard fork, EIP-1559. Villket är det tekniska namnet för brännmekanismen. Var bara en av flera uppdateringar som blev gjorda av nätverket. 

Detta specifika ”Ethereum Improvement Proposal” omstrukturerade nätverkets avgiftsstruktur. 

Istället för att alla avgifter som betalas för att utföra olika operationer på Ethereum går till miners, delade EIP-1559 i huvudsak upp dessa avgifter i en grundavgift och dricks (av vilka den senare skulle gå till miners).

Det är grundavgiften som bränns, vilket är ett annat sätt att säga att den där kryptovalutan förstörs och tas ur cirkulation.

Under en öppen chatt under årets Camp Ethereal, påminde Joe Lubin, Ethereums medgrundare och VD för ConsenSys. Igen att ännu en uppgradering kommer att få just detta meme i ännu större fokus.

Du kanske också är intresserad av:

Brände Ethereum och ”Consensus Layer”

Vid sidan av London Hard Fork, är Ethereum också på väg mot sin mest omfattande uppgradering hittills. 

Nyligen omdöpt till ”Consensus Layer”, Ethereum 2.0 skulle förbättra nätverkets transaktionshastighet. Sänka kostnaderna och ”kommer att vila Ethereums koldioxid- eller energiavtrycksproblem”, enligt Lubin. 

Uppgraderingen kommer att flytta Ethereum bort från en proof-of-work (PoW) konsensusmekanism.Detta är något som Bitcoin också använder för att validera transaktioner, till en annan modell som kallas proof-of-stake (PoS). Den senare mekanismen är mer miljövänlig eftersom den kräver mindre datorkraft för att uppnå jämförbara säkerhetsnivåer.


1 svar på ”Nästan 6 miljarder dollar i ETH brändes bort när Ethereum 2.0 uppdateringen närmar sig”

Lämna en kommentar