Var kan man betala med Bitcoin?

Att ta emot Bitcoin som betalning i butik är en väldigt lönsam affärsmodell. Det finns faktiskt många nätbutiker som har valt att använda sig av detta.

Var kan man betala med Bitcoin?

Det finns en del onlinebutiker som tar Bitcoin som betalningsmetod

Bitcoin är ett alternativt betalmedel som används väldigt mycket online. Det finns en del butiker som tar Bitcoin som betalning. Du kan göra detta via webbläsaren eller genom att installera en app på din mobiltelefon. Exempelvis finns betalningssättet Bitpay. Om du har en telefon med NFC (Near Field Communication) fungerar det också att betala direkt från telefonen till en fysisk butik med en enkel blipp.

Det finns några butiker som tar Bitcoin i utbyte mot varor och tjänster. Detta var högst aktuellt i medier när Tesla började ta emot BTC som betalningsmetod. Tyvärr slutade de dock med det och tar ej emot Bitcoin i dagsläget.

Vill du betala med Bitcoin i butik?

Om du är en tidig användare av Bitcoin, eller bara någon som vill se vad det handlar om, läs vidare. Vi har nämligen sammanställt den här listan över butiker som accepterar Bitcoin i Sverige för din shoppingglädje!

 • Inet.se (BitPay)
 • Bitrefill.com
 • eboardstore.se
 • swedron.se
 • startselect.com
 • newegg.com

Att betala med Bitcoin har blivit mycket enklare på senaste tiden.

Bitcoin är en virtuell valuta som bygger på ett så kallat världsomspännande nätverk av datorer. Valutan har stigit i popularitet sedan den lanserades 2008 och har visat sig vara en viktig del av ett större system med möjligheter att betala för allt från elektronik varor till olika tjänster. Den decentraliserade naturen av Bitcoin gör den till en valuta som inte påverkas av någon central bank eller stat.

Se också: Hur man köper Stablecoins med kreditkort i 5 enkla steg

Det finns mycket information om Bitcoin på Internet, men vi här ser det som viktigt att kunna hantera dina egna saker direkt från ditt eget konto. För att det ska bli enklare vill vi lära dig hur man gör hela processen:

 • Köp Bitcoins
 • Sälj Bitcoins
 • Handel med Bitcoins (som exempelvis vidareförsäljning)
 • Använd dem för att betala för saker (exempelvis butiker)

Se: Hur man säljer Bitcoin för Svenska Kronor SEK genom P2P trading

Så här handlar du med Bitcoin i butik.

 • Du kan betala med din mobiltelefon.
 • Du kan skanna en QR-kod med din mobiltelefon.
 • Du kan betala med din Bitcoin-plånbok på din mobiltelefon.
 • Du kan växla Bitcoin mot kontanter genom att skanna en QR-kod med din mobiltelefon.

Med en så kallad Bitcoin-plånboksapp kan du generera en QR-kod

Om du vill betala med Bitcoin i en butik kan du använda en app på din telefon för att skapa en QR-kod. Du skannar sedan denna kod med din telefon och betalar.

Du kan också använda en Bitcoin-plånbok på din telefon för att göra betalningar. På så sätt kan du skicka Bitcoin från ett konto (plånbok) direkt till ett annat utan att behöva gå via en mellanhand som PayPal eller Skrill (tidigare Moneybookers).

Du kan också använda en bankomat, vilket gör det möjligt för användare av alla typer av mobiltelefoner och surfplattor att verifiera transaktioner utan att någonsin gå online via den internetanslutning som de har tillgänglig via sitt SIM-kort när som helst under dagen eller natten och oavsett om det finns några strömavbrott runt omkring dem på grund av att de till och med är utomlands på semester!

Du kan handla med Bitcoin.

Bitcoin är en digital valuta som gör att du kan betala för alla dina varor och tjänster direkt till butikerna. Men du behöver inte längre gå omkring och bära en plånbok full av kontanter, eftersom allt sker via din smartphone. Ett klick öppnar en virtuell portfölj där du har dina Bitcoins, vilket innebär att de digitaliserade pengarna finns på nätet och inte i form av sedlar eller mynt som måste hanteras av banker och banker.

Bitcoin är en decentraliserad valuta. Det betyder att ingen centralmakt har kontroll över den (som till exempel ett land) utan det styrs av användarna själva genom deras noder (datorer som behandlar transaktioner). Detta leder till låga transaktionskostnader jämfört med traditionella metoder, vilket gör Bitcoin extra vinstgivande för handel online.

Bitcoin är också ett helt anonymt sätt att betala för varor och tjänster online utan att avslöja din personliga information – en stor fördel jämfört med traditionella betalningsmetoder som kräver kreditkortsnummer eller bankkonton.

Framtiden för betalning med Bitcoin i butik

Hur framtiden ser ut för betalningar med Bitcoin i fysiska butiker och på nätet är svår att spekulera i. Argumenten mot att det skulle fortsätta öka är bland annat att lagar och regler sätter käppar i hjulen för detta. Andra kritiker menar att infrastrukturen kring Bitcoin inte skulle klara av den belastning som det skulle innebära om stora delar av världen skulle använda det som betalmedel.

Sammanfattning på var kan man betala med Bitcoin?

Det finns många nyttiga plattformar till exempel Bitpay, som hjälper dig att handla med Bitcoin. Finns också flertalet andra som Quickbit, som också är en betalningslösning baserat på kryptovaluta. Det kan vara en konkurrenskraftigt sätt för butiker att ta emot betalningar, och för dig som konsument gäller det att skaffa en Bitcoin-plånboksapp i mobilen för att läsa av och generera en QR kod som du kan ta emot och betala med.

Hoppas denna artikel har hjälpt dig på traven i denna kryptodjungel. Allt gott!


Nu när du vet var du kan betala med Bitcoin kanske du även vill lära dig om:

Lämna en kommentar