Spotify och NFT, de tar fram planer för att gå med i NFTs

Spotify och NFT: Jobbannonser väcker spänning i krypto- och musikindustrin över potentialen hos NFT:er för att öka artisternas intäkter

Spotify tar fram planer för att gå med i NFTs

Musikjätten Spotify och NFT är kanske snart en grej! De utarbetar planer på att lägga till blockkedjeteknik och icke-fungibla tokens till sin streamingtjänst. Detta väcker spänning i krypto- och musikindustrin om potentialen hos NFT:er för att öka artisternas intäkter.

Spotify Jobbannonser kan relatera till NFT

Två nya jobbannonser visar att Spotify rekryterar människor för att arbeta med projekt i tidiga skeden relaterade till ”Web3”. Detta är ett tekniskt modeord för ett blockkedjedrivet nätverk, som vissa kryptoentusiaster hoppas ska ta tillbaka kontrollen från Big Tech-plattformarna som dominerar dagens internet. Spotify är den senaste teknikjätten som ger sig in i NFT:er och avvärjer potentiell konkurrens från nystartade kryptoföretag. Den här veckan bekräftade Facebooks grundare Mark Zuckerberg en Financial Times-rapport tidigare i år att Instagram snart skulle börja stödja NFT.

Andra so kanske kommer börja med NFT handel

Andra sociala medieföretag, inklusive Twitter och Reddit, arbetar också med att bygga nya funktioner för att visa eller handla med NFT. NFT:er använder blockchain-teknik för att certifiera ägande av digitala tillgångar. Den stora majoriteten av de NFTs för 17,7 miljarder USD som handlades förra året. Var för visuella konstverk, spel och samlarföremål, enligt marknadsspåraren Nonfungible.com. Men även när NFT-marknaden har visat tecken på inbromsning under de senaste veckorna. Har många i kryptobranschen tippat musik som en ny applikation för NFT i år.

Det kan inkludera att sälja digitala album.Eeller använda NFT för att låsa upp förmåner vid spelningar, från varor till backstagepass. Musiker som rapparen Snoop Dogg och DJ:n Steve Aoki har redan blivit framstående NFT-samlare. Medan Kings of Leon och Grimes har sålt NFTs av sin musik. Stora skivbolag Warner och Universal har skapat partnerskap med NFT-projekt. Inklusive ett virtuellt band med karaktärer från Bored Ape Yacht Club . Nystartade företag, inklusive Royal och Catalog, har börjat sälja NFTs skapade av musiker, ofta pitcha kryptotokens som en mer lukrativ alternativ affärsmodell jämfört med streamingtjänster som Spotify, som betalar ut bråkdelar av en slant för varje gång en låt spelas.

Du kanske också är intresserad av:

Spotify och NFT: Mer om Spotifys rykterering

Spotifys rekrytering inom sektorn verkar vara i ett utforskande skede. Det pekade på Web3 i ett rekryteringsmeddelande för en ingenjör i dess ”experimentella tillväxt”-team. ”Detta lilla team med full stack är ansvarigt för att driva tillväxt genom ny teknik, som Web3,” stod det i annonsen. En separat Spotify – sökte en chef för deras framtidsinriktade ”Innovation and Market Intelligence”-grupp, visar att musikstreamingtjänsten letar efter en kandidat med erfarenhet av ”innehåll, skapare, media, web3 och framväxande teknologiindustrier” för att ”hjälp till att definiera Spotify Moonshots”, en term för ambitiösa nya projekt.

Dessa Web3-anställningar skulle inte vara Spotifys första satsning på kryptoteknik: företaget var en tidig samarbetspartner i Facebooks olyckliga kryptovalutaprojekt, Diem . När det som ursprungligen kallades Libra avslöjades 2019, berättade Daniel Ek, Spotifys vd, för en företagspodcast att kryptovalutor och blockchain kan tillåta användare av ”en tjänst som Spotify . . . att kunna betala artister direkt”, särskilt över internationella gränser eller i regioner där få människor har traditionella bankkonton. ”Det kan öppna upp enorma möjligheter där en användare i Japan helt plötsligt kan betala en kreatör i Argentina. Och det öppnar stora möjligheter för hur vi kan främja vårt uppdrag, sa Ek då.


Ingen information eller data är avsedd som investeringsråd (varken i allmänhet eller i enskilda fall). Finansiella produkter eller transaktioner som blir nämda i våra artiklar, kanske inte är lämplig för din investeringsprofil och mål och förväntningar. Du är ansvarig för att avgöra om någon finansiell produkt eller transaktion är lämplig för dig utifrån dina intressen, investeringsmål, riskbenägenhet och investeringsplan. CompareSweden ska inte hållas ansvarig för eventuella skador som uppstår från några omnämnda transaktioner eller investeringar i finansiella produkter.


Lämna en kommentar