LG presenterar OLED evo-TV-apparater – det här gör dem bättre

LG: s nya OLED Evo tar OLED TV till nästa nivå med bättre ljusstyrka och färg!

lg oled evo g1

OLED-skärmar har varit den bästa tekniken i TV-apparater i flera år och erbjuder fantastisk bildkvalitet med otrolig kontrast. Och LG: s OLED-TV-apparater kommer att se bättre ut än någonsin med OLED evo, en ny OLED-panelteknik som tillkännagavs vid CES 2021. De nya andra generationens OLED-skärmar kommer 2021 och erbjuder den första stora uppdateringen av LG OLED-paneler sedan introduktionen av HDR i 2015.

Dubbed OLED evo, de nya andra generationens paneler har samma höga kontrast som nuvarande OLED-paneler, men LG har uppdaterat tekniken med ett nytt ljuselement som ökar den övergripande ljusstyrkan och färgintervallet.

oled vs oled evo

Vad är LG’s nya OLED evo faktiskt

Den genomsnittliga pixeln på vilken TV som helst består av röda, blå och gröna färger. Dessa ger tillsammans ger alla de synliga nyanser som är behövda för att ge en färgbild. I en självemitterande skärm som OLED ger dessa element inte bara färg utan också ljus. LG hävdar att den producerar mer ljus per pixel, med bättre röd och blå ljusstyrka och ett extra grönt element. Den förbättrade ljusstyrkan i de tre färgerna gör att OLED evo blir ljusare än någon OLED tidigare, vilket ger kraftigare bilder och bättre HDR-prestanda.

LG OLED evo kommer endast att erbjudas på LG: s Gallery G1 OLED-tv 2021, men tekniken kommer sannolikt att spridas till deras andra premium OLED-modelllinjer i framtiden. För tillfället har dock endast den mest premium 4K-linjen av LGs OLED-TV-apparater den ljusare OLED evo-tekniken. Vilken ger bättre prestanda till en premiekostnad.

LG Gallery G1 OLED kommer att finnas i storlekarna 55, 65 och 77 tum. Priser och tillgänglighet har inte ite blivit meddelade, men vi förväntar oss en vårlansering i mars eller april.

LG oled evo

Displayförbättringar kommer också till icke-OLED-TV-apparater. Med LGs nya QNED-TV-apparater som får mini-LED-bakgrundsbelysning och kombinerar NanoCell-teknologin med kvantprickförbättring för bättre färg och ljusstyrka.


2 svar på ”LG presenterar OLED evo-TV-apparater – det här gör dem bättre”

Lämna en kommentar