Loki karaktärer från TV-serien förklarade

Mobius M. Mobius är bara en av de Loki karaktärer vi ska träffa

Redo för Loki TV-serien, men lite förvirrad av den konstiga nya situationen som vår antihjälte har funnit sig i? Eller undrar hur det alls kan finnas en Loki TV-serie? Ja, han dödades. Nej, det spelar ingen roll längre. Han har tidsbrott att lösa, och det är det som betyder något.

Det är därför Loki (mer om vilken Loki nedan) är på Time Variance Authority, en organisation som tar tidslinjerna för att hålla historien på rätt spår. Men eftersom TVA (Time Variance Authority) inte bara kör sig själv, som en självlindande klocka, har vi en rollkaraktär som vi ska träffa i Disney Plus-serien. Åh, och vi fick se de första episoderna, så kolla in vår Loki avsnitt 1 + 2 recension.

Lyckligtvis kan vi redan berätta något om några av dem, eftersom deras namn är knutna till serietidningar. Naturligtvis förbered dig på möjliga spoilers, eftersom vi inte vet vilka delar av deras historia Marvel kommer att använda sig av.

Loki (spelad av Tom Hiddleston)

Vad kan man säga om Loki som inte redan har skrikits på honom av sin familj i ilska? Lurendrejeri guden, (adopterad) bror till Thor, Loki har varit ett problem för de flesta av MCU-hjältarna. Han har förfalskat sin egen död ett antal gånger, var Thanos ’surrogat i invasionen av New York i den första Avengers-filmen och har alltid lyckats vara en olägenhet.

Trots detta blev vi lite ledsna när han dog i Avengers: Infinity War. Loki, hotad med tanken på Thors död av Thanos, avslöjade Tesseracten för den galna Titanen och släppte sedan loss Hulken på Thanos. I just den scenen blev Loki strupen till döds av Thanos.

Så, hur lever Loki? Tja, under Time Heists i Endgame gick Avengers tillbaka för att hämta Tesseracten, men allt gick inte enligt planen. Portföljen fumlades och den glödande blå kuben ramlade ut. Och sedan grep Loki från den tidpunkten den och försvann i ett tomrum av rök. Det är den här är Loki som kommer att vara i Loki TV-serien – han är en variant av den Loki som vi känner och inte den riktiga Loki.

Som vi ser i en tidig Loki-trailer vaknade han sedan i en öken. Och från vad vi kan säga från efterföljande trailers slutade hans tidhoppande galenskap inte där.

Mobius M. Mobius (spelad av Owen Wilson)


Den underligt namngivna Mobius M. Mobius är en karaktär från serierna som först dök upp i Fantastic Four # 353 (publicerad 1991). Han kallas ”Moby” och ledde denna Time Variance Authority åtalet mot Richards familj för anklagelser som inkluderar ”kontinuitetsstöld”.

Vi förväntar oss att liknande anklagelser kommer att bli pressade mot Loki. Tja, varianten av Loki som kom undan i Endgame. Som vi ser i trailers fortsätter Loki med att leka runt med tiden och verkar ha skapat en bit av sann brottshistoria i himlen.

I serierna har Mobius anslutningar till Kang the Conqueror, en karaktär som kanske kommer i Loki-serien (det finns rykten).

I Loki-serien verkar Mobius vara detektiven som fått den tuffa uppgiften att få Loki att arbeta med TVA och rätta till sina fel. Mobius verkar inte lita på Loki på grund av hans historia att förråda alt och alla.

Ravonna Lexus Renslayer (spelad av Gugu Mbatha-Raw)

Ravonna Lexus Renslayer (känd som Ravonna Renslayer i serierna och till vänster i bilden) är en domare i Time Variance Authority och en av Mobius kollegor. På trailern tycktes hon vara mycket misstänksam mot Lokis förmåga att reformera sig. I serierna verkar hon vara en mycket annorlunda person.

Renslayer har en historia av att arbeta med dem som står på den goda sidan. Dotter till kung Carelius (som styr 40-talets jord), Ravonna Renslayer var tvungen att ta itu med den invaderande Kang the Conqueror, som blev kär i henne. Ravonna sa nej till Kang, men inte på grund av att han var skurk. Hon sa nej för att han inte var kunglig.

Renslayer vär inte impornerad när Kang gjorde det som de mest våldsamma män gör. Han försökte bevisa sitt värde genom att slåss. Kang kallade Avengers för att slåss mot dem för att visa upp sin styrka, men det imponerade inte på Ravonna. Hon gick istället med Avengers, trots att de alla förlorade.

Efter att Kang krävt ett äktenskap med Ravonna, gjorde hans hantlangare uppror mot honom eftersom hans handlingar trotsade hans egen kod att döda erövrade folks kungligheter. Så detta (naturligtvis) leder Kang till en allians med Avengers och Ravonna.

Ravonnas historia slutar genom att hon offrar sig själv för att skydda Kang och berättade sedan för honom att hon älskade honom.

Hunter B-15 (spelad av Wunmi Mosaku)

En helt ny karaktär, Wunmi Mosakus Hunter B-15 verkar vara en annan anställd hos Time Variance Authority. Inget är känt om karaktären ännu. Vi kommer att uppdatera den här historien när vi lär oss mer.

Miss Minutes (röst av Tara Strong)

Ja, även Loki har sin egen bedårande animerade maskot. Miss Minutes möter Loki vid ankomsten till Time Variance Authority. Det är hennes jobb att få Loki i fart innan hans rättegång, säger hon, från en TV-skärm.

Miss Minutes kommer från veteran röst skådespelaren Tara Strong.

Det finns någon som driver ett Miss Minutes Twitter-konto – detta konto är inte bekräftat att vara anslutet till serien – men de verkar ha kul. De postade ett meddelande med kryptiska karaktärer som snart avkodades av ett fan, och det står ”När jag har kommit ur det helvetesfängelse de kallar TVA. Jag svär att jag ska bränna allt till marken.”

Andra Loki-karaktärer

Loki kommer att ha fler karaktärer, men vi vet inte vilka roller vi får för skådespelarna som namngivits för serien. Dessa inkluderar Richard E. Grant, Erika Coleman, Sasha Lane och Sophia Di Martino.

Den enda godbiten vi har om någon av dessa skådespelares roller är att Coleman spelar Florence Schaffner – som var en verklig person. Schaffner var en flygvärdinna ombord på planet som den svårfångade D.B. Cooper kapade. Och som trailern har visat dig, D.B. Cooper kan bara ha varit Loki hela tiden.


Nu när du läst om Loki karaktärer kanske du också vill läsa om:

4 svar på ”Loki karaktärer från TV-serien förklarade”

Lämna en kommentar