Moon Knight på Disney Plus: Allt vi vet hittills

DC har Dark Knight och Marvel har Moon Knight

Moon Knight tillkännagavs som en del av MCU Phase Four:s serier, men om du inte är en serietidning-älskare eller ett stort Marvel-fan, är det osannolikt att du kommer att känna till honom. Varför har Marvel valt Moon Knight till sin egen serie då? Vi vet inte, men karaktären har en av de mer snygga bakhistorierna och det blir intressant att se översättningen till en TV-show.

Fas fyra i MCU har en skiffer med filmer och serier på gång. WandaVision startade saker, följt av Falcon och Winter Soldier. Loki är nästa uppe i schemat, men vi har också What if…?, Ms. Marvel och She-Hulk att se fram emot.

Med tanke på att Moon Knight inte ligger i framkant inom populärkulturen, kommer serien att behöva sätta upp premisserna och spendera lite tid på att utforska Moon Knight för att dra in fans. Av sina TV-program hittills är Marvels mest igenkännliga hjälte Daredevil, som först drogs ut för en Ben Affleck-film för många år sedan. Luke Cage, Jessica Jones och Iron Fist var mindre kända, men satte ihop sina egna Netflix-program. Men alla fyra avbröts så småningom, så vi måste se hur Moon Knight kommer klara sig.

De flesta tittare kommer att gå in med liten eller ingen kunskap om den Batman-liknande karaktären, och det finns inte mycket detaljer som flyter runt om rollerna eller produktionen av serien hittills. Men vi har samlat alla småbitar vi känner till och kommer att lägga till fler nyheter när de kommer. För nu är här allt vi vet om Moon Knight hittills.

Senaste nyheterna (uppdaterad 21 juli)

  • Moon Knight kan ta med varulvar till MCU
  • Oscar Isaac bekräftades att spela i Moon Knight efter mycket spekulationer

Moon Knight’s backstory

Bara en snabb genomgång på Moon Knight för de av er som inte har hört talas om honom förut. Eller som inte känner till hans karaktär. Karaktären debuterade 1975. Han är känd som Marc Spector när han inte går run i en mantel, eller som en av hans många alter ego. Han hade en handfull jobb innan han övergick till att vara en superhjälte. Hans tidigare yrken inkluderar att vara en boxare, en amerikansk marin och arbeta för CIA. Innan han vänder sig till legosoldatarbete.

Som alla hantlangare så småningom upptäcker, så är legosektorn inte alltid den bästa sektorn att vara del i. Och Spector kommer till samma slutsats när han dubbelkorsas på ett jobb av sin chef Raoul Bushman. Efter att ha tagit brutalt misshandel som lämnar honom på gränsen till döden, får Spector en andra chans till liv av ingen mindre än den egyptiska månguden Khonshu.

Tyvärr finns det några hakar. Khonsu vill in i Spectors kropp och få honom att fungera som sin avatar på detta jordiska plan. När detta är klart och Spector åker tillbaka till USA där han antar en serie alter egos för sig själv, inklusive miljonären Steven Grant och taxichauffören Jake Lockley. I stället för enkla förklädnader, är dessa personligheter dock mer på sidan av identitetsstörning, var och en med sina egna minnen, färdigheter etc.

Moon Knight har lekt runt med olika krafter genom åren, han är avatar för en egyptisk gud, men har inte konsekvent hållit fast vid det. Han kompletterar sina förmågor med olika prylar och gizmos för att få jobbet gjort. De olika identiteterna och positionerna de innehar hjälper Spector på hans vaksamma jobb, och i kombination med hans brist på superkrafter, gav upphov till Batman-jämförelser.

Moon Knight släppdatum spekulation

Marvel har inte gett oss exakta släppdatum för alla kommande serier, men vi gissar att vi kommer se Moon Knight göra sin Disney Plus-debut i början av 2022. Med Loki kommer denna månad, What if …? planerad för augusti, och Ms. Marvel och Hawkeye bör komma ut i slutet av 2021, det ser lite trångt ut i år.

Inspelningen har redan börjat på Moon Knight, så förvänta dig att serien med sex avsnitt kommer att ha premiär 2022.

Moon Knight skådespelare

Hittills har Oscar Isaac bekräftats att spela Moon Knight. Eftersom Marvel avslutade månader av rykten med bilden nedan, i en tweet med texten ”’WE ARE MOONKNIGHT” – Oscar Isaac ”

Ethan Hawke kommer att spela seriens skurk – även om vi inte vet vem det är just nu. May Calamawy är också listad på seriens IMDB-sida, men vi vet inte vilken karaktär hon kommer att skildra ännu.

Jeremy Slater (The Umbrella Academy, The Exorcist) är huvudförfattare och verkställande producent. Medan regissörerna kommer att delas mellan Mohamed Diab, Justin Benson och Aaron Moorhead. Diab kommer enligt uppgift att hantera lejonparten av regi. Medan indie-filmskaparna kommer att kliva upp på tallriken för ett par avsnitt.

Gå till Disney+ nu för att se Moon Knight!


1 svar på ”Moon Knight på Disney Plus: Allt vi vet hittills”

Lämna en kommentar