Hur man tittar på BBC iPlayer och direktsändningar var som helst

BBC är vanligtvis endast i Storbritannien – men du kan titta på det BBC var som helst med hjälp av denna guiden.

BBC är en bastion av brittisk journalistik och underhållning. Det är fortfarande den bästa leverantören för brittiska både hemma och utomlands för världsnyheter, kvalitets originalprogrammering, omfattande sporttäckning och dess nästan oerhörda noll reklampolicy.

De största händelserna på BBC i år är det ikoniska Wimbledon och det bättre sena än aldrig Euro 2020. Delat med ITV är BBC rätt plats att titta på Euro 2020 gratis, och när vi går in i kvartfinalen , fler och fler människor världen över vill ställa in. Det är dock inte allt som erbjuds, med iPlayer som levererar otaliga andra ikoniska shower inklusive Top Gear, Fleabag, Doctor Who och Sherlock, allt gratis.

Men även om det är relativt enkelt att komma åt BBC i Storbritannien kan du stöta på problem om du är utanför landet – även om du bor i Storbritannien och betalar för din TV-licens. Så här kommer vi att förklara exakt hur man ser BBC iPlayer live, var som helst i världen.

Hur man ser BBC iPlayer live i Storbritannien

Om du är i Storbritannien kan det inte vara lättare att se BBC live.

Om du har en TV, PC, mobil enhet eller streaming-enhet kan du få tillgång till varje direktsändning från BBC. På din TV behöver du bara byta till rätt kanal. På datorer kan du gå till BBC: s webbplats och börja titta på iPlayer. Du kan göra detsamma på mobila enheter, men appen är bättre optimerad för pekskärmar.

Kom dock ihåg, även om BBC inte tekniskt har ett prenumerationspris, är alla som använder tjänsten skyldiga att betala Storbritanniens tv-licensavgift. Detta verkställs genom förtroende på BBC: s webbplats, men alla som använder BBC bör betala.

Hur man tittar på BBC iPlayer live utomlands

Saker är lite annorlunda när du är utanför Storbritannien.

De som inte är i Storbritannien kommer att upptäcka att allt BBCs streaminginnehåll inte är tillgängligt. Detta beror på distributionsrättigheter och ovannämnda TV-licensavgift. Men om du är utomlands finns det ett snyggt trick som du kan använda för att komma runt detta.

Om du registrerar dig för bästa VPN kan du ändra din plats till Storbritannien och lura BBC-webbplatsen att tro att du är i landet. Vår bästa iPlayer VPN-rekommendation är ExpressVPN, tack vare dess kraftfulla appar, utmärkta avblockeringskraft, oöverträffade hastigheter och fantastiskt stödsystem.

Så om du till exempel i Europa besöker familj eller på jobbet kommer du inte att kunna se BBC live, även om du har betalat din TV-licens. Men genom att använda ExpressVPN kan du välja en VPN-server i Storbritannien och praktiskt taget flytta om.

ExpressVPN är vår främsta rekommendation för åtkomst till BBC utanför Storbritannien. Med utmärkta hastigheter, oöverträffad platsförfalskningskraft och lättanvända appar är det det perfekta valet för att titta på BBC gratis var som helst.

Hur man registrerar sig för BBC

På din TV behöver du inte registrera dig eller mata in någon information. Men om du aldrig har använt BBC iPlayer förut måste du skapa ett gratis konto för att titta på din PC eller mobil.

Allt du behöver skicka är ett födelsedatum, en e-postadress och ett brittiskt postnummer (ett slumpmässigt postnummer kan lätt hittas om du av någon anledning inte vill skicka in ditt eget, klicka här).

Du kommer att bli ombedd att verifiera din e-postadress, även om det verkar som om det inte är ett nödvändigt steg för att faktiskt titta på innehåll på plats.

Därifrån är allt du behöver göra att antingen klicka på ”kanaler” och välja vilken direktsändning du vill titta på, eller välja något att streama på begäran.

Hur man registrerar sig för BBC utanför Storbritannien

Utan en VPN kan du inte registrera dig eller titta på något från BBC om du är utanför Storbritannien.

Om du vill få tillgång är allt du behöver göra att registrera dig för en tjänst som ExpressVPN, ändra din plats till Storbritannien och gå över till BBC-webbplatsen som vanligt. Registrera dig sedan enligt beskrivningen ovan med födelsedatum, e-postadress och postnummer och titta.

Eftersom det inte behövs någon betalning för att titta på BBC iPlayer live. Kan vem som helst var som helst registrera sig och logga in om de har använt en VPN för att förfalska sin plats

Hur man ser BBC live på Roku

Om du är en Roku-användare är det super enkelt att sätta igång med BBC iPlayer. Allt du behöver göra är att ladda ner iPlayer-kanalen, logga in med ditt gratis konto och titta.

Men om du vill använda en VPN för att titta på BBC på din Roku utanför Storbritannien. Då måste du installera en router-VPN. Detta beror på att Roku-enheter inte stöder VPN-enheter själva. Det är lite mer komplicerat än på en stationär eller smartphone. Men vårt bästa val ExpressVPN gör det super enkelt med enkla inställningar och tydliga genomgångar.

Hur man ser BBC iPlayer live på Fire TV-stick

BBC iPlayer finns på Amazon Appstore. Och allt du behöver göra är att ladda ner appen och logga in med dina relevanta referenser.

Plus, eftersom Fire Stick är Android-baserat, stöder den VPN. Om du vill titta på BBC iPlayer on Fire Stick utanför Storbritannien.

Varför ska du använda en VPN för att titta på BBC live?

Den första och viktigaste anledningen till att använda en VPN med BBC iPlayer är att få tillgång till gratis innehåll var som helst i världen. Så om du är i Sverige, USA eller någon annanstans kan du ansluta till en brittisk server och logga in på BBC som om du var i ditt vardagsrum.

Det är dock mer än så. Om du har en bra internetanslutning men ändå tycker att iPlayer buffrar eller spelar av låg kvalitet kan det bero på att du utsätts för nätverksstrypning.

Detta händer när din internetleverantör upptäcker hög bandbredd för din anslutning och avsiktligt saktar ner dig för att se till att alla får samma hastighet. Användningar med hög bandbredd inkluderar torrenting, spel och, naturligtvis, streaming av HD-innehåll.

En VPN anonymiserar vad du använder din anslutning till, vilket innebär att din leverantör inte kan säga att du strömmar. Därefter kan det inte välja att sakta ner anslutningen.

Dessutom ger en VPN oöverträffad integritet och säkerhet för alla typer av surfning. Så om du vill titta på iPlayer live utomlands samt hålla din personliga information säker är en säker VPN den perfekta lösningen.

Vad är det bästa VPN för BBC?

Om du vill streama BBC live utanför Storbritannien är en VPN viktig – och vårt # 1-val är ExpressVPN. Med höga hastigheter och användarvänliga appar som fungerar på massor av enheter. Som Roku, Fire Stick och Apple TV, såväl som stationär och mobil, är det den perfekta lösningen för åtkomst till blockerat innehåll. Dessutom har du 30 dagar på dig att testa tjänsten innan du du behöver bestämma dig.


2 svar på ”Hur man tittar på BBC iPlayer och direktsändningar var som helst”

Lämna en kommentar