Loki episod 1 förklarad – vad just hände?

Loki episod 1 förklarad: Är det verkligen Loki i slutet av avsnitt 1?

Loki avsnitt 1 slutar med en något förvirrande händelse – så ta detta som din Spoiler-varning! Utöver denna punkt ligger plotpunkter från det första avsnittet av Disney Plus Loki-serien. Om du vill ha en spoiler-fri titt på showen, kolla in vår Loki avsnitt 1 + 2 recension.

Så nu när det bara är jag, låt oss prata om vad som just hände. Det första avsnittet av Loki TV-serien kan ha varit en fullständig glädje, men det slutade också med en stor, olycksbådande scen, det verkar som om det kunde vara början på Lokis eget mysterium liknade format, liknande hur WandaVision fick människor gissa hela tiden.

En kriminell Loki som är en fara för tidslinjen

Som vi såg i de sista minuterna attackerade en figur med huva Time Variance Authority (TVA) jägare och satte eld på ett fält. Som vi lärde oss tidigare av Mobius (Owen Wilson) tros denna person vara Loki. Tja, inte Loki som arbetar med TVA utan en annan variant. Kolla även in vår artikel om karaktärer i Loki.

Denna kriminella variant tycks inte gilla TVA, och även om det kanske passar för hur Loki agerar, så kan man undra varför är de så säkra på att det är vem den personen är? Ja, det barnet Mobius träffade (vid den sjätte attacken den veckan) pekade på en målad glasjävel, men Loki är inte den enda karaktären men horn i MCU.

Vi måste titta tillbaka till början av avsnittet. Kommer du ihåg när Loki hade tagits in i TVA och var tvungen att gå igenom flera säkerhetsnivåer? En kontorist passerade honom genom en grind och skapade en ögonblicksbild av hans tidsmässiga aura. Det tog mig ett tag att höra den frasen tydligt, men det är i grunden TVA: s fingeravtryckssystem och hur de lyckas länka varianter.

Medan publiken och Loki var tvungna att lära sig om nexus-händelserna verkar det som om tidslinjevarianten är mycket mer medveten om arbetet med att hoppa mellan tidslinjerna och risken för ett ”multiversal war” som Miss Minutes berättade om. Vi undrar om den kriminella varianten av Loki faktiskt försöker kasta universum i kaos?

Och så är det det stora mysteriet i slutet av avsnittet. Vem är denna kriminella variant? Är det faktiskt Loki? Vad är deras mål. Vi tvivlar på att alla dessa frågor kommer att bli besvarade.

Lokis andra problem: överlevnad

Loki Laufeysons andra problem just nu är att komma ur TVA: s fångenskap. Han försöker prata sig ut ur allt, men domaren (Gugu Mbatha-Raw) tror inte på honom, och inte heller TVA Hunter B-15 (Wunmi Mosaku). Mobius verkar dock verkligen bry sig om Loki och har studerat om de gärningar som Thors (adopterade) bror gjort. Vill du veta mer om dessa karaktärer, klicka här!

Att göra detta kommer sannolikt att kräva att antingen Mobius ändrar någon annans åsikt om Loki, eller att denna Loki ändrar något om sig själv. Time Variance Authoritys mål är att skydda den heliga tidslinjen, som inte verkar ha mycket utrymme för varianter.

För att citera Miss Minutes:

”För länge sedan var det ett stort multiversalskrig! Otaliga unika tidslinjer kämpade för varandra, vilket nästan resulterade i en total förstörelse av … ja … allt! Men sedan uppstod de allvetande tidvakterna, vilket skapade fred genom att omorganisera Multiverset in i en enda tidslinje, den heliga tidslinjen. Nu skyddar och bevakar tidshållarna det rätta flödet av tid för alla och allt. Men ibland avviker människor som du från vägen som tidshållarna skapade. Vi kallar de … varianterna. ”

Miss Minutes

Det får det att låta som att TVA kommer att ha svårt att acceptera den fortsatta existensen av anomalier, vilket varianter definitivt är. Om varianten Loki som vi följer fick lämna TVA: s fångenskap är de säkra på att han skulle orsaka en nexus-händelse.

Så de räknar med att vår variant Loki måste hitta ett sätt att ta bort sin variantstatus, om han vill överleva.


Nu när du läst om Loki episod 1 förklarad kanske du också vill läsa om:

Lämna en kommentar