Philips TV 2020: Varje 4K OLED och LED Ambilight TV

Philips TV 2020: Enligt Philips är detta året ett Ambilight TV år. Pandemin kan naturligtvis orsaka en svag försäljning, men om du är ute efter en TV med Ambilight är Philips det enda märket som säljer dem.

Philips TV-sortiment går från deras prisvärda, elegant designade OLED: er till deras prisvärda LED-apparater. Om du är intresserad av detta så har vi listat alla bekräftade modeller, storlekar och funktioner för deras TV-apparater 2020.

Philips TV 2020 – Höjdpunkter

60% av Philips TV försäljning är Ambilight-apparater, och företaget är hungriga för att bygga på sin framgång.

P5-bildmotorn är återigen tillbaka för att förbättra prestandan. Den fjärde generationen P5 behandlar de fem pelarna som Philips anser är av största vikt för bildkvaliteten: förbättra källans bild, skärpa, färg, kontrast och rörelse. P5-motorn finns över hela sortimentet, men bara de bästa OLED-TV-apparaterna får P5 med inbyggd AI.

Philips säger att dess nya AI-chip förbättrar bildkvaliteten genom maskininlärning. Genom att analysera Philips bilddatabas hävdar de att den kan återge en mer naturlig och realistisk bild.

Samarbetet mellan Philips och Bowers & Wilkins fortsätter, och fler TV-apparater kommer att få B&Ws ljudexpertis. Modellerna 9435 och 9235 LED-TV får en liknande högtalarkabinett som den som ses på OLED 934.

Efter 9435, 9235 och 9005 kommer Performance-serien. Performance-serien syftar till att skapa en balans mellan prestanda och pris och som sådan har de ett antal funktioner. Dolby Vision, HDR10+ och röstassistanser, finns normalt sett dessa på dyrare TV-apparater. De kommer också i fler storlekar, vilket gör Performance-serien mer tillmötesgående för alla vardagsrum.

DTS Play-Fi har anlänt till Philips TV- och ljudprodukter. Med Play-Fi kan TV- och ljudprodukter kopplas ihop så att du effektivt kan sammanfoga dem för att producera ett system med flera rum. Med Play-Fi sägs uppspelning från musikströmningstjänster vara exakt i millisekunden, medan det inte borde finnas några AV- eller synkroniseringsproblem med att skicka ljud mellan kompatibla produkter. Stöd för musikströmning inkluderar Qobuz, Tidal, Spotify, Deezer och Amazon Music.

OLED805 var den första modellen som inkluderade DTS Play-Fi, med alla sina Android-apparater för 2020 och 2019 för att få en firmwareuppdatering under andra halvåret 2020. Philips soundbars och trådlösa högtalare kommer också att få Play-Fi-uppdatering, så att användare kan få sitt kit anslutet till ett annat DTS Play-Fi-kit.

Philips TV 2020 – 4K HDR OLED |OLED935

OLED 935 kommer att ha 4: e generationens P5-processor, men levereras också med en ny dedikerad AI Machine Learn Sharpness-funktion och förbättrade versioner av AI Smart Bit Enhancement-systemet och Perfect Natural Reality (PNR) -funktionen.

Intelligent Dual Engine-versionen av 4: e generationen P5 erbjuder också en anti-burn-in-lösning genom att använda avancerad logotypavkänning för att exakt upptäcka statiskt innehåll för att ta bort inbrändhet för 95% av statiska bilder. Som vanligt finns stöd för HDR10, HLG, HDR10 + och Dolby Vision.

Missa inte: Vilket är bästa TV märket för dig: LG vs. Samsung vs. Sony

DTS Play-Fi-funktionen tar sig till OLED + 935, och uppsättningens ljud från Bowers & Wilkins. Det är den första Philips-TV som har dedikerade Atmos-upprörande enheter och B & Ws Tweeter-on-Top-design. OLED935 är också Philips första 48-tums OLED.

Se också: Philips OLED+ 4K UHD Smart – Recension

OLED 865

För närvarande är OLED865 högst upp i OLED-sortimentet. Den drivs av fjärde generationen P5 med AI, med det nya chipet som sägs ge en förbättrad bildkvalitet efter förra årets ansträngning, samt ska den leverera bättre uppskalning och HDR.

Perfect Natural Reality (PNR) kan också uppskala SDR-innehåll till HDR och precis som resten av Philips OLED-sortiment uppfyller OLED865 kraven för Ultra HD Premium.

TV: n stöder HDR10, sänder HLG, HDR10 + och Dolby Vision. TV: n kan också passera Dolby Atmos och har ett nedåtgående 2.1-högtalarsystem med 50W kraft. Android och Google Assistant stöds.

Liksom OLED865 har OLED855 och OLED805 också fjärde generationens P5-chip med AI.

Återigen stöds alla HDR-format och fjärde generationens P5 AI-processor kan också justera HDR10 & HDR10 + -källor för en bättre bild. Det kan också justera Dolby Vision-innehåll (men bara i Bright-läge).

Du får Dolby Atmos och Dolby Virtualizer-kompatibilitet, samt Dolby bas och dialogförbättring. Det smarta gränssnittet Android 9 och Google Assistant, och båda sätter ’Arbeta med Alexa’.

OLED855 har exakt samma funktioner och bildkvalitet som OLED855. Den största skillnaden är designen. OLED855 väljer en central piedestal; OLED805 har fötter, eller som Philips beskriver dem ”mörka kromstickor”.

Philips TV 2020 — 4K HDR LED | 9435 LED

Philips samarbete med B&W fortsätter med 9435 LED-skärm, där Bowers producerar ett högtalarkabinett.

Högtalaren är i 2.1.2-konfiguration och stöder Dolby Atmos. Ljusstyrkan är cirka 500 nits och TV-paketen stöder HDR10, HLG, HDR10 + och Dolby Vision.

9235 LED UHD

9235 är den mindre versionen av 9435 på 43 tum. Den har ett 40W svartvitt designat högtalarkabin, P5-processor och stöd för de viktigaste HDR-formaten. Det finns inget alternativ att montera TV: n på väggen.

9005 LED UHD

9005 finns i tre storlekar från 50 till 70 tum. Högtalaren är en nedströmsansträngning på 20 W och fortsätter Philips tro på att stödja alla HDR-format. Det kan spela musik via DTS Play-Fi samt genomgående Atmos-ljudspår, kommer med de viktigaste videostreamingapparna (som Disney Plus) och Google Assistant röststyrning.

Se även: Bästa Soundbars 2020

Performance Series 8505

Philips TV 2020: Varje 4K OLED och LED Ambilight TV
Bildkredit: Philips

8505 gifter sig med pris och prestanda med bekvämligheten i fler storlekar att välja mellan. Den har liknande specifikationer som de dyrare lysdioderna som listas så att den har stöd för de stora streamingapparna, Android TV OS, Google Assistant, full HDR-stöd och P5-bildprocessorn.

Storlekarna 43 till 58 tum har ett vridbart stativ, medan de större storlekarna har ett icke-vridbart stativ.


Andra recensioner vi har gjort:


7805 LED UHD

Philips har inte meddelat några TV-apparater som är lägre än 7805, så vi antar att detta är inställningsnivån för 2020. 7805-serien är också känd som 7804 och 7835,

Funktionerna faller av vid denna tidpunkt men det finns i fler storlekar, med 7804 som täcker 43-65 tum och 7835 70-75 tum. Antalet HDMI-portar är 3, det smarta gränssnittet är Saphi OS. Det stöder inte Disney +, men innehåller YouTube, Netflix, Rakuten TV och Prime Video. Det finns inte heller någon inbyggd röstassistans.


Se också:

2 svar på ”Philips TV 2020: Varje 4K OLED och LED Ambilight TV”

Lämna en kommentar