Ansluta Soundbar Philips TV – Hur du går tillväga

Ansluta Soundbar till Philips TV är inte alltid enkelt. När man tittar på hur man ställer in en soundbar till Philips TV kan de många olika anslutningsmetoderna och de detaljerade instruktionerna göra det förvirrande. För att få dig inställd på nolltid har våra experter sammanställt en tydlig guide om hur du ansluter soundbar till Philips TV.

Olika anslutningsalternativ

Det finns tre huvudanslutningsalternativ när du ansluter din soundbar till en Philips TV – HDMI, digital optisk och RCA-analog.

HDMI och digitala optiska kablar kan vidarebefordra digitalt innehåll. Vilket också är kvaliteten på de flesta filmer och TV-program vi har idag. Digitala kabelanslutningar är också nödvändiga för att bearbeta avancerad ljudteknik som Dolby och DTS.

RCA-analog är ett alternativ på din Philips TV som rymmer enheter som är mer daterade eller inte har HDMI eller digitala optiska kablar. En sak att notera är att RCA-anslutningen är analog, vilket betyder att den inte har kapacitet att bearbeta digitalt innehåll.

Om du ser fram emot att uppleva surroundljud med Dolby Atmos eller DTS Virtual: X, föreslår våra experter att du kringgår den analoga anslutningen och använder digital optisk eller HDMI, den senare är den föredragna metoden.

Ansluta soundbar till Philips TV

Ansluta Soundbar till Philips TV med HDMI ARC

För att ansluta din soundbar till din Philips TV via HDMI ARC, sätt in ena änden av HDMI ARC-kabeln i porten märkt HDMI ARC på baksidan av din TV och den andra änden i motsvarande port på baksidan av din soundbar.

När anslutningen är säkrad trycker du på “Arc” -knappen på din soundbar-fjärrkontroll. För vissa Philips TV-apparater kan du behöva ändra ljudkällor om automatisk detektering inte sker. För att göra detta, gå till ”Meny”, sedan ”Inställning” och välj ”TV-inställningar”. Tryck på “Ljud”, välj “Avancerat” och slå sedan på HDMI.


Våra nyaste soundbar artiklar:


Ansluta Soundbar till Philips TV via Digital Audio Out

För att ansluta soundbar till Philips TV via digital ljudutgång, sätt in ena änden av kabeln i “Digital Out” på baksidan av din TV och den andra änden på baksidan av soundbaren. När du har kontrollerat att anslutningarna är säkra slår du på din TV och byter ljudinställningar.

Ljudinställningarna kan anpassas på din TV genom att gå till ”Meny”, sedan ”Inställning” och välja ”TV-inställningar”. Tryck sedan på “Ljud” och välj “Avancerat” och välj rätt källa.

Beroende på din soundbar kan du också behöva växla till den digitala ljudkällan genom att välja den i menyn eller genom att trycka på ”Source” -knappen på fjärrkontrollen.

Ljudinställningar för Soundbar

För att justera ljudinställningarna på din soundbar bör fjärrkontrollen ge dig tillgång till ljudlägen också. Du kan trycka på ”Inställningar” och sedan ”Ljud” och anpassa inställningarna därifrån.

När det gäller att justera ljudinställningarna på din Philips TV, tryck på ”Meny” -knappen, gå sedan till ”TV-inställningar” och leta efter ”Ljudinställningar”. När du väl har gått in i den delen av menyn kan du sedan styra bas, diskant och equalizer, beroende på din TV-modell.

Läs också: Varför du alltid ska köpa dyr elektronik med kreditkort

FAQ Ansluta Soundbar till Philips TV

Hur ansluter jag min soundbar till min Philips Smart TV?

Du kan ansluta din soundbar till din Philips Smart TV med hjälp av HDMI eller digitala optiska kablar. HDMI är det bättre alternativet eftersom det stöder ljud av högre kvalitet. Dessutom är det känt för sin enkla installation och förhöjda ljudbehandling.

Vilken soundbar är kompatibel med Philips TV?

Soundbars kompatibla med Philips TV-apparater inkluderar Phillips soundbars samt soundbars från Yamaha, Bose, Sonos, Samsung, Sony och LG. Våra experter föreslår att du går med ljudfält från samma märke som din TV för att säkerställa full kompatibilitet.

Hur ansluter jag högtalare till Philips Smart TV?

Du kan ansluta dina högtalare till Philips Smart TV med RCA-kablar eller med HDMI eller digitala optiska kablar, om tillämpligt. Leta reda på rätt portar på båda enheternas baksida och sätt i ena änden av kabeln i varje port.

Slutsats

Våra experter har gjort omfattande tester för hur du ansluter soundbar till Philips TV och föreslår HDMI. Det är det enklaste och bästa alternativet. Om din soundbar eller TV inte stöder HDMI är digital optisk ditt näst bästa alternativ.


Andra relaterade artiklar:


4 svar på ”Ansluta Soundbar Philips TV – Hur du går tillväga”

Lämna en kommentar