Disney Plus Premier Access är en förvirrande katastrof

Disney Plus Premier Access har implementerats hemskt.

När jag kollade igenom Disney Plus förra helgen och försökte bestämma vilken klassisk Spider-Man-animationsserie jag skulle titta på nästa, fastnade jag för Disneys kommande live-action Cruella-film.

I filmen spelar Emma Stone rollen som skurken som först sågs i den animerade klassikern 101 dalmatiner, och nu får hon sin egen chans att ses som huvudpersonen (ungefär som Maleficent gjorde för Sleeping Beauty skurken). Stone kommer att behöva arbeta ganska hårt för att övertyga publiken att en kvinna som vill förvandla bedårande valpar till en päls är allt annat än olyckligt, men trailern får filmen att se bra ut.

I själva verket ser Cruella ut som ett trevligt sätt att fördriva ett par timmar, och jag var precis på väg att lägga till filmen i min bevakningslista. Men då märkte jag att det skulle bli en Disney Plus Premier Access-film, och mitt intresse försvann snabbt.

När det gäller en video on demand-erbjudande måste Disney Plus Premier Access-tjänst vara bland de minst lockande med ett litet, förvirrande urval av filmer och skickar hemskt dåliga signaler till konsumenten.

Designad för familjer

Innan jag går in i min passionerade triad om varför Premier Access är så mystifierande vill jag erkänna att jag helt klart inte faller inom tjänstedemografin.

Premier Access en tjänst som låter dig digitalt köpa utvalda nya Disney-utgåvor till en engångsbetalning på 250 kr, även om du behöver en aktiv Disney Plus-prenumeration för att få tillgång till ditt köp (så det blir såklart mer totalt).

Disney Plus Premier Access

Filmer som Black Widow, Mulan och Raya och The Last Dragon har släppts på detta sätt innan de senare kommer till Disney Plus ordentligt och kan ses av alla med prenumeration. Tjänsten riktar sig mycket tydligt till familjer som vill se en ny release utan att behöva hosta galna teaterpriser.

Så även om det priset på 250 kr är högt för mig, är det egentligen inte det värsta. Med tanke på att en bio biljett kostar 150 kr, kan summan att på bio för en familj enkelt springa upp mot 6-700 kr.

Disney Plus Premier Access är utformat för att tilltala familjer som hellre vill spendera 250 kr för hemmaåtkomst till en film. Och sedan köpa snacks i en lokal livsmedelsbutik. Det är, åtminstone en del, vettigt på papper.

Men hur Disney har implementerat tjänsten är bara förvirrande.

Se också:

Disney Plus Premier Access har fel val

Mulan, Raya and the Last Dragon, Cruella och Black Widow har valts att lanseras på Premier Access, medan Pixars animerade mästerverk Soul och studioens kommande film Luca kommer att kastas direkt in i streamingtjänstens katalog utan extra kostnad . Vem ringer det samtalet?

Du kan föreslå att Souls direkt-till-streaming-release var utformad för att driva kärnabonnemang till Disney Plus. Jag skulle dock hävda att sådana som Mulan och Cruella också är potentiella prenumerationsförare. Medan de tunga hits:en bör ges premiumprislappen.

Mulan och Raya och den sista draken är de typer av filmer jag aldrig skulle betala mycket för att se. Men de tillför värde till en streamingtjänst som bara kostar några dollar i månaden. De är själva definitionen av filmer som jag enbart tittar på om jag hade tillgång till dem som en del av det jag redan betalar för.

Själen är motsatsen. Det är en film som jag gärna skulle ha stumpat upp 250 kr för att se. Jag förstår inte varför Disney bara gav bort det för ingenting. Det har dock fungerat bra för mig. Eftersom jag i slutändan har kunnat se filmen jag ville utan att behöva betala extra.

Efter Cruella är nästa film som läggs till i Premier Access, Black Widow som verkar vara ett solid urval. Med det sagt hoppas jag att jag (vid juliutgåvan) kan njuta av den från en teaterstol snarare än min soffa.

Disney Plus Premier Access uppmuntrar att vänta

Här är den största skrapan när det gäller Premier Access. Disney gör dig inte bara medveten om att dessa filmer småningom kommer till vanligt Disney Plus, de framhäver faktumet.

När Raya och den sista draken (och Mulan innan den) gjordes tillgängligt via Disney Plus Premier Access var allt jag behövde göra att läsa texten på skärmen för att se att den kommer att läggas till tjänstens vanliga katalog den 4 juni. Till och med om jag var tillräckligt intresserad av filmen för att spendera 250 kr, kommer meddelandet upp att jag måste vänta några månader för att få tillgång. Det förstörde omedelbart varje chans för ett impulsköp.

Naturligtvis skulle familjer vara irriterade om de betalade för en Disney Plus Premier Access-film dagen innan filmen slog Disney Plus. Jag är bara nyfiken på varför Disney Plus är så framåt när filmen kommer. Att ge datumet i förväg till att du kan avbryta ditt Disney Plus-konto tills dess och vänta på det.

Är Disney Plus Premier Access långt efter den här världen?

Ja, vi är alla medvetna om att alla filmer vi betalar för att se teatrar eller hyra på VOD någon gång i framtiden kommer att finnas tillgängliga på någon tjänst som jag redan kan betala för. Men vanligtvis får vi inte ett svårt datum. När du väl har en dag att cirkla i din kalender blir det lättare att vänta på det.

Vissa branschviskningar har föreslagit att Premier Access-programmet inte har gjort så stora siffror för Disney Plus (Black Widow kan förändra det) så det skulle inte förvåna mig om initiativet tyst sjunker när teatrarna återgår till någon form av normalitet under sommaren. Jag vill inte missa det alls.


1 svar på ”Disney Plus Premier Access är en förvirrande katastrof”

Lämna en kommentar