Bästa TV märket 2022: Tänk på detta innan köp!

Bästa TV märket 2022: Hur man skiljer Samsung, TCL, Sony och Hisense TV-apparaterna ifrån varandra.

Det finns så många TV-märken att välja mellan att det kan vara utmanande att ta reda på vilken som är den bästa för dig. De tävlar alla om din uppmärksamhet, med olika priser, panelteknik och formatstöd.

Hur är någon tänkt att välja en?

Om du är osäker är det enkelt att hålla fast vid samma TV-märke för varje ny uppgradering. På det sättet kommer du att känna till gränssnittet och smart-TV-plattformen. Liksom vilken typ av funktionalitet och formatstöd du kan förvänta dig. Det borde också betyda att du inte slutar förlora Dolby Vision eller HDR10+ funktionen genom att byta till ett TV-märke som stöder en konkurrerande HDR-standard.

Men om du vill ta reda på om gräset är grönare någon annanstans. Eller bara de bästa argumenten för varje TV-märke som du kanske inte har övervägt, kommer den här guiden att gå igenom de allra bästa TV-varumärkena. Vi täcker alla de bästa apparaterna som är värda att överväga från deras sortiment. Oavsett om du vill ha en liten TV eller något mer ambitiöst. Oavsett vilken typ av TV du vill köpa, det här är guiden för dig.

Se också till att kolla in vår guide för att välja TV-storlek.

Samsung: stort allround-TV märke

Samsung är ett TV-varumärke som du nästan säkert redan känner till. Med avseende på sin position som den största säljaren av TV-apparater världen över – liksom alla typer av andra tekniska produkter.

Den sydkoreanska elektroniktillverkaren har en stor användarbas av en bra anledning. Den erbjuder ett brett utbud av apparater till en mängd olika prispunkter, med en basnivå av kvalitet över fler budgetmärken. Samsung är också en stor stödjare för LED / LCD-TV-apparater. Med ett brett utbud av mellansegmentets 4K-TV-apparater som har nya modeller varje år.

Till skillnad från några av sina konkurrenter, gör Samsung inte hoppet till OLED för sina avancerade uppsättningar, fastnar med quantum dot LED (eller ’QLED’) -paneler i sina premiumskärmar med hög kontrast – med tusentals ljusstyrka. gör för bländande utdata. Medan OLED-TV-apparater erbjuder hård konkurrens, hjälper genombrott som Samsungs Ultra Viewing Angle-teknik – och mer förlåtande prissättning – det att hålla kanten, medan planerna för QD-OLED-hybrider kan se Samsung cementera sin dominans ytterligare.

Samsung driver också antagandet av 8K-TV-apparater och ser till att dess flaggskepp QLED varje år använder ultra-ultrahög upplösning, även om den genomsnittliga shopparen förmodligen inte har något mer än 4K i sikte för nu.

Samsung är också den enda TV-tillverkaren som har sin egen, interna röstassistent, Bixby. Det används inte särskilt mycket utöver en handfull Samsung-enheter, till skillnad från Amazons Alexa AI eller Google Assistant, med tanke på Bixbys mindre kapacitet. Du kommer dock att hitta den installerad i de bästa Samsung-TV-apparaterna för att möjliggöra röstigenkänning och navigering av Samsungs Tizen-gränssnitt.

LG Electronics: en OLED-TV-cheerleader

Om ditt öga har fångats av en OLED-TV kan du tacka LG. Tillverkaren tillverkar OLED-paneler för både sig själv och konkurrenter och har möjliggjort återuppkomsten i OLED år efter att intresset för tekniken avtagit.

Betyder det att LG gör de bästa OLED: erna? Eventuellt. LG CX OLED toppade vår bästa OLED-TV-guide en stund tills företagets 2021-serie lade till en ny 83-tums storlek och 42-tums modeller för att gå med det, vilket möjliggör ett större antal budgetar, storlekar och konsumentbehov. Den senaste LG C1 OLED är nu vårt bästa OLED-val. Hela recensionen LG C1 OLED hittar du här: LG C1 OLED TV – Recension

Varför gå med en LG OLED? Du får lysande levande färger, skarp kontrast, underbart djupa svarta och LG:s ledande webOS-smarta plattform som knyter samman hela upplevelsen.

LG-apparater tenderar också att ha lite mer ”pop” till färgerna, jämfört med den återhållsamma tonmappningen av apparater som Panasonic säljer.

LG stöder inte HDR10 + som Samsung eller Panasonic, men du hittar gott om Dolby Vision och Dolby Atmos-stöd på de bästa LG-TV-apparaterna.

Se också: Android TV vs Tizen vs webOS: Vilken är bäst? & LG BX OLED – Recension, nästan lika bra som CX

TCL: ett populärt budget-TV-märke

Hört talas om TCL? Du borde ha – med cirka 10% av den globala TV-marknaden har denna kinesiska elektroniktillverkare stormat in i våra hem de senaste åren och är bara bakom Samsung och LG i skala.

Precis som Hisense specialiserar det sig på billiga TV-apparater, i hopp om att få en motsvarande bild av dyrare mellanklassuppsättningar samtidigt som man skär hörn på rätt platser. Bearbetningen och bildkvaliteten kan slå en bit, men inte så mycket som du tror – och för vad du får till priset är det svårt att klaga mycket på det.

Se mer om deras märke här: TCL TV apparat – Ska jag köpa en TCL TV?

Sony: ett TV-märke med seriöst ljud – Bästa TV märket 2022

Sony gör några riktigt hisnande TV-apparater, med apparater som A9G OLED som levererar otrolig bildkvalitet med fantastisk design som matchar.

Möjligen att förväntas av ett varumärke som är så involverat i musik – genom, du vet, Sony Music – levererar dessa apparater verkligen ljudteknik. High-end-apparater har Sonys egen Acoustic Surface Audio +, som använder strategiskt placerade drivrutiner för att avge ljud från TV-panelen själv, snarare än genom nedåtgående, bakre eller uppåtgående högtalare.

Ljudets riktning är knepig när bilderna måste vara främre och mitt, och medan andra TV-märken har räknat ut några lösningar – till exempel TV-stativet på LG C9 OLED, som trattar nedåtgående ljud mot tittaren – Sony har definitivt en unik lösning.

2020 såg en ny A8 OLED med hisnande bilder med Sonys karakteristiska mjuka rörelse – och utan den konstigt lutade skärmdesignen som plågade några av dess tidigare avancerade uppsättningar.

MER:

Panasonic: ett riktigt filmiskt TV-märke – Bästa TV märket 2022

Fiskar du efter en Panasonic TV? Använd dess otroliga HZ2000-TV som en bildskärm för professionella Hollywoodfärger, med tanke på dess högkontrastutgång och anpassade OLED-panel. Det är verkligen så bra det är därför det för närvarande ligger på topplistan i vår lista över de bästa TV-apparaterna från 2021. Film kvaliteten på Panasonics skärmar kommer från HCX Pro Intelligent-processor.

Deras exakta färgkartläggning till extremt brett HDR-formatstöd – inklusive HLG, och både HDR10 + och Dolby Vision dynamisk HDR. Även på medelstora LED-apparater som Panasonic HX800.

Panasonics OLED-enheter är också unika i sitt fokus på filmljud, med räckvidden som höjs i pris när Dolby Atmos-högtalarsystemet ökar från en rimlig 30W till ett massivt 140W-system – det kommer antagligen att kräva 2-3 personer att säkert lyfta på en disk hemma.

Panasonics hand inom kameratillverkning ledde också till införandet av ett HLG-fotoläge på nya Panasonic-TV-apparater. Vilket gav spirande fotografer ett sätt att se sina bilder i HDR-kvalitet uppe på en TV-skärm.

Det handlar dock inte bara om det bästa av de bästa TV-apparaterna. Panasonic HX800 är för närvarande vår bästa rekommendation för TV: n om du letar efter hög kvalitet på en budget.

Se också: Bästa väggfäste TV – 2022

Hisense: budget-TV-märket – Bästa TV märket 2021

Hisense är ett namn du kommer att höra mycket om du är ute efter en fynd-TV. Budget-TV-märket erbjuder premiumteknologier som 4K och HDR för en anständig nedskärning under vad du vanligtvis betalar. Vilket gör morgondagens TV-skärmar mycket mer tillgängliga för horder av människor. Det kan också skryta med att erbjuda den billigaste OLED-tv (O8B) på marknaden.

Bearbetningsproblem är inte ovanliga med Hisense-apparater som inte riktigt har makten att behålla släta bilder eller de dedikerade dimningszonerna för att förhindra ljusblomning. Om du använder en Hisense-TV beror på hur viktigt de visuella artefakterna är.

2020: s U7QF-modell var ett bra exempel på detta, med i stort sett avancerad prestanda men konsekvent domare som svikit scener med snabb rörelse. isense Vidaa U smart TV-plattform visar också vad som händer när du skär hörn när du försöker skapa en premiumupplevelse.

Men det kan inte förnekas det stora värdet hos många Hisense-TV-apparater. Medan varumärket också har förgrenat sig med vissa tv-design som verkligen driver kuvertet. Som den ultratunna Sonic One eller Tri-Color Laser TV / projektorhybriden.

Philips: ett TV-märke med en enastående funktion – Bästa TV märket 2022

Philips har mycket att erbjuda. Dess avancerade OLED-TV-apparater fokuserar mycket på ljudkvalitet, med Bowers & Wilkins som driver inbyggda soundbars i sina premiumuppsättningar – och stöd för både HDR10 + och Dolby Vision, vilket innebär att Philips premiumset inte släpper in i HDR-avdelningen heller.

Men det kanske mest unika med Philips TV-apparater är deras Ambilight-teknik, som projicerar skärmfärger på väggen bakom TV: n när den används. Det kanske inte förändrar vad som händer i dina favorit-tv-program. Men vad det är vackert. Apparater använder antingen tre- eller fyrsidiga Ambilight beroende på hur mycket du vill betala.

Vår mest rekommenderade Ambilight-TV är för närvarande Philips OLED 805. Den är en vinnande kombination av utmärkt bildkvalitet, kraftfull bearbetning och härlig byggkvalitet – men det är Ambilight-funktionen som är den verkliga stjärnan i showen här och höjer den till ’ bästa TV-området.

Se också:


1 svar på ”Bästa TV märket 2022: Tänk på detta innan köp!”

Lämna en kommentar