Kommer Spider-Man: No Way Home till Disney Plus?

Spider-Man: No Way Home finns inte på Disney Plus…ännu.

 Spider-Man: No Way Home Disney Plus

Önskar du att du kunde streama Spider-Man: No Way Home på Disney Plus utan att behöva gå på bio? Du inte är ensam. Vi behöver dock sätta rimliga förväntningar på när den kommer ut på Disney Plus.

Marvel-Sony-uppföljaren med Tom Holland i huvudrollen har redan slagit biljettförsäljningsrekord. För att inte tala om rekord med mest sedda trailer:n inom 24 timmar och möjligen rekordet för det mesta antalet skurkar som Spidey har behövt möta i en live-action-film på en och samma gång.

Se också:

Kommer No Way Home till Disney Plus?

Men No Way Home är en Marvel Studios och Sony-producerad film, så spelplanen är lite annorlunda. Tack vare Sonys avtal med Starz kommer No Way Home att släppas exklusivt på TV-tjänsten i början av nästa år, efter filmens premiär. Normalt cirka tre månader efter biopremiären.

Väntan på att få Spider-Man No Way Home på Disney Plus kommer sannolikt att bli längre än någon av Marvel-filmerna som släpptes nyligen. Faktum är att vi inte ens är säkra på när filmen kommer till Disney Plus. Vår bästa gissning är tidigast någon gång i mitten av 2023. Hemskt, vi vet, men det finns också goda nyheter om en annan stor tjänst som den kan komma på mycket tidigare. Och det finns två skäl bakom allt detta.

Disney Plus kan få No Way Home efter Netflix

Det delade ägandet är det största problemet, och det utgör anledningen till varför vi är osäkra på när No Way Home kommer att komma till Disney Plus. De två tidigare Sony Spider-Man MCU-filmerna finns inte heller på Disney Plus. Homecoming streamas för Spectrum-medlemmar och Far From Home är endast VOD. Så vi brukar säga att du inte ska hålla andan. Men Sony och Disney Plus (och Netflix också) börjar faktiskt samarbeta.

Den andra stora komplikationen är att Sony inte har en, utan två, streamingavtal på plats. (Det gäller dock inte Spider-Man: No Way Home). Sony-filmer som släppts mellan 2022 och 2027 kommer först att streamas på Netflix efter deras tid på bio (ofta 45 dagar).

Om vi ​​antar att No Way Home skulle kunna följa samma format, är det så vi får det till i mitten av 2023. Netflix kommer att ha Sonys filmer för det som kallas Pay 1 – en 18 månaders period efter deras premiär. Sedan kommer dessa filmer till Disney Plus, tack vare en affär som Sony och Disney gjorde i april.


2 svar på ”Kommer Spider-Man: No Way Home till Disney Plus?”

Lämna en kommentar