fbpx

Hur man tar bort innehåll från ”Fortsätt att titta” på Netflix

Hur man tar bort innehåll från ”Fortsätt att titta på Netflix”. Om du har börjat titta på något på Netflix innan som du vill ta bort så hjälper vi dig!

Hur man tar bort innehåll från Fortsätt att titta på Netflix

Netflix är fullt av bra innehåll, men det har också en stor del av papperskorgen. Det kan vara irriterande när filmer eller program hänger i raden Fortsätt titta i åldrar. Om du vill ta bort något från din Fortsätt titta på raden på Netflix kommer vi att visa dig hur du gör exakt det på både stationära och mobila enheter.

Vad är fortsätt att titta raden?

Fortsätt titta är en rad på Netflix som visar allt du har börjat titta på men ännu inte har avslutat. Detta inkluderar filmer som du delvis har sett eller nästa avsnitt av en TV-show. Den är utformad för att göra det snabbt och enkelt att hoppa tillbaka till din underhållning precis där du slutade.

Raden visar bara innehåll som har visats i din profil. Det betyder att du inte ser familjens halvvisade filmer på raden Fortsätt titta.

Förvirrande förblir inte raden Fortsätt titta på samma plats. Men det är i allmänhet en av de första sju raderna du borde se. Radens ordning är dock konsekvent: vad du senast såg visas först med allt som följer i kronologisk ordning.

Saker kommer att vara kvar i din Fortsätt titta-rad under lång tid, vilket kan vara praktiskt om du tar en stund att komma igenom långa shower. Men om du började titta på något och övergav det halvvägs, är det irriterande att se det dröja kvar i raden i åldrar.

Det är därför vi ska visa dig hur du tar bort innehåll från raden Fortsätt titta på Netflix. Det är ett enkelt sätt att hantera det du tittar på på Netflix.

Du måste antingen använda en stationär / bärbar dator eller smartphone / surfplatta för detta, eftersom det inte fungerar på enheter som smart-TV eller spelkonsoler.

Varför fortsätter filmer och serier att vara kvar på ”Fortsätt att titta”?

När du har tittat på något på Netflix bör det ta bort sig själv från raden Fortsätt titta automatiskt.

Men om du backar för snabbt kan Netflix tro att det fortfarande finns lite kvar att titta på. Om detta händer ofta, se till att du tittar tills den tidpunkt då Netflix minimerar innehållet och börjar föreslå något annat eller räkna ner till nästa avsnitt.

Den här utlösaren markerar slutet på filmen eller avsnittet för Netflix och kommer också att ta bort den från din Fortsätt titta-rad.

Du ser också saker visas på raden när du har tittat på dem kort bara för att kolla vad de är. För att stoppa detta händer är det bättre att titta på en trailer.

Hur man tar bort innehåll från att ”Fortsätta titta” på en stationär dator

Så här tar du bort innehåll från raden Fortsätt titta när du är på en dator med en webbläsare (och inte till exempel Windows 10-appen):

  1. Håll muspekaren över din profilbild längst upp till höger.
  2. Klicka på Konto.
  3. Välj ditt profilnamn bredvid Profil och föräldrakontroll.
  4. Klicka på Visa bredvid Visningsaktivitet.
  5. Hitta det du vill ta bort i listan och klicka på ikonen för ingen inmatning (cirkeln med en linje genom den).
  6. Om du har tagit bort ett TV-avsnitt kan du klicka på Dölj serie om du vill ta bort hela serien.

När du är klar visas innehållet inte längre på raden Fortsätt titta.

Netflix använder innehåll som du har tittat på för att ge rekommendationer till dig om vad du ska titta mer på. Men när du har följt dessa steg kommer innehållet inte längre att räknas in i den algoritmen.

Det betyder dock att filmen eller TV-serien du just tagit bort kan rekommenderas till dig i framtiden.

Hur man tar bort innehåll från ”Fortsätt att titta” på mobil

Sedan juli 2020 har det varit enklare än någonsin att ta bort en film eller serie från raden Fortsätt titta på en mobil enhet.

Till skillnad från på skrivbordet kan du ta bort något från raden Fortsätt titta utan att behöva ta bort det helt från din klockhistorik.

Så här tar du bort något från raden Fortsätt titta på vilken mobil enhet som helst, oavsett om det är iOS eller Android:

  1. Navigera till raden ”Fortsätt att titta”.
  2. Tryck på de tre vertikala prickarna.
  3. Välj ”Ta bort från rad”.
  4. Tryck på OK.

Om du inte ser detta som ett alternativ, se till att din Netflix-app uppdateras via App Store eller Play Store.

Alternativt kan du följa dessa instruktioner som leder dig till kontoinställningarna som på skrivbordet:

  1. Tryck på Mer.
  2. Klicka på Konto.
  3. Tryck på ditt profilnamn under profil och föräldrakontroll.
  4. Tryck på Visa bredvid Visningsaktivitet.
  5. Hitta det du vill ta bort i listan och tryck på ikonen för ingen inmatning (cirkeln med en linje genom den).
  6. Om du har tagit bort ett TV-avsnitt kan du sedan trycka på Dölj serie om du vill ta bort hela serien.

Skapa en ny profil för att rensa raden

Om du inte vill använda ovanstående metoder av någon anledning (kanske har du för mycket grejer på raden Fortsätt titta och kan inte bry dig om att rensa bort det), kan du börja från grunden genom att skapa en ny Netflix-profil. Tänk på att du bara kan skapa upp till fem Netflix-profiler.

Observera också att detta inte kommer att överföra din tittarhistorik eller rekommendationer. Du kan dock alltid gå tillbaka till din ursprungliga profil om du ändrar dig.

För att lägga till en ny profil på skrivbordet, klicka på din profilbild längst upp till höger, klicka på Hantera profiler och sedan på Lägg till profil.

För att göra detsamma på mobilen, tryck på Mer> Lägg till profil.


Related Posts

This Post Has One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *