Harman Kardon Citation MultiBeam 700 Recension

När man går och letar efter en ny högtalare söker man naturligtvis till klassledande ljud. Harman Kardon Citation MultiBeam är definitivt en soundbar som kommer att leverera i ditt hem. Den passar sömlöst i en stark högtalaruppsättning. Citation älskare kommer vara mycket nöjda efter som man enkelt kan matcha sin musik och TV-ljud.

Bildkredit: Harman Kardon

Funktioner hos Harman Kardon Citation MultiBeam 700

Vad kan du förvänta dig när du packar upp din högtalare då? MultiBeam är den mindre och billigare modellen av två Citation soundbars utan att förlora funktionerna vi vill ha.

MultiBeam är en lysande enhet för sig själv även utan Citation ekosystemets hjälp. Det högtalaren gör perfekt är dess surroundljudteknik. Med hjälp av högtalare i varje ände, uppnår Citation MultiBeam en 5.1 effekt som försöker omsluta dig i ljud utan att behöva flera högtalare.

Till skillnad från vissa rivaler kan dessa drivers också förbikopplas för mer traditionell stereoljud. Vilket är ett stort plus, speciellt om du också skulle använda MultiBeam som en trådlös högtalare för din musik.

Harman Kardons avsikt är att deras soundbars ska användas som en del av ett hemmabiounderhåll. Snarare än att enbart använda den för TV-ljud. För detta ändamål har den alla samma strömningsfunktioner som de andra Citation-högtalarna, inklusive Bluetooth, Chromecast och Apple AirPlay.

Det finns färre fysiska anslutningar än på vissa konkurrenter

  1. En HDMI ARC anslutning
  2. AUX in
  3. Optisk in.

Men det finns inget annat som är absolut nödvändigt. En trådbunden internetport kan vara trevlig, men Citation har både 2.4 GHz och 5 GHz Wi-Fi-sändare. Därför borde den inte förlora uppkoppling om din signal är tillräckligt stark.

Se: Vilket är bästa TV märket för dig: LG vs. Samsung vs. Sony

Design

Bildkredit: Elgiganten

Renligheten och enkelheten i designen är en av dess stora styrkor. På ovansidan av soundbaren kommer du hitta en touchpad som du enkelt använder för att använda dess funktioner såsom att välja ingångar. Det tar inte lång tid innan du har ställt in den.

En sak du bör göra är att gå igenom den automatiska inställningen. Den skickar ut en serie ljudsignaler för att optimera MultiBeams utdata för dess specifika miljö, det vill säga ditt rum. Den skräddarsyr ljudet och effekterna för just dig efteråt.

Se även: Varför du alltid bör använda ditt kreditkort när du handlar dyr elektronik

Harman Kardon Citation MultiBeam 700 – Ljud

Det tar bara några minuter att inse att MultiBeam har samma välkomnande, trevliga övergripande karaktär som sina Citation-släktingar.

Mycket försiktighet har vidtagits för att undvika grova kanter eller hemska diskantläten – allt som kan skona öronen. Men om du vill ha något lite tyngre så kan MultiBeam 700 erbjuda dig en tillfredsställande mängd bas. MultiBeam rymmer ett par 2,5 cm diskanthögtalare och fem 5 cm bashögtalare.


Återförsäljare:


Slutsats

Kanske inte överraskande är det samma saker som håller MultiBeam från en femstjärnig recension som har gjort det med andra Citation-produkter vi har hört. Nämligen en liten planhet när det gäller dynamiken. Även om det kanske inte är så mycket problem med TV-ljud som det är när man spelar musik, finns det också en liten sämre känsla för timing.

Det är inte så att MultiBeam är tråkig som sådan. Den hamnar bara ett steg bakom klassledande sondbars som Sonos Beam, som har färre funktioner men är också billigare. Det gör att vi också vill ha lite mer när det gäller känslor.

Vi kan dock förlåta ovanstående något, för MultiBeam har mycket som den är bra på. Och om du vill ha surroundfunktionerna men inte riktigt kan sträcka dig till Sonos Arc, är det en begåvad och kostnadseffektiv ersättare och ingår i en mycket kompetent flerrumsserie.

Lämna en kommentar