Bästa TV för Sport! – 2023 – Se alla viktiga specifikationer

En av de första sakerna du måste titta innan du köper en TV för sport är storleken på TV: n. Det rekommenderas att du går med större TV-apparater eftersom ju mer skärmstorlek du köper kommer du att dra nytta av en bra prestanda, eftersom betraktningsvinkeln blir bredare och också den större skärmeffekten.

För sport, leta bara efter skärmen med ett högfrekvensområde, vanligtvis är en skärm med 60 Hz eller mer utmärkt och ger bra prestanda för spel och sport. Den andra frågan som uppstår i alla sinnen är att ska jag gå med HDR TV? TV-apparaterna med högt dynamiskt omfång ger fantastisk bildkvalitet och det blir ingen rörelseoskärpa i bilden. Det ger ett brett utbud av färgskala och bilden har också ett stort kontrastförhållande och ljusstyrka så att människor känner att titta på sport.

Vår lista nedan för att hitta bästa sport-TV-apparat väljs utifrån:

1) Stora betraktningsvinklar utan förlust av kontrast – när du har människorna som tittar på matchen vill du inte ha en kontrast och svärta som börjar se bli ur tvättade i olika betraktnigsvinklar.

2) Ingen rörelsefördröjning eller oskärpa. Det borde vara smidigt. Rörelsefördröjning eller oskärpa uppstår när tv-behandlingen är långsammare än objektet som rör sig på skärmen vilket orsakar viss fördröjning.

3) Höga kontrastnivåer och djup svart – dessa två går hand i hand men du vill verkligen inte att bilden ska bli sämre. Det förhindras av stark kontrast och djupa svarta nivåer.

Se även vår rekommendation om bästa TV för att använda en bildskärm, bästa 4K TV för spel och bästa TV för filmer

De viktigaste faktorerna att titta innan du köper en 4k-TV för att titta på sport:

  • Responstid
  • Permanent inbränning
  • Rörelseoskärpa
  • Kontrastförhållande
  • TV: ns avstånd
  • Upplösningar och reflektioner

Du kanske även är intresserad utav:

TV för sport – Responstid

Eftersom sport är full av action har de ofta många olika saker som händer på en gång. Det är därför en bra responstid är så perfekt för den bästa TV: n för sport. En responstid möjliggör att den ursprungliga pixeln i vilken färg som helst snabbt växlar till en annan färg efter behov för innehållet. Genom att svara snabbt hjälper det till att jämna ut den övergripande bilden för en mer uppslukande tittarupplevelse.

Några andra följder av en smart-TV med långsam responstid, kan vara ögonspårning eller rörelse efterföljande. Eye-tracking är ungefär som att köra i en snabb bil när du tittar på träden bredvid vägen passera förbi. Ditt öga lockas av varje träd som passerar på ett sätt som liknar ögonspårning med smarta TV-apparater. Ditt öga går till en långsamt reagerande pixel eftersom den sticker ut som en öm tumme. En rörelsesuddighet är däremot inte annorlunda än någon annan typ av spår. Nedan följer ett snabbt exempel på ett skott som tagits med och utan rörelseoskärpa, och sedan ett tillägg av de två för att se hur olika TV-apparater fungerar för att hantera rörelse.

Ett annat alternativ som fungerar ganska bra för sport är också rörelseinterpolering. Tänk på det som responstidens avlägsna kusin. Denna typ av funktion hjälper till att jämna ut bilden, men i stället för att faktiskt svara, är programvaran skapad för att jämna ut bilden. Men jag rekommenderar normalt inte dessa typer av funktioner eftersom nackdelarna ofta uppväger det positiva. De kan i sällsynta fall leda till artefakter i bilden eller skärma tårar, men i stort sett kommer någon av de bästa 4k-TV-apparaterna för sport sannolikt att ha dessa funktioner till ditt förfogande.

TV-vinklar

Den näst viktigaste funktionen för de bästa TV-apparaterna för sport är den betraktningsvinkel som den erbjuder. Detta är särskilt perfekt för att dela TV: n med vänner och familj när det stora spelet är igång. Jag skulle rekommendera allt som överstiger 30 grader eftersom de kommer att göra jobbet för det mesta och du kan ofta hitta bra erbjudanden. Allt över 60 grader är absolut perfektion men är oftast dyrt för de andra funktionerna som det troligtvis erbjuder. Nedan följer en snabb översikt över smarta TV-apparater och deras betraktningsvinklar.

Dessutom delas betraktningsvinklar ofta in i hur snabbt tre olika delar av bilden tappar kvalitet eller ”tvättar ut” när du flyttar åt vänster eller höger. Du vill titta på ljusstyrka, svart intensitet och färgintensitet. Var och en av dessa spelar en annan roll i innehållets övergripande kvalitet och kan, beroende på ditt idealiska visningsscenario, betyda mer än det andra. Om du till exempel ofta tittar på sport på natten behöver du inte ljusstyrkan lika mycket som den svarta intensiteten, eftersom en bättre svart kvalitet hjälper till att uppleva mörkt rum, medan det är tvärtom om du gillar att titta på sport på morgonen. Jag tar till stor del hänsyn till detta när jag hittar de bästa 4K-TV-apparaterna för sport.


Läs även om:


Upplösningar och reflektioner

Detta är oavgjort för tredje som viktigast. Både upplösningar och reflektioner spelar en stor roll i den bästa TV: n för sport. Upplösningar sträcker sig från 480p hela vägen till 8K nuförtiden och att hitta det bästa för pengarna kan bli ganska besvärligt. Jag rekommenderar 4K eftersom det är det mest pålitliga just nu. De flesta smarta TV-alternativen uppskalar 720p-innehåll väl till denna nivå vilket är perfekt eftersom många sporter har en 720p upplösning. Jag har lagt till en liten översikt nedan över vanliga upplösningar och vad du ska leta efter när du hittar den bästa TV: n för dig.

En annan sak att tänka på är hur bra dessa smarta TV-apparater hanterar reflektioner. Massor av olika sporter är på dagtid och om dina fönster är öppna är bländning vanligt misstänkt. Det betyder att de bästa 4k-TV-apparaterna för sport måste hantera reflektioner bra. De flesta TV-apparater har en blank yta eller någon form av antireflekterande material för att minimera denna biverkning. Så var försiktig med vad du köper något du inte tycker om.

TV för sport – Permanent inbränning

Slutligen kommer en sista sak att leta efter när du hittar de bästa TV-apparaterna för sport att vara om den smarta TV: n löper en allvarlig risk för permanent inbränning, men vad exakt är det?

Utveckling av en statisk bild som fastnat på skärmen efter att ha utsatts för en statisk bild under en tid. Tänk på detta som skadade celler i ett ärr på kroppen. Pixlarna har skadats är kvar med en bild av en tidigare bild som inte längre finns där. Visst, de flesta smarta TV-apparater riskerar inte just denna fråga, men OLED-TV-apparater har blivit ökända för just den här frågan efter en allvarligt lång tid att bara titta på nyheter eller TV-program. Så varför är detta viktigt för de bästa TV-apparaterna för sport?

Tja, ofta kommer sportsändningar att visa den aktuella poängen längst ner på skärmen på samma sätt för alla sportevenemang. Efter en längre tid kan detta påverka en TV som riskerar att bli inbränd. Även om detta är en ganska liten och sällsynt fråga tar jag hänsyn till det för att förhindra framtida problem. Detta hjälper också till att säkerställa en mer uppslukande upplevelse under många år framöver.

Exempel på bästa TV:s för Sport

Ifall du inte vill att det ska kosta skjortan finns ett budget alternativ:

Några Sista Punkter

Vi hoppas att det var till hjälp, och du är säker på vilken TV du vill köpa. Tack för att du tog dig tid att läsa till slutet. Det var vårt nöje att skriva om dessa prisvärda bästa smarta TV-apparater för att titta på sport.

Våra förslag ovan är vad vi hittade de bästa TV-apparaterna för att titta på sport på marknaden. Dessa är de bästa smarta TV-apparaterna för att titta på sport att köpa i varje prisklass för dig. Vi har analyserat funktionerna och funktionerna för varje produkt och granskat vårt bästa för köparna.

4 svar på ”Bästa TV för Sport! – 2023 – Se alla viktiga specifikationer”

Lämna en kommentar