Köpa begagnad TV – Vad du ska tänka på!

TV är centrum för varje hushålls underhållning. Det är där familjen kommer för att titta på säsongspremiärer, program, filmer och spelkvällar etc. Att köpa en TV behöver inte vara dyrt, speciellt när du inser att en begagnad TV kan ge dig samma resultat som en ny till en bråkdel av fullpris.

Köpa begagnad TV

Den här listan hjälper dig att lista ut vad du ska leta efter när du letar efter din nästa TV.

Storlek

Så du går igenom en lång sida efter sida med begagnade TV-listor, helt enkelt filtrera bort den TV-storlek du vill ha.

Med TV-apparater som sträcker sig från personliga apparater till stora underhållningsdjur måste du bestämma vad du ska använda den till. Om du är en sportfans som är värd för många klockfester kanske du vill leta efter en större storlek. Om du är en högskolestudent som letar efter något för din sovsal kanske du vill ha något litet och personligt.

Se också vår fullständiga TV Storleks guide: TV storlekar i cm – Den fullständiga guiden

Hur som helst är storleken viktig när du köper en TV-apparat. Här är några rekommendationer för storlekar beroende på dina behov.

 • 60-tums skärm för stora möten och hemmabio.
 • 40-tums skärm för vardagsrum och klockfester.
 • 20-tums skärm för ett studentrum

Specifikationer

När du har räknat ut en storlek för ditt specifika scenario, om din lista fortfarande är lång, var uppmärksam på modellen och funktionaliteten. Tänk på att inte alla TV-apparater är lika.

Den här verkar självklar men den kan förbises när du inte är medveten om vad du letar efter. Gör en lista över alla funktioner du behöver: dvs portar, läge, kompatibilitet, uppspelningskvalitet etc. Detta beror på att TV: n idag har mer än bara en strömport.

Du hittar en rad tillbehör som kan anslutas till din TV. Saker du inte ens visste att du vill kan anslutas till din TV för större åtkomst eller kontroll. Här är till exempel en lista med några av tillbehören som du bör se till att din nästa använda TV kan stödja.

 • Blu-ray-spelare
 • Ethernet-kablar
 • HDMI-kablar (se till att du har flera HDMI-portar)

Okej, vid den här tiden bör dina listor minskas tillräckligt. Det är dags att kontakta säljarna för att boka tid för att se de begagnade TV: n på riktigt. När du väl är där, se till att inspektera TV: n noggrant, ställa frågor och testa den hela tiden.

Se också:

Hur ser bilden ut? – Köpa begagnad TV

TV har kommit långt sedan dess katodstråldagar. Nu har TV-apparater skärmar som LCD eller OLED. Man kan gå vilse i att försöka lista ut de nyanserade skillnaderna mellan alla olika typer av skärmar, men det som är viktigt är hur bilden ser ut. Slå på den använda TV: n du tittar på och håll ett öga på dessa grundläggande behov.

 • Är bilden klar?
 • Ser färgen bra ut?
 • Finns det några mörka fläckar på skärmen eller missfärgning?
 • Hur är den övergripande bildkvaliteten?

Hur låter TV:n? – Köpa begagnad TV

Nu när bilden ser rätt ut är det dags att uppmärksamma ljudet. Ljudet är den viktigaste delen av en upplevelse precis bredvid bilden, så som köpare ska du inte behöva bosätta dig bara för att du köper en begagnad TV Håll utkik efter dessa ljudkoder för att se till att du är få bästa tillgängliga kvalitet.

 • Är de fysiska högtalarna rena och snygga?
 • Kommer det några poppande ljud från högtalarna?
 • Är ljudet högt när det behövs?
 • Är ljudet tyst när det behövs?
 • Matchar volymen ljudet?

Hur är portarna och anslutningarna?

Att köpa en begagnad TV innebär att köpa något med arvslitage. Men slitaget behöver inte vara för stort. Faktum är att de flesta TV-apparater idag är ganska solida och inte benägna att gå sönder. Så med moderna tv-apparater som har så många olika plugin-program från HDMI till Ethernet-kablar är det viktigt att ge tid till portarna.

 • Är portarna rena?
 • Är anslutningarna fasta och inte lösa?
 • Har den de anslutningar du letar efter?

Vad är priset? – Köpa begagnad TV

Så när den använda TV: n klarar dina bild- / ljud- / anslutningstester är det dags att förhandla. Kom ihåg att begagnad TV kostar en bråkdel av kostnaden för den nya versionen.

Priset kan variera från säljare till säljare men kom ihåg att elektronik vanligtvis är en engångsinvestering, så var inte undan för något som kommer att hålla i dina år. Du tittar på fester blir så mycket bättre på grund av det.

Att ta hänsyn till saker som varumärke (större namn varumärken vs lokala hushåll), modell (hur nyligen det är), medföljande tillbehör (t.ex. fjärrkontroll, antenn, kablar etc.) … Allt ovan kommer antingen att lägga till eller subtrahera från pris. Gör ditt erbjudande realistiskt och rimligt. Be om låda / wrap eller något annat som dess ägare har för att hjälpa transportprocessen säkert hemma.

Se också: TV Fjärrkontroll fungerar inte – Andersson Samsung Philips LG IR (Infraröd)

Dags för din favoritserie

Nåväl tiden har kommit, har all den uppmärksamheten på detaljer och shopping fått dig din perfekta TV-apparat. Och eftersom du är en skicklig konsument sparar du stora pengar genom att köpa begagnad och du har fortfarande samma kvalitet. Nu kan du göra lite popcorn, luta dig tillbaka med familjen och njuta av den efterlängtade säsongsfinalen i ditt hem.


1 svar på ”Köpa begagnad TV – Vad du ska tänka på!”

Lämna en kommentar