Dessa är de 5 bästa Aktierna att köpa och följa just nu

Bästa aktierna att köpa: Att köpa en aktie är lätt, men att köpa rätt aktie utan en tidsprövad strategi är oerhört svårt. Så vilka är de bästa aktierna att köpa nu eller lägga i din bevakningslista? Floor & Decor (FND), Idexx Laboratories (IDXX), Lam Research (LRCX), Azek (AZEK) och Rio Tinto (RIO) är de främsta kandidaterna.

Efter björnmarknaden som skapades av COVID-19, har aktiemarknaden ökat kraftigt som helhet. Denna signal påvisar ett ökat förtroende för att ekonomin så småningom kommer att återhämta sig från pandemin.

Coronaviruspandemin är fortfarande ett problem, men vaccinationerna ökar. Dessutom har det förekommit en rad positiva ekonomiska data på senaste tiden.

USA:s President Joe Biden har fördelat 1,9 miljarder dollar i stimulanspaket. Biden planerar åtminstone ytterligare två massiva stimulanser till, även om han strävar efter att betala för dem med högre skatter på företag och kapitalvinster.

Under tiden har Fed-ordförande Jerome Powell sagt att centralbanken är engagerad i en ”all-in” -strategi när den försöker styra ekonomin tillbaka till en positiv nivå.


Du kanske även är intresserad av:


Så varför sticker de utvalda aktierna ut? Innan du vänder dig till den frågan är det viktigt att veta hur man väljer att börja välja – i första hand. Överlägsen grundläggande och teknisk åtgärd, och köp vid rätt tidpunkt, är viktiga delar i en smart investeringsformel.

Bästa aktierna att köpa: de avgörande faktorerna

Kom ihåg att det finns tusentals aktier som handlar på NYSE och Nasdaq. Men du vill hitta de allra bästa aktierna just nu, för att göra stora vinster.

När du väl har hittat en aktie som passar kriterierna är det dags att vända sig till aktiediagram för att plotta en bra startpunkt. Du bör vänta på att ett lager bildar en bas och sedan köpa när det når en köppunkt, helst i tung volym. I många fall når en aktie en riktig köppunkt när den bryter över originalhöjden på vänster sida av basen.

Dow Jones Industrial Average, Nasdaq och S&P 500 höll sig kraftigt efter det senaste presset. Dow Jones, S&P 500 index och Nasdaq 100 är alla nära rekordhöjder. Aktiemarknaden nådde kortvarigt nya höjder förra veckan, även om det slutade på en sur not. Det lyckades också vädra en stor vinstvecka relativt bra.

Med marknaden tillbaka i en uppåtgående trend är det nu en bra tid för investerare att överväga att sätta sina pengar i arbete. Var noga med att köpa grundläggande starka aktier som passerar giltiga köppoäng. Aktierna nedan är potentiella kandidater.

Bästa aktierna att köpa eller följa

  • Floor & Decor
  • Idexx Laboratories
  • Azek
  • Lam Research
  • Rio Tinto

Ett viktigt övervägande är att alla dessa lager har en imponerande relativ styrka.

Floor & Decor

Floor & Decor-lager är i ett köpläge efter senaste formationen. Den idealiska köppunkten är 108,14. Basen kan också tolkas som 108.64 post.

Golvhandlaren sitter runt nya toppar, medan dess relativa styrka ser ut att nå nya höjder mitt i den hausseartade effekten av sent.

RS-linjen för FND-aktier har i stort sett ökat sedan början av april. Hittills 2021 är det mer än 20%. Detta överstiger S&P 500: s vinst på över 10%.

Dessa är de 5 bästa Aktierna att köpa

Aktien lades till Leaderboard den 9 april på grund av den senaste tidens starka resultat. Starka resultat är dess viktigaste attribut, även om aktiemarknadens resultat också är bra.

Bostadsrelaterade detaljhandelslager har varit marknadsledande under de senaste veckorna.

Floor & Decor har gynnats av att konsumenter investerar i sina hem bland coronavirus ”inlåsningar”. Under de senaste tre kvartalen har resultatet ökat med i genomsnitt 42%.

Vinsttillväxt

Men analytiker tror att vinsttillväxten kommer att fortsätta. Helårseffekten ser att den hoppar 30% 2021 och sväller med ytterligare 26% 2022.

Den Atlanta-baserade återförsäljaren drev 133 lagerformatbutiker och två designcenter i 31 stater i slutet av Q4. Det är specialiserat på golv av lövträ, kakel, trä och natursten. Floor & Decor erbjuder också dekorativa tillbehör och installationstjänster.

aktier att följa just nu

Tillbaka i februari rapporterade det Q4-resultat som toppade vyer. Det öppnade fem lagerbutiker under kvartalet. Den räknar med att öppna sju butiker under innevarande kvartal.

”Drivs av starka transaktioner och bred baserad regional tillväxt och kategoritillväxt ökade vår jämförbara butiksförsäljning under fjärde kvartalet 2020 med 21,6%, vilket är den starkaste kvartalsvisa tillväxten under året”, säger VD Tom Taylor på resultatet. ”För helåret ökade vår jämförbara butiksförsäljning med räkenskapsåret 5,5%, en betydande prestation med tanke på effekten av Covid-19-pandemin på vår butiksverksamhet som börjar i slutet av mars.”

Floor & Decor resultat för första kvartalet beräknas på torsdag. Att köpa ett aktie strax före intäkterna är mycket riskabelt om man inte använder en optionstrategi.

Idexx Laboratories – bästa aktierna att köpa

Djurhälsobeståndet har precis smidigt ett handtag efter att ha byggt höger sida av en ”cup base”. Det ser ut att klara en köppoäng på 561,62. Detta är en positiv utveckling, eftersom aktien hade kört upp under fyra veckor på svag volym.

Aktien föll en vecka sedan, trots ett starkt vinstslag. Men det fick stöd vid sitt 50-dagars glidande medelvärde. En stark återhämtning skulle vara en positiv utveckling framöver och kan fungera som ett alternativt inträde. Därför passar den in i listan för bästa aktierna att köpa.

Investerare vill se att linjen för relativ styrka böjer sig uppåt igen efter ett senaste dopp. Om det kan få fart kan det snart nå en ny rekordhög nivå.

amerikanska bästa Aktierna att köpa just nu

IDXX-aktien har en mycket stark sammansatt betyg på 94. Även om aktiemarknaden är solid är resultatet den starkaste funktionen. Den har en förstklassig EPS-betyg på 98 av 99.

Resultatet

Under de senaste tre kvartalen har resultatet ökat med i genomsnitt 57%. Långsiktig EPS-tillväxt är också solid.

Dess goda resultat har väckt stora pengar. Dess ackumulerings- / distributionsklassificering av B representerar måttligt köp bland institutioner under de senaste 13 veckorna. Institutionellt stöd är en viktig faktor för en framtida.

Företaget tillverkar diagnostiska produkter och tjänster för veterinärmarknaderna. Försäljningen av veterinärmedicinska produkter ökade hittills till och med den 20 mars, enligt en ny anteckning från Credit Suisse-analytikern Erin Wilson. Recept från veterinärer ökade också i februari, som hon beskrev som ”en uppmuntrande indikator på den pågående styrkan inom veterinärkontoren.”

Båda mätvärdena är hausse för Idexx-aktier. Medan det senaste Stock Of The Day hamnar på andra plats i branschgruppen Medical-Systems / Equipment med 66 företag, är det bland de största djurhälsoföretagen.

Dessa är de 5 bästa Aktierna att köpa och följa just nu

”Trender för antagande av husdjur, recept och veterinärkliniker kan vara indikatorer på den totala efterfrågan på husdjur och erbjuda en barometer för prestanda för vårt djurhälsotäckningsuniversum”, säger Wilson.

Första kvartalet

Under första kvartalet tjänade Idexx 2,35 dollar per aktie på 778 miljoner dollar i försäljning och ökade med 82% respektive 24% jämfört med året innan. Organiskt ökade försäljningen med 21%. Båda åtgärderna slog prognosen för Idexx-aktieanalytiker som frågades av FactSet för $ 1,71 respektive $ 738,4 miljoner.

I kvartalet såg Idexx 32% tillväxt i antalet sällskapsdjursdiagnostiska instrument placerade på veterinärkliniker, sade vd Jay Mazelsky i ett skriftligt uttalande.

Kunderna ser ”framåt för att stödja fortsatt stark global efterfrågan på sällskapsdjurdiagnostik”, sa han.

För året förväntar sig Idexx nu 3,105 miljarder dollar till 3,16 miljarder dollar i försäljning. Det slog lätt Idexx-aktieanalytikernas begäran om 3,1 miljarder dollar. Företaget förväntar sig också att tjäna $ 7,88 – $ 8,18 per aktie. Detta är bättre än de 7,57 dollar per aktie som förväntas av Wall Street-analytiker.

Senaste data från analysföretaget VetWatch / Animalytix indikerar ”veterinärtrafik och intäkterna fortsätter att återhämta sig och är fortfarande positiva i förhållande till 2020-nivåerna.”

Lam Research – bästa aktierna att köpa

Halvledarutrustningslager Lam Research aktien har en mängd olika potentiella poster. LRCX-aktien är i köpintervall från en 603.70-konsolideringspost som rensades den 1 april. Men den har också en köpepunkt på 669,10 efter att ha bildat en formation. Och om det bryter en kort nedåtgående trend, kanske strax över torsdagens intradag på 643, kommer det att skapa ytterligare en möjlighet att starta eller lägga till en position.

Aktien har hittat stöd vid sitt 50-dagars glidande genomsnitt. Om det kan ge en rebound kan det erbjuda alternativ köpmöjlighet.

Investerare kommer dock att vilja se sin RS-linje få fart efter ett senaste dopp. Icke desto mindre har LRCX-aktier gjort muskulösa vinster redan 2021 och ökat med cirka 31% för året hittills.

Bästa aktierna att köpa comparesweden
Tekniska anledningar

Lam Research aktien har en nästan perfekt sammansatt betyg på 97. Även om aktiemarknadens resultat är bra är resultatet ännu bättre. Dess EPS-betyg på 95 placerar den i topp 5% av det spårade lagret.

Det finns gott om efterfrågan på aktien bland institutionella investerare. Det har fyra kvartal i rad med ökat fondägande. Dessutom har den en ackumulerings- / distributionsklassificering av B-. Detta representerar måttligt köp de senaste 13 veckorna.

Bland anmärkningsvärda innehavare ingår Fidelity Contrafund (FCNTX) och Janus Henderson Enterprise T Fund (JAENX).

Företags info

Lam Research är en global leverantör av wafer-tillverkningsutrustning och tjänster till halvledarindustrin.

Det Fremont, Kalifornien-baserade företaget fick en boost efter nyligen rapporterade finansiella Q3-resultat och försäljning som slog analytikeruppskattningar. EPS hoppade 88% till 7,49 dollar medan intäkterna steg 54% till 3,85 miljarder dollar. Båda var de bästa vinsterna på flera år.

För kvartalet som slutade den 27 juni förväntas Lam Research tjäna justerade 7,50 dollar per aktie på en försäljning på 4 miljarder dollar. Wall Street hade förutspått en vinst på 6,74 dollar per aktie vid försäljning på 3,68 miljarder dollar. Förra året tjänade Lam 4,78 dollar per aktie på 2,79 miljarder dollar.

”Lams tillväxtbana fortsätter med rekordintäkter och resultat per aktie som levereras i mars kvartalet”, säger VD Tim Archer i pressmeddelande. ”Halvledare når nya höjder av strategisk relevans, och Lams differentierade förmåga att möta våra kunders skalningsutmaningar placerar oss väl i en stark miljö för wafer-tillverkning.”

Läs också: Spara pengar med Kreditkort

Azek – bästa aktierna att köpa

Azek är i en köpzon efter att ha gått förbi en konventionell köppunkt på 48,89 efter att ha bildat ett konsoliderande mönster.

Aktien lyckades hitta stöd och rally efter att ha sjunkit under sin 10-veckors linje i slutet av mars. Azeks nedgång under 10-veckorslinjen låg i lägre veckovolym medan returen har varit i högre volym, ett tecken på styrka.

RS-linjen slåss tillbaka efter ett nyligen dopp. Om det kan bibehålla sin fart kan det klara de senaste höjderna. Att träffa en ny rekordhög nivå är ett uppmuntrande tecken.

Azek har en mäktig sammansatt betyg på 98. Dess mest attraktiva aspekt är intäkterna, vilket har gjort det till en nästan perfekt EPS-betyg på 98. Detta är särskilt imponerande eftersom Azek är en relativt ny fråga.

Resultatet

Resultatet har accelererat under de senaste två kvartalen och nått en tillväxt på 650% under det senaste kvartalet. Börsnoteringen börsnoterades i mitten av 2020 till 23 dollar per aktie. Det har nu värt mer än dubbelt så mycket.

Ökningen har drivits av starkt institutionellt stöd. Det har en ackumulerings- / distributionsklassificering av B, vilket representerar måttligt institutionellt köp för sent.

Azek i Chicago erbjuder en hållbar lösning för husbyggare och företag. Det levererar trädäck, trim och andra utomhusprodukter från återvunnet material för bostads- och kommersiella marknader.

Bostadsmarknaden har hållit sig starkt under Covid-19-pandemin och bostadsköpare står inför en mycket konkurrenskraftig marknad då lagret sjönk till rekordlåg tidigare i år.

Pandemin har förvrängt vad husköpare letar efter eftersom många väljer större hus med mer bekvämligheter för att njuta av utomhus utanför stadscentrum.

USA: s husbyggnad nådde en höjdpunkt nyligen förra månaden, med bostäder som hoppade 19,4% till en säsongsrensad årstakt på 1.739 miljoner enheter. Ekonomer som undersökts av Reuters såg att bostäderna började öka till 1.613 miljoner enheter i mars.

Men när bostäder börjar återhämta sig har priserna på råvaror som virke skjutit i höjden. Detta borde göra Azeks produkter ännu mer attraktiva.

Läs också: Bästa aktierna när Joe Biden är President

Rio Tinto – Gruvjätten

Den brittisk-australiensiska gruvjätten har bildat en kopp med handtagsbas på ett veckodiagram. Den perfekta köppunkten här är 88.38. Detta har ännu inte bildats i ett dagligt diagram, där en köpbaspoäng på 88,83 fortfarande är i spel.

Även om handtaget inte erbjuder en betydligt lägre inträde, kan det skaka ut svaga hållare innan en potentiell breakout.

RIO-aktien imponerade nyligen av att köra högre, även när andra aktier i sin branschgrupp minskade.

Det har tagit bort sin 50-dagars linje, vilket är uppmuntrande. Dess relativa hållfasthetslinje spikar också, även om detta kommer under ett dopp under sin basbyggnadsperiod.

Aktiekontrollen visar att EPS har vuxit med i genomsnitt 27% under de senaste tre kvartalen. Detta överträffar CAN SLIM-kraven. Tillväxten uppgick till ännu bättre 43% under det senaste kvartalet.

Rio Tinto har för närvarande en ackumulerings- / distributionsklassificering på C +, vilket är något mer köp än att sälja bland institutioner under de senaste 13 veckorna. Noterbara innehavare inkluderar Fidelity Growth Company Fund (FDGRX).

Företags info

Företaget bryter ut material som järnmalm, koppar och aluminium kommer när efterfrågan på råvaror återhämtar sig med den bredare ekonomin, även när miljöhänsyn växer för industrin.

Tillsammans med återhämtningen från coronaviruspandemin, den finanspolitiska stimulansen, har en möjlig grön infrastrukturtryck och efterfrågan från Kina bidragit till att höja priserna på material som koppar, nickel och järnmalm. Analytiker har ifrågasatt hur länge den uppåtgående trenden kan pågå.

Fortfarande kan mer efterfrågan på elfordon, som använder mycket koppar, och litiumjonbatterier främja mer efterfrågan på dessa råvaror. Broar och annan infrastruktur behöver stål, vilket kräver järnmalm.

Friktion mellan Australien och Kina, Rios största kund, kan medföra utmaningar framöver. Rio Rinto står inför press för att bli mer miljömedvetna.

Notera att detta är vår analys av ämnet, och skall inte ses som en köp-eller säljrekommendation, utan ska ses som vår åsikt. Gör alltid er egen analys innan era investeringar.

2 svar på ”Dessa är de 5 bästa Aktierna att köpa och följa just nu”

Lämna en kommentar