De 20 bästa aktierna att köpa när Joe Biden är President

Joe Biden är för närvarande USA:s 46:e president. Dessa är de 20 bästa aktierna att äga under den nuvarande administrationen.

Presidenten, precis som nästan alla som har kommit före honom, har haft en ambitiös politisk dagordning att genomföra. Inklusive stödpaket på stödpaket och militär hjälp till Ukraina som har inneburit flertalet biljoner $USD. Demokraterna kontrollerar nu båda grenarna av kongressen och Vita huset för första gången, sedan de första två åren av Barack Obamas första mandatperiod (2009-11).

Så, vad betyder detta för aktiemarknaden?

Aktiemarknaden kraschade nyligen från februari 2022 till juli 2022, vilket vi var en av de första att varna om med vår artikel Börskrasch 2022 och RÄNTELÄGET I USA: Börsen på väg ner nu!.

President Biden har lovat att regera som en centrist. Men han har också gjort det mycket tydligt att han vill ”Build Back Better” med tonvikt på förnybar energi och modern infrastruktur. Dessa prioriteringar kommer sannolikt att omfamnas varmt av en demokratstyrd kongress, utan att provocera en filibuster från republikanska senatorer.

”En Biden-administration kommer att innebära mer kontroll av lagstiftningen för finansiella och energi lagar och förmodligen högre skatter”, säger Rodney Johnson, president för det ekonomiska forskningsföretaget HS Dent Publishing. ”Men det kommer att finnas möjligheter. Infrastrukturutgifter, grön energi och hälso- och sjukvård är alla demokratiska prioriteringar och bör klara sig bra under Bidens ordförandeskap.”

Men under tiden, låt oss titta på de 20 bästa aktierna att köpa under Joe Bidens tid som president. Några av dessa är ganska uppenbara vinnare, men vissa är kanske inte vad du förväntar dig.


Du kanske även är intresserad av:


Martin Marietta Materials – Byggarbete aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden Martin Marietta Materials
 • Marknadsvärde: 18,9 miljarder dollar
 • Direktavkastning: 0,8 %
Martin Marietta Materials aktier bästa usa aktierna stocks
Martin Marietta Materials aktiekurs: 7 Mars, 2021.

Nyckelplanen för president Bidens plattform hans ”Build Back Better” -plan, som innehåller löften om att ”mobilisera amerikansk tillverkning” och ”bygga en modern infrastruktur.”

Medan Biden säkert kommer att dra nytta av en mer tillmötesgående senat, var det osannolikt att han skulle få mycket pushback om just dessa frågor. Båda parter betalar åtminstone läpparna för behovet av en tillverkningsrenässans och för investeringar i infrastruktur.

”Förbättring av infrastruktur och omplacering av försörjningskedjor av hälso- och sjukvårdsprodukter och andra föremål som anses kritiska för nationell säkerhet kommer sannolikt att drivas antingen av en splittrad regering eller en ledd av demokraterna”, säger WFII-analytiker.

Detta leder oss till Martin Marietta Materials (MLM, $ 303,58).

Martin Marietta är ett byggmaterialföretag som specialiserar sig på material som används i stora byggprojekt. Till exempel tillverkar de krossad sand och grusprodukter, färdigblandad betong och asfalt samt beläggningsprodukter och tjänster.

Bidens vinst borde hjälpa till att påskynda en stor ökning av infrastrukturutgifterna, vilket gör MLM till ett av de bästa bestånden att köpa för den nya administrationen.


Caterpillar aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden Caterpillar
 • Marknadsvärde: 105,7 miljarder dollar
 • Direktavkastning: 2,1 %
Caterpillar aktier bästa usa aktierna stocks köpa catepillar aktier
Caterpillar aktiekurs: 7 Mars, 2021.

Om en boom i infrastrukturutgifter är i horisonten är det svårt att undvika Caterpillar (CAT, $ 194,62), världens ledande tillverkare av bygg- och gruvutrustning. Företaget har även diesel- och naturgasmotorer, industriella gasturbiner och dieselelektriska lok.

Du vill nog inte ha Caterpillars utrustning i din trädgård. Vad skulle grannarna trots allt säga? Men om du vill starta ett större byggprojekt kommer du att beställa från Caterpillar.

Caterpillar har handlat inom ett intervall under de senaste åren utan att få mycket grepp. Svaghet på tillväxtmarknader tog verkligen vinden ur aktiens segel.

Något intressant hände dock 2020. Ja, Caterpillar tankade tillsammans med resten av marknaden i februari och mars. Men det drog inte bara tillbaka sina förluster under rallyt som följde, det bröt faktiskt ut ur ett treårigt handelsintervall.

Caterpillar är naturligtvis inte bara ett spel på amerikansk infrastruktur. Företaget har en global närvaro och bör också dra nytta av en återhämtning på tillväxtmarknader.


Eaton aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden Eaton
 • Marknadsvärde: 49,3 miljarder dollar
 • Direktavkastning: 2,4 %
Eaton aktier bästa usa aktierna stocks skaffa dig eaton aktier
Eaton aktiekurs: 7 Mars, 2021.

För ytterligare ett brett spel om den förväntade uppgången i infrastrukturutgifter, överväg Eaton (ETN, $ 123,17).

Eaton genererar inte kraft, och det är inte ett rent spel på grön energi som några av de andra bästa ”Biden-aktierna” på denna lista. Men som en stor leverantör av elektriska komponenter och system är det absolut ett indirekt spel på denna snabbväxande industri, och en som sannolikt kommer att frodas oavsett de oundvikliga bommarna och bysten vi kommer att se under de kommande åren. Vind- och solfarmarna som dyker också upp runt om i landet måste införlivas i det nationella nätet, och det är precis vad Eaton gör.

Eaton är ett energihanteringsföretag med en 109-årig historia. Det har noterats på NYSE i 97 år och har betalat utdelning varje år sedan 1923. Det är anmärkningsvärt konsekvent i en bransch som har gått igenom otroliga förändringar under det senaste århundradet, och det är till exempel en viktig försäljningsargument för detta lager.

Många av de högflygande bestånden i alternativ energi kanske eller kanske inte är ungefär ett decennium från nu. Detta är fortfarande mycket vilda västern. Men Eaton kommer nästan säkert att förse de överlevande med kraftsystem och programvara och integrera dem i nätet.


Becton Dickinson aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden Becton Dickinson
 • Marknadsvärde: 76,1 miljarder dollar
 • Direktavkastning: 1,3 %
Becton Dickinson aktier bästa usa aktierna stocks BD aktier
Becton Dickinson aktiekurs: 7 Mars, 2021.

President Biden menar allvar med att få kontroll över COVID-19-pandemin. Enligt hans åsikt kan det inte finnas någon hållbar ekonomisk återhämtning förrän viruset har tämjats.

En viktig del av den strategin är utplaceringen av vacciner nu när de är redo. Och även om det kanske inte är rättvist att kalla detta en Biden-investering med tanke på att trycket för ett vaccin startade under Trump-administrationen, kommer det oundvikligen att vara Biden-administrationen som implementerar majoriteten av det.

Detta leder oss till Becton Dickinson (BDX, $ 261,74). Becton, en utdelningsaristokrat, är en tillverkare av medicinska instrument och förnödenheter, inklusive sprutor. Om du kommer att administrera potentiellt hundratals miljoner vacciner bara i USA – och miljarder globalt – kommer du att behöva Becton och dess kollegor för att öka produktionen av den utrustning som behövs för att det ska hända.

Dessutom är det inte alls säkert att ett vaccin är en ”one and done” -händelse. Det verkar som att immunitet mot COVID-19 efter infektion och återhämtning kan vara så lite som bara tre eller fyra månader. Hittills tror man att alla för närvarande godkända vacciner kommer att kräva regelbundna vacciner.

Det är många sprutor. Och Becton kommer att vara där för att leverera dem.


Brookfield Renewable Partners LP aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden Brookfield Renewable Partners LP
 • Marknadsvärde: 12,4 miljarder dollar
 • Direktavkastning: 2,6% *
Brookfield Renewable Partners LP aktier bästa usa aktierna stocks köpa aktier bästa aktier biden
Brookfield Renewable Partners LP aktiekurs: 7 Mars, 2021.

Medan Biden är mindre fokuserad på miljöfrågor än många av hans demokratiska kamrater, är miljöism och hållbarhet en stor del av hans plattform. Från hans kampanjwebbplats:

”Från kuststäder till lantgårdar till stadscentra utgör klimatförändringarna ett existentiellt hot – inte bara mot vår miljö utan mot vår hälsa, våra samhällen, vår nationella säkerhet och vårt ekonomiska välbefinnande. … Biden tror på Green New Deal är en avgörande ram för att möta de klimatutmaningar vi står inför. ”

Biden har inte den enklaste vägen i världen med tanke på att han fortfarande bara har en splittrad senat, så det är osannolikt att han får ett tillräckligt starkt mandat att tvinga igenom Green New Deal i sin helhet. I själva verket skrev Wells Fargo Investment Institute före avrinning att ”även om Biden vinner Vita huset och demokraterna leder kongressen, bör den kombinerade oppositionen från partiets måttliga flygel och från republikanerna göra det svårt att driva igenom omvandlande finanspolitiska program, t.ex. som Green New Deal och Medicare for All. ”

Men det är fortfarande säkert att anta att grön energi och infrastruktur kommer att prioriteras. Det gör Brookfield Renewable Partners LP (BEP, 45,04 dollar), det 60% -ägda dotterbolaget Brookfield Asset Management (BAM), ett av de bästa aktierna att köpa för ett Joe Biden-ordförandeskap. BEP äger en portfölj av vind-, sol-, vattenkraft- och andra gröna energigenskaper.

Den amerikanska regeringen kommer inte precis att skriva Brookfield en check. Men en stigande tidvatten lyfter alla båtar, och ökade utgifter i detta utrymme kommer sannolikt att öka Brookfields slutresultat.

Utdelningar liknar utdelningar men behandlas som skatteuppskjutna kapitalavkastningar och kräver olika pappersarbete.


NextEra Energy aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden NextEra Energy
 • Marknadsvärde: 160,7 miljarder dollar
 • Direktavkastning: 1,7 %
NextEra Energy Inc aktier bästa usa aktierna stocks köpa aktier bästa aktier biden vilka aktier kommer gå bra 2021
NextEra Energy aktiekurs: 7 Mars, 2021.

NextEra Energy (NEE, $ 82,04) är inte det mest spännande företaget på denna lista. Eller någon lista. För att gråta högt är det ett elverktyg. Men till skillnad från många av sina kamrater har NextEra fokus på förnybar energi, vilket gör det intressant om Biden vinner.

NextEra betjänar cirka 5,5 miljoner kunder i Florida. Men det är mest känt som världens största producent av vind- och solenergi, liksom ett av världens största batterilagringsföretag. Företaget äger och driver vindtillgångar som genererar nära 15 000 megawatt och har 140 megawatt lagringskapacitet.

Denna betoning på grön energi har gjort företaget populärt och rankas som nummer 1 bland verktyg i Fortunes 2020-lista över mest beundrade företag.

För ett elföretag har NextEra inte en särskilt hög utdelningsavkastning på bara 1,7 %. Men det är bara det: NextEra är inte ett elverktyg för trädgårdsvarianter, och du köper det inte för avkastningen. Du köper den för att den är ledande inom grön energi och ett lager som sannolikt kommer att fånga sociala ansvariga investerare.


Atlantica Sustainable Infrastructure aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden Atlantica Sustainable Infrastructure
 • Marknadsvärde: 4,9 miljarder dollar
 • Direktavkastning: 3,8 %
Atlantica Sustainable Infrastructure PLC bästa usa aktierna stocks köpa aktier bästa aktier biden vilka aktier kommer gå bra 2021
Atlantica Sustainable Infrastructure aktiekurs: 7 Mars, 2021.

För ytterligare ett spel på grön energi, överväg Atlantica Sustainable Infrastructure (AY, $ 44,00).

Det är svårt att kalla AY ett riktigt ”Biden-aktie”. Det beror på att det inte är ett rent spel på American Green New Deal – det är ett brittiskt företag med verksamhet spridd över hela världen, även om några av dessa tillgångar finns i USA. Men om du tror att en stigande tidvatten lyfter alla båtar och att en massiv våg av nya investeringar i grön infrastruktur kommer sannolikt att öka alla aktier i sektorn, är Atlantica ett intressant spel.

AY har en diversifierad portfölj med förnybar energi, naturgas och vattentillgångar och, viktigare, nästan alla drivs under långvariga kontrakt. Atlanticas tillgångar har en vägd genomsnittlig återstående kontraktstid på 18 år.

Totalt har Atlanticas fastigheter kapacitet för 1 496 megawatt förnybar energi, 343 megawatt kapacitet för naturgasproduktion, 1166 miles av elektriska överföringsledningar och 10,5 miljoner kubikfot per dag av vattenavsaltningstillgångar.

Atlantica bör njuta av en trevlig körning under en grönare amerikansk administration. Men bortsett från de potentiella reavinsterna har aktien också en attraktiv utdelningsavkastning på 3,8 % … lägre än när vi först rekommenderade denna aktie hösten 2020, men ändå attraktiv. Det är den typ av avkastning som du i allmänhet förväntar dig att hitta i ett traditionellt energibolag, inte ett hållbart.


First Solar aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden First Solar
 • Marknadsvärde: 10,2 miljarder dollar
 • Direktavkastning: Ej tillämpligt
First Solar Inc bästa usa aktierna stocks köpa aktier bästa aktier biden vilka aktier kommer gå bra 2021
First Solar aktiekurs: 7 Mars, 2021.

First Solar (FSLR, $ 96,58) är en ledande tillverkare av solenergisystem. Och viktigare i en tid av pandemier och utsatta försörjningskedjor är det amerikanskt.

Kina är världens ledande aktör inom produktion av solpaneler. Men COVID-pandemin har gjort att många företag ifrågasätter visdomen i en global leveranskedja som kan falla sönder när de är stressade. Lägg till det en eskalering av det anti-Kina-känslan – som sannolikt inte kommer att minska mycket under en Biden-regim – och du har potential för FSLR att få någon allvarlig marknadsandel. Men politiken kommer att vara nyckeln här, eftersom solpaneler har blivit något av en handelsvara. Varje politik som minskar efterfrågan på billigare kinesiska delar kommer att vara en stor välsignelse för en hemtillverkad producent som First Solar.

FSLR är ett vilt flyktigt lager, och det är inte billigt. Aktierna handlas med 46 gånger efterföljande vinst och 2,9 gånger försäljning. Om vi ​​tittar på uppskattningar för 2021 ser aktierna lite mer rimliga ut och handlas till ett framtida pris / intäktsförhållande på 26. Men det är fortfarande dyrare än sitt eget historiska genomsnitt, så du bör vara försiktig här och hålla din positionsstorlek rimlig .

Men om du tror att Biden menar allvar med att driva på en grönare framtid, så är gröna energispel som First Solar bland de bästa aktierna att köpa om han blir president.


Invesco Solar ETF aktier

Invesco Solar ETF aktier köpa Invesco Solar ETF bästa usa aktierna biden aktier
 • Tillgångar under förvaltning: 4,4 miljarder dollar
 • Direktavkastning: 0,1%
 • Kostnader: 0,69%
Invesco Solar ETF bästa usa aktierna stocks köpa aktier bästa aktier biden vilka aktier kommer gå bra 2021
Invesco Solar ETF aktiekurs: 7 Mars, 2021.

Låt oss ta en titt på en sista grön energi-fångst i Invesco Solar ETF (TAN, $ 106,89).

Om du tror på den allmänna makrohistorien bakom solaktier men inte vill ha den företagsspecifika risken som följer med att välja ett enda företag i rymden, kan Invesco Solar ETF vara ett bra alternativ. TAN är baserat på MAC Global Solar Energy Index och inkluderar de flesta av de största aktörerna i rymden.

Det största aktiet i ETF: s portfölj är Enphase Energy (ENPH), som står för nästan 11% av totalen. Enphase skapar allt-i-ett sol- och lagringssystem för amerikanska hem och är en av de mer etablerade aktörerna inom detta område. Företaget börsintroducerades 2012 och aktierna ökade med en faktor sex under det senaste året.

Israelbaserade Solar Edge Technologies (SEDG) är den näst största positionen i ETF: s portfölj med en vikt på 9,5% och First Solar kommer på tredje plats med 6,9% av portföljen.

Invesco Solar ETF är en relativt stor, likvid ETF med 3 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning och en daglig handelsvolym på cirka två miljoner aktier. Genom att ge dig tillgång till en portfölj av solföretag är TAN ett lite mer konservativt sätt att spela upp ökningen av alternativ energi. Men kom ihåg att solbestånden är väldigt volatila och till och med ett mer diversifierat alternativ som TAN kan vilda prissvängningar. Så se till att du håller dina positionsstorlekar rimliga här.


Tesla aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden Tesla
 • Marknadsvärde: 783,1 miljarder dollar
 • Direktavkastning: Ej tillämpligt
 tesla aktier bästa usa aktierna stocks köpa aktier bästa aktier biden vilka aktier kommer gå bra 2021
Tesla aktiekurs: 7 Mars, 2021.

Återgå till temat grön energi är Tesla (TSLA, $ ​​826,16) en naturlig mottagare av ett Bidens ordförandeskap.

Ett av Bidens uttalade mål är att göra USA till ledande inom produktion och acceptans av elfordon. Och även om Tesla inte är det enda spelet för elektriska fordon i stan, är det helt klart det största och mest kända rena spelet.

Naturligtvis är det inte så att Tesla behöver Joe Biden för att skapa intresse för sina bilar. Tesla klarar sig mer än bra under en tydligt icke-grön Trump-administration. VD Elon Musk genererar mer press än de flesta presidenter, och TSLA-aktier har varit i brand. Aktierna har ökat med cirka 890% sedan början av 2020. Tesla är nu det mest värdefulla bilföretaget i världen. Det har nyligen överträffat Facebook (FB) genom marknadsvärde.

Är detta en ohållbar bubbla? Det kan vara. Men vi måste säga ”kanske” eftersom aktierna har tycktes vara dyra i åratal av traditionella mått och ändå fortsatte att gå högre. Så oavsett vem som blir nästa president kanske du vill gå försiktigt i Tesla-aktien. Men en Biden-administration skulle säkert driva elbilar, och det kan bara hjälpa Teslas slutresultat.


Workhorse Group aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden Workhorse Group
 1. Marknadsvärde: 2,8 miljarder dollar
 2. Direktavkastning: Ej tillämpligt
Workhorse Group bästa usa aktierna stocks köpa aktier bästa aktier biden vilka aktier kommer gå bra 2021
Workhorse Group aktiekurs: 7 Mars, 2021.

Biden kan faktiskt vara bra för flera elbilar. Det är därför du kanske också vill överväga aktierna i Workhorse Group (WKHS, 23,34 $), som inte bara gör EVs utan också elektriska leveransdroner.

Workhorse Group har lite historia, med rötter som går tillbaka till år 1998. Dess fokus är inte konsumentfordon utan leveransbilar. WKHS startade ursprungligen med att konvertera skåpbilar från andra tillverkare men övergick till att göra sina egna originalmodeller 2015 efter en sammanslagning.

Potentialen här är uppenbar. Leveransverksamheten blomstrar under pandemin, och det kommer sannolikt inte att förändras när livet återgår till det normala. Redan räknar Workhorse United Parcel Service (UPS) och Ryder System (R) bland sina kunder.

Och en Biden-seger kan ytterligare jämna vägen framåt för WKHS. Stimulering och subventioner från en Biden-administration skulle sannolikt uppmuntra företag att uppgradera sina lastbilar till elektriska modeller. Denna sektor skulle ha stark medvind i ryggen med en grönorienterad demokrat i Vita huset och en mestadels tillmötesgående kongress.

Arbetshäst har varit mitt i en extremt volatil uppgång sedan juni 2020; aktier har ökat med cirka 840% sedan dess. Den konventionella visheten skulle vara att vänta på ett dopp innan man köper in, men spänningen över demokraternas senatvinningar kan hålla beståndet stigande under en tid.

Förstå bara att detta är en flyktig sektor och bör betraktas som mycket spekulativ.


Canopy Growth aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden Canopy Growth
 • Marknadsvärde: 12,5 miljarder dollar
 • Direktavkastning: Ej tillämpligt
Canopy Growth Corporation bästa usa aktierna stocks köpa aktier bästa aktier biden vilka aktier kommer gå bra 2021
Canopy Growth aktiekurs: 7 Mars, 2021.

En demokratisk administration skulle sannolikt gynna gröna projekt. Men det skulle sannolikt vara bra för, ehm, den andra typen av ”grönt” projekt.

Demokratiska politiker tar en mer avslappnad syn på marijuana och är mer benägna att stödja legalisering av läkemedel. Joe Biden stöder inte legalisering av marijuana offentligt – eller åtminstone inte ännu. Men med tanke på hans stöd för en straffrättslig reform som skulle omfatta avkriminalisering för marijuana-användning är det inte svårt att se honom komma till full legalisering under en fyraårsperiod. Åtminstone skulle en Biden-administration sannolikt vara mycket mildare i straffrättslig lagföring för marijuana-relaterade brott.

Detta leder oss till Canopy Growth (CGC, 33,39 $). Canopy är ledande inom marijuanaprodukter för fritid och medicin i USA, Kanada, Tyskland och Storbritannien.

Liksom de flesta marijuana-aktier blev Canopy något av ett bubbelakti 2018 och 2019. Potten bubblade brast för drygt ett år sedan, och aktierna handlas idag för drygt hälften av sina gamla toppar.

Vi kommer förmodligen inte se en återgång till bubblans toppar snart. Men under ett Bidens ordförandeskap, bli inte förvånad om Canopy och andra marijuana-företag framträder som några av de bästa aktierna under hela sin tid.


Innovative Industrial Properties aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden Innovative Industrial Properties
 • Marknadsvärde: 4,2 miljarder dollar
 • Direktavkastning: 2,6 %
Innovative Industrial Properties bästa usa aktierna stocks köpa aktier bästa aktier biden vilka aktier kommer gå bra 2021
Innovative Industrial Properties aktiekurs: 7 Mars, 2021.

Marijuanaekonomin kommer sannolikt att klara sig bra under en blå våg. Men att välja enskilda vinnare här kan vara en utmaning. Det säkrare är att investera i infrastrukturen som stöder marijuanaekonomin. Det var trots allt inte guldgruvarna som blev rika under guldhoppet i Kalifornien på 1800-talet, utan människorna som försåg dem med allt från spetshacka till Levi’s jeans.

Detta leder oss till Innovative Industrial Properties (IIPR, $ 189,30), ett fastighetsinvesteringsföretag (REIT) som köper och förvaltar specialiserade fastigheter som används i medicinsk marijuana. IIPRs portfölj inkluderar odling, bearbetning och detaljhandel. REIT äger 63 fastigheter fördelade på 26 stater. Portföljen är 99% hyrd med en vägd genomsnittlig hyreslängd på över 16 år. Om du tror att medicinsk marijuana är här för att stanna är Innovative Industrial ett bra sätt att spela den långsiktiga trenden.

Till skillnad från många REIT är Innovative Industrial inte främst ett inkomstspel eftersom dess nuvarande avkastning bara är 2,6 %. Det är ett totalavkastningsspel baserat på tillväxtförväntningar i det legala cannabisutrymmet. Men uppriktigt sagt är 2,6 % i denna räntemiljö ganska konkurrenskraftiga.


Darden Restaurants aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden Innovative Industrial Properties Darden Restaurants
 • Marknadsvärde: 16,3 miljarder dollar
 • Direktavkastning: 1,2 %
Darden Restaurants bästa usa aktierna stocks köpa aktier bästa aktier biden vilka aktier kommer gå bra 2021 köpa darden aktier
Darden Restaurants aktiekurs: 7 Mars, 2021.

En av Bidens tidiga politiska insatser kommer att vara en $ 2 biljoner i COVID stödpaket, som inkluderar direktbetalningar till de flesta amerikaner på 1 400 dollar. Med många amerikaner som fortfarande är utan arbete och kämpar ekonomiskt kan huvuddelen av kontrollerna spenderas på hyra, livsmedel och grundläggande förnödenheter.

Men en del av det kommer också att spridas med oseriösa små lyx som en restaurangmåltid. Detta, i kombination med en utrullning av vacciner, kan ge ett lyft för kedjelagerrestauranger som Darden Restaurants (DRI, $ 121,08). Darden är moderbolaget till Olive Garden, LongHorn Steakhouse, The Capital Grille, Seasons 52, Bahama Breeze och andra populära restauranger.

Det senaste året har varit ett brutalt år för restaurangbranschen. På grund av COVID-relaterade kapacitetsbegränsningar har amerikanska restauranger varit i stort sett tomma sedan i mars förra året. Efterfrågan på transporter har varit stark men matgästerna brukar spendera mindre på transporter, särskilt på alkoholhaltiga drycker med hög marginal och desserter.

Ljusare dagar är framåt, eftersom restauranger kommer att bli en av de största mottagarna av en framgångsrik vaccinutrullning. Darden har redan återhämtat sina 2020-förluster, och ytterligare vinster kan vara framåt när världen börjar se lite mer normal ut.


Berkshire Hathaway aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden Berkshire Hathaway
 • Marknadsvärde: 550,6 miljarder dollar
 • Direktavkastning: Ej tillämpligt
Berkshire Hathaway aktier köpa Berkshire Hathaway stocks bra usa aktier aktier under biden
Berkshire Hathaway aktiekurs: 7 Mars, 2021.

2020 var ett utsläppsår för tekniska aktier och för tillväxtaktier i allmänhet, men många traditionella värdeaktier kämpade verkligen. På vissa sätt påminde det om slutet av 1990-talet, tiden för ”irrationell överflöd”, för att citera Alan Greenspan. Sedan, som nu, har investerarnas uppmärksamhet riktats helt mot storföretagsteknik på bekostnad av allt annat.

Men en intressant sak hände för 20 år sedan. Efter år med att lämna värdeaktier i dammet gick tekniskt tunga tillväxtaktier under en lång sträcka av underprestanda 2000. Det var stappiga värdelager som tog ledningen mellan 2000 och 2008.

Den ”gamla ekonomin” slog tillbaka.

Vi kan vara på väg mot ett liknande drag idag. Uppgången i tillväxtnamn kunde fortsätta 2021; svaret kommer med tiden. Men om du tror att värdekapital med gammal ekonomi beror på sin tid i solen är Warren Buffetts Berkshire Hathaway (BRK.B, 233,49 $) ett bra alternativ.

Naturligtvis är Berkshire Hathaway inte ett rent gammalt skolvärde i dag. Apple (AAPL) är det största innehavet på en mil, vilket utgör nästan hälften av sin offentliga aktieportfölj. Men när du tittar djupare ser du en samling av högkvalitativa gamla ekonomiaktier, som Bank of America (BAC) och Coca-Cola (KO). Och gräva i sin portfölj av helägda privata företag, hittar du grusiga industrier som BNSF Railway och Acme Brick-företag.

Om du tror att Main Street America kan få en välbehövlig utsättning 2021 från en Biden-infrastrukturboom och en framgångsrik vaccinutveckling, så är Berkshire Hathaway en trevlig investering för att spela det temat.


UnitedHealth Group aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden UnitedHealth Group
 • Marknadsvärde: 333,3 miljarder dollar
 • Direktavkastning: 1,4 %
UnitedHealth Group aktier stocks bra usa aktier aktier under biden vilka aktier biden
UnitedHealth Group aktiekurs: 7 Mars, 2021.

Joe Biden slog rang med många av sina andra demokrater genom att sluta med att lova ”Medicare för alla” eller någon form av enbetalande sjukvårdssystem. Istället har Biden lovat att tillhandahålla ett ”Medicare-liknande” regeringsalternativ för hälsoplaner och att göra privata planer mer överkomliga och mindre komplexa.

Vi får se hur framgångsrik han är i den strävan om han vinner. De senaste presidenterna försökte verkligen och misslyckades med att ”fixa” vården och det är fortfarande en dyr och komplicerad röra.

Oavsett, en Biden-vinst skulle vara hausse för sjukförsäkringsbolag som UnitedHealth Group (UNH, $ 351,30). United Healthcare är särskilt väl placerat eftersom det specialiserar sig på kompletterande planer för Medicare. Om Biden framgångsrikt tillhandahåller en Medicare-lösning kommer det att finnas en enorm efterfrågan på kompletterande planer.

”När det gäller … Joe Bidens Medicare-expansionsförslag, (Avalere Health-grundaren Dan Mendelson) uppskattar att nästan 23 miljoner individer skulle vara nyberättigade för Medicare”, skriver Credit Suisse-analytiker.

Hälsovård är fortfarande ett politiskt gruvfält, så var försiktig med att investera i sektorn. Men en Biden-vinst kan skapa en lång landningsbana för UNH.


Realty Income aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden Realty Income
 • Marknadsvärde: 21,9 miljarder dollar
 • Direktavkastning: 4,8 %
Realty Income aktier stocks bra usa aktier aktier under biden vilka aktier biden
Realty Income aktiekurs: 7 Mars, 2021.

Fond för fastighetsinvesteringar (REITs) var ett oavsiktligt olycka i 2017 års skattesänkningar och jobb.

Trumps signaturskattereform sänkte företagsskattesatsen från 35% till 21%, vilket var bra för traditionella företag. Men det gjorde speciella skatteskydd som REITs mindre attraktiva i jämförelse. REIT är inte skyldiga att betala federala skatter så länge de delar ut minst 90% av sin vinst som utdelning.

Joe Bidens skatteplan skulle höja företagsskatten tillbaka till 28% och mer aggressivt beskatta utländska inkomster. Det är också särskilt utformat för att tvinga stora, lönsamma teknikföretag att betala mer.

Allt detta lovar dåligt för aktiemarknaden. Men det skulle inte vara så dåligt för REITs. Deras särskilda skattestatus kan faktiskt uppskattas igen.

En REIT att överväga är Realty Income (O, 58,65 $). Även om Realty Income är specialiserat på detaljhandelsfastigheter, är det mesta av sin portfölj – apotek, dollarbutiker, närbutiker, big-box-återförsäljare – relativt COVID-bevis. Det är en konservativ REIT med lång erfarenhet av att belöna sina aktieägare. Företaget har betalat ut 605 månadsutdelningar i rad och har faktiskt höjt sin utdelning under 93 kvartal i rad.

En kombination av avtagande COVID-rädsla och ett strängare skattesystem kan vara precis rätt mix för att skicka aktier högre.


Energy Transfer LP aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden Energy Transfer LP
 • Marknadsvärde: 18,9 miljarder dollar
 • Direktavkastning: 8,7 %
Energy Transfer LP aktier köpa aktier biden, usa aktier aktier biden bästa aktierna
Energy Transfer LP aktiekurs: 7 Mars, 2021.

Du kanske har gjort en dubbeltagning när du såg Energy Transfer LP (ET, $ 7,01) på den här listan över Biden-aktier. Energy Transfer är trots allt en rörledningsoperatör och en särskilt kontroversiell. Företaget är för närvarande inblandat i en pågående tvist om sin Dakota Access Pipeline, som passerar nära Standing Rock Reservation. Att motsätta sig rörledningen är en orsak till miljöaktivister.

Så, hur kan energiöverföring vara på en lista med sådana som älskar sig som Tesla?

Det kommer ner till kassaflödet.

Under en Biden-administration är det säkert att anta att ny rörledningskonstruktion kommer att sakta ner till en genomsökning. Tillståndsprocessen kommer att bli längre och mer besvärlig.

”Med tanke på valåret tror vi att regleringsmiljön skulle bli mer utmanande under en Biden-administration, eftersom han kunde kräva långa granskningar för att avgöra om ett projekts ekonomiska värde överväger dess inverkan på klimatförändringarna”, skriver Stifel-analytiker. Paradoxalt nog är detta bra för många rörledningar, särskilt de stora, etablerade. Många operatörer har tagit en strategi för tillväxt till varje pris och försökt bygga imperier oavsett lönsamhet. En värld där inga nya rörledningar byggs är en värld där seriella imperiumbyggare som Energy Transfer har mycket mer gratis pengar till hands.

Tyvärr har energioverföring för tillfället tvingats göra ett smärtsamt steg i syfte att minska skuldsättningen och sätta sig tillbaka på ett fast ekonomiskt underlag. Det vill säga, det minskade sin fördelning med hälften – från 30,5 cent per enhet till 15,25 cent – vilket du kan hävda att många investerare redan hade prissatt i, med tanke på dess skyhöga avkastning på nästan 20% före nedskärningen.

Uppsidan för nya pengar? Det lämnar fortfarande ET-aktier med nästan 9% avkastning, och det gör det möjligt för företaget att mer aggressivt betala av sin skuld.

Och utan frestelsen att spendera pengar på nya projekt under en Biden-administration kan Energy Transfer så småningom vara i en bättre position för att köpa tillbaka enheter eller till och med börja bygga upp sin distribution igen.

Vi får se.


iShares Core MSCI Emerging Markets ETF aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden iShares Core MSCI Emerging Markets ETF
 • Tillgångar under förvaltning: 75,0 miljarder dollar
 • Direktavkastning: 1,9 %
 • Kostnader: 0,11 %
iShares Core MSCI Emerging Markets ETF köpa aktier biden, usa aktier aktier biden bästa aktierna
iShares Core MSCI Emerging Markets ETF aktiekurs: 7 mars, 2021.

Framväxande marknader (EM) som en grupp dödade inte exakt det innan COVID-19-pandemin vände världen upp och ner. IShares MSCI Emerging Markets ETF (EEM) har aldrig återhämtat sig till sina toppnivåer före 2008 och ETF har fastnat i ett handelsintervall under de senaste tio åren trots att det varit historiskt billigt jämfört med amerikanska aktier.

Undereffekten av tillväxtmarknadens aktier är inte ett helt mysterium. Inaktuella råvarupriser och en massiv korruptionsskandal har faktiskt slagit Latinamerika ur spelet under större delen av det senaste decenniet. Långsam tillväxt i Kina och krig i Mellanöstern har verkligen inte hjälpt heller.

Dessa frågor var specifika för tillväxtmarknader och hade inte mycket att göra med USA. Men USA: s handelspolitik under Trump-administrationen var också en bidragande faktor. Trump-administrationen skakade verkligen upp status quo på handeln, vilket rasade EM-investerare. Detta höll sannolikt ett lock på priserna.

COVIDS Effekt

När historiker ser tillbaka på denna period kan de dra slutsatsen att COVID-pandemin markerade slutet på globaliseringen efter andra världskriget. Finjusterade globala leverantörskedjor faller sönder när de konfronteras med möjligheten till en karantän över hela landet. Dessutom finns det en växande enighet i båda parter om att USA och Kina är rivaler och inte längre vänner.

Allt detta sagt kommer en Biden-administration sannolikt att leda en mindre konfronterande handelsagenda som i allmänhet borde vara bättre för tillväxtmarknader. ETF som ska användas för det är dock inte EEM utan dess mer kostnadsvänliga systerfond, iShares Core MSCI Emerging Markets ETF (IEMG, $ 65,13).

IEMG, som ger tillgång till nästan 2500 tillväxtmarknadsaktier, tar 59 räntepunkter mindre årligen än EEM (en baspunkt är en hundradels procentenhet). Det är två baspunkter lägre än när vi först presenterade fonden här; iShares tillkännagav lägre avgifter på IEMG och några andra ETF i december.


SPDR Gold MiniShares aktier

Vilka aktier kommer att gå upp i usa, usa aktier, aktier under biden SPDR Gold MiniShares
 • Tillgångar under förvaltning: 4,0 miljarder dollar
 • Direktavkastning: Ej tillämpligt
 • Kostnader: 0,18 %
SPDR Gold MiniShares Trust köpa aktier biden, usa aktier aktier biden bästa aktierna
SPDR Gold MiniShares aktiekurs: 7 Mars, 2021.

Det var alltid rörigt och lite pinsamt. Men det ständiga bråket mellan Obama-administrationen och kongressrepublikanerna under hela 2010-talet var inte så dåligt. De upprepade avstängningarna från regeringen höll utgifterna i viss mån och höll budgetunderskottet lägre än vad det kunde ha varit.

Vi är redo att få något av en blandning av det. En splittrad senat betyder att Biden kommer att ha färre huvudvärk än han skulle ha under fullständig republikansk kontroll där. Men med Harris ’oavbrutna omröstning har han faktiskt kontroll över senaten, och därför bör vissa åtgärder vara lättare att genomföra än de annars skulle ha varit.

På gott och ont är Joe Bidens policyplattform potentiellt dyr. Och med ekonomin fortfarande i grov form, kan kombinationen av ökade offentliga utgifter med sjunkande intäkter innebära stora budgetunderskott under överskådlig framtid.

Enligt det scenariot skulle guld vara vettigt som en möjlig inflations- och dollardevalueringssäkring, och ett av de billigaste och mest kostnadseffektiva sätten att köpa det skulle vara via SPDR Gold MiniShares (GLDM, $ 18,17). GLDM har ett kostnadsförhållande på bara 0,18%, vilket gör det till en av de billigaste guld-ETF: erna på marknaden.

Golds förmögenhet verkade tillräckligt lovande oavsett novembervinnare. Investerare är verkligen oroliga för dollarns hälsa idag och med legitim anledning. Men under ett i stort sett obegränsat blåvågscenario kan guldets stigning påskyndas.

Notera att detta är våran analys av situationen, och skall inte ses som en köprekommendation, utan ska ses som vår åsikt. Gör alltid er egen analys innan era investeringar.


Andra intressanta artiklar:


10 svar på ”De 20 bästa aktierna att köpa när Joe Biden är President”

Lämna en kommentar