4 bästa aktier April 2021 – Amerikanska Biotech företag

Har du dessa trendiga bioteknik aktier på din bevakningslista den här veckan?

Bästa aktier april 2021 – Bioteknikföretag spelar en viktig roll för att utveckla livslängd och medicin, ännu mer när vi återhämtar oss från covid-19 pandemin. Det är denna vikt som gjorde biotekniklagren till en stor hit bland investerare, eftersom de uppmärksammar det senaste läkemedlet eller vaccinet som finns tillgängligt bland allmänheten. Ta till exempel Moderna Inc (NASDAQ: MRNA), investerare som köpte MRNA-aktier i januari 2020 kunde kamma hem vinster på över 600%. Som sagt, kan det nu vara en bra tid att ägna mer uppmärksamhet åt det biotekniska området?

När du letar efter de bästa biotekniska aktierna att köpa just nu är det värt att nämna att du inte bara investerar i vinstutrymmet. men du investerar också i utvecklingen av modern medicin. Företag som Sangamo Therapeutics (SGMO) som använder gencellsterapi för att behandla hemofili eller Foghorn Therapeutics (FHTX) som utvecklar medicin för genetiska sjukdomar är avgörande.

Boomen i de bästa biotekniska bestånden begränsas inte bara till de som fokuserar på COVID-19-vacciner. Investerare letar också efter medicinska genombrott som tar aktiekurserna till nya höjder. Hookipa Pharmas (HOOK) senaste tillkännagivande om ett samarbete med Gilead Sciences (GILD) för att undersöka ett botemedel mot HIV har fått investerare extatiska. Med tanke på potentialen för bioteknikaktier totalt sett, kommer investerare att lägga upp en lista över bästa bioteknikaktier att köpa på aktiemarknaden idag?

Se även

De bästa aktier April 2021 – Köpa eller sälja just nu

  • Neurocrine Biosciences, Inc. (NASDAQ: NBIX)
  • Rubius Therapeutics Inc. (NASDAQ: RUBY)
  • ALX Oncology Holdings Inc. (NASDAQ: ALXO)
  • Clovis Oncology Inc. (NASDAQ: CLVS)

Neurocrine Biosciences

Först på vår lista är Neurocrine Biosciences. Företaget grundades 1992 och utvecklar behandlingar för neurologiska och endokrina sjukdomar. Företaget är känt för sitt läkemedel Ingrezza som används för att behandla vuxna med tardiv dyskinesi samt Opicapone, en hämmare för Parkinsons sjukdomar. Förutom dessa utvecklar företaget också behandlingar för Tourettes syndrom, endometrios och andra sjukdomar.

Bildkredit: Nasdaq

Neurocrine såg sin aktiekurs öka med över 11% under torsdagens handel. Detta kom efter att S&P Dow Jones Indices meddelade att NBIX-aktien går med i S&P Midcap 400. Med införandet i ett större index skulle NBIX-aktier sannolikt locka upp fler investerare framöver.

Neurocrines ekonomiska resultat 2020 markerade också rekordhöga nivåer. De totala intäkterna för året var 1,05 miljarder dollar, en ökning med 33% jämfört med 2019 års siffror. Enbart försäljningen av Ingrezza översteg 993 miljoner dollar, vilket motsvarar en ökning med 32% jämfört med året innan. Ännu viktigare är att företagets senaste försök att använda Luvadaxistat för att behandla negativa symtom på schizofreni har visat lovande resultat. Med tanke på Neurocines goda prestanda, kommer du att lägga till NBIX-aktier i din bevakningslista?

Rubius Therapeutics

Rubius Therapeutics är ett annat värdigt omnämnande på listan. Med över 20 års erfarenhet använder företaget röda blodkroppar och omfördelar dem till cellulära läkemedel. Företagets specialitet har varit avgörande inom onkologi och behandling av autoimmuna sjukdomar. Dessutom har företaget utvecklat försöksbehandlingar mot cancer och leukemi.

aktier att köpa april 2021
Bildkredit: Nasdaq

Investerare talade om RUBY-aktier, eftersom dess andel ökade med över 26% på torsdagen. Tidigare denna vecka köpte huvudägaren Flagship Ventures Fund 210 000 enheter RUBY-aktier till ett uppskattat värde på 6,09 miljoner dollar. Bara den här månaden ökade RUBY-aktien med över 220% och stängdes till ett högt pris på 31,78 dollar på torsdagen.

Företagets strävan efter experimentell cancerbehandling har visat lovande resultat. Företaget avslöjade nyligen behandlingar med ett experimentellt läkemedelsprov av RTX-240 som skapade partiella svar hos två patienter, en med analcancer som metastasiserade och en annan med ett ögonmelanom. VD Pablo Cagnoni anser att resultaten ger klinisk validering av företagets cellulära medicinteknik. Med Rubius som vill skapa ett genombrott inom cancerbehandling, räcker det att få köpare att köpa RUBY-aktier?

ALX Oncology Holdings

amerikanska aktier 2021 köpläge
Bildkredit: Nasdaq

Ett annat onkologi-bioteknikföretag som finns med i denna lista är ALX Oncology Holdings. I stället för att använda cellulär teknik fokuserade ALX Oncology på behandling som är utformad för att blockera hämmarsignaler i cancerceller, vilket blockerar cancercells försvar mot immunsystemet. Företaget tror att tillämpningen av dess läkemedel i kombination med andra behandlingar kommer att bli en positiv åtgärd för att bekämpa cancer.

Förra veckan tillhandahöll företaget uppdateringar för sin ledande produktkandidat ALX148. Företaget ser ett spännande år framåt. Under första halvan av 2021 vill ALX inleda fas 2-studier på patienter med skivepitelcancer i huvud och nacke. Det planerar också att inleda en klinisk fas 1b-studie på patienter med bröstcancer och andra solida tumörer.

För att ytterligare förbättra livskraften i cancerbehandlingen tillkännagav ALX Oncology nyligen ett samarbete med Tallac Therapeutics Inc. Båda företagen kommer att kombinera sina specialiteter för att skapa läkemedel mot cancer som ger riktad immunaktivering. Trots denna spännande utveckling har ALXO-aktien sjunkit med över 20% denna månad. Kommer svagheten i ALXO-aktien att väcka investerares intresse att köpa medan priserna är låga?

Clovis Oncology Inc. – bästa aktier april 2021

5 bästa aktierna att köpa 2021 april
Bildkredit: Nasdaq

Den sista posten på vår lista är Clovis Oncology. Företaget är specialiserat på tillverkning och marknadsföring av cancerbehandlingsprodukter. För att vara mer detaljerad i sitt tillvägagångssätt utvecklar företaget diagnostiska verktyg som kan rikta sig mot specifik cancer. Clovis samarbete med andra partners skapade också flexibilitet att välja ett specifikt tillvägagångssätt, vilket möjliggör precisionsmedicin för behandlingar.

Förra veckan rapporterade Clovis positiva uppdateringar i sin fas 3 ARIEL4-studie om behandling av äggstockscancer. Data tyder på att företagets medicin Rubraca (rucaparib) avsevärt förbättrar progressionsfri överlevnad jämfört med konventionell kemoterapibehandling bland patienter med avancerad och återfallande äggstockscancer. VD Patrick J. Mahaffy sa, ”ARIEL4-data bidrar till den växande vetenskapliga förståelsen om det kliniska användningen av Rubraca jämfört med kemoterapi, inklusive platinabaserad kemoterapi, för kvinnor som diagnostiserats med BRCA-mutationspositiv avancerad äggstockscancer.”

I februari 2021 rapporterade företaget sina intäkter från 2020, som uppgick till 164,5 miljoner dollar, en ökning med 15% jämfört med året innan. Förlusten per aktie minskade till 4,38 dollar 2020, från 7,43 dollar för ett år sedan. Med de positiva uppdateringarna i kliniska prövningar, kunde Clovis titta på högre intäkter och lönsamhet under det kommande året? Om så är fallet, gör detta CLVS-aktien värt att notera bland investerare?

Bästa aktier April 2021: Notera att detta är vår analys av ämnet, och skall inte ses som en köp-eller säljrekommendation, utan ska ses som vår åsikt. Gör alltid er egen analys innan era investeringar.

Se även: De 20 bästa aktierna att köpa när Joe Biden är President


Andra relaterade artiklar:


Lämna en kommentar