60 vs 70 tum TV: Skillnader, hur mycket större är den?

Om det finns en fråga som ställs mer än en miljon gånger när det gäller att köpa en ny TV, är det vilken storlek ska jag ha? Därför har vi gjort denna guide: 60 vs 70 tum TV

I takt med att tekniken fortsätter att förbättras och förnyas fortsätter TV-apparaterna också att bli bättre och, ja, större! Om du vill uppgradera för de moderna snygga modellerna kanske du undrar vad du ska få.

Två av de mest populära och bästsäljare storlek just nu är 60 tum och 70 tum TV.

Och om du är en av dem som bara inte kan bestämma vilken av de två som ska bestämma, ska den här artikeln hjälpa dig att förstå deras skillnad och vad som passar dig bäst.

60 vs 70 tum TV

60 vs 70 tum TV Teknisk Jämförelse

Specifikationer60” TV70” TV
Bredd52.3 tum61 tum
Höjd29.4 tum34.3 tum
Area1 m^21,35 m^2
As a 4:3 Display49.03 tum57.2 tum
As a 16:9 Display60 tum70 tum
As a 2.35:1 Display56.83 tum66.3 tum

Jämförelse

En 70 ”TV har minst 36,1 procent mer skärmyta än en 60” TV. När det gäller bredd och höjd är 60-tums-TV uppenbarligen mindre än 70-tums-TV: n med en skillnad på 8,7 ”och 4,9”.

Se också: TV höjd – Räkna ut bästa synvinkeln och höjden för din TV

Med det faktiska bildförhållandet och alla visningsdisplayer har en 60-tums TV en mindre diagonal på 14,29 procent. Och har en 26,53 procent mindre yta än 70 ”TV med en 16,67 procent större diagonaler och 36,11 procent större yta.

Avståndsrekommendation

Nu handlar det inte bara om att få den största storleken som är tillgänglig för den mest uppslukande upplevelsen. De flesta tillverkare, återförsäljare och branschorganisationer erbjuder olika rekommendationer för den bästa basstorleken för TV på visningsavståndet.

Läs också:

  1. TV storlekar i cm – Den fullständiga guiden
  2. Perfekt avstånd från soffa till TV – Vi förklarar!
  3. Hur du rengör din TV skärm

Som en allmän regel måste du dock mäta avståndet (i tum) mellan var du planerar att sitta och var du ska montera den nya TV: n. Dela sedan ditt visningsavstånd med 2,5. Detta bör ge dig den bästa storleken på TV: n när det gäller dess diagonala mätning.

Till exempel, om du brukar sitta minst 8 meter från din TV och vara 96 tum när du konverteras. Om du delar den med 2,5 får du 38 tum, vilket bör vara den rekommenderade storleken för din nya TV.

Men att dela den med 2,5 var ursprungligen avsedd att beräkna det bästa visningsavståndet som föreslagits för en standarddefinition-TV på 576p eller 480p. Eftersom dagens TV har en högre definition kan du faktiskt bli mycket större.

Mer: Avstånd till TV

4K TV Detaljer för 60 vs 70 tum TV

Även om vi tillhandahöll ett hårt och snabbt nummer för varje skärmstorlek, bör ditt betraktningsavstånd fortfarande bero på din personliga preferens. Och istället för att ordna om rummet så att du kan sitta närmare kan det bara vara lättare att få det större.

Som du kanske vet har en 4K Ultra HDTV en skärm med mycket högre upplösning än en HDTV. 4K-TV-apparater kan visa upp till fyra gånger detaljen på en 1080p-skärm, medan Ultra HD-pixlar är superlilla att till och med att stå precis bredvid skärmen gör det svårt att lägga märke till enskilda pixlar.

Det är därför du kan sitta mycket närmare Ultra HDTV än den vanliga HDTV. Faktiskt, när det gäller 4K-TV-apparater, finns det olika anledningar du måste tänka på, även om du väljer att sitta långt borta än de avstånd som föreslås.

Naturligtvis är det fortfarande okej att sitta längre bort från de rekommenderade avstånden. Detta beror på att alla 4K-TV-apparater kan stödja HDR eller High Dynamic Range som kan leverera ett bredare färg- och kontrastområde när ett HDR-kodat innehåll visas. Förbättringarna av HDR är vanligtvis mer märkbara än en 4Ks extra detalj och kan ses över hela rummet.

Din personliga preferens – 60 vs 70 tum TV

Den vanliga TV-tittaren sitter i genomsnitt 2,75 meter från TV: n. Detta tar oss till den komfortfaktor som de flesta gillar att sitta långt ifrån sin TV som dessa pixlar nästan inte tar med i ekvationen. Experimentera därför med placeringen av din TV och det gör aldrig ont (om det inte är din budget) att gå lite större än vad du tror du behöver. Oavsett om du vill ha en 60-tums TV för ditt rum eller vill bli större med en 70-tums i vardagsrummet, kan du nu välja den bästa storleken samt det perfekta avståndet för visning med bara ett par snabba beräkningar, och naturligtvis en snabb titt på din budget.


Lämna en kommentar