Hur du rengör din TV skärm

Visar din TV-skärm damm, fingeravtryck och mysteriemärken? Dags att rengöra den. Vi går igenom hur du rengör din TV på bästa möjliga sätt utan att skada den.

Hur du rengör din TV

Sorgligt som det är kan din TV vara en av de viktigaste ”möblerna” du har i ditt hem. Därför behöver du veta hur du rengör din TV skärm!

Människor spenderar flera timmar om dagen framför sin TV och tittar på sina favoritprogram. Faktum är att de ofta kommer att ha TV:n på trots att de inte riktigt tittar på den. Ibland kan det innebära att folk tittar på saker som de inte ens vill titta på på grund av tidsfördriv. Det har blivit den ultimata formen utav underhållning.

Hur ofta ska du rengöra TV-skärmen?

Du bör rengöra TV-skärmen vid behov. Det finns ingen specifik regel, men om du märker ett fingermärke så hantera det så snart som möjligt. Det spelar inte heller någon roll vad för typ av TV du har. Du bör rengöra din OLED, QLED och LED TV regelbundet. Om damm är det enda som visas på skärmen är det bra att rengöra den en gång i veckan. Se till att du regelbundet rengör TV: n eftersom du inte vill att damm ska komma in i höljet och orsaka skador.

Vad du kommer att behöva

  • Mikrofiberduk (exempelvis den som är avsedd för att rengöra kameralinser eller glasögon)
  • (TV-skärm rengöringslösning undantag)

Håll din TV ren

Eftersom så många människor spenderar mycket tid på att sitta framför TV: n vill de se till att den ser bäst ut. Det betyder att de vill hålla skärmen ren så att fläckar och smuts inte distraherar från upplevelsen av att titta på ditt favoritprogram.

TV-apparater har förändrats mycket även under det senaste decenniet. Nu på grund av HDTV är skärmarna mycket känsliga, vill du inte göra någonting för att repa eller skada dem. Detta kan göra TV-tittandet mycket mindre roligt än om det finns repor eller skador på tv: n. Så du vill se till att du rengör skärmen, men gör det på ett sätt som skyddar den samtidigt. Om du vill veta hur du rengör din TV-skärm, här är stegen att följa.

Se också:

Innan du börjar

Först och främst, se alltid din manual. Detta ger dig detaljer om vad du kan och inte kan använda för att rengöra skärmen.

Vissa webbplatser rekommenderar att du använder fönsterputsare och hushållsbyten som ättika, men det kan orsaka permanent skada på platt-TV och upphäva garantin, så håll dig till vad din manual föreslår.

Vissa manualer rekommenderar dig också att använda vatten, medan andra inte gör det, så du måste förstå TV:ns begränsningar innan du börjar.

Hur du rengör din platt TV – Steg för steg

  1. Stäng av TV: n – det råder inget tvivel om du frågade de allra flesta om deras TV-apparat är på när de städar den, så skulle de säga JA. Anledningen de kommer att ge dig är att de faktiskt kan se om alla fläckar togs bort. Även om det kan verka logiskt, är sanningen dock att damm faktiskt kommer att hålla sig fast vid TV-apparaten lättare medan den är på. Den elektrostatiska laddningen på TV: n håller dammpartiklarna på plats, vilket gör det svårare att rengöra. Det är därför det är bättre att ha det av.
  2. Använd mikrofiberduk – för att fysiskt rengöra TV: n är det viktigt att använda något som en mikrofiberduk för att utföra uppgiften. Anledningen bakom detta är att dessa mjuka, torra tygstycken är perfekta för LCD-skärmar. Du behöver inte lägga till någon form av rengöringsmedel på själva skärmen. Och de tar bort alla typer av partiklar eller fläckar som finns, inklusive oljor. Det är därför de flesta använder samma produkt som de använder för att rengöra glasögonen med. Den är också perfekt för din TV.
  3. Torka av skärmen – när du har fått trasan torkar du helt enkelt ner skärmen med trasan. Vad du kommer inse är att även om TV: n är avstängd, blir det ganska enkelt för dig att kunna se de fläckar eller smuts som finns på själva skärmen. Se till att du torkar ordentligt men inte applicerar för mycket tryck. Använd aldrig något som en pappershandduk eller toalettpapper eftersom de kan repa skärmen och lämna ludd bakom sig.
  4. Undersökning – När du är klar, ge skärmen en grundlig undersökning. Om du ser att det finns några fläckar kvar, använd trasan på dem igen.

Rengöra OLED TV

LG rekommenderar ett mjukt och torrt tygstycke. Vilket kan innebära en mikrofiberduk som tidigare nämnt ovan. De ger bara två varningar och betonar att vätska ej ska användas på skärmen och inte heller fukt nära TV-apparaten.

”Spraya inte kemikalier för att dessa kemikalier kan skada TV -skärmen eller de elektriska kretsarna och kan ta bort ytan på TV: n.”

Hur man rengör en tjock-TV

Om du är lite mer gammaldags och har en traditionell katodstrålerör, är den goda nyheten att det är mycket lättare att rengöra!

  1. Stäng av och dra ur TV: n. Ta alltid det säkra före det osäkra.
  2. Torka bort damm med en torr mikrofiberduk. Följ samma steg för detta som ovan.
  3. Hur du blir av med fingeravtryck och fläckar. Tjock-TV-apparater har en traditionell glasskärm, så du kan blöta mikrofiberduken med vatten eller ett glasrengöringsmedel och börja rengöra! Dessa är inte lika känsliga som platta skärmar, men kom ihåg, spraya aldrig direkt på skärmen.
  4. Låt skärmen torka. Eftersom skärmen är gjord av glas kan du också buffra den torr med en mikrofiberduk.

9 svar på ”Hur du rengör din TV skärm”

Lämna en kommentar