Apple TV 4K Generation 2 – Köp eller inte?

Apple TV 4K Generation 2 får en uppdatering – här är allt vi vet om Apple TV 6: e generationen.

Apple TV 4K Generation 2 köp eller ej?
Bildkredit: Elgiganten

Väntan på ny Apple TV-maskinvara är äntligen över, eftersom nästa generation Apple TV 4K är här – med stöd för HDR-höga bildhastigheter och en helt ny Siri-fjärrkontroll. Detta kommer att ersätta den gamla Apple TV 4K, som kom ut i butik för nästan fyra år sedan.

Detta tillkännagivande är länge försenat. Det har varit ett misstag för Apple att de inte har utvecklat Apple TV-hårdvaran sedan 2017 medan det har marknadsfört Apple TV som en spelkonsol och plogat pengar för att utveckla innehåll för Apple TV + streamingtjänst.

Apple TV är dock inte det enda sättet att titta på Apple TV + eftersom det nu finns många TV-apparater med inbyggd Apple TV och streaming-enheter från sådana som Roku och Amazon stöder Apple TV. Med Apple TV inte längre begränsad till Apple-produkter fanns det potential för att det aldrig skulle finnas en ny Apple TV. Lyckligtvis beslutade Apple att uppdatera den produkt som Apples grundare Steve Jobs en gång beskrev som en ”hobby”.

Den stora frågan är hur den nya Apple TV 4K står mot, inte bara med den nu avvecklade 4K Apple TV och den fortfarande till salu Apple TV HD, men också hur den sedd gentemot med dessa alternativ.


Du kanske också är intresserad av:


När kommer nya Apple TV 4K Generation 2?

Du har inte lång väntetid, eftersom 2021-upplagan av Apple TV 4K är tillgänglig för förbeställning och kommer att säljas helt under andra halvan av maj 2021.

Från och med fredagen den 30 april kan du beställa din Apple TV 4K på Apples webbplats.

Apple avslöjade inte när i maj den nya Apple TV kommer, men Jon Prosser, en ganska tillförlitlig visselblåsare, har föreslagit att försäljningen av den nya Apple TV (och iPad Pro) kommer att börja fredagen den 21 maj.

Läs också: TV storlekar i cm – Den fullständiga guiden

Hur mycket kostar den nya Apple TV 4K Generation 2?

Kostnaderna för 6: e generationens Apple TV är följande:

  • 1 995 kr (32 GB-modell)
  • 2 195 kr (64 GB-modell)

Apple TV ser lite för dyr ut jämfört med resten av marknaden – en trend som vi såg i föregående generationens modeller.

Det är inte bara att Apple TV kostar så mycket mer än andra enheter. Kommer folk verkligen att vänligen betala mer än 1 500 kr för en låda om de också måste betala en månadsprenumeration för Apples nya TV-tjänst och Apple Arcade-prenumerationstjänsten för att dra full nytta av hårdvaran? Vi tror inte! För närvarande får du åtminstone ett års prenumeration på Apple TV + om du köper en men det är inte ett stort incitament till priset.

Vi skulle vilja se Apple erbjuda en billigare Apple TV-dongel för att konkurrera med Fire Stick och Google Chromecast. En dongel kan hjälpa företaget att nå massorna med sin nya streamingvideotjänst. En artikel om informationen i november 2018 hävdade att Apple verkligen överväger ett sådant drag. Vi skulle gärna ha en mindre Apple TV som ansluts direkt till baksidan av vår TV (som hänger på väggen och inte har plats för lådor bredvid den. Vi är säkra på att vi inte är de enda med en sådan installation) .

Men det behöver inte vara en mindre Apple TV; Apple kan fortsätta sälja de nuvarande modellerna till ett lägre pris. Under den senaste tiden har Apple sålt Apple TV för 1 000 kr (fram till 2014) så att sänka priset till den nivån inte skulle vara helt av karaktär. Faktum är att Apple sänkte priset på den lådan till 799 kr vid en tidpunkt.

Vi skulle dock vilja se priset lägre än 799 kr med tanke på de lägre priserna för ovanstående konkurrens.

Se också: De 5 bästa TV för PS5

Nya Apple TV 4K-specifikationer och funktioner

Här är nedgången på vad som ingår i den nya Apple TV 4K. Jämfört med föregående generation finns det några nya funktioner, men det finns mycket som är oförändrat.

Processor

Den nya Apple TV 4K Generation 2 använder A12 Bionic-chipet, vilket borde öka grafik, videoavkodning och ljudbehandling jämfört med föregående generation.

Två betydande förändringar är stöd för HDR vid hög bildhastighet och förbättrad AirPlay.

Det betyder att du kan spela upp video med 60 fps, inklusive de som du tar på din iPhone. Apple noterar att du kommer att se effekten på snabba video – främst sport. Tyvärr har Apple inte nämnt något om den ryktade 120Hz uppdateringsfrekvensen som fans förväntade sig.

Apple TV 4K Generation 2
Bildkredit: Apple

Lagringsalternativ

Tyvärr finns den här gången inga ökade lagringsallokeringar. Apple TV 4K Generation 2 kommer fortfarande i antingen 32 GB eller 64 GB, samma som på fjärde generationens modell.

Det kan vara möjligt att Apple kommer att lägga till ett erbjudande på 128 GB eller mer någon gång, men vi misstänker att Apples kunder inte behöver så mycket, eftersom de tenderar att strömma innehåll och lagra innehåll i iCloud.

I själva verket undrar vi om vi verkligen behöver något lagringsutrymme för den här enheten om det bara är för streaming av TV-program.

Färgbalans med iPhone

Nya Apple TV 4K Generation 2 och Apple TV HD stöder nu en färgbalansprocess som är gjord att användas med en iPhone.

För att kalibrera din TVs bildkvalitet kan du använda mobilens ljussensor för att jämföra färgbalansen med branschstandardspecifikationer. Apple TV justerar sedan automatiskt inställningarna för att ge dig bästa tillgängliga bildkvalitet. Här nedan kommer ett exempel:

Bildkredit: Apple

Ny Siri Remote

Siri Remote får också en stor redesign med en ny finish i silver, aluminium och form som är utformad för att kännas bekvämare att använda.

Klickplattans kontroll levereras med femvägsnavigering och är också beröringsaktiverad för snabb åtkomst. Den yttre ringen på klickplattan kan man med en cirkelrörelse styra uppspelning på TV-program och filmer. Så om du ritar en cirkel till höger kan du spola framåt det du tittar på.

Förmodligen det mest spännande med den här nya Siri-fjärrkontrollen är strömbrytaren, som kan användas för att styra både TV: ns ström och stänga av volymen.

Precis som på tidigare fjärrkontroller kan kunderna använda röststyrning (därav ’Siri’ i namnet) för att söka efter program och filmer, kontrollera sportresultat, kontrollera andra hemtillbehör och mer.

Men de flesta av oss har ändå tappat våra fjärrkontroller och förlitar oss på våra iPhones för att styra våra Apple TV-apparater. Vill du använda din iPhone för att styra en Apple TV? Ta reda på mer i vår handledning som visar hur man fjärrstyr en Apple TV med en iPhone.

Programvara

Apple TV 4K körs på Apples tvOS och har som de flesta andra enheter i Apples ekosystem enkel integration med andra Apple-produkter som Apple Music, Apple Fitness +, Apple Arcade och HomeKit.

Kategorier TV

6 svar på ”Apple TV 4K Generation 2 – Köp eller inte?”

Lämna en kommentar