Sonys nya Bravia XR TV-apparater har ’kognitiv intelligens’

Nya Bravia XR TV-apparater erbjuder en smartare processor med varierande uppdateringshastigheter som kommer senare.

Allt du behöver veta om Nya Bravia XR TV-apparater

Sonys nya serie 65-tums Bravia XR Master Series-tv börjar rulla ut för återförsäljare nu efter en förhandsvisning av tv-apparaterna i januari. Dessa premiumskärmar levereras med Cognitive Processor XR, en ny bildprocessor som arbetar för att få ”kognitiv intelligens” till Sonys produkter.

I stället för att bara förlita sig på artificiell intelligens som Sonys tidigare TV-apparater, visar skärmar med Cognitive Processor XR vad som finns i ramen i realtid på ett sätt som efterliknar hur människans hjärna bryter ner bilder.


Andra artiklar som vi tror du kan gilla:


Funktioner för Sonys nya Bravia XR-TV

I huvudsak delar Bravia XR-processorn upp en scen i olika zoner för att korsanalysera på en gång snarare än konventionella TV-processorer, som vanligtvis upptäcker enskilda element, en i taget. I praktiken kan det betyda att chipet kan fokusera på allt från ett starkt upplyst tecken för att markera neonfärgerna eller ett talande ämne för att säkerställa att deras hudton är realistisk. Resultatet ser mindre artificiellt ut och hjälper tittarna mer till mer rika upplevelser, verklighetstrogna toner och djup.

Chipet fokuserar också på prestanda i 8K, enligt Sonys globala skärm- och processorexpert Kazuo Kii. Både 75- och 85-tumsversionerna av Sonys 8K Master Series Z9J-tv använder XR-chipet för att stärka och optimera 8K-prestanda.

Denna nya TV-skärm innehåller också HDMI 2.1-funktioner, men den uppdaterade hastigheten har ännu inte kommit med de nya apparaterna, trots deras andra avancerade alternativ. VRR ser till att skärmen förblir synkroniserad med vad ditt system ger ut. Det är kompatibelt med både Xbox-konsoler (vilken TV behöver jag till min nya Xbox Series X?) och datorer, men PS5-ägare (vilken är den bästa TV fär nya PS 5?) kan för närvarande inte dra nytta av det. Sony säger att VRR är på väg, men har ännu ingen beräknad tidsram för sin ankomst.

Modeller som 55- eller 65-tums Bravia XR Master Series A90J OLED-TV-apparater erbjuder djupa svarta och ljusa färger samt avancerade bearbetningsuppgifter. Du kan också välja icke-OLED-modeller och välja LCD-versioner av X80J modeller med standardbildbehandling istället.


Lämna en kommentar