De bästa elbilarna 2021 – Läs nu!

Bästa elbilarna 2021. Det här är de bästa elbilarna du kan köpa nu.

Bildkredit: Tesla

Fordonsvärlden går alltmer mot att skapa fler elbilar, vilket, något ironiskt nog, gör det svårare än någonsin att välja de bästa elbilarna. Där elektriska bilar en gång var avvikelserna i bilvärlden, med sådana som Tesla som till synes är en miljardärs maskineri, är de nu en stor konkurrent för några av de största bilmärkena i världen: Nissan, VW, Porsche, Audi som nu alla har elektriska fordon.

Och med övergången mot endast utsläppsfria fordon så tidigt som 2030 för vissa biltillverkare, är vi på väg att se en uppsving av elbilar tillgängliga, från enkla stadsbilar till elbilar med prestanda.

Men här och nu finns det massor av imponerande elbilar att välja mellan. Tesla har imponerat köpare med galen prestanda i flera år och det finns elektriska lyx-sedans, exotiska superbilar, kompakta pendlare och till och med pickupbilar i år.

Dessutom har laddstationer för hem sjunkit i pris från tiotusentals kronor till gör-det-själv-modeller som kostar 6000 kr. Allt representerar solida framsteg på elektrifieringsfronten.

I själva verket, som ett tecken på hur långt elfordonstekniken har utvecklats, är alla utom två av modellerna i årets bästa lista rena elbilar eller BEV (batterielektriska fordon). Här är de bästa elbilarna 2021.

1. Hyundai Kona Electric – Bästa elbilarna 2021

Den bästa elbilen totalt sett.

Skäl till att köpa:

 • Konkurrenskraftigt pris
 • Fast intervall
 • Apple CarPlay och Android Auto support

Orsaker att undvika:

 • Adaptiv kryssning endast på toppmodellen

Vi älskar fortfarande den outtäckta elektriska versionen av Hyundais lilla crossover, Kona, och det fortsätter att bli en hit hos shoppare. Det är bekvämare än det förtjänar för sin storlek, och det är en riktig glädje att köra, varför det är en av de bästa elbilarna.

För en blygsamt prissatt kompakt innehåller Hyundai några välkomstfunktioner. Det finns en mer än tillräcklig 7-tums mittpekskärm, samt stöd för Android Auto och Apple CarPlay. Dessutom, med den uppskattade räckvidden på 258 mil, är Kona Electric bara en smidge värre än standardområdet Tesla Model 3 och kostar mycket mindre med den tillgängliga federala skattelättnaden (Tesla kvalificerar sig inte längre för det).

Naturligtvis kan du spendera mer. Den ultimata versionen av Kona inkluderar en 10,3-tums infotainment-pekskärm, ventilerade lädersäten, smart farthållare och regnavkännande torkare men skjuter priset norr om 45 000 USD.

2. Polestar 2

Bästa elbilarna 2021
Bildkredit: Polestar

Skäl till att köpa:

 • Prisvärd lyx
 • Solid hantering
 • Utmärkt Android Auto infotainment

Orsaker att undvika:

 • Medelbart intervall i denna klass

Varför Polestar är bland de bästa elbilarna 2021 är på grund av dess design och säkerhet. Det oberoende prestanda bilföretaget grundat av Volvo, drar nytta av grundarnas säkerhetsteknik samtidigt som de är fria att skjuta kuvertet för teknik och elbilar. Polestar 2 är den första renelektriska 5-dörren från företaget och den är inte bara attraktiv, den är också en ledare för säkerhetssystemet.

Polestar 2 drivs av två elmotorer, fram- och bakaxlar och ett batteripaket som levererar en EPA-klassad 233 mils resa med en enda laddning. Det är mindre än vissa andra, som Tesla 3, men inte hemskt. Polestar gör Tesla en gång genom att leverera ett mer avancerat infotainment-system baserat på Googles Android Auto-plattform (en av de första på marknaden). Det har också finesser som självrengörande strålkastare och ett rumpsparkande ljudsystem från Harmon Kardon.

Viktigare är det faktum att Polestar 2 levereras som standard med Volvos Pilot samt några unika egenskaper, vilket gör kombinationen av förarassistans och säkerhetssystem till det bästa vi någonsin har sett. Till exempel har detta fordon ett avrinningssystem för avhjälpningsreducering för att minska skador vid en terrängolycka och efter bromsning efter kollision för att hjälpa till när föraren är tillfälligt oförmögen mitt i en olycka. Det finns också Volvos förstklassiga nödbromssystem och detekteringssystem för fotgängare. Naturligtvis finns det blind-spot-övervakning, adaptiv farthållare och körfältcentrering – allt standard.

Dessutom utökar Polestar nu Polestar 2-serien till att omfatta tre nya varianter, inklusive en billigare tvåhjulsdrift, enmotormodell. Detta kommer att säljas för ungefär 659 000 kr.

3. Tesla Model 3

Bildkredit: Tesla

Skäl till att köpa:

 • Framåtblickande funktioner
 • Uppdateringar via luften

Orsaker att undvika:

 • Distraherande instrumentdisplay endast för centrum
 • Inget Apple CarPlay- eller Android Auto-support

Varje bilföretag i världen verkar skjuta för Tesla, men dess modell 3 är fortfarande en av de bästa elbilarna som finns, med utmärkt utbud, funktioner och ett pris som visar att Teslas inte bara är för 1-procenten. Faktum är att 2021 Tesla Model 3 fortfarande kan vara den bästa massmarknadselektriska bilen som finns där. Model 3 kan gå upp till 263 miles på en enda laddning (med standardbatteriet), och medan den här bilen är styvare och fylligare än Teslas Model S är det ungefär hälften av priset.

Medan kritiker påpekar att Tesla fortsätter att överdriva de tekniska förmågorna för sin förarassistenta AutoPilot-funktion, tycker vi att det fortfarande är värt det, inom gränser. Mjukvaruuppdateringar erbjuder ständiga förbättringar, men om du vill ha mer räckvidd och bättre hantering av AWD börjar prissättningen på Model 3 på 500 000 kr.

4. Mustang Mach-E Premium

Bästa elbilarna 2021
Bildkredit: Ford

Anledningar att köpa:

 • Styling av sportbil
 • Uppdateringar via luften

Orsaker att undvika:

Inte riktigt en Mustang

Fords elbils Mustang har officiellt anlänt, och även om det kan vara en Mustang bara i namn, är det fortfarande tvunget att vinna över konverterare för sin styling och solida blandning av teknik och prestanda.

Med upphöjda främre fendrar och breda dämpningar har Ford definitivt lagt mycket tankar över Mach-E: s design. Till exempel har främre bagageutrymme, eller frunk, en plastfodral som lätt kan rengöras om du vill använda den för servering efter pandemi.

Inuti finns det också massor av teknik för att hålla förare nöjda. En 15,5-tums pekskärm sitter i mitten av instrumentbrädan för infotainment-systemet, och den stöder Apple CarPlay såväl som Android Auto – något som Teslas fordon saknar, till ägarnas irritation. Att lyfta lyxkänslan här är inkluderingen av ett premium Bang & Olufsen-ljudsystem.

Är Mustang Mach-E bäst en Tesla X i räckvidd eller acceleration? Nej, men det kostar nästan 250 000 kronor mindre, varför det är en av de bästa elbilarna för pengarna.

Dessutom tillkännagav Ford nyligen en ny Mustang Mach-E GT-version som ökar kraften från 346 hk till 460 hk och kan täcka 0-60 på 3,8 sekunder (3,5 sek för Performance Edition). Priset för den extra oomphen? De nya modellerna kostar dig 600 000 kronor respektive 700 000 kronor.

5. Mini Cooper SE

Bildkredit: Mini Cooper

Skäl till att köpa:

 • Roligt, roligt, roligt – att köra
 • Kompetent infotainment
  Orsaker att undvika
  -Begränsat sortiment

Ju mer vi kör Mini Cooper SE, desto mer gillar vi den. Visst, i de flesta avseenden liknar denna elektrifierade SE-modell en vanlig Mini Cooper när det gäller interiörutrymme, vikt och ansluten teknik. Till exempel innehåller det finesser som regnavkännande torkare, klimatkontroller med dubbla zoner och ett Apple CarPlay-kompatibelt infotainmentsystem med en 6,5-tums pekskärm.

Vad den här bästa elbilen tillför är ett nytt drag- och bromssystem och totalt 181 hk under en 0 till 60-tid på cirka 6,9 sekunder. Flera testkörningar (vi ville inte ge upp den) visade att Mini Cooper SE: s hantering var snabbare än dess accelerationsbetyg skulle föreslå, och på en racerbana var det vad Minis alltid har varit, en riktigt rolig körning. Nackdelen med denna elbil är dess relativt korta räckvidd; en enda laddning ger dig cirka 177 km, vilket gör det mer till en stadspendlare än en långväga landsbygdförare.

Så varför gör det vår bästa lista över elbilar? För att Mini Cooper SE är jävla kul att köra. Så om du mest pendlar till jobbet och gör korta utflykter på helgen, kan du inte ha ett bättre val.

6. Lucid Air Dream Edition – Bästa elbilarna 2021

lucid air dream elbil 2021
Bildkredit: Lucid

Skäl till att köpa:

 • Otroligt intervall
 • Avancerad sensorteknik för autonom körning

Orsak att undvika:

 • Dyr

Kalifornien-baserade Lucid siktar på att konkurrera direkt med Tesla, och dess första modell ut ur porten lovar att bli en bedövning. Lucid Air Dream Edition ska visas i våras. Det är företagets toppmodell med fyrhjulsdrift, 1 080 hästkrafter och en dragkoefficient på 0,21, vilket gör den till världens mest aerodynamiska lyxbil. Nu vet du varför det heter Air.

För att matcha sitt slipstream-skrov har Lucid huggit ut en snygg interiör, inklusive en böjd 34-tums pekskärm framför föraren som svarar på Alexa-kommandon. Det kommer också att ha framåtblickande teknik, såsom inbyggd lidar, som är nödvändig för att uppnå helt autonom körning. Det går med Rivian i att sätta sensorerna i bilen i väntan på programvaran för att möjliggöra ett fullständigt självkörningsläge. När det kommer att finnas tillgängligt har ännu inte fastställts.

Också av intresse för EV-rymden säger Lucid att det kommer att stödja sina fordon genom att så småningom erbjuda en dubbelriktad hemladdningsstation som gör det möjligt för luften att leverera tillfällig ström till ett hus i ett strömavbrott eller användas för att lindra svansen av en brun ut. Om Lucid kan uppfylla dessa löften återstår att se. Men vi bör notera att det redan har erfarenhet av att leverera batterier till Formel E-elbilsracing-serien. Det är verkligen ett spännande tillskott till det bästa elbilsutrymmet.

7. GMC Hummer EV Edition 1 – Bästa elbilarna 2021

Bästa elbilarna 2021 gmc hummer
Bildkredit: GM

Skäl till att köpa:

 • Imponerande terrängförmåga
 • Fast intervall
 • Apple CarPlay och Android Auto support

Orsaker att undvika:

 • Sjukt Dyr

En ikon av överdriven, Hummer var älskad och avskydda för sin alltför breda passform i en körfält och sin in-your-face off-road attityd när den avbröts 2010. I år är det tillbaka i en renelektrisk version.

Den första versionen, EV Edition1, är en pickup med tre elmotorer (en fram, två bak) som kommer att generera 1000 hästkrafter och med startkontroll som kommer att katapultera detta odjur från 0 till 60 mph på 3,0 sekunder. Jämför det med den populära Ford F150 som tar 6,2 för att komma dit. GM utrustar också de första EV-kolvarna med ett komplett terrängpaket som inkluderar glidplattor och skjutreglage för att förhindra att du tappar botten på lastbilen, plus tvättbara underkamera. Den adaptiva luftupphängningen kommer att innehålla ett ”Extract Mode” som kan höja kroppen över en halv fot för att komma ur problem.

När du är tillbaka på motorvägen kommer den nya Hummer att innehålla vad som är den närmaste tekniken du får självkörande fordon idag. GM: s Super Cruise hands-free-funktion. För att hålla dig informerad om vad som händer inuti och vad som finns kvar av lastbilens imponerande räckvidd på 350 mil, kommer det att finnas en 13,4-tums mittpekskärm och ett 12,3-tums kluster. Nästa år kommer Hummer också i en SUV-modell. Under tiden lovar Hummer EV Edition1 att tillfredsställa förarens begär efter en stor, dålig pickup i en EV-modell.

Se också: Bästa elbilsaktier 2021

8. Porsche Taycan Turbo S – Bästa elbilarna 2021

Bästa elbilarna 2021 taycan
Bildkredit: Porsche

Skäl till att köpa:

 • Superbilhantering
 • Överlägsen prestanda

Orsaker att undvika:

 • Ingen Android Auto support
 • Fullt laddad modell framkallar klisterstöt

Porsche Taycan kan fortfarande göra anspråk på flera första. Det var den första produktions elbilen med en tvåväxlad växellåda för att öka accelerationen. Det var också den första produktions elbilen med ett 800 volt system, vilket minskar laddningstiderna. Och det är naturligtvis den första renelektriska Porsche-produktionen.

En av de bästa elbilarna, den här Porsche-sedanen har superbilfunktioner, inklusive acceleration i nacken, kolkeramiska bromsrotorer, aktiva rullar, luftfjädrar och höghastighets bakhjulsstyrning. Och de här slitsarna på framsidan är främre bromsluftskanaler som stängs vid motorvägshastigheter för att förbättra aerodynamiken. Nytt för 2021 är en head-up-skärm, SiriusXM-satellitradio och möjligheten att få programuppdateringar via luften.

Med Porsche hantering och emblem kommer några Porsche priser. Medan basmodellen kostar över en miljon kr, och Turbo S – den du verkligen vill ha – börjar vid två miljoner kr.


Lämna en kommentar