Samsung NU6900 TV -Recension

Bildkredit: Bestbuy

Samsung NU6900 är en bra 4K-TV på ingångsnivå. Den finns dessutom i ett brett utbud av storlekar med budgetvänliga priser, och det ger okej prestanda. Den har en VA-panel med enastående kontrastförhållande och dessutom utmärkt svart enhetlighet, så det är ett perfekt val för att titta på filmer i ett mörkt rum. Det är dock begränsat med extra funktioner, eftersom den saknar lokal dimning och inte kan ta bort judder från någon källa. HDR-innehåll ser inte heller så bra ut, eftersom den inte visar en så bred färgskala och inte blir tillräckligt ljus för att få höjdpunkter att dyka upp. Det är ett anständigt val för avslappnade spelare eftersom det har låg inmatningsfördröjning, men dess långsamma svarstid resulterar i viss rörelseoskärpa.

MER: Bästa soundbar för Samsung

Samsung NU6900 är en okej TV men för blandad användning. Den har ett enastående kontrastförhållande som gör att svarta ser djupa ut när de ses i ett mörkt rum. Det är inte lämpligt för att titta på program eller sport i ljusa rum eftersom det inte blir särskilt ljust, men det har anständig reflektionshantering. Ingångsfördröjningen låg, vilket slutligen gör detta till en anständig TV för spel.


Andra artiklar du kanske även är intresserad av:


FÖRDELAR:NACKDELAR:
Enastående kontrastförhållande.Smala betraktningsvinklar.
Utmärkt svart enhetlighet.Blir inte särskilt ljust.
Anständig reflektionshantering.Det går inte att visa bred färgskala.

Marknadssammanhang

Samsung NU6900 är kort sagt ingångsnivån av 4K TV i Samsungs 2018-sortiment. Den sitter precis under Samsung NU7100 och ersätter Samsung MU6100. Men den tävlar med andra nybörjar-TV-apparater, som Sony X750F, LG UK6300 och Vizio E-serien 2018.

Design av Samsung NU6900

Samsung NU6900 har en utmärkt design, som dessutom liknar den avancerade modellen, Samsung NU7100. Stativet håller upp TV: n väl, och den tunna designen gör att den inte böljer ut för mycket när den är väggmonterad. TV-höljet är också tillverkat av plast, men det ser inte så illa ut. Den övergripande byggkvaliteten är dock okej.

Stativet är av plast och stöder TV:n väl. Det skiljer sig emellertid något från Samsung NU7100:s stativ. Tyvärr är den inte särskilt hög och du kan blockera en liten del av skärmens nedre kant om du placerar en soundbar framför den.


Kanske du också vill läsa om:


Fotavtryck av 55 ”TV-stativ: 39,75″ x 9,5”

 • Baksidan är gjord av vanlig plast. Det finns dock en öppning i nedre kanten för kabelhantering.
 • Tyvärr finns det bara två HDMI-ingångar, så du kan bara ansluta två enheter samtidigt. Alla ingångar är dock vända åt sidan, så de är lättare att nå om du monterar TV: n på väggen.
 • Denna TV har ganska tjocka ramar, men de borde inte vara för störande.
 • Max tjocklek 6,0 cm
 • Denna TV är ganska tunn och bör inte sticka ut mycket när den är väggmonterad.
 • Byggkvaliteten är okej. Det finns inga luckor och du borde inte ha problem med det, men den billiga plastkänslan är uppenbar överallt med denna TV.

Prestanda av Samsung NU6900

Kontrastförhållande:Samsung NU6900s kontrastförhållande är enastående, vilket förväntas från en VA-panel. Den visar djupa svarta när de ses i mörkret, men den har ingen lokal dimningsfunktion för att förbättra den. Observera att kontrasten kan variera mellan enheterna.
Lokal dimningsfunktion:Den här TV: n har ingen lokal dimningsfunktion. Det verkar dock finnas en variant, Samsung NU6950, som har lokal dimning.
Maximal ljusstyrkan:Den maximala ljusstyrkan är inte dålig. Men det kan inte bli särskilt ljust i SDR, detta för att övervinna bländning. Den är därför mer lämpligt för mörkare rum. mycket lik 2018 NU7100, men mindre ljus än 2017 MU6100 eller Samsung MU6300. Även om ljusstyrkan mestadels är konstant är små höjdpunkter inte lika ljusa.
HDR-ljusstyrka:HDR-ljusstyrkan är inget och skriva hem om. Även om det är ganska konsekvent i de flesta inmatningsfönster är det bara inte tillräckligt ljust för att leverera regissörens avsikt. Små höjdpunkter i mörka scener blir krossade.
Grå enhetlighet:Samsungs NU6900s grå enhetlighet är okay, men det kan variera mellan enheterna. Skärmens kanter är synligt mörkare och det finns en smutsig skärmeffekt i mitten. Enhetligheten är mycket bättre i nästan mörka scener.
Svart enhetlighet:Denna TV har utmärkt svart enhetlighet, men det kan variera mellan enheterna. Det finns lite bakgrundsbelysning i hörnen, men det blommar inte runt mittkorset.
Reflektionshantering:Denna TV har anständig reflektionshantering. Det fungerar bra i måttligt upplysta rum, men reflektioner kan bli ett problem i en väl upplyst miljö.

Färger och uppskalning av innehåll

Samsung NU6900 har imponerande exakta färgnoggrannhet, men det kan variera mellan enheterna. Att ställa in bildläget till ’Film’ ger till exempel bästa prestanda, och det är svårt att upptäcka felaktigheter med vitbalansen dE och färg dE. Gamma följer dock inte målkurvan så bra och de flesta scener är exempelvis ljusare än de borde vara. Färgtemperaturen är slutligen något kallare än vårt 6500K-mål, vilket ger bilden en blåaktig nyans.

Tilläggas kan att efter kalibrering är färgnoggrannheten anmärkningsvärd. Kalibreringen använde vidare ett fönster i 100% storlek istället för 18%. Vitbalanskalibreringen använde 10-punkts gråskala, och i detta avseende fanns inga problem med prestanda. Som med de flesta Samsung-TV-apparater, kom det mesta av korrigeringen av färgen dE från korrigeringen av vitbalansen, eftersom att ändra värdena genom att hantera färgutrymmet inte gjorde resultaten bättre. Även proffs kommer att ha svårt att hitta färgfelaktigheterna efter kalibrering, och det är nästan omöjligt att se några grå felaktigheter också. Slutligen temperaturen nådde vårt mål på 6500K och gammakurvan korrigerades.

Specifikt:

 • 480p-innehåll med lägre upplösning som DVD-skivor uppskalas väl, dessutom utan några uppenbara artefakter eller kvalitetsproblem.
 • 720p-innehåll visas bra utan några uppenbara problem.
 • Slutligen, Native 4k-innehåll visas utan problem.
Färgskala:Denna TV har ett okej färgskala, men den kan dock inte  anses ha en bred färgskala för HDR-innehåll. I ’Film’ bildläge följer EOTF-kurvan målkurvan ganska bra tills den rullar av. PC- och spelläge-EOTF: erna liknar ’Film’.
HDR-innehåll:Om du tycker att HDR-innehållet är för dåligt kan du ställa in Contrast Enhancer till ’High’ och höja Gamma till ’+3’. Detta resulterar i en ljusare bild, vilket hjälper HDR lite.
Färgvolym:Samsung NU6900s färgvolym är en besvikelse. Med ett begränsat färgskala kan TV: n inte visa ljusa färger i ett varierat ljusstyrkeområde.
Bandning av färger:Det finns lite banding i de mörkare nyanserna, men det borde inte vara för mycket av ett problem med vanligt innehåll.
Bildretention:Det finns en mycket liten bildretention direkt efter att ha visat vår statiska högkontrastbild. Det försvinner dock snabbt och detta varierar mellan enheterna.
Svarstid:Samsung UN55NU6900 har en anmärkningsvärd svarstid, vilket exempelvis resulterar i viss rörelseoskärpa med snabbt rörligt innehåll.
Interpolera:TV:n slutar interpolera när rörelsen blir för intensiv, precis som Samsung NU7100.
Stamning:På grund av TV:ns långa svarstid verkar innehållet med lägre bildhastighet inte stamma mycket.

Gaming

Denna TV har låg ingångsfördröjning, men den kan vara för hög för allvarliga spelare. Du måste dessutom vara i ’Spelläge’ för att uppnå lägsta möjliga ingångsfördröjning.

Denna TV visar 1080p och 4k-innehåll vid @ 60Hz, men den kan inte visa en upplösning på 1440p. Det visar också chroma 4: 4: 4 när du ställer in ingången du använder till ’PC’. Slutligen, aktivera HDMI UHD Color för signaler med full bandbredd.

Totala ingångar

HDMI:2
USB:1
Digital optisk ljudutgång:1
Analog ljudutgång:3,5 mm 0
Analog ljudutgång RCA:0
Komponent ut:0
Komponent in:0
Turner:1
Ethernet:1
DisplayPort:SD / SDHC 0
IR in:1

Ingångsspecifikationer

HDR10:JA
HDR10 +:JA
Dolby Vision:NEJ
HLG:JA
3D:NEJ
HDMI 2.0 full bandbredd:JA (HDMI 1,2)
HDMI 2.1:NEJ
CEC:JA
HDCP 2.2:JA (HDMI 1, 2)
USB 3.0:NEJ

Ljud specifikationer 

eARC-stöd:NEJ
Dolby Atmos via TrueHD via eARC:NEJ
DTS: X via DTS-HD MA via eARC:NEJ
5.1 Dolby Digital via ARC:JA
5.1 DTS via ARC:NEJ
5.1 Dolby Digital via optisk:JA
5.1 DTS via optisk:NEJ

Denna TV har ett okej frekvenssvar, den har en anständig förlängning med låg frekvens och har lite slag i basen, men den blir inte tillräckligt låg för lite brus eller dunk. Den har en ganska välbalanserad ljudprofil, men det blir inte särskilt högt, och det finns några komprimeringsartefakter på maximal volym.

MER: Gillar du ljud? Här är de bästa soundbars på marknaden just nu

Denna TV har anständig distorsionsprestanda, det finns bara mindre distorsion vid måttliga lyssningsnivåer, men det blir mer märkbart vid sin maximala volym. Detta beror dock på innehållet och inte alla kanske hör det.

Samsung NU6900: s gränssnitt liknar Samsung NU7100 men utan några mer avancerade funktioner. Det är lätt att navigera men gränssnittet är inte smidigt och reagerar inte direkt på dina kommandon.

Appar och funktioner

Appval:Bra
Appens snabbhet:Genomsnittlig
Kan du casta:Ja
Uppspelning av USBenhet:Ja
USB Drive HDR-uppspelning:Ja
HDR i Netflix:Ja
HDR på YouTube:Ja

Samsung TV-appbutiken har dessutom massor av alternativ och val. Med populära appar som Netflix, YouTube eller Amazon Prime Video som är förinstallerade och du kan dessutom ladda ner nästan alla andra appar som du behöver.

Samsung NU6900s fjärrkontroll är enkel och ger tillgång till TV: ns grundläggande funktioner, men det finns ingen snabb åtkomst till några appar. Det finns dock en knapp för uppskalningsalternativ när innehåll med lägre upplösning spelas.

Om du behöver en ny Samsung fjärrkontroll så hittar du en med rimligt pris här: One For All – Samsung TV Universal Fjärrkontroll

Vad finns med när du köper Samsung NU6900 är en 4K-TV

Det finns dessutom en knapp under TV:n. Det kan ändra volym, kanaler och ingångar.

Vad får du när du köper denna TV:

 • Fjärrkontroll
 • Batterier
 • Användarmanual
 • VESA distanser
 • Visas inte: 61 ”strömkabel
 • Övrigt
 • Strömförbrukning 47 W
 • Strömförbrukning (max) 120 W
 • Firmware 1004

Slutsats Samsung NU6900 är en 4k-TV

Samsung NU6900 är en 4k-TV, men dock på ingångsnivå. Du kan troligtvis hitta bättre TV-apparater i samma prisklass, detta då Samsung TV-apparater tenderar vara lite dyra. Se även våra rekommendationer för de bästa billiga TV-apparaterna, bästa TV-märket för dig och bästa TV- apparaterna just nu.


Andra recensioner vi har gjort:


Lämna en kommentar