Apple TV 2021 släppdatum, specifikationer och rykten

Apple TV 2021? Apple har för länge sedan passerat deadlinen för en uppdatering, och vi är ganska säkra på att den kommer snart. Här är vad vi vet om Apple TV 6: e generationen.

Efter ankomsten av Apple Arcade-speltjänsten på Apple TV i september 2019 och lanseringen av Apple TV + tjänst i november 2019 är det uppriktigt sagt bisarrt att Apple TV inte ännu blivit uppdaterad. Faktum är att den sista nya modellen kom ut 2017!

Det verkar fel att Apple har misslyckats med att utveckla hårdvaran medan den har marknadsfört Apple TV som en spelkonsol.

APPLE TV 2021 COMPARESWEDEN

Dessutom är det en överraskning att Apple, trots meddelandet om den nya Apple One-prenumerationstjänsten den 15 september – som kommer att samla Apple TV + tjänsten tillsammans med Apple Music och iCloud, fortfarande inte har uppdaterat hårdvaran som gör att du kan se Apple TV + -program din TV-skärm. (Apple TV är dock inte det enda sättet att titta på – det finns nu många TV-apparater med inbyggd Apple TV.)

Bristen på ett nytt och förbättrat – eller åtminstone billigare – Apple TV är häpnadsväckande med tanke på hur mycket pengar Apple har spenderat på att skapa innehåll för den nya TV-tjänsten. Så här ser Apple TV: s nuvarande sortiment ut:

Apple TV 4K

Avtäckt i september 2017 och använder A10X Fusion-chipet som finns i iPad Pro-modellerna 2017 och baserat på A10-chipet som var i 2016: s iPhone 7 och 7 Plus.

Apple TV HD

En ännu mindre kraftfull modell än 4K, HD Apple TV som kom ut 2015 och sportar A8-chipet som finns i iPhone 6 och 6 Plus (som går tillbaka till 2014.) Detta var fjärde generationens Apple TV.

Så, efter att ha konstaterat att Apple måste ta itu med prestandaklyftan i Apple TV-hårdvara, när är det möjligt att den nya Apple TV kommer?

Innan vi försöker svara på den frågan, finns det en möjlighet att vi aldrig kan se en ny Apple TV? Kan Apple avbryta Apple TV?

Kommer Apple att lansera en ny Apple TV?

Nu när många nya smarta TV-apparater och enheter som Amazon Fire TV, nya Xbox och PlayStation nu inkluderar Apple TV + – appen och stödjer AirPlay 2 (för att strömma innehåll från din iPad eller iPhone), finns det ett behov av Apple TV ?

Kanske inte om syftet med Apple TV är att titta på innehållet på Apple TV + och allt du har köpt från iTunes, eller AirPlay från din Apple-enhet till din TV-skärm.

Apple TV erbjuder dock mer än ett sätt att titta på innehåll. Den innehåller också sin egen appbutik och massor av spel – inklusive tillgång till Apple Arcade-spel.

Det finns rapporter som tyder på att Apple kommer att uppfinna Apple TV på nytt som en spelkonsol, med en ny spelkontroll och spel för att konkurrera med Zelda: Breath of the Wild. Mer om dessa rykten nedan.

9to5Mac avslöjade i mars 2020 att en läckt tidig version av iOS 14 indikerade att en ny Apple Remote är på gång.

Så även om Apple TV kanske inte är den enda enheten som du kan streama Apples nya program på, ser det troligt ut att Apple kommer att uppgradera sin digitalbox till vad som kommer att bli sjätte generationen av enheten (om du räknade) , snarare än att avbryta enheten. Nästa fråga är när …

Släppdatum: När kommer den nya Apple TV ut?

Vi förväntar oss att en ny Apple TV-modell kommer att komma under våren 2021. Troligtvis mars, det är när nästa Apple-händelse verkar hända.

Delvis bygger det på Bloombergs förutsägelse i december 2020 att en uppgraderad Apple TV skulle komma någon gång 2021, men vi är beredda att vara mer specifika. Säkert måste Apple vända på det under första halvåret, annars kommer dess digitalbox att vara helt kvar.

Under 2020 hörde vi från kunskaper och analytiker att den nya Apple TV 2021 var nästan redo och just på väg att bli lanserad, och alla bevis tyder både på att projektet är i ett avancerat skede och att kunderna vill ha det nu. Den nya Apple TV som inte dyker upp 2020 var en av årets stora överraskningar, och Cupertino måste antingen släppa en ny modell snart eller ge upp den helt. (Som vi anser är osannolikt, men kan hända.)

Vi kommer att förlåta en viss skepsis eftersom det, som vi nämner, har förekommit massor av Apple TV-rykten nyligen. Det fanns till exempel en teori om att Apple TV skulle starta den 8 december 2020 tills Bloombergs Mark Gurman angav att det faktiskt hade blivit försenat till 2021.

Se också: Vilket är bästa TV märket för dig: LG vs. Samsung vs. Sony

Apple TV 2020

I själva verket hade Gurman tidigare varit en av dem som förväntade sig att se en ny Apple TV 2020, som han förklarade i en Periscope-video den 21 april. Men i en Bloomberg-rapport några månader därefter medgav Gurman att medan en ny modell av Apple TV-mediaspelaren var under utveckling. Men att den skulle förmodligen inte starta förrän våren 2021.

”Apple har också utvecklat en ny Apple TV-låda med en snabbare processor för förbättrat spel och en uppgraderad fjärrkontroll, men den enheten kanske inte skickas förrän nästa år, enligt människor som är bekanta med dess utveckling”, skrev han.

Nikkei Asia i december 2020 ökade påståenden om att Apple kommer att lansera en ny Apple TV 2021. Du kan läsa mer här: Nya Apple TV, MacBook Pro & iMac Pro 2021: rapport.

Den produktiva läckaren Jon Prosser hade förväntat sig att se en Apple TV 2020. Han twittrade den 7 maj att den nya Apple TV var redo att skickas. Det har det fortfarande inte, naturligtvis.

Varför är Apple TV försenat?

Enligt Prosser har den nya Apple TV varit redo att skickas sedan maj. Så var är det och när ser vi det troligtvis?

Vi är inte säkra på varför det är försenat, men vi misstänker att Apple hänger på för möjligheten att lansera sin nya Apple TV i en glans av ära tillsammans med en rad nya program på Apple TV +. Just nu står TV-produktionen inför förseningar på grund av koronaviruspandemin, och det finns inte mycket att meddela.

Det är också möjligt att Apple skulle kunna lansera den nya Apple TV utan att hålla en nyckelhändelse. Det kan helt enkelt skicka ut ett pressmeddelande, som företaget har gjort för produkter tidigare.

Här är en översikt över när Apple tidigare har lanserat nya Apple TV-apparater. Den femte generationens Apple TV kom ut i september 2017, för tre år sedan. Men det är ingen tid alls jämfört med några av väntetiden vi hade utstått.

Prissänkning

För närvarande kan du köpa en 32 GB fjärde generationens Apple TV för 1 500 kr från Apple direkt. Den här modellen lanserades i oktober 2015 – det är ett extremt högt pris för en fyra år gammal enhet. Som vi nämnde ovan drivs den av A8-chipet som Apple kanske slutar stödja nästa år eller så.

Nyare (2017) Apple TV 4K säljer för närvarande för 1 800 kr (32 GB) eller 2 000 kr (64 GB). Du kan köpa en från Apple eller bläddra bland våra bästa Apple TV-erbjudanden.

Dessa priser är mycket höga jämfört med donglar som Amazons Fire Stick (från 400 kr) och Google Chromecast (från 300 kr).

Det är inte bara att Apple TV kostar så mycket mer än andra enheter. Kommer folk verkligen att vänligen betala mer än 1 500 kr för en låda om de också måste betala en månadsprenumeration för Apples nya TV-tjänst och Apple Arcade-prenumerationstjänsten för att dra full nytta av hårdvaran? Vi tror inte! För närvarande får du åtminstone ett års prenumeration på Apple TV + om du köper en. Men det är inte ett stort incitament till priset.

Se också: Den perfekta guiden för att välja TV storlek

Billigare Variant?

Det är möjligt att Apple kan erbjuda en billigare Apple TV-dongel för att konkurrera med Fire Stick och Google Chromecast. En dongel kan hjälpa företaget att nå massorna med sin nya streamingvideotjänst. En artikel om informationen i november 2018 hävdade att Apple verkligen övervägde ett sådant drag. Vi skulle älska en mindre Apple TV som ansluts direkt till baksidan av vår TV (som hänger på väggen och inte har plats för lådor runt sidan – och vi är säkra på att vi inte är de enda med en sådan installation ).

Men det behöver inte vara en mindre Apple TV; Apple kan fortsätta sälja de nuvarande modellerna till ett lägre pris. Under den senaste tiden har Apple sålt Apple TV för 1 000 kr (fram till 2014) så att sänka priset till den nivån skulle inte vara helt oskarp. Faktum är att Apple sänkte priset på den lådan till 800 kr vid en tidpunkt.

Vi skulle dock vilja se priset lägre än 800 kr, med tanke på de lägre priserna på ovanstående konkurrens.

Spelförbättringar

I oktober 2020 föreslog en tweet att den nya Apple TV-modellen kommer att vara utrustad med en ”A14X-liknande” processor och kunna spela spel med grafik som The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Fudge är inte den enda läckaren som hänvisar till den nya spelkontrollen. Generellt noggrann läckare Jon Prosser har också sagt att den nya Apple TV kan bli ännu mer attraktiv som en spelplattform tack vare lanseringen av en ny spelkontroll från Apple. Prosser sa redan i augusti att Apple har sin egen spelkontroll under utveckling.

Specifikationer

Här är vad vi förväntar oss (eller hoppas på) när det gäller spec-uppdateringar.

Processor

En möjlig orsak till förseningen kan vara att Apple väntar på ett bättre chip. Prosser hade angett att den nya Apple TV skulle ha ett A12X-chip – vilket är samma chip som används i 2018 iPad Pro – men kanske Apples inställning att det är högre än det.

Med nya energikrävande tjänster nu på Apple TV, som Apple Arcade-prenumerationstjänsten och HomeKit Secure Video-tjänsten, verkar Apple TV sannolikt dra nytta av nästa generations processor, som A14 som driver iPhone 12-linjen.

En rapport från Bloomberg den 1 september 2020 föreslog faktiskt att Apple ger Apple TV en snabbare processor ”för förbättrat spel”. Rapporten indikerar dock att den nya Apple TV kanske inte startar förrän 2021.

Prosser, å andra sidan, föreslår att den nya Apple TV kommer att ha ett A12X-chip – vilket är samma chip som används i 2018 iPad Pro.

Det finns bevis för att Prosser kunde ha rätt om processorn: filer som hittades i tvOS 13.4 beta-koden redan i februari visade att ny hårdvara som trodde var en ny Apple TV kommer att baseras på arm64e-arkitekturen som är densamma som används av A12 och A13 Bionic-chips.

Vi kan också se en av de Apple-tillverkade T-seriens chips inuti Apple TV, kanske driver Siri.

Om Apple skulle besluta att använda ett A14-chip istället, skulle det möjliggöra kraftigt förbättrad grafikprestanda och upp till 6 GB RAM-minne, enligt 9to5 Mac-rapporten som nämns ovan.

Större hårddisk

Med tanke på 4K-funktionerna i den senaste Apple TV, ansåg vi att en ökad lagringsallokering var sannolikt. Men i stället kommer den i 32 GB och 64 GB-modeller, samma som på fjärde generationens modell. Faktum är att 4K-filmer bara kan streamas, inte laddas ner. Det irriterar många Apple TV-ägare som inte vill strömma en film de äger.

Vi förväntar oss att Apple kommer att lägga till ett 128 GB-erbjudande någon gång. Det kan tänkas att en 256 GB-version kan läggas till. Kom ihåg att vi misstänker att Apples kunder inte behöver så mycket. Eftersom de tenderar att strömma innehåll och lagra innehåll i iCloud.

Rykten antyder verkligen att den nya modellen kommer att erbjuda 64 GB eller 128 GB lagringsalternativ.

Grafik

Rapporter tyder på att den nya Apple TV kan få HDMI 2.1 som erbjuder ett automatiskt lågt latensläge som kan justera TV: ns inställningar för att bättre visa snabbt rörligt innehåll utan någon fördröjning.

En ny fjärrkontroll

Enligt 9to5Macs-rapporten som nämnts ovan finns det uppenbarligen en ny Apple Remote i verk hos Apple – bevis hittades i iOS 14 beta.

I Bloomberg-rapporten från 1 september står också att det kommer att finnas en uppgraderad fjärrkontroll.

Bloomberg uppgav att vi kommer att se en ny funktion för fjärrkontrollen som gör det möjligt att hitta den om du har tappat bort den. Med andra ord en variant av ”Hitta min iPhone”, men för inomhusbruk. (Vi ser fram emot att kunna hitta vår Apple TV-fjärrkontroll många år efter att vi tappat den …)

Vi hoppas att Apple granskar fjärrkontrollen, vilket vi för närvarande inte gillar så mycket. Apples teori är att det att ha många knappar gör en fjärrkontroll komplicerad att använda. Vilket är rätt, men Apple Remote är också komplicerat att använda av andra skäl.

För att köpa ny fjärrkontroll Apple TV

Siri Remote

Det heter Siri Remote eftersom du ska använda Siri för att styra Apple TV snarare än fjärrkontrollen själv. Men vi säljer inte riktigt tanken på att kontrollera allt med vår röst. Tyvärr är knapparna inte lätta att lokalisera utan att titta ner på fjärrkontrollen. Och det beröringskänsliga styrplattan på toppen av fjärrkontrollen är för liten för att vara riktigt användbar. I själva verket är fjärrkontrollen bara för liten för att hållas bekvämt.

Men de flesta av oss har ändå tappat våra fjärrkontroller och förlitar sig på våra iPhones för att styra våra Apple TV-apparater.

Bloomberg-rapporten föreslår att Apple arbetar på en funktion för den nya fjärrkontrollen som Find My iPhone. Som skulle göra TV-tillbehöret lättare att hitta. Vi har hoppats på en Find My Remote-funktion under en tid och det verkar som om våra böner besvaras.

Du kan redan använda din iPhone för att styra en Apple TV med hjälp av Apple TV-fjärrkontrollen inbyggd i iOS. Ta reda på mer i vår handledning som visar hur man fjärrstyr en Apple TV med en iPhone.

Ingen ny Apple TV?

Kanske den största faktorn som påverkar Apples planer i TV-rummet är det faktum att moderna TV-apparater levereras med all programvara som krävs för att spela som Netflix, Now TV, UK on-demand-kanaler och så vidare. Ägare av tv-apparater som köpts under de senaste åren. I själva verket alla ägare av en 4K-TV som Apple riktar in sig med den nuvarande Apple TV-modellen – kommer att ha all programvara som krävs för att köra det eftertraktade innehållet på sin TV.

Och nu när Samsung stöder Apple TV + -innehåll på sina nya TV-apparater. Sony och andra TV-tillverkare som indikerar att deras nya TV-apparater också kommer att erbjuda Apple-innehåll. Roku och Amazon Fire erbjuder också erbjuder TV-appen, verkar det verkligen som om Apple nu ser ut vid partnerskap med TV-tillverkare snarare än att sälja en egen digitalbox. Läs mer om vilka TV-apparater som kör Apple TV + här.

Inte implementera digitalboxen

En annan anledning till att Apple kunde avbryta digitalboxen är den förvirring som dess existens orsakar. Det är inte själva produkten utan dess namn. Det finns för många TV-produkter tillverkade av Apple. Det finns Apple TV-digitalboxen, TV-appen (finns på iPhone, iPad, Mac, Apple TV. Samt Roku- och Amazon Fire-spelare och vissa Samsung-TV-apparater) och abonnemangstjänsten TV +. Vi anser att Apple antingen behöver uppfinna Apple TV-gadgeten för att göra det tydligare hur dessa olika saker passar ihop. Eller helt enkelt sluta sälja den och ta bort en del av förvirringen.

Vi har också nyheter om att Apple TV + kan förbjudas i Europa om Apple inte beställer fler europeiska program!

Läs också: Kan man slå Netflix? Bästa streamingtjänstenerna 2021

Kategorier TV

3 svar på ”Apple TV 2021 släppdatum, specifikationer och rykten”

Lämna en kommentar