Är Hisense TV-apparater värda att köpa?

Hisense erbjuder några allvarligt billiga 4K-smarta TV-apparater, men bara vissa modeller kan verkligen betraktas som ett fynd.

Om du har hållit utkik efter TV-fynd, har du förmodligen sett namnet Hisense. Hisense är känd för sin billiga elektronik och har tagit fram en nisch i TV-världen som en tillverkare som erbjuder budgetvänliga TV-apparater som fortfarande erbjuder några av de mer premiumfunktioner du vill ha i en 4K-smart-TV.

Men hur följer det rykte verkligheten? Efter att ha granskat flera Hisense-TV-apparater och jämfört dem med de bästa, är vi här för att hjälpa dig att lista ut det.

Vad vi gillar med Hisense TV-apparater

Att leverera avancerad elektronik till låga priser är en balans mellan att leverera de nyckelfunktioner som människor vill ha och att eliminera kostnaden för premiumpresenter. Och allt detta samtidigt som (förhoppningsvis) inte komprometterar produktens totala kvalitet. Hisense, som varumärke, är känt för sina prisvärda produkter, och företaget har till stor del följt samma grundformel för alla sina billiga TV-apparater.

För det första levererar Hisense de kärnfunktioner du vill ha på en ny TV: 4K-upplösning, HDR-stöd (vissa till och med erbjuder Dolby Vision-stöd) och anslutning för streaming och appar. Om du vill ha den här kärnfunktionen utan den extra kostnaden som kommer med snygga röstassistenter, superslim design och detaljerade smart-home-funktioner, kan du få det för mindre genom att gå med en Hisense TV.

Och om du vill ha något lite mer blygsamt har Hisense fortfarande full-HD (1080p) uppsättningar tillgängliga. Liksom ”dumma” TV-apparater utan smart-TV-funktioner. De är perfekta för spelare som inte behöver 4K, och för alla som är nöjda med sin streamingpinne för att få sitt föredragna innehåll och appar.

MER: TCL TV apparat – Ska jag köpa en TCL TV?

Vad vi inte gillar

Oavsett om det handlar om olika komponenter, brist på budget för FoU- och designteam är resultatet att det finaste bortprioriteras. De flesta av dessa kommer att vara funktioner du kan leva utan, eller optimeringar du kanske inte ens missar.

Premiumdesigner finns inte i Hisenses TV-urval på under 6 000 kr. Men om du inte har något emot tjocka mönster och plastkonstruktion är det inte mycket av ett problem. Och håll inte andan för snygg röstinteraktion, eftersom Hisense TV-apparater inte erbjuder det.

Mer märkbara är bild- och ljudkvalitetsproblem. Felaktiga färger och dålig kontrast är inte ovanliga, men en del av det kan åtgärdas genom att finjustera bildinställningarna. Bakgrundsbelysningsproblem innebär att många av de TV-apparater som marknadsförs som stöd för HDR inte har samma dramatiska ljusa färger och djupa skuggor som du skulle få på en dyrare TV.

Slutligen vill du få en soundbar med i stort sett vilken Hisense-TV som helst, eftersom ljudkvaliteten hos de inbyggda högtalarna tenderar att besvikna.

Se också: Bästa TV Elgiganten – Juli 2021

Vilka Hisense TV-apparater är värda att köpa?

Medan budgetpriset för Hisense TV-apparater kommer med vissa avvägningar är det svårt att ge ett bra pris. Om du vill ha det bästa Hisense har att erbjuda, leta efter antingen 4K-smarta TV-apparater som använder Roku-smart-TV-operativsystemet, eller välj en av de full-HD-apparater som Hisense fortfarande gör, eftersom de är bra att använda med spel konsoler och strömmande pinnar.

Hisense TV-apparater är prisvärda under hela året. Men återförsäljare som Elgiganten och Media Markt kan sänka priserna ytterligare, så det är värt att kolla efter försäljning.

Slutsats

Detta är det fynd du gör som shoppare när du köper en lågprodukt: Lägre priser betyder lägre kvalitet. Hisense erbjuder basprodukter och gör det till förmånliga priser året runt. Allt kommer ner till vad du anser vara acceptabelt, både vad gäller pris och kvalitet.


Lämna en kommentar