TCL TV apparat – Ska jag köpa en TCL TV?

CompareSweden tittar på om TCL-TV är värda att överväga eller inte.

TCL TV apparat
Bildkredit: TCL

Ska du köpa en TCL-TV 2021?

Om du handlar för din nästa TV och försöker välja mellan de olika budget-TV-varumärkena där ute, kanske du har stött på TCL-namnet – men att veta vad du ska göra av det är en helt annan sak.

Det är därför vi har sammanfört allt du behöver veta om det etablerade kinesiska elektronikvarumärket, inklusive de senaste modellerna vi har testat, nya och kommande modeller och vad du kan förvänta dig att betala för dem.

Vanligtvis förväntar vi oss att ett varumärke presenterar alla sina planer för det kommande året på CES 2021 (årets största tekniska expo). TCL körs dock på ett något annat släppschema än många TV-märken. Vilket kan betyda att CES var lite lätt på konkret information.

Du kan ta reda på vad som är nytt för TCL i vår TCL TV 2021-guide, där vi går igenom de nya QLED- och 8K-TV-modellerna vi såg förra året och de som förväntas under de kommande tolv månaderna, samt vad som uppgraderar äldre favoriter som 5-serien och 6-serien håller sig uppdaterad och konkurrenskraftiga med nyare modeller. (Tips: det är mycket QLED och Mini LED.)

Medan TCL: s största publik inte är överraskande i sitt hemland Kina, skickar den nu tv-apparater över hela världen, med en stark närvaro i USA, Europa, Australien och SE Asien.

Det har nyligen börjat lansera de nya 6-serien R635-modellerna i USA tillsammans med nya 5-seriens TV-apparater som för första gången någonsin använder QLED-teknik.

TCL bekräftade nyligen sitt utbud av Roku TV-apparater kommer till Europa och Sydamerika. Mer information om detta kommer sannolikt att komma på IFA 2021

Så hur skiljer sig TCL: s TV-apparater från konkurrenterna och är de värda dina pengar? Läs vidare för allt du behöver nedan.

Ska jag köpa en TCL-TV?

TCL: s största fördel på TV-marknaden är dess aggressiva prissättning. Det tillverkar tv-apparater i stor skala och har förmedlat en hel del av dessa besparingar till konsumenterna i ett försök att vinna över en världsomspännande publik. Om du letar efter en billig tv som erbjuder mycket för priset, kommer TCL ofta att vara en bra satsning. Ofta för mycket stora tv-apparater också.

Om tanken på att tappa ut en av de bästa 55-tums-TV-apparaterna eller de bästa 65-tums-TV-apparaterna får dig att svettas, vet du att TCL inte kommer att ta dig genom näsan för det – och TV-tillverkaren erbjuder allt från kompakta TV-apparater till massiva 75-tums TV-apparater.

Det finns alltid en fråga om kostnad jämfört med prestanda att tänka på, eftersom billigare tv-apparater nästan oundvikligen innebär en minskning av kvaliteten från deras mer premium motsvarigheter.

Bildbehandling är ofta det första som drabbas, med grundläggande processorer som inte kan klara av högupplösta tv-krav. TCL: s tv-apparater tenderar att bli ganska tunga för bildbearbetning. Vilket vissa skulle säga ger en dynamisk bild, men kan leda till färgglada bilder och medel kontrast.

TCL TV apparat
Bildkredit: TCL

TCL-funktioner och format

4K-upplösning är alltmer normen för smarta TV-apparater idag. Vilket är perfekt för dem som vill titta på TV och filmer i skarpa Ultra HD-detaljer. Ofta får du också högt dynamiskt omfång (HDR). Även om en TV under 5000 kr vanligtvis inte har specifikationerna för att verkligen dra ut HDRs utökade färgskala. Så var medveten om att en billig 4K HDR set från TCL ger inte samma bild som en avancerad tv.

TCL har använt ett antal operativsystem för sina TV-apparater genom åren. Därför är det värt att se till att du får en bra smart TV-plattform med din TV. Många av de amerikanska apparaterna i mellanklass använder den smarta Roku TV-plattformen. Det ger ett luftigt och genomtänkt gränssnitt med massor av dina favoritströmningsappar som Netflix, Hulu och Amazon Prime Video.

Andra TCL-uppsättningar, som DP648 i Storbritannien, använder ett mycket mer grundläggande Linux OS. De flesta nya TCL-TV-apparater kommer dock med samma Android OS. I ett försök att standardisera över hela linjen vilket är en bra allround-smart plattform som också Sony och Hisense använder.

TCL har några mer experimentella TV-design då och då, i stort sett närmare sin hemmamarknad i Kina.

Vid CES 2021 tillkännagav TCL planer för en ny flotta av Mini-LED-TV-apparater – att konkurrera med OLED-modeller – som använder mindre lysdioder för mer exakt ljusstyrningskontroll än traditionella LCD-skärmar.

Dessa TV-apparater började precis rulla ut i USA i form av de nya 6-serien R635-modellerna och tillsammans med nya 5-serie-TV-apparater som för första gången någonsin använder QLED-teknik.

Slutligen

Det är också värt att notera att TCL inte stöder HDR10 +, utan istället håller sig till det ledande Dolby Vision-formatet för sina mer avancerade TV-apparater. Men detta kommer bara att göra skillnad om du planerar att titta på många premium HDR-format.

Sammantaget kan ditt val av en TCL-TV komma ner till var du bor. I USA finns det många TV-apparater som vi har granskat bra. TCL har byggt upp en förståelse för marknaden och vad amerikanska tittare vill ha från sina tv-apparater. Om du väljer en TCL-TV kan du dock vara säker på att du får en prisvärd TV.


2 svar på ”TCL TV apparat – Ska jag köpa en TCL TV?”

Lämna en kommentar