TV har inget ljud – flera sätt att fixa det!

Tänkte du kasta bort TV: n och slösa bort dina hårt förtjänade pengar? Eller kontaktade du en för dyr reparationsservice för att åtgärda det? Varför sparar du dig inte lite ångest och läser detta för att ta reda på sätt att hantera när din TV står utan ljud.

Kontrollera TV-surroundområdena

Det här kan tyckas ganska enkelt, men det är en bra idé att kontrollera och se till att det inte finns några hörlurar eller extra hjälpkablar i din TV. Ljuduttaget är en vanligtvis felaktig port som ofta är fylld med sladdar till andra spelsystem. Det är väldigt enkelt att sätta in den felaktiga kontakten i ett uttag och det räcker definitivt för att blockera ljudvågorna från att överföras.

TV har inget ljud

Under den här kabelundersökningen skulle det vara till stor hjälp att göra en enkel kontroll för att säkerställa att alla kablar är anslutna till TV: ns baksida. Eftersom sladdar och uttag är känsliga områden kan den minsta rörelsen eller felen orsaka statisk och friktion, bokstavligen. Även en oavsiktlig rörelse kan koppla bort en sladd, orsaka att den är lös eller orsaka andra komplikationer i tv-kabeln.

Se också:

Dubbelkolla inställningarna – TV har inget ljud

Att dubbelkontrollera dina TV-inställningar är ett annat sätt att bekämpa ljudproblem. Det kan kräva användning av fjärrkontroll. Detta är för att säkerställa att ljudet inte har stängts av, tystnadsknappen inte har initierats och för att säkerställa att någon inte har stängt av ljudet manuellt kan du checka in de externa och interna högtalarna och se om något har varit avstängd.

Starta om din TV

Att starta om hela TV: n hjälper på fler sätt än ett. Det är oerhört effektivt, särskilt för äldre TV-apparater. Genom att starta om moderkortet, stänga ner allt tillåter du systemet att lugna ner och starta om ordentligt. Hårdvarusystem som har fungerat ett tag kan alltid använda en paus.

Detta kan hjälpa till att starta om TV-kretskortsfel inom TV-ledningarna. Om du startar om din TV helt tillsammans med allt som hör samman med kan du starta om och starta satellitboxen. Om omstart av allt löser problemet tillfälligt och ljudet fortsätter att försvinna, kanske du vill byta ut högtalarna.

När reparationsföretag söker jobb relaterade till detta kontrollerar de vanligtvis det enklaste problemet först för att se till att alla aspekter har blivit täckta. Genom att själv kontrollera problemen kan du lära dig mer om hur din TV fungerar. Dessutom få erfarenhet som hjälper dig om problemet kvarstår.

Den enkla åtgärden att tillfälligt koppla bort en TV kan lösa eventuella problem som har orsakat problem i ditt system. Att söka professionell hjälp kan vara en bra idé om det här problemet uppstår igen.

Se också: TV stänger av och på sig själv – Hur du löser det!

Ljudtestning – TV har inget ljud

Ett ljudtest är också ett bra sätt att diagnostisera potentiella problem. Till exempel detta kan hittas genom att använda menyknappen, gå till ”support” området och sedan ”självdiagnos” och instruktionen kommer att uppmana dig därifrån. TV: n spelar ett ljud eller en melodi. Om du inte kan höra det kanske du vill ta enheten till reparationsservice eller ringa in förstärkningarna.

Se också:


3 svar på ”TV har inget ljud – flera sätt att fixa det!”

Lämna en kommentar