Xiaomi lanserar världens första transparent TV för massproduktion

Det kinesiska elektronikföretaget Xiaomi har presenterat sin Mi TV LUX en transparent TV, som visar bilder som verkar ”sväva i luften”.

Mi TV LUX

Mi TV LUX, som faktureras som världens första, har en kant-till-kant-transparent skärm som lämnar det som ser ut som en enkel glasskärm, så att tittarna kan se igenom till andra sidan.

Mi TV LUX en transparent TV
Bildkredit: Xiaomi

TV: s glasliknande kvalitet är möjlig på grund av användningen av transparent OLED-teknik (organisk ljusemitterande diod).

Du kanske också är intresserad av:

Till skillnad från vanliga lysdioder i TV-apparater, som används för att tända en LCD-skärm, är pixlarna på en OLED-TV självbelysande och frigör behovet av bakgrundsbelysning.

Detta innebär att även om konventionella TV-apparater kräver en bakpanel för att innehålla sina processorenheter, är dessa element integrerade i basstativet på Mi TV LUX.

Mi TV LUX en transparent TV, tunn tv
Bildkredit: Xiaomi

TV: ns rektangulära skärm är 55 tum, med en ”ultratunn” bredd på cirka 5,7 millimeter. Skärmen kan visa 1,07 miljarder färgkombinationer.

Dess cylindriska basstativ är toppat med ett överdrag som har en visuell likhet med ”CD-skivor”, säger företaget, som var utformat för att hjälpa det att smälta in i en mängd olika miljöer.

Transparent TV: Mi TV LUX

Enligt elektroniktillverkaren är det världens första massproducent av transparenta OLED-TV-apparater. Den blev lanserad 16 augusti 2020 i Kina för 65 000 kr.

Många elektronikföretag har utvecklat olika mönster som syftar till att dölja TV: ns verkliga utseende. Ett år senare introducerade Samsung också Ambient Mode-funktionen till sina QLED-TV-apparater. Vilket gör att skärmen kan se nästan transparent ut när är i standby. Det gör den genom att härma utseendet på väggen bakom den.

Mi TV LUX xiaomi
Bildkredit: Xiaomi

Andra försök att minimera skärmens påverkan inkluderar LG: s rullbara TV. Den har en flexibel skärm som gör att den kan rullas upp i basen och utom synhåll med ett knapptryck.

Se även: Vilket är bästa TV märket för dig: LG vs. Samsung vs. Sony

Bang & Olufsen tog ett enklare tillvägagångssätt med sin Beovision Harmony TV. Skärmen kan delvis bli döljd av två ek- och aluminiumskydd som går ner till en skulpturell form när de inte är i användning.

Vitra, Panasonic och designern Daniel Rybakken hade å andra sidan en liknande idé som Xiaomi för sin prototyp Vitrine TV. Den består av en enkel träram som innehåller vad som ser ut som en enda glasruta i en liten vinkel.


Kategorier TV

Lämna en kommentar