Samsung Q70T QLED TV recension

En solid och prisvärd, men inte exceptionell, QLED-TV

Samsungs Q70T levererar bra färg och skarpa bilder till ett okay pris.


FÖRDELAR:

  • Skarp bild och levande färger
  • Djupa svarta nivåer
  • Flera röstassistenter

NACKDELAR:

  • Någon avbländning i kanterna
  • Svagt ljud

Samsung Q70T QLED-TV förkroppsligar Samsungs strategi för låg- och medel pris TV-apparater 2020: gör det billigare, skär några hörn för att göra det och hoppas att besparingarna kompenserar för lägre prestanda. 

Ett problem som kommit från prissänkningen är övergången till dubbel LED-bakgrundsbelysning jämfört med hel bakgrundsbelysningen som förra årets Q70R har. Du får också svagare ljud. Men till skillnad från Q60T nedgraderade Samsung inte processorn på Q70T, vilket hjälper till att hålla den övergripande bildkvaliteten hög.


Andra artiklar du kanske är intresserad av:


Specifikationer

Pris9 990 kr
Skärmstorlek55 tum
Upplösning3840 x 2160
HDRHDR10+
Uppdateringshastighet120 Hz
Portar4 HDMI: 1 med 2.1, 1 med ARC, 2 USB
Ljud20 Watt 2 kanaler
Smart TVSamsung Smart TV (Tizen)
Storlek48,4 x 27,8 x 2,3 tum [utan stativ]
Vikt16 kg [utan stativ]
Specifikationer Samsung Q70T QLED TV

De olika storlekarna av Samsung Q70T QLED TV-linjen praktiskt taget identiska och erbjuder samma antal portar, samma 4K-upplösning och HDR-stöd och samma QLED-skärm. Alla apparater använder dubbel bakgrundsbelysning och har därför samma processor. Som ett resultat förväntar vi oss att prestanda för alla storlekar får samma styrkor och svagheter som den 65-tums modellen som fokuseras i denna TV recensionen.

Samsung Q70T QLED TV recension: Design

Q70T: s enkla, eleganta utseende matchar Samsungs andra QLED-TV-apparater. Enheten på 48,4 x 27,8 x 2,3 tum tar inte mycket utrymme på ett TV-stativ och sticker inte långt ifrån väggen om du hänger den. Den har en tunn ram runt QLED-skärmen och det mörkgrå plasthöljet ser inte billigt eller ömtåligt ut.

Bildkredit: Samsung

Läs också: allt om OLED här och vår recension på LG CX OLED

Q70T levereras med fötter i boomerangstil som enkelt kläms fast i enhetens botten. TV:ns bredd med stativet är cirka 26 cm. Du kan också använda ett vanligt VESA-fäste på 400 x 400 millimeter eller Samsungs miniväggfäste (bekvämt om du vill minimera hur långt TV:n är från från väggen). Vi har en full guide på hur du bör placera din TV här.

Precis som Q60T har Q70T bytt till dubbel LED-bakgrundsbelysning från en full array-bakgrundsbelysning som finns i Q70R. Den dubbla bakgrundsbelysningen består av två uppsättningar lysdioder som erbjuder olika färgtemperaturer. Förstärkta Samsung QLED-TV-apparater använder LED-bakgrundsbelysning i full uppsättning, liksom Vizio P-serien.

Portar

Q70T har fyra HDMI-portar, inklusive en som stöder eARC (ljudreturkanal) och en som stöder HDMI 2.1, som kommer att användas i Xbox Series X och PlayStation 5. Dessutom har den en RF-antenningång, men den saknar anslutningar för äldre tekniker som kompositvideo. Den inkluderar Wi-Fi för trådlös internetanslutning och har en Ethernet-anslutning om du föredrar trådbunden. Du kan ansluta en soundbar via optiskt digitalt ljud och den har också Bluetooth för att ansluta hörlurar trådlöst.

Portarna är placerade på baksidan av TV:n, vilket innebär att du måste flytta apparaten från väggen för att komma åt dem – inte ett problem för de flesta, men om du ofta ändrar vad som är anslutet till din TV kan det vara ett bekymmer.

Prestanda

Q70T ger en skarp bild med levande färger. Den har skarpa detaljer. Q70T producerar också djupa svarta färger, kontrasterade av ljusa färger.

Den stöder HDR10 + (men inte Dolby Vision), vilket hjälper den att producera de livfulla nyanserna. Q70T har i allmänhet god färgkonsistens från olika vinklar, något som mindre premium Samsung Q60T QLED-TV inte kunde göra, även om den dimmar lite i kanterna på skärmen (sannolikt ett resultat av den dubbla bakgrundsbelysningen). Läs allt om HDR här.

Skärmen hanterar actionscener utan suddighet. Under spel på till exempel en Xbox byter TV:n till spelläge och hanterade det väldigt bra, även om bakgrunden inte är den skarpaste. TV:n Tenderar till att ha bra focus men suddiga lite oklara bakgrunder.

Du kan välja mellan flera förinställda bildinställningar, inklusive dynamiskt, standard-, natur-, film- och filmskaparläge, för att ändra ljusstyrka och färg så att de bäst matchar dina preferenser. Den har även Intelligent Mode, som anpassar bilden till din miljö.

Samsung Q70T QLED TV recension: Ljud

Q70T har två högtalare inuti för att producera stereoljud. De är okay men kommer inte nära att matcha bildkvaliteten. Om du vill ha en komplett upplevelse måste du lägga till en soundbar.

De interna högtalarna fungerar bäst för dialog, rösterna är lätta att höra. Men systemet saknar bas, vilket gör att actionscener känns platt. Vilket kommer skadada den totala tittarupplevelsen.

Q70T erbjuder två ljudlägen: Standard och Amplify (vilket förstärker dialoger). Du kan också sätta igång Samsungs adaptiva ljud i Intelligent Mode, som försöker skapa det bästa ljudet för miljön.

Man kan ställa in TV:n genom att gå igenom menyerna på skärmen eller ladda ner SmartThings-appen för att göra det enklare. Du måste skapa ett SmartThings-konto för att använda alla tillgängliga funktioner.

Ett område som Q70T utmärker sig över 2019-modellen är i dess röstassistent alternativ. Q70T levereras med Samsungs Bixby, Amazon Alexa och Google Assistant som alternativ, där den äldre Q70R bara hade Bixby. Detta gör att du kan matcha din TV med dina andra smarta enheter.

Samsung Q70T QLED TV-recension: Fjärrkontroll

Q70T använder Samsungs standard fjärrkontroll, som är bekväm i handen och ger enkel åtkomst till saker du vill göra mest, som att justera volymen och komma till startskärmen. Det finns också en uppspelnings- / pausknapp, kanalväxlare, mikrofon för röstassistenten och en genväg till Ambient Mode. Denna version av fjärrkontrollen innehåller också genvägsknappar för Netflix, Prime Video och Samsung TV Plus.

Samsung Q70T QLED TV-recension: Slutsats

Samsung Q70T QLED TV är en solid QLED med levande färger och fina svarta nivåer. Den producerar skarpa 4K-bilder, är tillräckligt ljus för att titta på dagtid och är tillräckligt snabb för spel. Med ett betydande prisfall från 2019-modellen bör du överväga Q70T om du letar efter en mellanklass QLED-TV.

Men konkurrensen är hård. TCL 6-serien Roku TV (R635) är billigare och presterar bättre i färgnoggrannhet och fördröjningstid. Vizio P-Series Quantum X (PX65-G1) är jämförbart prissatt och har bättre färgprestanda. Men ibland har stora varumärken betydelse, och om du föredrar utseendet på Samsungs TV-apparater är Q70T ett ganska prisvärt alternativ som uppfyller de flesta av dina behov.


Andra recensioner vi har gjort:


7 svar på ”Samsung Q70T QLED TV recension”

Lämna en kommentar