LG UM7400 Recension (UM7400PUA)

LG UM7400 (6999 kr för 65-tums modellen) är en 4K-smart-TV som har stora betraktningsvinklar och en robust smart-TV-upplevelse. Men som LG: s mest grundläggande 4K-modell kommer det med några uppoffringar, eftersom UM7400 gör det utan flera av de funktioner du kan hitta på de bästa TV-apparaterna, till och med några i samma prisklass. Den utelämnar lokal dimning och har begränsat HDR-stöd, men detta balanseras av utmärkta svarstider för spel och en robust smart-TV-upplevelse.
Även om det är en äldre modell så säljs fortfarande LG UM7400. Vi har uppdaterat den här recensionen med aktuell information om priser och tillgänglighet. Bedömningen och övergripande rekommendationer för granskningen förblir oförändrade.

LG UM7400 pris och tillgänglighet

UM7400 erbjuder en anständig LCD-TV i ett rimligt prisklass, och det finns i olika storlekar.
Vår recensionsmodell är det största alternativet, 65-tums 65UM7400PUA. Vi valde den här modellen eftersom 65-tumsversionen är en toppsäljare i flera återförsäljare. Vi ville ge läsarna bästa möjliga råd för denna populära smart-TV.
Som sagt kommer nästan alla aspekter av vår granskning och utvärdering att tillämpas på de mindre modellerna som säljs. Från TV-design till smart-TV-gränssnittet erbjuder UM7400-serien mycket jämn kvalitet från en storlek till en annan, och de enda signifikanta skillnaderna bör vara de som är knutna till panelens storlek.

LG UM7400 design

LG UM7400PUA TV 55
Bildkredit: LG

LG kan erbjuda några imponerande mönster på sina premiumuppsättningar, men LG UM7400 är mycket mer återhållsam. Designen är enkel, med tjocka svarta ramar runt skärmen, ett grundläggande stativ och en svart plastbakpanel som mestadels är saklös men avsmalnande runt toppen och sidorna för ett mindre boxigt utseende.


UM7400 mäter 1110 x 704 x 249 mm utan stativ och är tillräckligt stor för att du behöver en andra person för att hjälpa till att ställa in den. UM7400 är lite tjock genom det mesta av sitt chassi.
Även om detta ger gott om utrymme för de interna komponenterna och högtalarna. Så betyder det att UM7400 inte är väl lämpad för väggmontering, eftersom den sticker ut från väggen med flera tum. Men om du vill hänga den på väggen kommer UM7400 att rymma ett VESA-fäste på 300 x 300 millimeter. 65-tums UM7400 väger ungefär 21 kg.

LG UM7400 anslutningar

UM7400PUA är utrustad med tre HDMI-portar, två USB-portar, en koaxialkontakt för anslutning av en antenn och kombinationskomponent- och kompositvideoingångar. Det finns en LAN-port för anslutning till ditt hemnätverk via Ethernet, men TV: n har också 802.11ac Wi-Fi inbyggt.
Ingångarna är uppdelade mellan en vänster sida sida, som har två HDMI-portar och en USB. En bakåtvänd panel för resten av portarna. För de som använder en soundbar, stöder den andra HDMI-porten också ljudåtergivningskanal. (Kallas ibland för HDMI ARC), så att du kan använda en enda HDMI-anslutning för allt ljud.

LG UM7400 Prestanda

LG UM7400 är en övning i att leverera grunderna, vilket ger dig några (men inte alla) funktioner du kan förvänta dig av en 4K-TV. 65-tumsskärmen ger full upplösning på 3840 x 2160 och ser ganska bra ut för det mesta innehållet. Men det fanns några riktiga problem som stod ut när jag började titta på testprover på 65-tums TV: n.

Läs också: Varför du kan spara tusenlappar genom att köpa dyr elektronik med kreditkort

Färgkvalitet

Till exempel scener från Spider-Man: Homecoming. Färgerna verkade lite tvättade. Hudtoner som kom över svagt bleka, och röda och blåa ser inte lika livliga ut som de borde.
LG UM7400 är en övning i att leverera grunderna, vilket ger dig några (men inte alla) funktioner du kan förvänta dig av en 4K-TV UHD .
Våra laboratorietester säkerhetskopierar mina första intryck. Mätt med vår X-Rite-färgmätare reproducerade UM7400 endast 97,9% av Rec 709-färgutrymmet. Även om det inte är långt ifrån andra prisvärda apparater vi har testat, som TCL 55S425 (97,2%) och Samsung RU7100 50-tums (96,3%), är det en märkbar skillnad från den utmärkta Vizio M-serien Quantum (99,9%) , vilket är mycket närmare de 100% som vi förväntar oss av en 4K-TV.

Färgnoggrannhetsmätningar gav oss bättre siffror, med UN7400 som ger Delta-E-betyg 1,9 (närmare noll är bättre). Även om det är bättre än Vizio M-Series Quantum (3.6), är det bara lite mer exakt än Samsung RU7100 (2.0) och faktiskt mindre exakt än TCL 55S425 (1.4).
Tack vare TV: ns IPS-skärm kan du njuta av bilden från olika vinklar. Med minimal färgförskjutning när du ser den från sidan. IPS-skärmar är dock notoriskt dåliga artister när det gäller svarta nivåer, och det såg vi också på UM7400.

Läs också: Spara pengar med kreditkort

Panelbelysning

UM7400 har direkt bakgrundsbelysning, med lampor placerade bakom LCD-panelen. I motsats till kantbelysta positioner som ofta används för bakgrundsbelysning på billigare TV-apparater. Men utan lokal avbländning är HDR-prestandan (High Dynamic Range) mycket begränsad. Den ovan nämnda prestandan på svartnivå kommer ytterligare i framkant av bakgrundsbelysningens ljusstyrka. Formatsupport är också begränsat till HDR10 och hybrid log gamma (HLG) -innehåll, utan stöd för fler premiumformat, som Dolby Vision. Utan lokal avbländning kan ljuset öka ganska högt, men den totala kontrasten är inte stor. Alla svarta och skuggor tvättas därefter ut och presenteras som en glödande grå istället.

När man tittar på en scen från Creed II när kämparna kommer in på arenan är ingångarna fyllda med starka ljus, flammor och laserljus. Fast istället för att presentera intensiva höjdpunkter mot den mörka miljön förlorade dessa element mycket av sin inverkan när mörkret förlorade sitt djup. Samt de kontrasterande elementen förlorade sin skarpa färg. Den övergripande HDR-prestandan gav fortfarande en bättre bild än vad du skulle få på en äldre standard-dynamisk TV. Dock var det inte i närheten lika imponerande som vad vi rutinmässigt ser på ännu mer blygsamma HDR-aktiverade apparater.

Jag såg också en del medelmåttig rörelsehantering. Oavsett om det var Spider-Man: Homecoming, eller de flygande nävarna i Creed II. Var det lätt att se när något rörde sig snabbt på skärmen. Att byta till bioläge och sätta på rörelseutjämning minskade dessa problem, men inte helt. I varje läge såg jag ryckig rörelse istället för jämnhet och smet istället för skarpa detaljer.

Läs också: Pengar

LG UM7400 Spel och Gaming

Ett område där UM7400 ger en ganska bra upplevelse är spel. När vi anslöt vår Xbox One X till apparaten blev vi positivt överraskade. Därför att TV: n automatiskt upptäckte spelkonsolen och bytte till ett speciellt djupfärgläge som stöder 10-bitarsfärgen som erbjuds av konsolen.
Med en svarstid på bara 12,1 millisekunder är det den mest lyhörda TV-spel för spel vi har testat hela året.
Totalt sett var stödet bra men har samma begränsningar som själva TV: n. Spel i 4K och 60 Hz är redo att gå och streaminginnehåll stöder olika bildhastigheter (24, 50 och 60 Hz), men HDR-stöd är begränsat till HDR10. Som med vanligt innehåll stöder TV: n helt enkelt inte Dolby Vision.
MER: Bästa TV-apparater

När vi testade ingångsfördröjningen på UM7400 såg vi imponerande resultat. Med en svarstid på bara 12,1 millisekunder är det den mest lyhörda TV-spel för spel vi har testat hela året. Det kan ha vissa brister i bildkvaliteten. Men om din oro är att raka någon fördröjning från din spelupplevelse är det det bästa alternativet vi har sett.

LG UM7400 ljudkvalitet

Med ett par 20 watt högtalare inuti för att ge tvåkanaligt ljud ger UM7300 inte den största ljudkvaliteten. Det blir inte särskilt högt, och bristen på subwoofer blir tydligt i den djupa basen.
När vi lyssnade på titelstriden i Creed II var dialogen mellan boxare och tränare tydlig och lätt att urskilja. Men kampen – som har flera låga ljud, som effekten av slag och bruset från den trånga arenan – saknade mycket av den inverkan det borde ha haft. Den övergripande ljudkvaliteten var ganska tydlig och distorsionsfri. Proverna från Rocky-temasången som spelades under striden kom tydligt igenom, men återigen saknade oomph, även vid högre volymer.
Detta är definitivt en uppsättning där vi rekommenderar att du lägger till en soundbar i din hemmabioinstallation.

Läs också: Köpa billig TV? Läs detta först!

LG UM7400 smarta funktioner

Ett område där UM7400 inte kompromissar alls är smart-TV-upplevelsen. LGs webOS är en av våra favoritplattformar för smart-TV, tack vare sin smidiga navigering och anständiga appval. Ett brett urval i appbutiken innebär att du får tillgång till alla populära streamingtjänster. Allt från Netflix och Hulu till Pluto TV och YouTube TV.
LGs webOS är en av våra favoritplattformar för smart-TV, tack vare sin smidiga navigering och anständiga appval.
Röststyrning är också inbyggd, med Google Assistant integrerad i ThinQ AI-funktionerna; du kan använda den för allt från innehållssökning till att hämta onlineinformation om bestånd och väder.
Men LG har utökat röstinteraktionen under 2019 och erbjuder en andra röstassistent, Amazon Alexa. Detta gör det till en av få TV-apparater som låter dig använda Alexa utan att para ihop en separat Alexa-aktiverad enhet (som Amazon Echo Dot) för att göra det.


MER: Soundbars anslutning

Den senaste versionen av webOS innehåller också ett verktyg som heter Home Dashboard. Det syftar till att göra TV: n till det centrala navet i ditt anslutna hem. Allt från din smarta termostat och tvättmaskiner till din dörrklockakamera och anslutna glödlampor kan ställas in för att fungera på TV: n. Så att du kan se vem som är vid dörren eller justera stämningsbelysningen från din soffa.

Läs också: Ekonomi, behöver du mer pengar?

LG UM7400 Fjärrkontroll

LG Magic Remote är densamma på UM7400 som det är på LG: s mer premiummodeller, som LG C9 OLED. Alla de navigeringsfunktioner vi älskar finns kvar. Magic Remote erbjuder rörelsekontroll, så att du kan vinka fjärrkontrollen för att flytta en skärmmarkör. Vilket ger en av de mest intuitiva pek-och-klicka-navigationsupplevelserna som finns på en smart-TV.
Den ringformade riktningsplattan har ett klickbart rullhjul i mitten istället för den enkla enter-knappen. Som finns på fjärrkontroller från konkurrerande företag. Tillägget av rullning är en liten touch, men det gör stor skillnad när du arbetar dig igenom sidor med Netflix-rekommendationer eller YouTube-videor. Det är en funktion som vi önskar att andra tillverkare skulle använda.

Du hittar LG Magic Remote här: LG Magisk Fjärrkontroll 2020, Svart

Nu är det värt att notera att fjärrkontrollens mikrofonknapp låter dig endast använda TV: ns ThinQ AI röstassistent och Google Assistant. För att använda den inbyggda mikrofonen för Amazon Alexa måste du trycka och hålla ner Amazon Prime-knappen på standby. Det är en besvärlig lösning, men förutom att försöka komma ihåg vilken knapp du ska trycka på är det inte mycket av ett problem.

Läs också: Spara pengar med kreditkort

Slutsats

LG UM7400 är den mest grundläggande 4K-smart-TV som LG erbjuder, och det syns. Från den enkla designen till ho-hum-prestanda och begränsat HDR-stöd handlar LG UM7400 om priset. Eftersom det rutinmässigt dyker upp på bästsäljarlistor från återförsäljare. Går det helt klart bra i försäljningsavdelningen baserat på priset ensamt.

Läs också: Köp tv med kreditkort och spara pengar

Vi rekommenderar Vizio M-Series Quantum, en mellanregistermodell som säljer till ett liknande pris och erbjuder bättre färg och dynamiskt omfång. Tack vare bakgrundsbelysning med lokal avbländning och en kvantdisplay som ökar bildens ljusstyrka och livlighet. Det är dock värt att notera att LG UM7400 kommer att erbjuda en mer robust smart-TV-upplevelse än Vizio. Ifall streaming-appar och smarta hemfunktioner är det du verkligen vill ha i en TV är UM7400 ett anständigt val. Så länge du kan acceptera bristerna i bildkvaliteten.


Läs alla våra andra recensioner här:


Lämna en kommentar