Samsung The Terrace Recension: Behöver du en TV utomhus?

Det verkar som om det bra vädret närmar sig, dagarna är längre och du vill njuta av fritiden utomhus. På grund av Corona har hyror och försäljning av radhus skjutit i höjden. Så om du är en av de lyckliga rekommenderar vi Samsung The Terrace. En Samsung-modell utvecklad speciellt för utomhusbruk och är tålig mot damm och vatten.

Denna Samsung 65LST7T, även känd som Samsung The Terrace, ökar den vanliga ljusstyrkan hos dessa paneler för korrekt utomhusvisning. Skärmens speciella behandling förhindrar direkta reflektioner från solen så att du inte missar en enda detalj. Dessutom upprätthåller den 100% reproduktion av DCI-p3-färgspektrumet. Vi granskar resten av dess egenskaper i vår analys.

Design och material

Samsung öppnar återigen en ny väg på marknaden med sin Samsung Terrace-linje. Modeller speciellt utformade för utomhusmiljöer som trädgårdar, terrasser eller butiker. Det är sant att alla TV-apparater tekniskt sett går att placera utomhus, men Samsung 65LST7T’s design och tekniska egenskaper gör den här modellen till den mest lämpade på marknaden. Som vi redan har nämnt, motstår The Terrace TV exponering för sol, luft, damm och vatten; sålunda får den en IP55-certifiering, mycket sällsynt att se på en TV (IP55-reistance är mot vattenstrålar och skadligt dammintrång).

På estetisk nivå påminner det oss till stor del om Samsung The Frame-linjen, som Samsung 50LS030A. TV:ns kropp har en ram på 1,8 cm och dess tjocklek är 5,9 cm. Kanske är detta en slankare modell som andra QLED-modeller kan förväntas ha snart, men för att erbjuda en kompakt och vattentät kropp är dwtta nödvändigt. Vi märker det också i vikten som är 38,9 kg. För att motstå elementen har Samsung valt en högkvalitativ metallfinish, och i svart.

Samsung The Terrace är endast avsedd för väggmontering med VESA-fäste, ingår ej

Förresten, den här Samsung 65LST7T har inte ett stativ, så det kommer att bli nödvändigt att placera det på väggen med ett VESA 400 × 400-fäste. Kanske är det obekvämt eftersom det inte ingår i köpet. Vi har den vanliga Samsung-metallfjärrkontrollen med inbyggd mikrofon. Den är dock också förberett för allt som kan hända ute och är nu IP65-certifierad. Kolla in vår TV placerings guide för hjälp av hur du bör placera din TV.


Andra intressanta artiklar:


Bildkvalitet

Många av oss tar ut TV: n när vi förbereder en grillfest i trädgården. Men när vi uppmärksammar märker vi att vi i allmänhet inte kommer att kunna se det korrekt i full sol. Detta händer eftersom panelerna inte är beredda för att ge lämplig ljusstyrka eller motstå reflektioner av ljusstrålar. Det räknas inte med problemen med en inomhus-TV för att hantera oförutsägbart väder.

Terrassen LST7T-tv har allt som vi kan förvänta oss att hitta i avancerade Samsung QLEDs. Den har en 65-tums panel med en 4K UHD-upplösning som uppnår en pixeldensitet på 68 dpi. Denna VA-panel har en Direct Full Array Plus-bakgrundsbelysning, som balanserar färgens intensitet och djupet av mörka toner, vilket ger en förbättrad kontrastnivå.

Med adaptiv ljusstyrkesensor, antireflekterande matt yta och ljusstyrka på upp till 2000 nit, är en annat plus för Samsung The Terrace QE65LST7T dess ljusstyrka. Med denna ljusstyrka uppnår den livfulla scener med färger fulla av liv. Glöm inte att den täcker 100% av färgvolymen tack vare användningen av Quantum Dot technology.

En TV för att dela erfarenheter

Som omde ovan nämnda egenskaperna, dess prestanda och höga dynamiska omfång inte räckte, så inkluderar denna modell även nyheter som den nya standarden Quantum HDR 32x. Med den här visuella konfigurationen kan vi se de minsta detaljerna i de mörka områdena på skärmen. Genom att läsa in data som finns i HDR-innehåll, optimerar Quantum HDR 32x bakgrundsbelysningen för att visa även väldigt små saker och hanterar belysningen på ett naturligt sätt.

Dagens gång viker för natten, men det borde inte ha någon betydelse för oss. Med tillägg av en ljussensor justeras bildens ljusstyrka automatiskt. Så att du har en bra TV-upplevelse oavsett tid på dagen. Vi avslutar granskningen av dess egenskaper genom att nämna, dess frekvens på 120 Hz och dess breda betraktningsvinklar.

Anslutning och ljud

Den har 3 HDMI 2.0-kontakter (eARC, HDCP 2.3, HDMI-CEC, ALLM). Den har också en USB för uppspelning och inspelning, LAN-ingång, optisk ljudutgång och 3,5 mm minijack-ljud. Dessutom har den Bluetooth 4.2, 5 GHz WiFi, Apple AirPlay, integrerade röstassistenter och Wi-Fi-TV-anslutning. Samsung The Terrace 65LST7T innehåller en HD Base-T-mottagare för anslutning av externa enheter med en enda kabel, som liknar Samsungs One Connect.

Med tanke på TV: ns placering utomhus, trodde vi att ljudprestanda skulle vara upp till par. Det var dock inte många skillnader jämfört med vanlig QLED. Dess datablad visar oss en ljudeffekt på 20 W RMS med en 2-kanals konfiguration. Därför är det lämpligt att använda en en av de bästa soundbar 2021 om du vill ha en bättre upplevelse eller om du befinner dig i en bullrig miljö.

Samsung The Terrace: För- och nackdelar

FÖRDELAR:

  • Utomhus robust design med IP55 certifiering
  • Fjärrkontroll med röstassistent och IP65-certifiering
  • Panel med 2000 nit ljusstyrka och antireflexbehandling
  • HDR10 + och HDR 32x

NACKDELAR:

  • Ljud kan vara otillräckligt utomhus, beroende på miljö
  • Det hade varit bättre att ha en One Connect-enhet för anslutningar
  • Inkluderar inte bas eller fot

Lämna en kommentar