Samsung TU7000 TV Recension

Samsung TU7000 TV: Denna budget Samsung 4K HDR -TV är bra – inte fantastisk – för priset

Vad vi tycker om Samsung TU7000 TV

Samsung TU7000 TV är bra – inte fantastisk – för priset. Det är lätt att sätta upp och utmärker sig med 4K-uppskalning, men övergripande prestanda kommer inte att förvåna någon.

FÖRDELAR

 • Många storlekar
 • Lätt att sätta upp
 • Pålitlig uppskalning

NACKDELAR

 • Medelprestanda
 • Små betraktningsvinklar
 • Begränsat portval

Billiga TV-apparater har vissa problem, och Samsung TU7000 TV är inget undantag. På papper lovas du Crystal UHD-prestanda, vilket är ett bara distraherande sätt att säga att uppsättningen är ett steg ned från företagets QLED kvalitet. 

Samsung TU7000 TV brister också på portar och spelalternativ, men det är inte så illa. För det första finns det ett överflöd av storlekar, allt som kommer till ett rimligt pris. På allvar kan du få en 75-tums skärm för cirka 10 000kr. Och den skärmen erbjuder konsekvent 4K-uppskalning, vilket höjer genomsnittligt filmtittande, något som alla de bästa TV-apparaterna bör göra. 

Som en instegsnivå hittar du ofta de bästa billiga TV-erbjudandena med ytterligare rabatter, vilket gör denna Samsung TV till ett attraktivt köp. Så läs den här Samsung TU7000 TV-recensionen för en fullständig titt på allt som Samsung skär ner för att göra det bekvämt för din plånbok, och om dessa avvägningar borde vara viktiga för dig.

SAMSUNG TU7000 TV: SPECS

 • Pris: 4 690 kr
 • Modellnummer: UN43TU7000FXZA
 • Skärmstorlek: 43 tum
 • Upplösning: 3840 x 2160
 • HDR: HDR10, HDR10+, HLG
 • Uppdateringsfrekvens: 60 Hz
 • Portar: 2 HDMI, 1 USB-ljud
 • Ljud: 20 W, 2,2 kanals ljud
 • Smart TV-programvara: Tizen
 • Storlek : 37,9 x 26,4 x 5,6 tum (utan stativ) – Kolla in vår storleksguide för och se om detta passar dig
 • Vikt: 8,1 kg (utan stativ)

Samsung TU7000 TV pris och konfigurationer

Precis som nybörjaruppsättningarna för många stora TV-tillverkare finns Samsung TU7000-TV i ett stort antal storlekar. 

 • 43-tums UN43TU7000FXZA
 • 50-tums UN50TU7000FXZA
 • 55-tums UN55TU7000FXZA
 • 58-tums UN58TU7000FXZA
 • 60-tums UN60TU7000FXZA
 • 65-tums UN65TU7000FXZA
 • 75-tums UN75TU7000FXZA
 • 82-tums UN82TU7000FXZA

Samsung TU7000 som jag tittade på var den minsta och billigaste i sortimentet, men när det kommer till funktioner så hänger det med sin utökade familj. Enheten har samma HDR-prestanda, 2 HDMI portar och Tizen OS som alla större modeller har. Som sådan kan du förvänta dig liknande prestanda som vår erfarenhet, oavsett vilken storlek du köper.

Design

Samsungs TU7000 TV erbjuder inte mycket designmässigt. Det är inte omöjligt tunt som Samsung QN90a, och det drar inte heller nytta av estetiska detaljer. Det är ett otroligt grundläggande utseende, ner till de V-formade benen.

Benen kläms bekvämt in, vilket sparar installationstid. Naturligtvis, om du föredrar ett väggfäste för den här uppsättningen, kan du installera en standard VESA 200 x 200 millimeter konsol.

Om jag skulle använda ett ord för att beskriva Samsung TU7000 TV-design, är den mångsidig. Du behöver inte en skruvmejsel för att ställa in den och storleksalternativen gör den idealisk för dem med specifika storleksbegränsningar. Var noga med att se vår ”Vilken storlek TV ska du köpa? ’guide för hjälp att avgöra vilken version som är rätt för dig.

Samsung TU7000 TV Recension: Ports

Som nämnts ovan har denna TV 2 HDMI-portar. Den ena stöder HDMI ARC som låter dig skicka en Dolby Audio-signal till ytterligare hårdvara för hemmabio, som en av de bästa soundbar, med en enda kabelanslutning. Ack, 2 portar är magra, även för en billig TV. Det begränsar din kringutrustning, en av flera anledningar denna uppsättning är inte ett utmärkt val för nya spelkonsoler såsom PS5 och Xbox-serien X . 

TV:n har också en enda USB-A-port, optisk digital ljudutgång och en antennport för en koaxialkabel. En Ethernet-port är också ett välkommet tillägg, även om Samsung TU7000 TV stöder dual-band (2,4 GHz/5 GHz) Wi-Fi för att aktivera enhetens smarta funktioner. 

Samsung TU7000 TV Recension: Prestanda

Förutom priset är anledningen till att du köper Samsung TU7000 TV för 4K-uppskalning och HDR prestanda. Det finns ingen Dolby Vision, som vanligt för alla de bästa TV märkena just för dig . Men om du inte har uppgraderat din TV på flera år kommer du att uppskatta den skarpa bildkvaliteten. Jag har nyligen granskat ett antal avancerade TV-apparater, så jag genomförde anekdotiska tester med ett mer kritiskt öga.

Som Spidey undersökte från det splittrande Washington-monumentet i Spider-Man: Homecoming, kunde jag tydligt se hans kostym stickad struktur mot marmorstenen. Den efterföljande actionsekvensens detaljer höll sig utan några artefakter också. Jag såg minimal suddighet när Peter Parker drev fram från obelisken över bladen på en svävande helikopter och tillbaka genom monumentets fönster. 

Färgerna på hans ikoniska röda kostym verkade dock mindre imponerande. Det kom av en orange apelsin och tecknad film, när jag vet att det borde se mer ut som en mogen crimson. Jag var glad över att se samma scenens blå himmel inte reproduceras i band, även om det finns en liten vignett runt bildens gränser.

Eftersom dämpningstekniken inte är så sofistikerad som du skulle hitta i OLED TV-apparaterna eller till och med de skillnaden mellan OLED och QLED, är Samsung TU7000 TV svarta lite undermåliga. När jag tittar på en film eller ett program vill jag att de mörkaste delarna av varje scen ska vara bläckiga och avsiktligt skuggiga inte en klump av mörka gråtoner. Först när mitt vardagsrum var helt mörkt kunde jag få bättre komplexitet i dessa bilder. 

Alla detaljer och färgdjup försvann också i vida betraktningsvinklar. Enligt min erfarenhet får du bara lämplig bildprestanda inom 25 grader från en centrerad, rak position.

Samsung TU7000 TV Recension: Audio

Även om Samsung TU7000 TV:ns 20W-högtalare inte blir särskilt högt, är de balanserade över flera typer av innehåll. Setet får inte Samsungs Object Tracking Sound (OTS) Plus-teknik för total immersion, men det har en subtil Adaptive Sound funktion som anpassar ljudet till vad du lyssnar på, oavsett om det är sport eller musik.

Det saknar övergripande oomph. Att lyssna på det ikoniska introt av HBO:s sociala satir White Lotus lät till exempel mer dumt än otäckt. Eftersom uppsättningen stöder Dolby Atmos via HDMI eARC, skulle jag rekommendera att investera i en soundbar om du inte redan har en. Se våra bästa soundbar rekommendationer för prisvärda alternativ. 

Samsung TU7000 TV recension: Smarta funktioner

Samsungs TU7000 TV får lite beröm här med sina smarta funktioner. Den kör Samsungs bekanta Tizen operativsystem, komplett med en diskret snabbstartfält så att du kan bläddra bland appar utan att avbryta det du tittar på just nu.

Tizen erbjuder flera streamingkanaler gratis, medan andra, som Google Play, låter dig köpa eller hyra senaste filmversioner eller populära tv-serier. Mer än 4000 tjänster som Netflix HBO Max och Disney Plus kan nås genom att logga in med befintliga referenser. Du kan dock casta från din träningscykel, Samsung-smartphone eller iOS-enhet med AirPlay 2.

Liksom andra Samsung -TV -apparater fungerar Samsung TU7000 med både Google Assistant och Alexa. Som sagt, varken enheten eller fjärrkontrollen har mikrofoner, så TV:n fungerar inte som en av de bästa smarta högtalarna. Om du vill ändra volymen eller kanalisera handsfree behöver du en kompatibel högtalare inom din röst. 

Samsung TU7000 TV review: Fjärrkontroll

Samsung TU7000 TV-fjärrkontroll har inte inbyggda mikrofoner eller samma minimalistiska design som Samsungs QLED-apparater. Det är rörigt i jämförelse, vilket jag inte nödvändigtvis har något emot. Det ser inte rent ut på ett soffbord men gör det lätt att navigera i uppsättningen. 

Förutom en komplett uppsättning kanalnummer och uppspelnings-/pauskontroller har fjärrkontrollen Samsung TU7000 dedikerade startknappar för Netflix, Amazon Prime Video och Samsung TV Plus. Om du använder någon av dessa tjänster ger denna kontroller snabb åtkomst.

Samsung TU7000 TV Recension: Slutsats

Samsung TU7000 TV är värd att köpa. Oavsett om du behöver en tillfällig underhållningsinstallation eller vill uppgradera din nuvarande uppsättning inom en budget, kan vi förbise några av denna tv:s brister, igen, så länge du hittar den för mindre än fullt pris. 

Till fullt pris finns det bättre alternativ. Om du vill stanna i varumärket är Samsung Q60T QLED-TV inte mycket dyrare men får fler portar, den snyggare fjärrkontrollen och Alexa inbyggd. 

Det är att säga det är oftast är bäst att handla inom rätt tv märke för din budget. TCL är känt för att göra prisvärda TV-apparater, medan Samsung utmärker sig på marknadens översta hylla. Samsung TU7000 TV är en billig uppsättning från en erfaren tillverkare, och den färdiga produkten är ganska medelmåttig.


Lämna en kommentar