Samsung TU8505 55″ 4K UE55TU8505 Recension

Strax nedanför QLED apparaterna hittar vi Samsung TU8505 55″ 4K, den bästa modellen i TU 2020-serien. Därefter kommer vi att se i analysen de fullständiga funktionerna för denna TV. Markera att denna TV ersätter 2019-modellen, RU8005.

Samsung UE55TU8505 TV finns i 43, 50, 55 och 65 tum. På detta sätt kan alla vardagsrum, oavsett mått, njuta av denna magnifika TV. För närvarande, med tanke på den senaste lanseringen av Samsung 55″ TU8505, har den inte ett stort antal åsikter, även om alla är bra.

Samsung TU8505: Panel

Samsung 55" TU8505 4K  UE55TU8505 Recension
Bildkredit: Samsung

Panelen installerad av Samsung 55TU8505 är en TFT LED-LCD-skärm med en pixelstruktur i VA. Frekvensen är 2800 Hz PQI och en naturlig uppdatering är 50/60 Hz, saknar högre frekvenser och tekniker som FreeSync, 2019-modellen införlivade den, för bättre prestanda med videospel och nya generationens konsoler som anländer i slutet av året. Denna panel har låg förbrukning, med en klass A+ energiklass.

Dessutom erbjuder den en mycket hög naturlig kontrast, med hjälp av VA-panelen, vilket ger ett bra djup av svart, perfekt för att titta på TV i mörka rum. Dessutom innehåller Samsung Crystal UHD 2020 55TU8505 bland dess funktioner Dual LED, en teknik som ingår i QLED apparaterna, som ger en bakgrundsbelysning med varma och kalla lysdioder som hjälper till att förbättra kontrasten och jämna färger.

Dock är TU8505:s Edge LED-bakgrundsbelysning skadligt för dessa svarta, eftersom skärmen är upplyst från kanterna. Vilket gör svart i vissa scener för ljust. Panelerna med VA-struktur erbjuder också en ganska begränsad synvinkel. Vilket gör att bilden inte ses korrekt från sidan, även med implementeringen av vidvinkel.


Andra artiklar du troligtvis är intresserad av:


Ljusstyrka

När det gäller ljusstyrka, är nivåerna bra nog att ses korrekt med belysning i rummet. Ljusnivåerna för HDR är dock något begränsade och är inte tillräckliga för att visa det i all sin glans. Observera att Samsung Crystal UHD 55TU8505 inkluderar en processor som optimerar 4k Crystal färg. Och HDR som är kompatibel med den version HDR10+.

Dessutom har Samsung 55 TU8505-TV en 10-bitars panel (8-bit + FRC), vilket ger en fantastisk färgskärm. TV innehåller även en 4-kärnig processor med namnet 4K Crystal som optimerar färg och HDR.

Dessutom lägger Samsung 55 tum TU8505 till UHD-dimningsteknik, som delar skärmen i små delar och tillämpar mer exakta justeringar för att förbättra färg, skärpa och kontrast.

Samsung TU8505: Upplösning

När det gäller upplösningen hittar vi en 4K UHD-skärm som erbjuder en kristallklar bild. Dessutom, om bilden som den reproducerar är 1080p eller 720p, är dess skalning förvånansvärt bra och erbjuder ett bra resultat, även i en SD-upplösning beter den sig bra även om den uppenbarligen ser suddig ut.

Latens

När det gäller latens erbjuder Samsung 55TU8505-TV låg ingångsfördröjning med Game Enhancer. Det vill säga en TV som tar väldigt lite för att beräkna bilden och därmed förbättrar svarstiden, grundläggande faktum för videospel.

Smart TV

Samsung Tizen TU8505 innehåller i sin version 5.5, detta operativsystem är utvecklat av den Sydkoreanska jätten själv, som drivs av en fyrkärnig processor. Således är Samsungs operativsystem snabbt, lätt, enkelt och enkelt, vilket gör det till en bra SmartTV.

Således tillåter Tizen dig att installera oändliga applikationer, bland de mest kända vi kan hitta Netflix, Amazon Prime Video, YouTube eller HBO. Dessutom inkluderar denna modell tillämpningen av Apple TV där du kan använda allt streaminginnehåll i Big Apple.

Bland funktionerna och funktionerna i Samsung 55TU8505 hittar vi Steam Link-applikationen, som gör att du enkelt kan strömma spel med grafisk prestanda och överraskande hastighet till spelen i din katalog på Valve-plattformen.

Dessutom innehåller den egna program som gör att du kan surfa på Internet och överföra innehållet i din mobil. Den innehåller också en spelare som kan spela ett brett utbud av innehåll, inklusive H265 HEVC-codec, perfekt för UHD-innehåll. Men sedan föregående år har Samsung eliminerat stödet för AVI-video, innehåll av låg kvalitet och DTS-ljud. Detta är ett faktum att ta hänsyn till om vi vill återge mycket innehåll, särskilt äldre eller lägre kvalitet.

Läs: Vilket är bästa TV märket för dig: LG vs. Samsung vs. Sony

Samsung TU8505: Artificiell intelligens (AI)

På samma sätt har Samsung TU8505 TV SmartThings en app som låter dig ansluta, automatisera och hantera alla enheter och elektroniska enheter som är kompatibla med Samsung SmartThings. Detta kan styras genom en enkel och lätt att använda program, som inkluderar en universal och fjärrkontroll. Dessutom är TU8505-modellen kompatibel med högtalare med Amazon Alexa eller Google Assistant, så TV: n kan styras med röst.

Anslutningar

Samsung Crystal UHD 2020 55TU8505-TV inkluderar bland sina specifikationer ett stort antal anslutningar, inklusive 3 HDMI, 2 USB, 1 kompositingång, 1 Ethernet, 1 digital ljudutgång (optisk) och 1 CI + version 1.4-kortplats. Därför framhäver det stora antalet HDMI, mer än tillräckligt, USB-portens inspelningsfunktion och RJ45-anslutningen för Ethernet (LAN) som gör att du kan få all hastighet på ditt Internet.

Efter att ha granskat de fysiska anslutningarna, låt oss gå vidare till de trådlösa, Samsung TU8505 innehåller Wi-Fi, 2,4 GHz och 5 GHz för att förse TV: n med Internet. Dessutom inkluderar den Bluetooth 4.2, WiFi Direct, DLNA och andra tjänster som gör att vi kan skicka innehåll till TV från vår smartphone eller andra enheter. I sin tur kan AirPlay 2 också användas för att skicka innehåll från Apple-enheter. Dessutom innehåller den Multi View som gör att du kan njuta av innehållet på din mobil och din TV samtidigt.

Samsung TU8505: Ljud

Samsung 55 TU8505-TV lägger till ett tvåkanaligt ljudsystem med 20W kraft som ger ett tydligt och ganska kraftfullt ljud. Mer än lämpligt för vanligt bruk. Dessutom innehåller den en Intelligent Sound-funktion. Genom artificiell intelligens, kommer att förbättra scenens ljud för att alltid erbjuda den bästa volymen.

Du kommer också att kunna simulera surroundljud med Dolby Digital Plus, detta är mer marknadsföring än någonting annat. Om vi vill ha kraftfullare ljud med bas, kommer det att bli nödvändigt att köpa en soundbar.

Läs: Vilken är den bästa Soundbar för Samsung TV

Design

UE55TU8505UXXC-TV: n har en modern och raffinerad design med en mycket tunn ram. Den här har en diagonal på 55 inches, 139 centimeter, rekommenderas för ett läsavstånd för 4k UHD av 1,6 meter. Å andra sidan har den en central bas som gör att du lättare kan hitta en plats. Dessutom innehåller den en fantastisk lösning för att dölja kablarna med styrningar på baksidan och basen, vilket möjliggör en ren finish.

Samsung 55″ TU8505 4K UHD Smart-TV har Ambient Mode som istället för att se en svart skärm gör att vi kan njuta av bilder för att dekorera ditt hem. Till exempel en interaktiv bakgrund, visa information, våra favoritbilder eller de bästa konstverken. Lägg till, konfigurationen görs enkelt från SmartThings-applikationen.

Fjärrkontroll

Samsung TU8505 TV-fjärrkontroll, med namnet ”One Remote Central”, låter dig styra alla dina enheter. Den har en automatisk detektering som snabbt känner igen enheterna. Det tillåter också röststyrning med många funktioner, det kräver att TV: n är ansluten till Internet. Dessa gör att du kan interagera med Samsung 55TU8505 som vi nämnde tidigare i denna recension.

Slutsats för Samsung TU8505

Kort sagt, som vi har sett i denna analys så erbjuder TU8505 från Samsung oss en bra TV som kan mer än uppfylla de grundläggande behoven hos en modern TV.

Dessutom, bland de bästa funktionerna i Samsung Crystal UHD 2020 55TU8505, måste vi lyfta fram fyra saker. Smart-TV, kompatibilitet med HDR10+, 4K UHD-upplösning och en bra fjärrkontroll. Dessutom har den en låg inputlag som gör att den kan vara en bra TV för videospel.

Sammantaget varierar 55-tums Samsung TU8505 lite från föregående års modell, RU8005. Dessutom har Samsung Crystal UHD 2020 55TU8505 ett bra värde för pengarna. Ett rekommenderat köp!

Lämna en kommentar