LG UN71 Recension – Specifikationer och omdöme

LG UN71-modellen av det koreanska varumärket LG är en 2020 modell och säljs för fullt just nu. Således kommer vi i denna analys att se alla funktioner och funktioner i LG UN71 och vad den kan erbjuda.

Vi kan hitta LG UN7100 i följande storlekar: 43, 49, 55, 60 och 65 tum diagonalt. Så med så många olika storlekar kommer den att anpassas till alla vardagsrum eller sovrum. Dessutom bör det noteras att åsikterna från köparna av denna TV är mycket positiva och de är verkligen nöjda med bild- och ljudkvaliteten.

Du hittar TV: n här: LG UN71 49″

Panel

Panelen som TV: n har är en IPS LED LCD som förbättrar betraktningsvinklarna avsevärt med en användbar vinkel på hela 178º. Detta gör att du kan uppnå de mest exakta färgerna oavsett var du sitter, perfekt för vardagsrum. Denna panel har även låg förbrukning, med en klass A energiklass.

När det gäller ljusstyrka är nivåerna korrekta för att ses korrekt med belysning i rummet, vilket dämpar de flesta reflektionerna. Ljusnivåerna för HDR är dock något begränsade, eftersom de är otillräckliga för att visa HDR10 PRO och HLG.

LG UN7100 Recension
Bildkredit: LG

På samma sätt placerar LG UN71 en 10-bitars panel (8-bit + FRC), vilket ger en fantastisk färgskärm. Dessutom lägger den till en Quad Core 4-core 10-bitars processor med tillräcklig kapacitet för att spela 4K-innehåll, operativsystemet och ett stort antal applikationer.

När det gäller upplösning hittar vi en 4K UHD-skärm som ger en mycket skarp bild. Dessutom, om bilden som den reproducerar är 1080p eller 720p, är dess skalning förvånansvärt bra. Den erbjuder ett bra resultat, även i en SD-upplösning beter den sig bra, även om den uppenbarligen ser suddigare ut.

Se även: Vilket är bästa TV märket för dig: LG vs. Samsung vs. Sony

Fördröjning är en viktig punkt i dagens tv-apparater. Det vill säga den tid det tar för TV: n att visa en bild som går in genom portarna. I denna LG-modell är ingångsfördröjningen låg. Vilket gör det till en optimal TV för att spela videospel, till exempel Playstation eller XBOX.

Smart TV på LG 71

LG UN71 innehåller WebOS 5.0, ett vanligt operativsystem i koreanska TV-apparater, som använder en 10-bitars Quad Core-processor. Detta är ett beprövat operativsystem som har bevisat sin hastighet, kraft och enkelhet genom åren. Även om Magic Control-fjärrkontrollen (kompatibel men ingår inte i den här modellen) är starkt rekommenderad för optimal användning av WebOS.

Förutom dessa egenskaper tillåter WebOS-systemet dig att installera ett oändligt antal applikationer, bland de mest populära vi hittar Disney+, Netflix, Amazon Prime Video, YouTube eller HBO. Den innehåller också sina egna applikationer som låter dig surfa på Internet, strömma innehållet på din smartphone, till och med skärmen och en mycket kraftfull spelare som kan spela alla typer av innehåll, inklusive H265 HEVC-codec, från USB eller via DLNA.

Denna modell innehåller bland dess egenskaper en artificiell intelligens som heter AI ThinQ. Detta gör att du kan prata med TV: n och få tillgång till innehållet mycket snabbt. Till exempel, vi tittar på DTT och vi ber TV: n att lägga en serie på Netflix. Därefter öppnar AI applikationen och placerar den serie som vi tidigare har begärt. Dessutom, som en nyhet, innehåller den kompatibilitet med Amazon Alexa-högtalare eller Google Assistant.

Behöver du en ny fjärrkontroll så hittar du en här: LG Magisk Fjärrkontroll 2020, Svart

Anslutningar hos LG UN71

LG UN7100 har ett stort antal anslutningar, inklusive 3 HDMI 2.0 (ARC; CEC), 2 USB 2.0, 1 Ethernet, 1 digital ljudutgång (optisk), 1 komponent och 1 CI + version 1.4-kortplats. Notera sålunda det goda antalet HDMI, mer än tillräckligt och RJ45-anslutningen för Ethernet (LAN).

Låt oss gå vidare till de trådlösa, TV har Wi-Fi i sin 802.11-standard (a, b, g, n och ac), kort sagt, det fungerar i 2,4 GHz och 5 GHz-bandet. Dessutom innehåller den Bluetooth 5.0, WiFi Direct och DLNA som gör att vi kan skicka innehåll till TV: n från vår smartphone eller andra enheter och kompatibilitet med Apple AirPlay 2.

Läs: Vad är HDMI 2.1? Här är allt du behöver veta

När det gäller mottagarna innehåller den DVB-T2 för digital markbunden TV med en kvinnlig RF-antennkontakt och en DVB-S2-tuner för satellit med en kvinnlig F-kontakt. Således kan du ha alla öppna kanaler, både TV och radio från DTT och satellit.


Läs även om:


Ljud

LG UN7100 lägger till ett tvåkanals ljudsystem och 20W kraft som ger ett tydligt och ganska kraftfullt ljud, mer än lämpligt för vanligt bruk. Dessutom innehåller denna TV Clear Voice III som förbättrar dialogen för ökad tydlighet. Du kommer också att kunna simulera surroundljud med Dolby Digital. Men den här 2020-modellen ger inte kompatibilitet med DTS-ljud, en specifikation som vi kan hitta i föregående års modell.

Nu, om vi gillar bra, kraftfullt ljud med bas, är det nödvändigt att köpa en soundbar eller surroundutrustning. Observera att LG UN71 har bland sina funktioner Bluetooth Surround Ready som gör att du kan ansluta två Bluetooth-högtalare och njuta av surroundljud.

Designen på LG UN71

LG 43UN71 har en raffinerad och modern design tack vare sin smala ram. Denna skärm har en diagonal på 43 tum, 108 centimeter, och du bör sitta på ett 4K UHD-visningsavstånd på 1,2 meter. Å andra sidan har den två ben för stödet, vilket kräver ett generöst stort bord.

Du hittar 49 tums modellen här: LG UN71 49″

Fjärrkontroll

LG UN71 TV: n har en konventionell fjärrkontroll som uppfyller TV: ns grundläggande funktioner. Synd att det inte inkluderar Magic Control, en intelligent kontroll från LG, vilket i hög grad underlättar hanteringen av den. 43UN71006LB är dock kompatibel med LGs premiumfjärrkontroll, som kan köpas separat.

Läs också: Ansluta Soundbar LG TV – Hur du går tillväga


Andra recensioner vi gjort:


Slutsats kring LG UN71

Som vi har sett i denna analys är LG UN7100 en bra TV som kan mer än tillgodose dagens grundläggande behov. Framför allt låter operativsystemet webOS 5.0 dig njuta av en modern, komplett och snabb Smart TV.

Bland de bästa funktionerna i LG UN7100 hittar vi alltså dess 4K UHD-upplösning, bra färgskala, bred betraktningsvinkel, HDR och en fantastisk multimediaspelare. Dessutom har den en låg inputlag som gör att den kan vara en bra TV för videospel.

Sammanfattningsvis erbjuder 43-tums LG UN7100 allt som efterfrågas av en Smart TV idag till ett mycket lågt pris, vilket gör det till ett rekommenderat köp!

Lämna en kommentar