Hisense U8G Android TV (65U8G) recension

Hisense U8G: Ljus och vacker bild till ett rimligt pris

Hisense U8G Android TV (65U8G) recension

VÅRT SLUTSATS
Hisense U8G Android TV (65U8G) levererar rika färger, skarpa detaljer – och är så ljusstark.

FÖRDELAR:

 • Väldigt ljus skärm
 • Utmärkt skärpa, färg och kontrast
 • Låg fördröjningstid

NACKDELAR:

 • Överaktiv rörelseutjämning
 • Mediokra betraktningsvinklar

Om du bara använder specifikationer och siffror kan du förvänta dig att Hisense U8G-serien Quantum 4K ULED Android TV 65U8G är en av de bästa TV-apparaterna som finns idag. QLED-panel, lokal dimning, stöd för alla HDR-typer, 120Hz uppdateringsfrekvens – det har alla funktioner du letar efter i en 4K LCD-TV. Utöver specifikationerna och tekniska detaljerna är siffrorna från våra laboratorietester ögonöppnande med otrolig ljusstyrka, utmärkt färgnoggrannhet och låg fördröjningstid.

Men det som verkligen räknas är hur det ser ut för ögonen – och i det här fallet ljuger inte siffrorna. 65U8G producerar utmärkt färg och kontrast, tillsammans med skärpa på detaljer som konkurrerar med de bästa TV-apparaterna. Vad gör det inte bra? Rörelseutjämning. Men det borde inte vara tillräckligt för att skrämma dig från denna imponerande TV.

HISENSE U8G ANDROID TV: SPECIFIKATIONER

 • Skärmstorlek: 65 tum
 • Upplösning: 3840 x 2160
 • HDR: Dolby Vision, HDR10 +, HDR10, HLG
 • Uppdateringshastighet: 120Hz
 • Portar: 4 HDMI (2 HDMI 2.1, 2 HDMI 2.0)
 • Ljud: 2 kanaler [x 10 Watt, med Dolby Atmos
 • Smart TV-programvara: Android TV version 4.19.75
 • Storlek: 57,1 x 33,1 x 4,1 tum [utan stativ]
 • Vikt: 24,3 KG [utan stativ]

Hisense U8G Android TV-recension: Priser och tillgänglighet

(Alla priser i dollar för lättare jämförelse)

U8G-serien blev tillgänglig i maj 2020. Den 65-tumsversion som vi testade säljer för 1 299,99 dollar på Amazon och Best Buy när detta skrivs. Det finns också en 55-tums modell för under $ 1 000.

 • 55-tums 55U8G – 949,99 dollar
 • 65-tums 65U8G – 1 299,99 dollar

Den största skillnaden mellan de två modellerna är antalet lokala dimningszoner: 65-tums har 360, medan 55-tums har 132. Även med den skillnaden förväntar vi oss att de två TV-apparaterna ska prestera på samma sätt.

Båda är dyrare än den tidigare jämförbara modellen, Hisense H9G Quantum Android TV – 65-tumsmodellen för den TV: n var 999 $ och var en av de bästa fynden runt. Men du får mycket uppdaterad teknik i utbyte mot prisökningen.

Hisense U8G Android TV-recension: Design

Även om det inte är den tunnaste eller snyggaste TV: n där ute, har 65U8G några designelement som gör den distinkt. Fodralet för 48,5 x 28,2 x 3,9-tums TV: n är mestadels mörk, hårdplast.

Fodralet har en LCD-panel med kvantpunkt som har bakgrundsbelysning i full uppsättning med 360 lokala dimningszoner. Resultatet är en enhetlig bild hela vägen till kanterna.

TV:ns baksida har ett diamantmönster och fronten har en tunn ram och en metallremsa längst ner med några vinklade detaljer för att ge TV-designen lite känsla.

På tal om känsla sticker 65U8G ut. Istället för den boomerangstil som är vanlig idag använder Hisense två triangulära fötter som bildar en båge för TV: n att sitta på. Det fångar definitivt ögat – om det är vad du vill ha i en monter är en fråga om personlig preferens. Stativet ger en robust, om något bred bas. Fotavtrycket med monterat stativ är 10,2 tum.

Om stativet inte är din stil eller inte ger tillräckligt med utrymme för din soundbar kan du använda ett fäste som stöder 400 x 300 VESA-mönster. (Någon av alternativen på de bästa TV-fästena bör göra tricket.)

Hisense U8G Android TV-recension: Portar

65U8G har fyra HDMI-portar på vänster sida: två som stöder HDMI 2.1 (4K vid 120Hz) och två som stöder HDMI 2.0 (4K vid 60Hz). En av HDMI 2.1-portarna gör också ARC för anslutning till en soundbar eller mottagare. Eftersom alla är på vänster sida är portarna lättillgängliga.

Bredvid HDMI-portarna finns en RF-antenningång och en enda kompositvideoingång samt två USB-portar. För ljud kan du ansluta via 3,5 mm hörlursuttaget på sidan eller optiskt digitalt ljud eller 3,5 mm seriell ingång på baksidan eller gå trådlöst med Bluetooth. För nätverksanslutning erbjuder U8G Wi-Fi eller trådbundet Ethernet.

Hisense U8G Android TV-recension: Prestanda

65U8G imponerar omedelbart med sin färg och kontrast. Beröm detta till en kombination av TV: ns ljusstyrka och stöd för HDR (Dolby Vision, HDR10 +, HDR10 och HLG). På 4K Blu-ray-versionen av Blade Runner 2049, när Joe tittar på den ljusa Good Joe-annonsen i mörker med regn, var det lätt att se detaljer i mörkret även om annonsens intensiva färger dök upp från skärmen. Under Weathertop-scenen i 4K Blu-Ray of Fellowship of the Ring kunde jag se detaljer i de månbelysta klipporna när Ringwraiths attackerade, och detaljerna i ett bläckfiskhuvud i Planet Earth II var imponerande.

65U8G levereras med massor av bildlägen, och du bör utforska dem eftersom var och en har en betydande inverkan på vad du ser. Alternativen för bildläge skiljer sig åt beroende på källmaterialet, vilket kan vara förvirrande. Om du tittar på något som stöder Dolby Vision får du tre alternativ: Dolby Vision IQ, Dolby Vision Dark och Dolby Vision Custom. Om det inte finns i Dolby Vision kan du välja mellan fler alternativ, inklusive Vivid, Standard, Theatre Day och Filmskaparläge. De två sistnämnda stänger av all rörelseutjämning – vilket jag välkomnade, eftersom alla lägen som hade rörelseutjämning (Rörelseförbättring i inställningarna) aktiverade gjorde mig illamående. Jag är inte ett fan av någon rörelseutjämning, men den av 65U8G var så uppenbar att den var distraherande och definitivt negativt påverkade snabba actionscener.

Men med Motion Enhancement inaktiverat såg actionscener skarpa ut. I öppningsscenen för The Falcon and the Winter Soldier zippade Sam Wilson igenom en kanjon utan suddighet, och i Avengers: Infinity War skar Thor’s yxa genom Outriders i skarp detalj.

65U8G: s andra huvudfel är begränsade betraktningsvinklar. Scener verkade tvättade på sidorna av skärmen om du kommer för långt från mitten medan du tittar.

Hisense U8G Android TV-recension: Testresultat

I laboratorietestresultat var 65U8G var en av de mest imponerande skärmarna, särskilt till priset.

Med en ljusstyrka på 722,7 nits förmörkade 65U8G Samsung Q80T QLED TV (681,6 nits) och TCL 6-serien Roku TV R635 (583,1 nits). Äldre apparater, som TCL 6-serien Roku TV R625 (385 nits) och jämförelse med OLED-TV visar verkligen hur mycket ljusare 65U8Gs LCD-panel är: LG BX OLED upmätte bara 345,7 nits.

Men det finns mer än 65U8G än ljusstyrka. Den reproducerade 99,95 procent av Rec 709-färgutrymmet, vilket satte sin färgåtergivning något före TCL 6-serien (99,92) och band den med Vizio P-serien Quantum X PX65-G1 (99,95). Men om vi tittar på LG BX OLED ser vi att OLED-skärmar fortfarande förmörkar LCD-skärmar i färgåtergivning. OLED55BXPUA fick 133,7 procent på detta test.

Färgnoggrannhet är ett annat plus för 65U8G. Dess Delta-E-poäng på 1,57 ligger långt före TCL 6-seriens 2,85, Vizio P-serien Quantum Xs 2,28, och särskilt Q80Ts 3,91. Det är dock inte lika bra som Hisense H9G (0,92).

Slutligen var 65U8Gs eftersläpningstid snabba 17,5 millisekunder, vilket satte den framför nästan hela tävlingen, förutom OLED55BXPUAs 14,5 ms. Det snabba svaret hjälpte till att göra spel på U8G lika imponerande som att titta på filmer och TV och till en av de bästa spel-TV-apparaterna.

Hisense U8G Android TV-recension: Spel

För att gå med låg fördröjningstid innehåller 65U8G de funktioner som spelarna letar efter för att dra nytta av de senaste spelkonsolerna. Med två HDMI 2.1-portar stöder 65U8G 4K vid 120Hz, automatiskt lågfördröjningsläge, variabel uppdateringsfrekvens och AMD FreeSync, allt i ett försök att leverera den mjukaste spelupplevelsen som möjligt.

Medan vi tävlade genom gatorna i Forza Horizon 4, visade bilen ingen suddighet och detaljer i förgrunden – som vägens asfalt – var mycket skarpa. 65U8Gs styrkor i färg och kontrast hjälpte till att göra World’s Edge in Apex Legend till en levande upplevelse med levande gula och utmärkta detaljer i skuggor.

Hisense U8G Android TV-recension: Ljud

65U8G har två högtalare som driver 15 watt effekt. Det levererar anständigt övergripande ljud för en TV – det skapar ett brett ljud och har lite bas, där många TV-apparater inte producerar någon. U8G stöder Dolby Atmos och IMAX Enhanced, en DTS: X-variant.

Med Android TV får du en hel del sätt att justera ljudet – flera ljudlägen och till och med en equalizer. Men de går bara så långt i en enhet med två högtalare. Jag tyckte att dialog försvann i mixen, särskilt när jag använde ljudlägen som teater. Gör dig själv en tjänst och få en soundbar för att producera ljud som är jämförbart med bilden på skärmen.

Hisense U8G Android TV-recension: Smarta funktioner

Android TV driver 65U8G, och det medför många alternativ. Med allt det kan göra kan Android TV beskatta vissa TV-apparater, men på 65U8G var det lyhörd. Menyer laddas snabbt och appar startas på några sekunder.

Startsidan visar som standard rekommenderade program, favoritappar och program som du för närvarande tittar på. Du kan anpassa startskärmen för att visa personliga rekommendationer och du kan välja dina favoritappar. Du kan också välja vilka appar som visar mer detaljerade rekommendationer. Till exempel kan du ha rekommenderade filmer och TV-program från Disney + på startskärmen istället för att starta appen för att se dem.

Android TV erbjuder nästan alla appar du kan önska dig, från grunderna som Netflix och Prime Video till aktuella favoriter som Disney + och HBOMax, samt Apple TV, Paramount +, Peacock och många fler. Och om det saknas en app, eller om du vill dela innehåll från din telefon, har U8G också inbyggd Google Chromecast. Allt som allt är det en av de bästa smarta TV-apparaterna för att strömma ditt favoritinnehåll.

65U8G levereras med handsfree Google Assistant, tack vare inbyggda fjärrfältmikrofoner som låter TV: n fungera som en smart högtalare. Säg bara ”hej Google” följt av ett kommando eller en fråga. Jag kunde slå på och stänga av TV: n, starta Netflix och öppna TV-inställningsmenyn med min röst. Google Assistant svarade snabbt på varje kommando. Du kan också använda Alexa med U8G genom Hisense Smart TV-skicklighet – ibland. Jag tyckte att Alexa-appen var inkonsekvent med att hitta TV: n och utföra kommandon.

Hisense U8G Android TV-recension: Fjärrkontroll

Liksom TV-designen har fjärrkontrollen bara lite annorlunda. I det här fallet har den en platt botten som låter dig stå upp vertikalt. Den plana basen gör fjärrkontrollen lite botten tung i handen men det påverkar inte användningen.

Fjärrkontrollen har alla knappar du förväntar dig – ett rullningshjul i mitten för att navigera, en hemknapp – samt några knappar som du inte hittar på varje fjärrkontroll. Du kan till exempel komma åt favorit-TV-kanaler med Fav-knappen och 123-knappen visar en siffertangent på skärmen istället för att ha enskilda knappar på fjärrkontrollen. Medan TV: n innehåller handsfree Google Assistant kan du också trycka på Google Assistant-knappen på fjärrkontrollen.

Det finns sex dedikerade appknappar längst ner på fjärrkontrollen. Fyra av dem kommer du sannolikt att använda – Netflix, Prime Video, YouTube och Disney + – medan de andra två är för Tubi och Peacock.

U8G Android TV: Slutlig dom

Hisense U8G-serien Quantum 4K ULED Android TV 65U8G är en imponerande QLED-TV, oavsett pris. Från sina poäng i tester på ljusstyrka, färg och fördröjningstid till dess utmärkta kontrast och detaljer visar 65U8G sin förmåga som en av de bästa TV-apparaterna. Mina problem med rörelseutjämning kan lätt övervinnas genom att stänga av den (eller minska, om du föredrar) och det genomsnittliga ljudet kan fixas med en soundbar. De mediokra betraktningsvinklarna du måste leva med.

Prispremien på 65U8G över Hisense H9G kan vara ett problem för vissa. Om du letar efter en billigare TV sparar TCL 6-serien Roku TV R635 dig ett par hundra dollar och ger nästan lika bra prestanda. Men med allt du får är U8Gs pris fortfarande rimligt, särskilt jämfört med Samsung och LG-modeller. Det är svårt att slå kombinationen av funktioner och bildkvalitet på 65U8G.


Lämna en kommentar